Какво повече няма да купя - Тема 4

• 114 036
  • 891
  •   1
Отговори
# 645
  • София
   Не знам темата подходяща ли е за оплакване от магазини, но да знаете,че в Мебели Арон товарят с купища скрити разходи,за които разбираш впоследствие.Аз лично никога повече няма да поръчам нещо от Арон.Ами ако съм си сметнала парите точно ,откъде ще им извадя, 40 за сваляне,по 20 на етаж за качване, 20 за рязане, "незнамколко" си за дупчене...и т.н.И накрая оставят работата недовършена, защото това го нямало в договора.За "него" трябва допълнително заплащане.

# 646
  • Пловдив
Тайна, това наистина е разочароващо и отвратително. Защо всеки се опитва да прецака другия.

# 647
Това за Арон и друг път съм го чувала и чела.

Също така искам да ви кажа да внимавате и с услугите на Близу, за да не разводняваме темата за тях има отделна във форума.

# 648
  • София
Тайна, това наистина е разочароващо и отвратително. Защо всеки се опитва да прецака другия.
Купих кухня, по проект.Още същия ден изчетох договора и открих много неща,които не съм искала - кошче на врата, подложки за прибори... и куп скъпи дреболии. Отодох веднага и ги махнах, сумата спадна уж с 500 лева.Когато отидохме да доплатим преди монтажа, сумата пак се оказа същата като първоначалната, но без нещата ,които не искахме.Шкафа който 100 пъти казах,че е за газовата бутилка, няма отвори за маркуча,но ако искам да направят, да си платя.Но пък има рафтове вътре, нищо ,че не съм ги поръчвала.Как стана тази магия изобщо не разбрахме.30 лева разкрояване, уж те я правят кухнята, но понеже се крояло на място.Монтаж в който нищо ,че е в платения проект и купено от тях, сложиха  аспиратора, не го вързаха с тока, сложиха  мивката, не я вързаха с канала.Ако съм искала, можело да ми намерят електротехник и водопроводчик за тези неща, което значи пак плащане.Мога да изпиша цял ферман, но само предупреждавам пазете се от тях.

# 649
  • в сърцата на децата <3
alra, аз понеже внимавам с майонезите и яйцата заради малката - правя млечна майонеза. До сега не съм имала провал!

150 мл мляко
300 мл олио
 другото е на вкус -
щипка сол
малко горчица
няколко трохички захар
може да сложиш подправки каквито ти душа иска и каквото ти е вкусно. Да знаеш - олиото сгъстява, ако ти се види рядка - добавяш малко олио. Всичко се сипва във висок съд - аз ползвам мензура и пасатора се слага на дъното на съда. Пускаш на максимална мощност и много бавно издърпваш нагоре. Това е.

# 650
# 651
За целта, аз си вземам кашкавалена извара от фирмения магазин, от който си пазаруваме млечните продукти, добавям й сол на вкус и си става превъзходно крема сирене, истинско.  Peace

На коя фирма е този магазин?

# 652
Това за Арон и друг път съм го чувала и чела.

Също така искам да ви кажа да внимавате и с услугите на Близу, за да не разводняваме темата за тях има отделна във форума.

Линк към темата за близу?

Едит: оопс, намерих темата посредством търсачката. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591291.0

# 653
  • София
  То не е една, но намерих една от тях.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591291.0

# 654
alra, аз понеже внимавам с майонезите и яйцата заради малката - правя млечна майонеза. До сега не съм имала провал!

150 мл мляко
300 мл олио
 другото е на вкус -
щипка сол
малко горчица
няколко трохички захар
може да сложиш подправки каквито ти душа иска и каквото ти е вкусно. Да знаеш - олиото сгъстява, ако ти се види рядка - добавяш малко олио. Всичко се сипва във висок съд - аз ползвам мензура и пасатора се слага на дъното на съда. Пускаш на максимална мощност и много бавно издърпваш нагоре. Това е.
  bouquet
♥snow_angel♥, благодаря ти. Ще я пробвам задължително!

# 655
За целта, аз си вземам кашкавалена извара от фирмения магазин, от който си пазаруваме млечните продукти, добавям й сол на вкус и си става превъзходно крема сирене, истинско.  Peace

На коя фирма е този магазин?

Не е в София, вече писах, че млякото им на третия ден надува капачката и вкисва, но е от местна мандра.

Темата за Близу не е само в бг-мама. Само потърсете в Гугъл и ще се хванете за глава за каква мощна вълна от недоволство става въпрос във всичките аспекти на думата. Жестоко лъжат, изключват канали, спират сигнал, с дни, със седмици няма- отврат обслужване и услуги. След това започват да ви тормозят посредством фирми за събиране на вземанията, дори и вече да сте си прекратили договора и да не им дължите нещо. Все нещо не им е изчистено като вземания, измислят си, грешки имало, не знам какво имало, ама никой не ги оправя тези неща и така си вървят с години.  Във ФБ също има страници.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 02:50 от Red_Hot

# 656
Купих кухня, по проект.Още същия ден изчетох договора и открих много неща,които не съм искала - кошче на врата, подложки за прибори... и куп скъпи дреболии. Отодох веднага и ги махнах, сумата спадна уж с 500 лева.Когато отидохме да доплатим преди монтажа, сумата пак се оказа същата като първоначалната, но без нещата ,които не искахме.Шкафа който 100 пъти казах,че е за газовата бутилка, няма отвори за маркуча,но ако искам да направят, да си платя.Но пък има рафтове вътре, нищо ,че не съм ги поръчвала.Как стана тази магия изобщо не разбрахме.30 лева разкрояване, уж те я правят кухнята, но понеже се крояло на място.Монтаж в който нищо ,че е в платения проект и купено от тях, сложиха  аспиратора, не го вързаха с тока, сложиха  мивката, не я вързаха с канала.Ако съм искала, можело да ми намерят електротехник и водопроводчик за тези неща, което значи пак плащане.Мога да изпиша цял ферман, но само предупреждавам пазете се от тях.
Тайна, и аз мога да напиша ферман Simple Smile Може би преди 7-8-10 години качеството на обслужване (не говоря за материали, защото там отдавна няма качество) е било що-годе добро, но сега не може да бъде сравнено с нищо хубаво. И как така не мога да разбера всичките тези производители се оправдават непрекъснато, че имат страшно много работа и поръчки?!??
Относно водопроводчика и електротехника - няма такова нещо. Който ти монтира кухнята е длъжен да ти монтира и всичко останало към нея. Още повече, че ако преди това си къртила всичко и си прокарвала наново кабели и водопроводни тръби, както беше при мен, никой водопроводчик или ел.техник не може да ти помогне повече, отколкото тези, които ти монтират кухнята. А ако са свестни, те най-често разбират от монтаж на уреди и мивки.

# 657
Не питаш мен, но аз пък да си кажа, моята как става. Трябва да си сигурна, че яйцата са пресни  Naughty

1 цяло яйце на стайна температура
 0,5 ч.л. сол
 0,5 ч.л. захар
 0,5 ч.л. горчица, това е за аромат, ако не ви харесва може и без нея
 2 с.л. оцет, ябълков
 400 мл олио

Слага се първо яйцето и се включва пасатора с ножчето да го разбие, след това добавяш солта, захарта, горчицата и оцета. Започваш на тънка струйка да добавяш олиото, като пасатора е на макс. Моят е мощен (850 W) и става мн бързо с няколко натискания на бутона. Пасаторът се спуска на дъното и се вдига издърпва нагоре.

Може да се добави 1-2 с. л хладка вода. Олиото сгъстява, а водата прави сместа по-пухкава.

Домашната майонеза не трае много дълго за разлика от купешаката. До 2-3 дена е добре да се изконсумира.

Много, много, много благодаря за рецептата!  Получи се!  Почти за пръв път ми стана. Имаш  почерпка от мен!   bouquet

# 658
  • София
bubonka, сега вече не е така!Добре,че мебели не се сменят често.

# 659

Много, много, много благодаря за рецептата!  Получи се!  Почти за пръв път ми стана. Имаш  почерпка от мен!   bouquet

Браво! Да ви е сладко   chef

Който ти монтира кухнята е длъжен да ти монтира и всичко останало към нея. Още повече, че ако преди това си къртила всичко и си прокарвала наново кабели и водопроводни тръби, както беше при мен, никой водопроводчик или ел.техник не може да ти помогне повече, отколкото тези, които ти монтират кухнята. А ако са свестни, те най-често разбират от монтаж на уреди и мивки.

Преди 10 години може да е било така, за тогава нямам наблюдение, но в последните пет- шест категорично не е така. Мебелистите са си майстори- дърводелци, електричарите са си ел. техници, водопроводчиците трети. Това са си три отделни услуги.

Общи условия

Активация на акаунт