Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 865
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
мдаа... граници и държави еотносително понятие...базирано на политически интереси:)
а наистина турците са светли със сини очи, тъмни са тези които са към анадола, иран ирак и сие...
поради големите предвижвания напред назад всички сме много омесени, което донякъде и обяснява много сходната кухня:) (не визирам само българия и турция)

# 361
мдаа... граници и държави е относително понятие...базирано на политически интереси:)
а наистина турците са светли със сини очи, тъмни са тези които са към анадола, иран ирак и сие...
поради големите предвижвания напред назад всички сме много омесени, което донякъде и обяснява много сходната кухня:) (не визирам само българия и турция)
Така е  Grinning
Скрит текст:
Аз обаче говорех дори зе генетични сходства в костна структура между скелети открити в могилите и днешните българи и тези сходтва са най-големи именно с нас  %-но . Данните не са от български лаборатории  Peace
И ако не се лъжа турците бяха следващите като % /тук не съм сигурна..говорящ на спомен..просто така ми се е набило като го четох,че с тях сме най-близо до тракийците/
От това следва да се заключи антропологично,че произхода е от по древния народ - в случая наричан траки - и тъй като % сходство е най-голям при нас после при турци ..логично е че и те са произлезли от тях..а не че сходствата са ни примерно с турците заради 500-те години които са владели нашите земи. Peace
Не случайно и султана е светъл .. Може сценаристите да не се придъжат стриктно към историческите данни /те и без това са оскъдни/ ,но осъзнават,че филма е послание и има неща които макар и не директно говорят достатъчно.
Лично мнение  Peace Но ние имаме приятели турци и дори тях да питаш ,ще ти кажат ,че тъмната кожа и очи са от анадолско  дошли..
И аз съм тъмна  Laughing ,така че това го пиша незащото съм светла синеока ..осъзнавам ,че дедите ми са се смесили с кой ли не  Laughing ,но това не променя факта за произхода .Дори и болшинството българи и турци вече да са тъмни.. дори и % сродство във вековете да се разделечават все повече.. пак произхода ни е общ и пак сме по-близки с тях отколкото с други балкански народи днес Laughing

# 362

katia13
Цитат
И аз съм тъмна

Внимавай,че ще се издадеш   Joy  Heart Eyes  Hug

# 363
 Joy Всичко ще си кажем:))
и в нашето семейство баща ми и сестра ми са потомци на славяните, а ние с майка ми на прабългарите:)) (това си е наша стара семейна шега)

# 364
Да, но като се разходиш из Истанбул, виждаш, че не са баш синеоки и светли.   smile3503
А напоследък във всичките им филми са все такива. Нали са предназначени за европейския пазар. Нищо общо с реалността, но е по-приятно за окото, отколкото тъмни, обрасли субекти.  Laughing

# 365

katia13
Цитат
И аз съм тъмна

Внимавай,че ще се издадеш   Joy  Heart Eyes  Hug
Laughing  Laughing Laughing

# 366
Моника, това е така защото всички се стичат към истанбул:) както и при нас към софия;)
синеоки са си, даже и руси има:))) колкото и да бях втрещена, поне жената не знаеше да има примеси в рода си, а беше със едни хубави сини очи и една руса коса....
пък на мен с моите кафяви очи и черни вежди само ми обясняваха че няма нужда да се срамувам че смъ туркиня и мога спокойно да говоря и на турски:))))))))))))))) (това ми се случваше постоянно в германия, и все намазвах някоя баклава като извинение после:))))))))))

# 367
Да, но като се разходиш из Истанбул, виждаш, че не са баш синеоки и светли.   smile3503
А напоследък във всичките им филми са все такива. Нали са предназначени за европейския пазар. Нищо общо с реалността, но е по-приятно за окото, отколкото тъмни, обрасли субекти.  Laughing

Ааааа,за Керим Фатмагюлин лошо да не съм чула,нищо,че е доста черничък..Ама от хубавото черно,от скъпа боя е Енгин Акюрек!

# 368
и това е така  Wink
 Разхождала съм се из Истанбул и не само там и в по анадолската част .
Но не забравяй ,че от времето на Троя е изтекло много вода  Laughing .. нормално е болшинството да са тъмни ,както при нас..просто това е доминантен ген..проявява се фенотипа /оцветяването/ ,но при генетично изследване се сравява не само фенотипни белези  Peace и %-то сродство с древен народ обуславя произхода от къде..взависимост с кой народ е по-голям ?%
Сега като се замисля на днешните турци беше най-голям % сродство с тюрките  newsm78 ,после с траките.. логично вторите са били много векове преди тюрките по земите там.И  гена им е по-заличен . Имайки предвид обче многото векове преди които са живели там ,самия факт ,че такъв голям % присъства в гените им говори достатъчно.
Както и да е .. аз съм запомнила повече за нас ,което съм чела..защото ми е по-интересен нашия произход  Wink .На българите.
За тъмните обрасли субекти  Laughing - недей така..сега ще се обиждаме ли.. Той Бали Бей тъмен ,обрасъл..ма въздишаме всички по него.СС и той не е гладък  Laughing ,ма виж колко фенове има .
Ще дам само последен пример руса майка с обрасъл тъмен баща..дете по-вероятно тъмно /фенотип/ ,доминантния белег да наддалее,но генотипа е 50 на 50 .Не съм много добра в обясненията. Embarassed
Спирам със спама.Моля да ме извинят тези които съм подразнила .Ако има такива   bouquet

# 369
Момичета , няма да споря ,но говорих не за днешните турци , които са наследници на ОИ  и не за днешните българи, които носят гените на хиляди народи и племена!
  Селджукските турци и прабългарите произхождат от(ох сега не мога да се сетя името),което е далеч на изток в Азия!  Там като цяло не са били светли!
 Колкото до хипотезата на Катя,че сме си били на Балканите и после сме се разселили-ще кажа,че съм чувала много и различни хипотези за произхода ни! Кое е вярно обаче не мога да кажа!

# 370
Моника, това е така защото всички се стичат към истанбул:) както и при нас към софия;)
синеоки са си, даже и руси има:))) колкото и да бях втрещена, поне жената не знаеше да има примеси в рода си, а беше със едни хубави сини очи и една руса коса....
пък на мен с моите кафяви очи и черни вежди само ми обясняваха че няма нужда да се срамувам че смъ туркиня и мога спокойно да говоря и на турски:))))))))))))))) (това ми се случваше постоянно в германия, и все намазвах някоя баклава като извинение после:))))))))))
Laughing Laughing
Как пък няма да се срамувам сега.
Сестра ми и единия ми син са синеоки..майка ми и прадядо ми почти като албиноси руси и зеленооки.Ма са кво да се обеся ли като съм с черни очи и тъмна коса..
Скрит текст:
Като малка даже мислех ,че са ме осиновили..От всички по бащина и майчина линия /две поколения / само аз такава . Добре че вуйчо с кафяви очи та се успокоявах,че има шанс да сме роднини.Докато не започнах да чета генетика като студентка .Тогава вече се успокоих. Wink

# 371
Laughing Laughing
Как пък няма да се срамувам сега.
Сестра ми и единия ми син са синеоки..майка ми и прадядо ми почти като албиноси руси и зеленооки.Ма са кво да се обеся ли като съм с черни очи и тъмна коса..
Скрит текст:
Като малка даже мислех ,че са ме осиновили..От всички по бащина и майчина линия /две поколения / само аз такава . Добре че вуйчо с кафяви очи та се успокоявах,че има шанс да сме роднини.Докато не започнах да чета генетика като студентка .Тогава вече се успокоих. Wink

Joy Joy Joy Joy

# 372
http://www.nauchensviat.eu/index.php/2012-03-17-19-53-51/2012-03 … 12-04-20-22-48-25
 (за справка №18). Разбира се това се отнася за съвременните българи,но много хубаво е обяснено, откъде и кои племена имат същите черти!

# 373
А, за Бали бея нищо лошо не давам да се издума. А, и той не е обрасъл, а е с мнооооооого добре поддържан мустак.  Heart Eyes Heart Eyes
Иначе за произхода на прабългарите, сведенията са противоречиви и нееднозначни. Последното е, че произхождат от Афганистан, близо до планината Хиндукуш, което може би /не съм специалист/, обуславя общи корени с туркия етнос.

# 374
Момичета , няма да споря ,но говорих не за днешните турци , които са наследници на ОИ  и не за днешните българи, които носят гените на хиляди народи и племена!
  Селджукските турци и прабългарите произхождат от(ох сега не мога да се сетя името),което е далеч на изток в Азия!  Там като цяло не са били светли!
 Колкото до хипотезата на Катя,че сме си били на Балканите и после сме се разселили-ще кажа,че съм чувала много и различни хипотези за произхода ни! Кое е вярно обаче не мога да кажа!
Така е .Не сме били там.Източници и тълкувания различни.
Вероятно ,както някой писа тези дни - "всеки вижда това което иска"
Истината е една.Но вероятноста да я разберем е  малка. Антрополозите изследват костите,археолозите откритите рисунки ,съдове ,предмети..има си начини да се изследват от кой век пр.н.е е намереното .. в зависимост съдържанието на водород ако не се лъжа и др. методи..това не ми е специалност..,но  колкото повече прилики има с древен народ ,толова по-голяма вероятноста да е сроден .И ако е по-древен от друг с който има прилики твоя народ ,логично е заключението че по стария е по пръв и че от него проилизаш..независимо как племената са обикаляли нагоре-надолу .

Общи условия

Активация на акаунт