Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 60

• 51 738
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
Е, как да не казаха, какво стана с Фирузе.Ясно казаха/даже пред СС.мисля/, че не е стигнала там, за където беше тръгнала, а била "отвлечена" от хора на Тахмасп ли беше.
За Елена какво смятам.Смятам, че нарочно беше вкаран този персонаж и то, точно с това име Елена.
Реално същинските съмния на СС, започнаха след срещата на Мустафа и Ибо, която между впрочем беше заради "хубавата Елена".
Съвсем си е така!

# 286
  • Варна
Е, как да не казаха, какво стана с Фирузе.Ясно казаха/даже пред СС.мисля/, че не е стигнала там, за където беше тръгнала, а била "отвлечена" от хора на Тахмасп ли беше.

Аз разбрах пък, че тази жена въобще не е била така наречената Фирузе, а някаква си друга, която се е представяла за нея и не ми стана ясно с каква цел  newsm78 много криминално завърши историята с нея. Не я отвлякоха, а даже и се кланяха и я посрещнаха с почести. Според мен си беше отворен край и току виж пак я върнат да разводни малко сезона  Close

# 287
Привет Kissing Heart

Скрит текст:
Честит бабин ден и ден на родилната помощ Grinning

Усмихната нова седмица Heart Eyes[/color][/b]

# 288
  • планетата Земя и по точно до морето
Привет!  Hug Grinning

The mosque built (1536 AD) by Makbul Ibrahim Pasha was the Grand Vizier in the Ottoman Empire appointed by Suleiman the Magnificent

Дори  google ще преведе, че под снимката пише, че е построена от Макбул Ибрахим паша....назначен от Сюлейман!  Grinning

Следащия път може да прочетем, че Сюлейман лично е шпакловал джамията със сълзи на очи  Mr. Green
Ей така се пише османска история, така че не се вързвайте много!

Да не говорим, че същата снимка е сложена и за джамията на Ибрахим в Мармарис.  Mr. Green

http://tur-master.com/turkey/Marmaris/attractions/538

И туристическият руски сайт, ако на някой му е интересно!

http://stambul4you.ru/2012/05/around-stambul-beyoglu-makbul-ibrahim-pasa-cami/

Същата работа е и с това твърдение:
Цитат
...Нито един паша, не може да остави богатството си на децата си ... Винаги всичко се отнема в полза на държавата и султана....
ooooh!

След 15 век се въвежда закон, според който, всички богатства В БРОЙ, на наказаните( екзекутирани) големци, като бейлербеи, везири и паши се взимат в полза на държавната хазна, защото се предполага, че те са спечелени, когато въпросният е бил на служба, а на наследниците остават недвижимите имоти.Когато починалият нямал такива им се давала държавна пенсия от хазната. Това е така до 17 в.
Този закон след Танзимата (18в.) вече не е валиден...

Справката ми я направи лично Mistik Hug /по моя молба/, в чиито познания по турски език и не само, не се съмнявате предполагам! Grinning

Разбирам желанието с 500 години давност да се докаже, че Сюлейман е страдал за решението си да екзекутира Ибрахим, ама това ще си остане желание и винаги ще бъде в сферата на предположенията.
Според мен е страдал заради самото предателство и принудата да реши, а не заради самата екзекуция. Султан все пак!  

След като изгледах последната серия, мога да кажа - силна серия, навеждаща на много философски размисли.... Да не си на мястото на султана и на всеки родил се по тия времена. Тъжна и мрачна епоха е била средновековието. И за жени и за мъже! Sad

Пасса, добре, че те върнаха в Иссстанбул! Party Party Party
Всицки ви се радват пасса!

Бали бей: Сус Еленики, изморен съм!
Докарах овцете, не ми се говори!
Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 17:56 от Ari888

# 289
Здравейте!
Честит Бабин ден   bouquet
И аз изгледах серията.Тъжна беше ,макар и Ибрахим да беше наказан заслужено.Някак съзнанието ми не приема точно този начин да бъде наказан,който ни показаха сценаристите.Но те това и са целяли вероятно да ни домъчнее ,да направят максимално емоционална раздялата с пашата за всички..

..
Пасса, добре, че те върнаха в Иссстанбул! Party Party Party
Всицки ви се радват пасса!

Бали бей: Сус Еленики, изморен съм!
Докарах овцете, не ми се говори!
Mr. Green[/center]
Laughing Laughing Laughing

Ари ,много полезна информация.Аз тъкмо тези дни се чудех вече - отнема ли се или не имуществото на везирите.Издържали ли са се близките им от джамиите и имотите или не.Щото всеки пише различно .Т.е. строяли са ,за да осигурят децата си или като добро дело.
А на това за ББ се смях с глас.Благодаря ти  Hug

# 290
Ари ,благодаря за споделеното.
Постройката в Мармарис е близо 200 години по-млада и става въпрос за друг Ибрахим, според мен снимката на розовата постройка е по погрешка там.
Иначе за джамията на Златния рог-е там е и много семпла и е за нашия паша- това е.
Скрит текст:
Семпплостта говори ,че СС със сълзи е замазвал стените Joy

# 291
Привет на всички ! Hug
Честит БАБИН ден ,много здраве ,усмивки и положителни емоции . babydust7
Една гореща новина ,за снимките на Синан е поканен артиста Синан Тузджу ...така че скоро може и да се появи във филма. Wink Thinking
Ари много оФце много кютек ,бол сеир ,хептем уйдурма... Joy Хоп и аз в стадото   animal085 няма да се деля от колектива я! Wink /макар ,че не съм поклонничка на Бали бей/ Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 16:36 от trendafilka

# 292
не съм се изразила точно.... говорех само от професионална гледна точка, че просто един от великите везири на ОИ, нито повече нито по-малко.... за съжаление не е имал добър ПР иначе нямаше да има толкова много бружения около него:))

а иначе за личните му взаимоотношения със султана няма спор, предполагам и затова е било толкова тежко на султана след неговата смърт.... надали някой от нас би простил толкова лесно предателството на най-близкия си човек... разочарованието винаги е голямо...
весел ден на всички, и ще чакаме срядата:)
отдавна не се бях заглеждала толкова в сериал:)

# 293
Аз не знам Султана плакал ли е, не е ли плакал, но ми направи впечатление този пасаж от Уикито.

"От писмата на Ибрахим, намерени по-късно, става ясно, че той е знаел за намеренията на Сюлейман, но въпреки това решава да му остане верен докрай и да приеме присъдата си. Паргали Ибрахим паша е удушен от пазачите в двореца.
По-късно Сюлейман се разкайва и горчиво съжалява за смъртта на Ибрахим. Характерът му коренно се променя и султанът се отдръпва от ежедневното управление на империята. Чувствата и настроенията му са отразени в поезията му, която дори двадесет години по-късно разглежда темата за приятелството и верността."

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 17:23 от ketti

# 294
  • планетата Земя и по точно до морето
Постройката в Мармарис е близо 200 години по-млада и става въпрос за друг Ибрахим, според мен снимката на розовата постройка е по погрешка там.
Иначе за джамията на Златния рог-е там е и много семпла и е за нашия паша- това е.
Така е, само дето е 200 години по стара тази в Мармарис, не че е толкова важно! Peace
За това я сложих, до колко може да се вярва на туристически сайтове и снимки от там и текстове. Много грешни снимки съм засичала, за текстове да не говорим.
Аз лично съм чела в бг. такъв сайт обяснения, че на Кабаташ вземаш фуликула и за минути стигаш на площада Тексим.  Joy Само дето трябва да се качиш на  füniküler всъщност!  Joy Joy Joy

Сега бързам, но ще сложа после лични снимки от Михримах джамиите в азиатската и европейската част, дело на Синан и двете. Знаете легендата за влюбения в нея велик архитект. Много са красиви и двете, особено тази в европейската част, до музея "Карие" е съвсем прясно реставрирана.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 17:25 от Ari888

# 295
Честит Бабин ден!

# 296
  • Ruse, Bulgaria
Muhteşem Yüzyıl’da İbrahim Paşa’nın ani ölümüyle yer yerinden oynuyor...

Hürrem Sultan en büyük düşmanı İbrahim’den kurtulduğunu anlayınca zaferini kutluyor. Hatice Sultan ise büyük aşkını kaybetmenin üzüntüsüyle yasa boğuluyor. Aldığı kararla acı çeken Sultan Süleyman ise İbrahim Paşa’nın olmadığı yeni bir hayata başlıyor. Hatice İbrahim’in katledilmesinden Hürrem’i mesul tutuyor ve Şah Sultan’la birlikte intikam yeminleri ediyor.

İbrahim’in cesedi gizlice saraydan çıkarılırken, Sümbül olan biteni görür. Gece yarısı uykusundan uyandırılan Hürrem, soluğu Süleyman’ın yanında alır. Ne İbrahim vardır artık ne de eski Süleyman! Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkındadır.

Hatice ise büyük bir aşkla bağlı olduğu İbrahim’in öldürüldüğünden habersizdir. Onun cansız bedeniyle karşılaştığında adeta yıkılır. Bir umut Süleyman’ın yanına gider. Fakat İbrahim’in ölüm emrini onun verdiğini anlaması güç olmaz. Acı gerçekle sarsılan Hatice için hayat kabusa döner.

Bu sırada Matrakçı, Süleyman’dan aldığı emirle, İbrahim Paşa’nın naaşını hiç kimsenin bilmediği bir yere gömer. İbrahim’in sahipsiz kalan küçük kızı Esma Nur’un akıbetiyle de alakalı bir karar vermek zorunda kalır. İstanbul’a gelen Nigar ise bir yandan İbrahim’in yasını tutarken bir yandan kızını arar.
Can dostunun, kardeşinin idamına hükmeden Süleyman ise kederini içine gömüp devletin istikbali için yeni kararlar alır. Saraya dönen Şehzade Mustafa ise büyük bir hayal kırıklığı içindedir. Babasına “neden?” diye sorar. Süleyman’ın verdiği cevap onu derinden sarsar.

Hürrem, İbrahim’in ardından kurulacak yeni düzende söz sahibi olmak için harekete geçer. Ancak her adımını takip eden Şah Sultan varken bu hiç kolay değildir. Acısıyla taş kesilen Hatice’nin aklındaki tek şey intikam almaktır. Mahidevran’ın da desteğiyle Hürrem’e bir cellat bulunur.

Yayın Günü: 23 Ocak Çarşamba
Yayın Saati:  20.00

# 297
# 298
Ари  Joy мерси за Бали бей  Heart Eyes

Hug гледам сте оправили джамиите и имотите на пашите  Wink  newsm10
и моя скромен принос  Sunglasses
джамията е в Каракьой между 2-та моста - Галата и Ататюрк  Peace
при следващото ходене непременно ще я посетим  Mr. Green за поклонение

... до колко може да се вярва на туристически сайтове и снимки от там и текстове. Много грешни снимки съм засичала, за текстове да не говорим.
и не само в туристически  Crazy ooooh!
все пак Мармарис и Истанбул са по-близко, отколкото Родопите и Скалистите планини
  Crazy Joy

това интервю с Окан май е ново  newsm78

http://pazarvatan.gazetevatan.com/haberdetay.asp?hkat=1&hid=19817

дали снимката е нова?
Учудих се, че на партито беше пак с брадата  Whistling

# 299
Синан, благодаря за озета и снимките   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт