Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 882
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
vvi,аааа ТЦ.!

№18 хич не ми харесват тези,има някаква грешка да знаете!

# 376
vvi,аааа ТЦ.!

Не се притеснявай !  И те сега са се смесили, омесили и кръстосали! Joy

# 377
http://www.nauchensviat.eu/index.php/2012-03-17-19-53-51/2012-03 … 12-04-20-22-48-25
 (за справка №18). Разбира се това се отнася за съвременните българи,но много хубаво е обяснено, откъде и кои племена имат същите черти!
Мерси ,интересно ми беше  Simple Smile.По късно ще го прочета обстойно сега само през пръсти,колкото да се намеря - динарски или понтийски тип, ще извадя после огледалото и ще се разгледам обстойно четейки,дано устанявя кой аджеба съм  -  Party Party
п.п. за N1 Понтийски тип - "Един от най-разпространените и същевремнно на-древните антропологични типове по нашите земи.. характерен е бил за пеласгите /живели преди и по време на Елините ,техни съседи - го добавям в цитата/ ,а по късно за траките."
Според хипотезата ,за която говоря после ще пусна линкове - именно от пеласгите произхожда българския народ.Всъщност траки са ги наричали елините  не защото това им е било племенното име ,а защото са го ползвали като нарицателно. Peace
В бързината за който му е интересно
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/3.trakite.htm
Като заспят малките ще пусна линк с генетичните % за които говоря аз..там доминират траките  Laughing..ще ми отнеме малко време да поровя ,за да го намеря.
И за да не е съвсем спам - нямам търпение за серията утре  Grinning

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 14:26 от katia13

# 378
vvi,аааа ТЦ.!

Не се притеснявай !  И те сега са се смесили, омесили и кръстосали! Joy
hahaha hahaha hahaha
и пак се връщаме - всеки вижда,вярва в това което иска и му харесва .
Вип споко ,не сме от тях .

# 379
Аз също гледах някаъде че най-голям процент ген на траките има в България и след това беше в Хърватско или Босна с най-голям процент тракийски ген... Турците са част от местното Балканско население и в голямата си част е нормално да имаме сходни гени, религията ни може да е различна. В различните епохи сме се гърчеели, турчеели, но все балканци сме си оставали

# 380
Момичета направо ме разбихте.Лекичко зачесах темата за сините очи и вече земята изровена от инфо.Честно, благодаря!Четох,но и ще повторя за да осмисля нещата.
Отново мерси Hug

# 381
Nadia Jasem в общи линии това е което исках да кажа ,че имаме общи корени..и то много близки .. А турците имат общ корен с нас не само защото са били 500 г на балканите ,че и все още си имат част от полуострова.А и защото още по време на Елините в азиатската част на турция е имало тракийски племена.Едни от свидетелствата и тълкуванията са именно от древна Троя  Peace

# 382
..
 Ами не, не са им характерните белези! Както и на нас българите не са!
Местата от където произхождат "селджукските"турци и прабългарите са много близки и доста на изток, а там характерните черти не са светли очи и коси!
..
По този повод мога да поспоря ,но не му етук мястото.  Wink

Скрит текст:
Има научни данни ,че произхода ни е от Балкански п-в . Пленмената ,които тук са живеели още преди Елинската култура..и в последствие наричани траки от тях,от римляни и т.н. Някои от тези племена са били отвъд Дунава /румънско/ ,а други се разселили и по-нагоре /Волжка България/ ..логично е в местата ,където се заселват да се смешват с коренно население и в последствие чертите им да са по-различни като се върнат надолу Peace т.е. да са по-тъмни .
Под научни ,говоря за генетични сравнения ,разкопки - култура,бит, и писания от древни поети и пр.Ако ти е интересно сигурна съм ,че ще намериш информация.
По-между другото с Турците имаме общи гени .. така че не тъмните ,а точно светлите са истинските турци.
Ще добавя само ,че древна Троя е в днешна Турция ,а има сведения /на базата тълкувания на текстове от гръцката митология и други/ ,че народа и е сроден на Тракийските племена.
Защо е приета друга версия официално за произхода ни ?! Просто е- на силните през вековете не им е отървало и са изопачавали реалноста.. като започна от Елини,Римляни,Византийци,Руснаци ,че до днес..Никой не иска обединени Блакани.или претенции ..документи са унищожавани  с тази цел ..политика..а всъщност сме не просто сродни със сърби,,гърци,румънци,хървати.. дори и турци ..бих казала ,че буквално имаме един произход..ако всички се обединят /което е невъзможно,но има политически интереси,които се застраховат да не се случи../  ще бъдат сериозна заплаха за цяла европа и пр.
Най-запазен е бита,езика и културата в БГ ..сравнявайки символи открити в могилите с елементи от нашия фолклор и старобългарския,както и с писменоста  Peace ;а и най-много могили на площ има в България ..и най-старите предмети свидетелстващи култура открити в Европа са именно в могили от тракийските племена Simple Smile - просто тук е било сърцето на тркийските народи и вероятно затова сме съхранили най-много в нашия бит от древноста ....

Ще допълня нещо пак в скрит текст
Скрит текст:
В атласа с карти за 5 или 6 клас има карта на траките и земите с тркийски племена стигат още по-надолу от Троя. Гръцки са били морските градове, а вътрешността е била тракийска.

# 383
Момичета направо ме разбихте.Лекичко зачесах темата за сините очи и вече земята изровена от инфо.Честно, благодаря!Четох,но и ще повторя за да осмисля нещата.
Отново мерси Hug
ето да си четеш
Скрит текст:
В Централна Азия присъстват майчини линии, характерни и за Източна, и за Западна Азия. Но в сегашната българска популация източноазиатски линии практически липсват. Значи прабългарите не са ги донесли.

Ако въобще са имали такива примеси, те са били толкова минимални, че са се размили. Щом прабългарското наследство не може категорично да се отграничи в сегашния ни генетичен пул заради някаква фрапираща особеност, значи то е като него - от линии, характерни за Западна Евразия.

Има ли обаче западноевразийска линия, която хем се среща в Югоизточна Европа, хем я има и в западната част на Централна Азия и която би могла да е индикативна за движението на прабългарите, ако са я носили. Генетиците не се ангажират с такива обобщения.

Затова тук само ще нахвърляме няколко факта без коментар. Измежду многобройните разклонения на най-разпространената в Европа линия - Н (хаш), само Н6 се среща често в Централна Азия - до 21%. В Европа е много рядка. Тя е една от най-древните подгрупи на Н. Възникнала е в Близкия изток или в югозападната част на Централна Азия преди около 40 хил. г., но се е появила в Европа последна - не по-рано отпреди 3400 г.
взето от тук :http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1119034
 ето още http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 14:59 от katia13

# 384
 Peace Аз предлагам да попитаме Божидар Димитров. Да не си мислят, че тука само за памперси си говорим... Joy

# 385
Peace Аз предлагам да попитаме Божидар Димитров. Да не си мислят, че тука само за памперси си говорим... Joy

newsm10

много ме накефи този коментар baby_neutral

Ще си взема отпуска ,за да чета  Sick,но с кеф чета Grinning

# 386
Някъде в предишните теми някой беше писал,че по исторически данни истинският Бали бей бил нисък,набит и кривокрак! Joy
Затова да се порадваме на този! Grinning
 Малее, откъде тръгнахме и докъде стигнахме!
И отпуска няма да ни стигне да се изчете цялото инфо по темата дето зачекнахме!

# 387

Sause baus! ти хубаво е като четеш и от време на време да се пооглеждаш,че Надежда ти диша във врата за Кадията!

# 388
Някъде в предишните теми някой беше писал,че по исторически данни истинският Бали бей бил нисък,набит и кривокрак! Joy
Затова да се порадваме на този! Grinning
 Малее, откъде тръгнахме и докъде стигнахме!
И отпуска няма да ни стигне да се изчете цялото инфо по темата дето зачекнахме!
О, неееее! Искам да живея в заблуда.

Между другото, май няма да се появи утре. newsm78 Нищо не се споменава за него.

# 389

Може, и като нищо ще каже,че Бали Бей е от Созопол!

Общи условия

Активация на акаунт