Отговори
# 150
Такаа, намирисва ми на лятна среща в Бургас  Wink Аз ще се позиционирам може би от юли месец на морето, пък ще видим до кога ще изкараме там...
Чудесно е да ми идвате на гости Simple Smile

# 151
Хахахаха и моя от онзи ден до днес сутринта не се беше спряла едно ритане, блъскане, превъртане....направо нямаше какво да я спре. Сега вече се поуспокои. Хубаво ми е да рита, но понякога така ме рита в ребрата, че направо ми се доревава....а като почне да се изпъва имам чувството, че ще ми скъса корема и ще излезе. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Милата ми...а толкова много искам вече да си я гушкам и толкова силна обич изпитвам към нея, че понякога като се сетя за нея и ми се доплаква ( става ми емоционално )   Kissing Heart  Kissing Heart  Kissing Heart  loveuuu  loveuuu  loveuuu
хахха Малееее и ние сме абсолютно същите.... не зная пола, обаче с такова ритане не може да е момиче.... хахах вечер не ми дава да заспя от ритане, бутане, мърдане, сутрин ме буди, понякога такива ритници раздава, чак ме заболява.... обаче само мисълта как си го гушкам ме разтапя и почвам да рева хаха Simple Smile)

# 152
Момичетааааа,ние ще се гледаме съвсем сами....не знам как ще се оправям с две  бебета..... smile3511
 И на двамата майките ни са починали,моя баща е някъде по света не съм го виждала има няма 20 години ,а на таткото на ММ не бих поверила бебе по никакъв начин ....така че тежко ми и горко ,ама чакам с нетърпение толкова искам да си ги гушкам вече малките мишлета   txtloves
Таткото работи готвач,от работа няма как да отсъства дълго ,защото му плащат на ден,а парички ще ни трябват.Най много седмица да седи с мен ,после...в седмицата по веднъж  Rolling Eyes
Уау,  близначета ли са? Хей мамче, желая ти наистина много късмет!!! Simple Smile

# 153
А, със сигурност ще направим една морска среща. )
Да не казвам от сега със сигурност, но се надявам да се получат нещата. )))
Иначе, в Тетевен имаме много близки приятели, които имат къща малко преди Рибарица...и мислех и там да постоим за 2-3седмици, че е доста по-хладно от жегите в Плевен. )

За момченцата и забелването, коментирахме го в мартенската тема.
След изчетен достатъчно материал, се отказвам от това и нямам намерение да го практикувам върху детето.

# 154
Моя син не му слагам каска,а се спускат по големите писти на Пампорово,но за сега най-вече заедно с татко си,ианче сам -по по-равни писти...ама като тръгне сам да се спуска по големите писти и аз ще се замисля за каска...

Много хубаво лятото да сте по морето и аз мисля да не съм в Пловдив,защото е страшна жега.Така и така сина ми си кара лятото при майка ми във Велико Търново и при баби и прабаби по  селата наоколо,ще се присъединим и ние на чист въздух.Макар,че то тогава всеки месец ваксини ще има ама ще прескачаме по малко към Пловдив.

На мен от няколко дни коремчето доста ми понатежава и ми е трудно да си обувам ботушите,това с навеждането си ми е зор и само пухтя.А снощи бяхме на театър и беше ужасно горещо в залата и ми прилоша доста.

Ох на мен  тези дни много ми беше тъжно,сигурно и бебка съм разстроила,но хирург се не наложи да забели бубата на сина ми и като го чух как писка милото и голям рев ревах.Вие бъдещи мъжки майки още не сте стигнали до там,но почват после едни чуденки да забелвам ли или не....И аз от много четене и информиране до къде я докарах...,но вече всичко е ок:)
Жалко,че доста се нервя,аз съм си такава....дано не се окаже на бебето зле.

Какво е това забелване, обрязване ли?
Аз съм с момиче, но и с момче да бях ако е обрязване съм против.
 Що се отнася до безсънието много ме мъчи, освен че до 4 часа ставам поне 2-3 пъти да ВЦ, а след 4 вече не мога да мигна поне до 6-7 и после заспивам някак докъм 9...и така всяка нощ, и само ме мъчат едни мисли за какво ли не, най-вече как ще се оправим с бебето, тъй като сме в една малка стая се чудя къде ще поберем всичко, по принцип апартамента е двустаен, половината е мой, половината на брат ми и понеже преди имахме наематели, но като се нанесохме с моя мъж вече ги няма и плащам на брат ми половин наем да не е капо, въпреки че не ползвам другата стая, а си мечтая да си го откупим и другата половина по натам да я направим детска...иначе бебка вече си има легло, количка и столче, разни одеалца, дрешки, но има още доста неща да взимаме...  Crazy
Мойта бебка рита доста за момиче, но лекарите са категорични, така че малко вероятно е да има изненади...особено ме кефи като се свие в дясната или лявата част на корема ми и ми направи бубунка, така опъва че чак ме боли, а ми е много смешно като си погледна  формата на корема, таткото и той много се забавлява  Laughing

# 155
# 156
  • Sofia, Bulgaria
Забелването няма общо с обрязване Simple Smile Това е процес, с който трябва да се покаже главичката на пениса. Препоръчва се по-ранно забелване, за да не е болезнено за бебето. Аз това го правя във времето и почти се е показала цялата, но не съм го довършила. Идеята е като се придърпа кожичката, да се вижда главичката. В началото тя е скрита, като срастнала за нея.
Камелия, защо на хирург??? Аз това го правя по време на баня и малкия никога не е плакал и не го е боляло. Смятам да си го довърша сама и да избегна хирурга.

Друг е въпроса, че и като за всичко останало и тук има две мнения Simple Smile Не всички забелват и оставят това да се случи естествено във времето. Аз го правя, но не съм убедена, че е необходимо. Правя го заради твърдението, че после ще е много по-болезнено за момченцата като големи. Иначе много се колебаех дали да го правя, то и за това все още не е готов.

# 157
Ахаа, просветлихте ме  Simple Smile

# 158
В много страни това вече не се практикува.
В Германия има голям скандал продължаващ вече близо 2г. както по повод прословутото "забелване" така и по повод обрязването. Има осъдени лекари извършващи и двете процедури и т.н.
Тук масово хората се доверяват на лекарите, които обаче от друга страна не си правят особено труд да си поддържат и опресняват знанията. Смятайки, че завършили един път медицина преди 20г., тя си е останала на едно положение.

# 159
И аз не смятам да забелвам. Simple Smile

# 160
Именно аз не забелвах,по времена баня не съм дърпала,четох доста статии,че рано или късно става от само себе си-все до към10-11г.до половата зрелост ще стане.Сина ми е на 5,но се появи някакво течение,което нямаше как да излезе  навън заради залепването,за това се наложи хирург да го дръпне и сегае забелена вече.Бубата се беше подула даже.Преди доста мнения сондирах по въпроса-бабите ми не бяха чували за това.А хирурга не е рязал нищо,просто напръска с лидокаин и дръпна и за 1 минута свърши всичко,а на мен ми стана жално.

# 161
Именно аз не забелвах,по времена баня не съм дърпала,четох доста статии,че рано или късно става от само себе си-все до към10-11г.до половата зрелост ще стане.Сина ми е на 5,но се появи някакво течение,което нямаше как да излезе  навън заради залепването,за това се наложи хирург да го дръпне и сегае забелена вече.Бубата се беше подула даже.Преди доста мнения сондирах по въпроса-бабите ми не бяха чували за това.А хирурга не е рязал нищо,просто напръска с лидокаин и дръпна и за 1 минута свърши всичко,а на мен ми стана жално.
Имам приятелка, която не е забелвала пишлето на синът си, като малък, ами беше срастнал и накрая се наложи да ходят на хирург, защото имаше само едно малко отворче , колкото да пишка........моят син 2 пъти го забелва педиатъра, после ходихме при уролог, защото все срастваше. Препоръчаха ни го, за по-добра хигиена, и съм сколона да се съглася. Преди да бъде забелен, имаше няколко пъти урина с бактерии 10 на 3 или 4, което е от външно замърсяване, т.е. не сме можели да го измиеем ок, след забелването от уролог, не сме имали повече проблеми. С две думи, аз съм ЗА забелването.

# 162
  • София
Това със забелването и на мен ми е голяма драма още от сега  ooooh! Но след изчетеното, а и по наблюдения на момченцата около мен, мисля да НЕ забелваме пишката. Педиатърката ни също вече не го препоръчва... ох, не знам. Какво ми дойде до главата  Crazy

# 163
Процедурата със забелването е доста тегава работа...
Аз разчитах на съпруга ми да се справя, но все пак стигнахме 2 пъти до доктор, защото се зацапва и възпалява. Доста е травмиращо за детето  ooooh!

# 164
  • Варна
Ох с това забелване, много се радвам, че ще си имам момиченце, че иначе ще има и аз да го мисля.
От много отдавна не съм писала, напоследък нямам много време и да чета (повечко работа като за последно Simple Smile Спрях и с книгата за бебето, решила съм живот и здраве като излезна вече болничен (45 дневния) ще чета на воля.
За покупките аз също още съм на никъде. Подариха ни количка едни приятели (3 в 1) и затова съм спокойна. Днес поръчахме легло, ще дойде понеделник. А утре майка ми идва и с нея ще понапазарим (че според нея е време, аз не съм се запритеснявала още Simple Smile Друго, само едно гащеризонче съм й купила на нашата (вероятно Моника), защото не се сдържах, страшно е сладко, може с него да я изписваме.
Записала съм се да ходя на Отворени врати на Окръжна болница, но чак на 28.02, за сега съм си решила там да ходя, без избор на нищо, само всичко да е наред за нормално раждане и да сме здрави до тогава.
С бебка висчко е наред, доста е активна, особено вечер, а корема ми имам чувството, че расте с часове Simple Smile Иначе по калкулатор съм в нормите, качила съм 9,5 кг, не е малко, но се чувствам долу-горе добре. Вече малко ми тежи като ходя, и като легна се въртя по-трудно, но в предвид колко още предстои, ще се справяме Simple Smile
Доста дълъг пост, така е като не съм писала отдавна.
Лека момичета, целувки на бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт