Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 891
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Peace Аз предлагам да попитаме Божидар Димитров. Да не си мислят, че тука само за памперси си говорим... Joy
Може, и като нищо ще каже,че Бали Бей е от Созопол!
Laughing
Някъде в предишните теми някой беше писал,че по исторически данни истинският Бали бей бил нисък,набит и кривокрак! Joy
Затова да се порадваме на този! Grinning
 Малее, откъде тръгнахме и докъде стигнахме!
И отпуска няма да ни стигне да се изчете цялото инфо по темата дето зачекнахме!
Laughing Laughing Laughing Какво говорите ..аз чак сега почнах да храня малките,окъсняхме с обяда ..ровя и чета .. а за спане и дума да не става..днес няма да спят,мама има да чете  Laughing
Това дето търся,не го намирам,но затова пък намирам други публикации и проучвания,за няколкото месеца дето нямам време много да ровя и чета се появили нови данни  Laughing.Трябва да си ъпгрейтна информацията . Grinning
А за Божидар Димитров не ми се говори  Crossing Arms
Тези много ,на мен ми допада да сме произлезли от траките . Един от най-древните и развити народи .
Предлагам да пуснат извънреден фрагма,че да ни привлече друго интереса.

# 391
Някъде в предишните теми някой беше писал,че по исторически данни истинският Бали бей бил нисък,набит и кривокрак! Joy
Затова да се порадваме на този! Grinning
 Малее, откъде тръгнахме и докъде стигнахме!
И отпуска няма да ни стигне да се изчете цялото инфо по темата дето зачекнахме!
О, неееее! Искам да живея в заблуда.

Между другото, май няма да се появи утре. newsm78 Нищо не се споменава за него.
Ами как да се появи джанъм ,като по информация на "Тренди-нюз'" ,минаваки край един от кварталите на Филибето/оня дето е населен от тъмния гено-тип/ му откраднали оФцете ! И сега какво правим -хайде обратно при Богдан войвода за нови ,ама дано смени пътя. Wink

# 392
..
Ами как да се появи джанъм ,като по информация на "Тренди-нюз'" ,минаваки край един от кварталите на Филибето/оня дето е населен от тъмния гено-тип/ му откраднали оФцете ! И сега какво правим -хайде обратно при Богдан войвода за нови ,ама дано смени пътя. Wink
hahaha hahaha hahaha Joy Joy ох децата вече се чудят какво ми става та се хиля толкова  Hug
Трен , няма-няма и като влезеш и .. вече все се оглеждам за теб и вип..и чакам някой бисер .То и други се открояват с остроумия де.Благодаря ви момичета /на всички/ ,че с чуството си за хумор правите деня на останалите весел и по-хубав.

# 393
Не знам за вас,но ми прави впечатление,че Ибрахим го погребват по християнски.

# 394
  Здравейте,
  Гледам, че пишете и за история та затова и се включвам. Събирах смелост от 3-те предишни теми, па реших и аз „скоча“  вътре. И то защото ме учуди, че тепърва обсъждате генома на българите. Не знам кой какво чете, но едно със сигурност може да се потвърди и от антрополозите и археолозите – славяни малко. Изобщо имало ли ги е и доколко са участвали в създаването на генофонда в българските земи е преди всичко въпрос на интерпретация на няколко спорни исторически извори споменаващи за „море от славяни“. Не знам къде е „морето“ защото изследванията не могат да докажат съществуването и на ручей. Пък всеки може да си пише каквото му хареса и да избере „доказателства“?! сред многобройните писания на историци, етнолози, археолози, филолози и т.н. Все пак техните статии имат поне малко достоверност в сравнение с всичко изречено в туристически сайтове. Последното си е  просто рекламно словоизлияние, което много малко се доближава до фактологическия материал. Може да се използва като описание за конкретни паметници, но за доказване на определена теза трябва много повече. Ако ли пък това е единствен или основен източник, то рискуваме да поздравим: „Здравейте, колорадски (анадолски, европейски) българи!“  Пък може и Бали бей и „созополския вампир“ да се окаже, като чета това, което сте писали.
     Видях, че пишете и за антропологичния тип на османските турци. Това, което знам от моите преподаватели е, че те са „светлолики“- рижи (руси), сини(зелено)оки. Тъмната гама идва от всички етноси (племена, народности), които водят със себе си за да колонизират новозавоюваните територии. Не съм търсила литература по въпроса, но вярвам на хора образовани и чели много за този период. Исках и някои други въпроси да засегна и по-конкретно за сериала да напиша някои неща, но поста ми е доста дълъг. Извинете ако съм докачила някой, но така мисля.

# 395
Випче,защо реши така?
Кате
Скрит текст:
извинявай да нямаш близнаци-все за много дечица споменаващ?

Благодаря,че се престрашавате да скочите в темата с интересни данни.
По едно време в темата само бейове падаха от балкона ,че и лилави кърпички мятаха Joy

# 396
Випче,защо реши така?
Кате
Скрит текст:

По едно време в темата само бейове падаха от балкона ,че и лилави кърпички мятаха Joy
Не всичко ми стана ясно, но за удобство ще го приема като "добре дошла". Да допълня, че антрополозите считат, че на славяните се падат не повече от 12% в българския геном. Все пак сме били и сме на кръстопът - всеки си е "хвърлял семката". Малко неприлично звучи ама е така. Пък за индоевропейския произход на прабългарите вече никой не спори - номадите отдавна умряха. От зараждането на българската държава та до днес сме се си европейци. Може на много хора да не им харесва, но си е факт.

# 397
Здревей ,добре дошла  Hug.Радвам се че си се престрашила да пишеш.
Скрит текст:
От поста ти само неразбрах ти коя теза подкрепяш или засега не вземаш отношение за българския произход ? За турските гени - разбрах .На едно мнение сме  /поне за светлите..за другот не си писала ясно - дали подкрепяш че имат тракийски корени сериозно застъпени..не казвам повече от тюкските ,но  все пак голям %/
Sause baus! Уцели в десятката  Laughing .
Скрит текст:
двама ,но са като поне 4 ,затова все говоря за много .. струват ми се повече  Laughing п.п. искаш ли да пускам още линкове ..спомена ,че ти е станало интересно..но може и иронично да е било  newsm78 ,та знам ли .. да не те оттегчавам  Embarassed
То няма лошо и по някоя кърпичка да падне .. за разнообразие .. но мъжете тук както забелязах идват при смърт на герой   Laughing/кенсей такезо се оправда,че за да сподели тъгата си..явно няма какво друго да сподели с нас  Whistling/ .Първото им включване с Жоро не помня при коя серия беше  т.е. какво ги е подтикнало да се "разпишат" ,но явно не сме им достатъчно интересни..та и на една лилава кърпичка трябва да се радваме,кой намазал - намазал ..другите ще чакаме нова да хвърлят . Laughing
За Михайлов - и той рядко влиза..
усеща се липсата им  Wink избива ни или на спорове или на история..,а днес направо друга тема отворихме в тази .

# 398
Да, аз съм съгласна с оновната теза, че траките са населението на Балканите дали генофонд или каквото и да е то на всички балкански държави. И не само. Знаете ли, че шведите признават, че началото им идва от едно тракийско племе, което се изселва след края на троянската война. Аз черен швед не съм видяла Simple Smile
Ето повече за траките - шведи:
http://southturkistan.wordpress.com/2010/12/27/thracians-ancestors-of-the-swedes/
преди същата статия я имаше в sweden.com/history но страницата не работи вече

# 399
Випче,защо реши така?
Кате
Скрит текст:

Не всичко ми стана ясно, но за удобство ще го приема като "добре дошла".....
От зараждането на българската държава та до днес сме се си европейци. Може на много хора да не им харесва, но си е факт.

Добре дошла си  Laughing .За кърпичката е дълга и забавна история.. непомня от коя тема ,за да ти кажа да прочетеш постовете..
За другото - Ураааа  Party Party още един привърженик  Grinning

# 400
неда37 добре дошла в темата   bouquet
Никога и за нищо не се учудвай ние вече сме на 60 тема,. тези неща сме ги обсъждали но "повторението е майка на знанието!"/пък и ЕГН-то понякога е виновно/ Wink
И аз да повторя нещо дъвкано :
Клана на Малкочоглу е известен с два Бали Бея.Първият умира 1513г.,а нашия любимец е на почти същата възраст като Сюлейман.
Баща на нашия Бали Бей е Малкочоглу Дамат Яхия паша,а майка му е дъщеря на султан Баязид2-Хума султан.Живяли са в Амасия.
Бали бей е бил женен за Айнишах султан, най-малката дъщеря на Баязид2 /именно тази жена е прототип на Айбиге от филма/  Hug

# 401
Добре дошли Hug
Няма ирония в писаното от мен,интересно ми е ,пък и малко разнообрезни кълбета около продукцията да разнищим.
Честно казано ,пак ще чета ,но изпаднах в незнание по дискутирания проблем. smile3538,хем аз го зачесох Embarassed

Това,че Бали Бей бил нисък,набит и кривокрак,може да значи само следното-як,здрав,силен и определено добър ездач
Скрит текст:
съдя по кривите крака
.Че какво по-хубаво от това.Тя и жена му щом му построила джамия,явно има защо Mr. Green

trendafilka-нещо не разбрах-майката и жената на ББ сестри ли са?

Щом Хума му е майка ,значи джамията е за баща му не за него или пак аз Banghead

# 402
Аз пък четох,че жената на Бали Бей била нимфоманка.Султанска дъщеря,но пък нимфоманка и той хич не се задържал у тях от срам,че му се присмивали. Затова пази границите,като един граничар.

# 403
Sause baus!

Цитат
trendafilka-нещо не разбрах-майката и жената на ББ сестри ли са?

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 404
Да, аз съм съгласна с оновната теза, че траките са населението на Балканите дали генофонд или каквото и да е то на всички балкански държави. И не само. Знаете ли, че шведите признават, че началото им идва от едно тракийско племе, което се изселва след края на троянската война. Аз черен швед не съм видяла Simple Smile
Ето повече за траките - шведи:
http://southturkistan.wordpress.com/2010/12/27/thracians-ancestors-of-the-swedes/
преди същата статия я имаше в sweden.com/history но страницата не работи вече
То не само шведи ..прилики има и при шотландци и при ирландци.. Сега ще погледна и твоят линк ..би обяснило отчасти приликите в нашия бит,носии и шевици със северно американски индиански племена..ако наистина викингите са пътували през океана..
Скрит текст:
Ето това ми беше много интересно на мен : http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf .
Само от прилики неможем разбира се да кажем- всички са произлезли от траките  Laughing .Както казах така са наричани от съседите им .. Иначе са си имали племена и вождове (били са многобройни и предполагам това е една от причината да не се споменават имената на племената /по-лесно е да ги наричат всички с едно-траки/ личи си по многото могили /а сепредполага,че са открити около 1/3 само/  ..темата е много дълга и наистина не е за тук.Докато не са ни баннали за спам Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт