Отговори
# 120
Здравейте и от мен , ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННЦИ БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВИЕ И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА! Simple Smile
днес малко по-неактивна, но ми беше леко отпаднало и лежах цял ден , сега съм по-добре.
Относно гледането на бебето в началото майка ми ще е с нас да ни помага, като цяло имам опит с гледането на деца(когато живеех в Белгия така си изкарвах прехраната като babysiter на едно 6г момиченце и 6м бебе момченце), а и сестра ми има две, които гледам постоянно и смятам, че бих се справила и сама, но за мое спокойствие и мама да е при мен. Тя живее в чужбина и ще си дойде около месец преди събитието.
Относно слинг, аз имам от сестра ми беше доста удобен тогава, носейки племенника ми в него, така че ми отпада и тази грижа за търсене и купуване.
И при нас малкия е доста активен почти по цял ден и половината нощ ритка и се върти. Само, че при нас се е разположил в лявата половина на корема и само там усещам ритници или юмруци, вече не знам до каква поза е стигнал. При последния преглед в началото на месеца беше стигнал 1кг, сега на следващия се надявам да е наддал малко повече Simple Smile Иначе при мен, който и да сложи ръка на корема когато рита малкия, той веднага спира и продължава пак , само при моя допир, дори и ръката на таткото го успокоява. Simple Smile

# 121
Благодаря за пожеланията момичета!
Ние сме добре,днес пак поработих,но взе да ми идва в повечко-та давам максимум още 1 месец и спирам,а после кога ще започна пак-незнам-здраве да е.

# 122
 Пенка, как сте вие с малката? Simple Smile

# 123
Аз да се оплача -  в офиса на мъжо човек с хепатит, направо полудях - днеска сме избърсали цялата къща с алкохол и 7 перални съм пуснала - какво ли не прах - одеала, раница за лаптоп, якета, стискайте палци да ни се размине, въпреки че според една приятелка вероятността в моловете да срещнеш такъв и то не един е много по-голяма...

# 124
Споко! Приятелката на братът на мъжа ми се разболя от хепатит А, аз не съм била в пряк контакт с нея, но пък те са били, а аз съм била пък с тях... но слава Бого на всички ни се размина. Лекарката ми от ЖК ми каза, че попринцип инкобационния период е 20 дни, така че да си следя урината да не е по-тъмна и да нямам жълтеникави оттенъци в очите. Нямах! Но пък много се бях шашнала и притеснила...
Така че наблюдавайте се и не се паникьосвайте предварително Wink

# 125
И аз съм замислила да купя слинг, но нямам идея кои са удобни.  Alexiana, този, който публикува ми се струва добър. От каква възраст на бебето може да се ползва? Досега като обикалям магазините не съм видяла да предлагат много слингове - явно от интернет трябва да се поръча.

# 126
Ей,  много сте писали  Hug
Честит празник на всички именици!

И моята беба много рита - особено щом реша да си лягам Crazy. Тогава се почва волната програма. Обикалям къщата по нощите да се приспива Embarassed.
Иначе и аз имам много киселини от почти всичко като че ли - яла, не яла, то си ме гори.
Другият ми проблем е, че ми се схваща крака. Левия крак, направо от кръста се схваща и на моменти почти не мога да стъпвам на него.  Cry Много бързо се изморявам като ходя и веднага ме заболява кръста.
Ама то май си е от възраста  ooooh!, защото с баткото такъв проблем нямах. Киселини и тогава си имах. Баба ми казваше, че това значело, че има много коса бебето. При Алекс излезе вярно - той каква коса имаше... Mr. Green
Пожелавам на всички болежките да им минат и да се наспите спокойно. Hug

# 127
Цитат
Ама то май си е от възраста  ooooh!, защото с баткото такъв проблем нямах. Киселини и тогава си имах. Баба ми казваше, че това значело, че има много коса бебето. При Алекс излезе вярно - той каква коса имаше... Mr. Green

Значи моето бебе ще е доста плешиво  newsm53
П.С. Добро утро на всички мами   food010

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 08:33 от kotarache_87

# 128
И аз нямам киселини, плешивец ще да е  бебето Joy Ами така е като все си реже косата баща му  Crossing Arms, пък аз така харесвам дългокоси  Joy
И аз ще купувам слинг, но шал, евентуално и мей-тай по-нататък. Ама от тук ще си го купувам, айде поне за това да подкрепя местното производство  Laughing

# 129
Добро утро, аз вчера си взех изследванията и всичко е наред  Simple Smile
Сега се мерих вече съм +10 направо лошо ми стана, бях си дала лимит 12 ама май няма да ме огрее
Има ли други маминки с Хашимото ? И колко често си изследват TSH ? 

# 130
Добро утро, нещо не ми се става днес, а трябва да ходим да търсим разни неща за дребния, на ски е другата седмица. Вчера сутринта се събуди с болящо го гърло и му тръгна хрема, дано до понеделник се оправи. Педиатърът каза, че трябва да е на линия за ските.
jos, аз знам  само основните правила  по фън шуй, преди време приятелка ми помогна за обзавеждането и разпределението, но вече не си общуваме. Много беше смешно, защото , когато купувахме апартамент, аз ходех с компас, да проверявам правилните посоки. Таткото и аз сме с удачни посоки запад, и двете деца са изток. Проблемът с детската децата имат само една стена, която е с добрата посока за тях, това е стената срещу вратата на стаята, на която и стена има прозорец. Според фън шуй, поне доколкото аз знам, е най-добре при спане, главата да е в правилната посока. Едното легло го слагам по диагонал на вратата, но другото..........трябва да е срещу вратата. Няма опция за двуетажни легла, защото има климатик, над удобното място. Другата опция е легло сандвич, както исках аз, но.........на стената под прозореца има радиатор, който не използваме, но ще пречи при изтеглянето на леглото. Ако се изтегли малко по-назад леглото, за да не пречи радиатора, изниква друг проблем, леглото ще пречи на вратата за терасата. Не мога да я измисля тази детска, и това е.  Мислех да е легло сандвич, с механизъм да става на спалня, още повече бебето близките 2-3-4-5г. може и да не спи при батко си. Защо стаята тогава да е с две отделни легла, само да ми заемат място. Сандвича прибираш и вадиш, когато има нужда. Отделно, като става на спалня, баткото и таткото могат да спят двамата, когато се налага. Остава една свободна стена, на която слагам рафтове, и може да събере доста книжки и играчки.......
Опцията с отделни легла, и едното срещу вратата, с позата на мъртвеца, вчера проектантката ми предложи да сложим напречно на леглото/ перпендикулярно на стената/ секцията с рафтовете, която е стъпаловидна. Така прегражда вратата и отклонява директният поток от вратата към леглото, в страни. Не ми харесва особено, но таткото намира за по-практичен този проект. Ако корекцията е допустима във фън шуй може и да се съглася. Имам и други против новият практичен вариант, второто легло ми заема мястото за секцията, и остава само тази малката напречна, къде ще им събера всички играчки и книжки newsm78. Отделно и гардероба се налага да се намали, за да може да се минава, и да се остави в самият гардероб място за ТВ, символично място остава за дрехи. Не знам как да прикача скица на разпределението. Архитекта да си скъса дипломата, много непрактично.. Цветовете са съобразени с посоките, остава сега и мебелите в детската да измисля.
Децата са от различен пол, с 5г. разлика, все си мисля, че всеки ще си иска стая след време, и ще трябва да мислим как и къде да направим нова детска. Единствената опция е да понамалим хола, но на таткото не му се чува за това Mr. Green, и без това сега е много огромен.
Дано ме разбра за леглото.........още повече утре се разбрах да идват да вземат размери от фирмата изпълнител за старият проект, а май ще се окажем с нов. Лудница.  Mr. GreenПредишната бременност, цял апартамент направихме и обзаведохме, сега с една детска не мога да се преборя.
От вчера съм изяла няма да казвам колко козуначени кифли, и ме е страх да се изтегля.........после ще го мисля.
Намерих превоз на добра цена от Англия, но и там не можем да намерим люлка до 13кг.

# 131
Добро утро и от мен. )))

Аз изобщо не знам още кога ще захващаме ремонта, кога ще го свършим...) Ще е чак на есен, пък през това време ще сме в апартамента на майка ми.

Вчера ми се обадиха за една работа, живот и здраве май-юли (не се знае още кога точно), та от сега го мисля как точно ще стане с бебето. ) Че ще е чак в Бургас. ) Ама...една квартира там за 1месец и се изнасяме всички. ) Хем на море, хем аз ще работя. )
Преди само с 1дете беше по-лесно сякаш. )))

Днес ще ходим малко до баба ми, да хапна жито (правят 6г. на комшията, страхотен човек беше, бог да го прости).

# 132
Елдата се вари на каша, добавя се сол и масло и толкова. В Русия я наричат "гречка" и е наистина много популярна храна. На мен по случайност ми донесоха една торба от Украйна, та си варих веднъж, но не ми хареса на вкус. Въпреки че съм с нисък хемоглобин, не ми се яде месо и се храня както обикновено, без да изключвам боб, грах, зеле. Смуча Малтофер два пъти на ден, много не е помогнал - от 112 хемоглобинът се качи на 117.
Penkailieva благодаря ти за отговора, още днеска ще пробвам, но като се знам каква съм надали и на мен ще ми хареса, никога не съм си падала по здравословното хранене  bouquet

# 133
добро утро,коремчета
http://www.facebook.com/notes/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0 … C/535519773140060
Пускам и тук да се посмеете,знам че не всички четете групичката ни във фейсбук  Wink

# 134
  • Калифорния
Има ли други маминки с Хашимото ? И колко често си изследват TSH ? 

аз съм с Хашимото. Следя си го веднъж в месеца. TSH последно ми беше 0.47 но мисля, че февруари ще се е дигнало като се изследвам. Но доколкото знам  в последния триместър вече няма голямо значение за бебето, защото то само си произвежда хормони и не ползва нашите.

Общи условия

Активация на акаунт