Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 910
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
Sause baus!

Цитат
trendafilka-нещо не разбрах-майката и жената на ББ сестри ли са?

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Ми така пише -дъщери на султан Баязид 2 Sick

# 406
..
Това,че Бали Бей бил нисък,набит и кривокрак,може да значи само следното-як,здрав,силен и определено добър ездач
Скрит текст:
съдя по кривите крака
.Че какво по-хубаво от това.Тя и жена му щом му построила джамия,явно има защо Mr. Green

Щом Хума му е майка ,значи джамията е за баща му не за него или пак аз Banghead
Laughing Laughing Laughing
ох днес се разбих направо ,нямам нужда от коремни преси ..вече имам мускулна треска.

# 407
Хюма май не е била жена на нашия бали бей, а майка!?

neda37 , за османските турци мога да се съглася само, ако приемам,че те са са си променяли генома заради разширяващите им се граници и покоряването на нови народи,но няма как да приема,че първите турци-- селджуците (с тюркски произход) и  от далечна Азия са били русокоси и синеоки!
Те имат сходен произход примерно с арменците би трябвало и външните им белези да си приличат.
Скрит текст:
 newsm78 newsm78 newsm78 що няма руси индоевропейци днес!? Grinning

# 408
Sause baus!

Цитат

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Излиза,че се е оженил за леля си ..Я по-добре си стой при Кадията,че там родословното му дърво не е толкова объркващо  Heart Eyes  Hug Hug

# 409
За траките може и преди всичко  трябва да се пише повече. Отделните им племена са разположени върху огромни територии на Европейския Югоизток - Б-я, Румъния, Турция. Като безписмен народ те задават много въпросителни по отношение на държавността си, културни достижения, а дори много се спори и за ежедневния им бит. Като безписмен етнос (различни племена) те притежават притегателната сила и очарование на миналото без възможност за напълно достоверна интерпретация паметниците им. Оставали са повече надгробни могили отколкото селища – интересен феномен! Не трябва да се забравя и орфизма защото Орфей е жрец и мислител – основоположник на религия. Толкова много неща могат да се кажат, но няма да досаждам, пък не съм и на изпит.
   Самия филм ми харесва като цяло. Не съм на страната на никой от героите. Най-големи симпатии изпитвам към Матракчъ Нигяр (не знам само дали окайването не е по-голямо от симпатията) и Дайе (последната си отиде). Изобщо винаги подкрепям „малките“ хора с големи сърца.

За vvi   допълвам, че именно те са русите. Аз също много се чудех, но погледни и други затворени общности - изобщо не са толкова тъмни. Язденето на кон и мобилността определено не са свързани с цвета на кожата и косата. Иначе според клишетата и хан Аспарух трябва да е с монголоидни черти -ама не е.
     katia13, въпросът с произхода и прародината на прабългарите все още е открит. Аргументите, че са индоевропейци натежават затова не съм ги коментирала като тюрки.Без да натрапвам мнението си, но отговорът на кардинален въпрос като този е по-скоро в библиотеките отколкото в интернет. Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 17:24 от neda37

# 410
Sause baus!

Цитат

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Така е и аз се обърках.Като гледам по колко наложници са имали султаните и от различни майки деца.. и с каква разлика в годините..Нищо чудно голямата дъщеря на Баязид да е майка на ББ пък най-малката дъщеря на Баязид 2 /полусестра примерно/ да е жена на наш Бей.

# 411
..
   Самия филм ми харесва като цяло. Не съм на страната на никой от героите. Най-големи симпатии изпитвам към Матракчъ ..
Вип ,конкурентка май !! Laughing Бъди нащрек.

.. за османските турци мога да се съглася само, ако приемам,че те са са си променяли генома заради разширяващите им се граници и покоряването на нови народи,но няма как да приема,че първите турци-- селджуците (с тюркски произход) и  от далечна Азия са били русокоси и синеоки!
Те имат сходен произход примерно с арменците би трябвало и външните им белези да си приличат.
Скрит текст:
 newsm78 newsm78 newsm78 що няма руси индоевропейци днес!? Grinning
Съгласна съм с това.Аз затова написах някъде ,че най-големия % в гените на днешните турци - в инфото което бях намерила ,но днес не успявам ..обаче съм упорита и ще продължа да ровя ....та най-голям % е на тюрките при тях ,после не помня..,но голям беше и % на траки и го обясняваха именно със застъпеноста на тези племена в азиатската част на Турция ..много преди Елини, Римляни и пр.
А за цвета вече обясних - той е фенотип ..няма как във вековете да превалира..просто защото доминантния цвят е тъмния .От тук твърдението - истинските турци светли ..защото рецесивен белег се проявява по трудно и предполага за по-малко смес .

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 17:12 от katia13

# 412
Четох, гледах и в никоя група не се открих. Или на ръст не го докарвам, или на цвят на очи, или носа ми не е къдрав и вълнист  newsm78 Затова реших, че съм нова порода - подобрена Laughing
Айде малко Халит за добро утро  Peace

# 413
Ей,това е..

Като безписмен народ (различни племена) те притежават притегателната сила и очарование на миналото

И после се смеете,че съм написала,че съм проста-секретарка..ама фантастична..

# 414
Айде,сега и Ани с Добро утро,пак не разбралата аз
Скрит текст:
да не ни делят 7 часа разлика newsm78
от кой материк пишеш?

# 415
Катя, за приликата на шевиците ни с тези на индианците истината е друга и тя има връзка с българския цар Кубер, но във времето когато българите са имали царство в Азия са открили и заселили Мексико

Скрит текст:
A Bulgarian king, known in Indian mythology as the god of gold, good fortune and treasure, Kubera (Khyber, Kheever, or the biblical Heber) decided to banish them to Lanka. He and his followers, the Yakhus or Yakshas, thought they would thrive more peacefully in that fertile, tropical country. However, not even there would they civilize themselves. With the exception of the Mayans of Altai and some Huna (Hunnish or Mongol) tribes, most of the incorrigible nomadic tribes, called Rakshasas and Pisacas, preferred to exist in the depths of degradation.
http://viewzone2.com/ancientturksx.html

# 416

За vvi   допълвам, че именно те са русите. Аз също много се чудех, но погледни и други затворени общности - изобщо не са толкова тъмни. Язденето на кон и мобилността определено не са свързани с цвета на кожата и косата. Иначе според клишетата и хан Аспарух трябва да е с монголоидни черти -ама не е.

Simple Smile
Ами никой не е доказал,че Аспарух не е бил с дръпнати очи! Laughing
  Както аз така и никой не може да твърди на 100%,че  е прав!
Няма да се заровя в библиотеките разбира се, но мога да имам мое мнение( да ме извиняват преподавателите ти)!
 Пък и географски погледнато колкото по на юг толкова по-тъмна гама.
Скрит текст:

Тук е селджукски принц

http://art-history.concordia.ca/cujah/issue01/Images/Lee/Lee%20-%20Fig8.jpg
Фигура 8. Ръководител на селджукските принц. Част от статуя на циментова замазка. Иран. 12-ти век от н.е. Ht. 25,4 сантиметра. Метрополитън музей на изкуствата, Ню Йорк. Ernst J. GRUBE. Светът на исляма. New York: McGraw-Hill Book Company, 1967

Тук е Алп Арслан (селджукските цар)

http://i45.tinypic.com/5cggph.png

Тук е Малик Шах I (селджукски цар)
http://i49.tinypic.com/2eqctqr.jpg

Тук е Малик Шах I (селджукски цар)

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 17:40 от vvi

# 417
Хайде да ви отговоря, Айнишах султан е леля на Сюлейман с Бали бей са имали син  Мехмед ,който бил точно като баща си храбрец/за хубавец не знам Thinking/
1563г. воюва в Унгария
1567г.в Йемен
1570г.загива при обсадата на Фамагуста.
И да Хума султан е сестра на Айнишах султан ,но мисля че от различни майки. newsm78
Абе не дай боже свекърва и снаха и одгоре на това сестри по-голям ужас и в най-големия хорър няма!  Crossing Arms
Бой коя каде да сложи трендафило... Joy hahaha Joy hahaha

# 418
Пре-Хюррем снимки на Мерием  Laughing

# 419
..
Няма ирония в писаното от мен,интересно ми е ,пък и малко разнообрезни кълбета около продукцията да разнищим.
Честно казано ,пак ще чета ,но изпаднах в незнание по дискутирания проблем. smile3538,хем аз го зачесох Embarassed
..
ето тогава още .. кое вярно,кое не незнам..но поне е приятно и интересно четиво Simple Smile  поне за мен.
Трен,щом прототипа на Айбиге е тази дъщеря на Баязид 2 ..дали пък няма да довършат историята и да го оженят за Айбиге все пак ..  newsm78 Малко се съмнявам отново да я вкарат,но пък ако ще го даваме на някой - поне да е Айбиге според мен.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора

Общи условия

Активация на акаунт