Какво повече няма да купя - Тема 4

  • 114 195
  • 891
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: X
Натурално топено сирене/в опаковка от 1кг/ на Милкер,продава се в Метро.Ужасно солено,мазно и с усещането,че хрупаш нещо/най-вероятно сухото в-во,от което са го забъркали не е разтворено както трябва/.....Не бях попадала на такава гадост,отдавна.

# 406
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Момичета, нали никоя от вас не живее със заблуждението, че кравите дават мляко с 5 % масленост? Това е поредният бъркоч на Данон, набутан с какво ли не, за да го докарат на вкус и гъстота. Пък и за мъже  hahaha. Добре, че моят обича домашно, та му квася истинско мляко от ферма, иначе ще има да го чакам "да е мъж" с тия купешки глупости.  Joy Маркетинг мениджърите на Данон явно са в криза.

# 407
  • Мнения: 8 163
Момичета, нали никоя от вас не живее със заблуждението, че кравите дават мляко с 5 % масленост?
Разбира се, че дават. Суровото краве мляко е с масленост от 3,25 до 5 процента

# 408
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Фея, в този бизнес съм и имам преки наблюдения какво мляко дават кравите. В БГ никой не дели млякото, когато го изкупува. Идват колите, товарят го и си заминават. 5% масленост дават отделни животни (обикновено това са животни с малко мляко или животни преди пресушаване). В БГ никой не дели млякото и причината е, че има само една фирма в БГ, която дава бонус за маслено мляко и това определено не е Данон. Когато го изкупуват, мерят маслеността от хладилната вана, където е млякото на десетки животни и гледат да не е под определена норма, която е доста под 5 %, дори и под 4 %. Средно маслеността се движи около 3,6-3,8 %. Така че, ако си мислите, че има масово мляко с масленост 5 % от крава, живеете в страхотна заблуда. Да, аз пия мляко с 5 % масленост, но си го взимам директно от фермата, преди да е отишло при общото. Няма такива големи количества мляко с такава висока масленост, за да се прави кисело мляко с 5 % без добавки. А и ако прочетете съдържанието на Данон за МEN - ами то си е написано - сметана Simple Smile!

# 409
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
За това мляко съм напълно съгласна,че е пълно с нишесте.За маслеността на млякото ще попитам бабата на мъжа ми,която години наред до пенсия се занимава точно с това-измерва маслеността на кравето мляко във пункт на село. Peace

# 410
  • Мнения: 8 163
Блу ейнджъл, съвсем не смятам, че всички крави и през цялото време дават 5% масленост на млякото. Само уточнявам, че е възможно.

Иначе аз не купувам нито кисело мляко, нито сирене, нито хляб. Правя си ги сама. Дали ще е "Данон", "Йоуплейт" или "Чобани", всичките тукашни заводски кисели млека с ми безхарактерни, купешкото сирене ми е твърде сухо, а хлябът, дори от местната пекарна - твърде сладък.

А прясното мляко, което купувам, е био и пълномаслено. Само са го пастьоризирали и хомогенизирали.

# 411
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Да, Фея, възможно е, наистина, но не и в промишлени количества, каквито големите фирми произвеждат. Затова и добавят какво ли не в млякото, за да го докарат на вкус и вид.

# 412
  • Мнения: 8 242
Мда.. за да направиш мляко, първо взимаш млякото, обработваш го така, че да му изсмучеш всичко което можеш - за масло, сметана и др. И след това се добавят пак по обратния път подобни "пълнежи" че да прилича на кисело мляко и сирене Crazy

# 413
  • Мнения: 27 783
newsm78 Аз , че бях на почивка, бях, ама тая простотия кога я пуснаха Данон и къде се среща???
.. то не бе Данон за пиене , Активиа за дрискане, "ГЪСТО И ВКУСНО"за клецане, остава само айрян за близане ....... Joy Joy Joy
Joy Joy


 hahaha Joy Joy

# 414
  • Мнения: 88
Момичета, нали никоя от вас не живее със заблуждението, че кравите дават мляко с 5 % масленост?
Разбира се, че дават. Суровото краве мляко е с масленост от 3,25 до 5 процента


Joy

# 415
  • Мнения: 8 163
Галина бланка, радвам се, че ти е станало смешно, но не разбирам защо...

# 416
  • Мнения: 88
Мда.. за да направиш мляко, първо взимаш млякото, обработваш го така, че да му изсмучеш всичко което можеш - за масло, сметана и др. И след това се добавят пак по обратния път подобни "пълнежи" че да прилича на кисело мляко и сирене Crazy
Ето защо.Наивно е да се смята ,че кравето мляко с каквато и да е масленност,се влага без да се "дообработи" в крайния продукт.Ядем млечни продукти пълни с палмово масло,креда,оцветители и какво ли не още...за съжаление.  Cry

# 417
  • Мнения: 8 163
Мда.. за да направиш мляко, първо взимаш млякото, обработваш го така, че да му изсмучеш всичко което можеш - за масло, сметана и др. И след това се добавят пак по обратния път подобни "пълнежи" че да прилича на кисело мляко и сирене Crazy
Ето защо.Наивно е да се смята ,че кравето мляко с каквато и да е масленност,се влага без да се "дообработи" в крайния продукт.Ядем млечни продукти пълни с палмово масло,креда,оцветители и какво ли не още...за съжаление.  Cry
Че аз да не би да смятам, че купешкото кисело мляко не минава през допълнителна обработка? Или че не му се слагат добавки? Защо според теб си квася и сиря кравето мляко сама?

Единственото нещо, което доказвах със схемата беше следното:

Момичета, нали никоя от вас не живее със заблуждението, че кравите дават мляко с 5 % масленост?
Разбира се, че дават. Суровото краве мляко е с масленост от 3,25 до 5 процента

# 418
  • Мнения: 25
Хора и от баба си знам, че млякото се избива на масло. Ето тук (http://bioferma.org/public/files/training_programs/1/files/5.pdf) е обяснено като за малки деца как млякото се отсметанява и после можеш да произведеш продукти с различна масленост - от 0 до 80% както е маслото. Това очевидно е обикновен механичен процес, който се използва от производителите.

# 419
  • Мнения: 88
Мда.. за да направиш мляко, първо взимаш млякото, обработваш го така, че да му изсмучеш всичко което можеш - за масло, сметана и др. И след това се добавят пак по обратния път подобни "пълнежи" че да прилича на кисело мляко и сирене Crazy
Ето защо.Наивно е да се смята ,че кравето мляко с каквато и да е масленност,се влага без да се "дообработи" в крайния продукт.Ядем млечни продукти пълни с палмово масло,креда,оцветители и какво ли не още...за съжаление.  Cry
Че аз да не би да смятам, че купешкото кисело мляко не минава през допълнителна обработка? Или че не му се слагат добавки? Защо според теб си квася и сиря кравето мляко сама?

Единственото нещо, което доказвах със схемата беше следното:

Момичета, нали никоя от вас не живее със заблуждението, че кравите дават мляко с 5 % масленост?
Разбира се, че дават. Суровото краве мляко е с масленост от 3,25 до 5 процента
newsm78

Общи условия

Активация на акаунт