Отговори
# 165
Ама вие кога стигнахте до новата тема? Аз нали още си ходя на работа и нямам много много време да се застоявам...затова всичко съм оставила като изляза в 45 дневния болничен.
Вчера бях на ЖК - бебка вече е 938 гр...а аз съм +10 от началото на бременността. Тъй като много неща не са ми ясни, не се сърдете ако се повтарям ... просто не мога да препрочитам назад всичко и предпочитам да питам директно, ако възникнат въпроси Simple Smile Приятна събота вечер на всички.

# 166
За мен от забелването е една голяма ненужна форумна драма. Аз не можах да го забеля сама и малко преди годината го водих на хирург. Подчертавам, че самата операция лекарят я извърши за секунди с ръце- нито упойка е слагал, нито е имало рязане, кръв и други подобни. После 2 дни пореваваше докато му се пишкаше и това беше- мина и замина. На тази възраст нито може да му докара тази манипулация някакъв дълготраен стрес, нито му остават спомени. Той ако има запек например реве в пъти повече.
ОБАЧЕ ако знаете какви неща имаше под кожичката на детето, направо ми се дорева като видях. Със сигурност вече съм за забелването до едногодишна възраст- под незабелената кожичка се събират боклуци и за мен това е по-опасно. Не мога да си представя от хигиенна гледна точка да държа едно момче незабелено до 10-та му година като видях какви са последствията до 1-та.
А освен това поне моето дете няма как да си играе само с пишлето, за да си го забели както много майки казват - той е винаги с памперс или с дрехи.

# 167
Добър ден! Като ви чета разбирам, че и някои от вас страдат от проблеми със съня... При мен това е още от самото начало на бременността и съм отворена за всякакви предложения и съвети за справяне с безсънието. Вие какво предприемате по въпрса? И действа ли? Confused
Моята гинеколожка ми изписа Седатиф ПС, това е хомеопатично лекарство, което няма проблем да се приема и от бременни, вземат се по две хапчета преди лягане и не води до пристрастяване. На мен ми помагат, също така можеш да се опиташ да си създадеш режим, дори и да не си спала достатъчно, ставай по-рано, за да ти се доспи вечерта. Дано съм ти помогнала 
Благодаря ти! Wink Тези дни по-настоятелно ще попитам и моята какво ще каже по въпроса... А относно режима - и това не действа. Дори като заспя в 4 и стана в 7 или 8ч сутринта, вечерта пак няма спане... независимо дали съм поддържала този режим 1-2 месеца, нищо не ми помага... Sad

# 168
Опаа,ето ме пак тук-станах в4ч до тоалетна и ме налегнаха отново мисли и няма спане Tired
За забелването-незнам-ще пробвам-пък дано се справя.Четвъртък съм на преглед да видим колко е пораснал момъка,че не се спира с това ритане-пък и боли Crazy

# 169
Забелването ми е голям кошмар! Още от новороден, Никола се опитвам да го забелвам, но и до днес няма успех  Rolling Eyes Съвсем малко отворено има и си седи така от около 5-6 месечен... На лекар не искам да го водя, защото знам каква е процедурата, а после не се знае какви ще се последствията... Все се надявам, че природата си знае работата и с времето ще се оправи това чудо..
Сега с малкия ще видим как ще се развият нещата  Confused

Бяхте коментирали киселините и косата на бебето.. Ами и с предната бременност нямах, обаче бебо си имаше косичка. Е не е била буйна грива, но си имаше. А сега му е много гъста косата  Simple Smile Така че - бабини деветини са и това  Wink

# 170
  • Sofia, Bulgaria
За да не залепва кожичката се слага Гентамицин. Аз почти съм довършила процеса и наистина не е имал никакъв стрес. Няколко пъти се посмях с него, защото като се опитам да дръпна кожичката след баня, за да намажа с гелчето, той свива крачета и ръчички натам и казва "ЪЪ!!)Simple Smile))) С една объркана физиономиика  Mr. Green Mr. Green Но рев, болка и нещо друго не е изпитвал. Важно е как ще се подходи, наведнъж не се прави, а постепенно. Така правя аз, скоро ще подновя пак забелването, за да го довърша преди годинката. На мен ми казаха дори, че като е на месец-два е още по-добре за бебето. До годината отдаааавна да е забравено...Мен ме е страх от още проточване на тази работа, за да няма по-сериозни последствия. Сега и да ги боли, ще го забравят, но на 10г. не се забравя толкова лесно  Peace

# 171
За забелването и аз съм за, племенника ми от както се е родил сестра ми като го къпе все забелваше по малко, сега вече е на 8, къпе се от 2-3 години самичък и сам си оправя пишока  Joy Joy Joy

# 172
Добро утро и от мен. )

Днес откарах до 10ч. сън, ако не бях видяла часовника, още можех да спя. )

Утре най-сетне съм на преглед, да видя бебока колко е пораснал и да се успокоя. )
Ще започвам да купувам и разните неща за болницата, че да съм подготвена.

# 173
Момичета, сестра ми ми каза, да си натърквам леко зърната с груб плат след баня да загрубеят малко, че са ми много чувствителни. Вие правите ли нещо такова, аз наистина имам много чувствителни зърна Hug Hug Hug

# 174
  • София
Добро утроооо и от нас,

Този път малката ме остави да поспя до 10:20 ч. и до сега пооправяхме вкъщи с любимият и след малко мисля да излезнем малко да се поразходим, че с това заседяване вкъщи хич не ми е добре и не се чувствам ОК, а и така само се чудя какво да хапна. Тези дни нямах никакво време да ви чета, че се видях с една приятелка, която на следващият ден роди  newsm44, а след това ние бяхме на гости  smile3507 което хич не ми се отразява добре  smile3521 започва да ми се доспива, да ме боли кръст, гръб, абе ужас.....направо не ми се мисли какво ще е в 9 месец.
Иначе........вече нямам търпение да дойде вторник и да видя малката непослушка колко е порастнала, а и ще кръводарявам ( ПКК, урина, влагалищен секрет ).
Надявам се всички сте добре и малките госпожици и господа и те са ОК.

Хайде приятен неделен ден от нас  newsm03

# 175
Днес явно и бебчетата са разбрали, че  е неделя и аз се събудих към 10 и нещо, време беше за почивен ден  hahaha hahaha hahaha

# 176
Момичета, сестра ми ми каза, да си натърквам леко зърната с груб плат след баня да загрубеят малко, че са ми много чувствителни. Вие правите ли нещо такова, аз наистина имам много чувствителни зърна Hug Hug Hug
Това на курса за бременни ни казаха да НЕ го правим, защото може да предизвика контракции.

# 177
Това на курса за бременни ни казаха да НЕ го правим, защото може да предизвика контракции.
Благодаря ти мила за информацията, няма да го правя, ех,че е полезен този форум Hug Hug Hug

# 178
Охо, колко много сте изписали.
Аз бях командировка 3 дни и вчера се върнах уморена като куче. Днес още си мързелувам, но ще ставам да се оправям за среща с приятелки.

# 179
Здравейте коремчета,как сте?
Да ви се похваля и тук,че вчера си взехме количката и днес я наместихме в нас.Много сме доволни с таткото от покупката newsm44 newsm68 Докато не я завихме,не можехме да и се нарадваме Laughing
За забелването,много се радвам,че ни е девойка Blush,но иначе съм за.Преди години моя приятелка роди и от самото начало правеше този процес.Имах късмета да съм там когато кожичката каза ПУК и главичката се показа цялата.Малкия май беше на около 6-7месеца.Имаше малко кръв,поплака,но му мина.А моя най-добър приятел влиза в болница поради неправилно забелване и каза,че било много кофти,а хем си беше голям(17-18г).
За зърната и аз знам,че не трябва да ги третираме с кърпи и прочие,точно поради опасност от контракции.За подготовка съм чувала да се мажат с крем.Ама от кога точно newsm78.
Момичета Blushсори за въпроса,ама...   Вие мислите ли да масажирате перинеума.Aз вчера си взех едно масло на WELEDA,за тази цел,но пиеш след 34 седмица.А някъд бях чела,че трябвало да започна сега(29-30г.с.) newsm78

Общи условия

Активация на акаунт