Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 886
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 135
Аз също ходя от 3 години при проф.Стойлов и съм много доволна,самоче аз съм със системен лупус,но съм чувала все хубави отзиви

# 136
Аз също ходя от 3 години при проф.Стойлов и съм много доволна,самоче аз съм със системен лупус,но съм чувала все хубави отзиви
Темата е и за Лупус,пък и всички тези заболявания ги "лекуват' с кортикостероиди.

# 137
Някой пробвал ли е безгултенова диета да каже как се отразява на заболяването. Извинявам се предварително ако е обсъждано вече, не съм чела всички коментари . Записвам се и  да следя темата. Grinning

# 138
  • София
Някой пробвал ли е безгултенова диета да каже как се отразява на заболяването. Извинявам се предварително ако е обсъждано вече, не съм чела всички коментари . Записвам се и  да следя темата. Grinning
Аз четох един пост във фейсбук от дама, която твърдеше, че се чувствала супер.Били й спаднали отоците, намаляли болките...
Аз пък правих Житния режим и се почувствах страхотно от него. А там е пълно с глутен.
Така, че ако си решила нещо го пробвай. Всеки организъм е различен:)

# 139
Аз момичета проявявам някакви зародишни симптоми на артрит. Помня като малка една студена зима, ръцете ми се бяха намръзнали и пръстите ставите ми се бяха подули и зачервили и наболяваха но пролетта лятото се оправиха , кожата ми се избели чак и нямаше помен . След години бях в една студена квартира , усойно , на вън по къс ръкав да се ходи вътре с печка студено и хем не живях много там и пак ми се зачервиха пръстите , когато се прибрах в нас , където сме с южно изложение всичко се оправи ,пак. И на краката пръстите са ми ставали така. Сега работех на едно място , стиснати шефове, миех чаши чинии със студена вода и пръстите ми на едната ръка пак са се подули , ставите имам предвид . Вече не работя , уж се поуспокоиха , но застудя пак се подуха . Едната ми китка ме наболява , единия глезен , още не съм ходила на лекар. Знам че заболяването лечение няма и проучвам алтернативни методи , джинджифил смятам да започна да пия и чакам пролетта да видя дали пак ще отшуми /а дано/ . Също ако мога да попитам при вас влияе ли се болестта от това какво помещение обитавате и с какво го отоплявате, както и изложението на стаята. А за безгултеновата диета, много чета за нея , но ми е малко непосилна за спазване и за това първо исках да попитам за проверени резултати. Благодаря предварително.

Моите размисли и страсти , ако мога така да ги нарека , относно студа и заболяването е , че имам познат който е живял 10 години в Канада. Той сподели , че тъй като там е 9 месеца люта зима , повечето имали криви артритни пръсти . Отбеляза го като заболяване съпътстващо климата . Човека все пак не лекар но има логика , защото и при мен от това се активира.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 10:17 от adelinda

# 140
На артрита са противопоказни студ и влага. И да и с мен е така болките се засилват при студ както и сковаността, и при влага също. Търси първо алтернативна народна медицина добавки преди да се е усложнило и да минеш на тежката артилерия за лечение на РА.

# 141
Сусама богат на калций , магнезий и мед. Осигурява 74 % от дневния ни прием на мед, 35% калций , 32 % магнезии. Медта дава успокоение при ревматичен артрит .........

http://--reklamen-spam--/n8-7284-%D0%A1%D1%83%D1%81%D0%B0%D0%BC% … D0%B5%D0%BC%D0%B5

# 142
  • гр.София
Здравейте, някой сменял ли е колянна става и евентуално каква и къде?

# 143
Здравейте момичета! Днес си взех направление , цял ден звъня на регистратурата и не ми вдигат , исках да си запиша час . Много моля освен при професор Стоилов има ли друг лекар на когото да разчитам. Искам просто човешко отношение и да не ме претупат. Може и да не ме вземат на сериозно, защото като чета тук аз съм си добре , но това не може да продължава и аз да не знам какво ми е. Ставата на рамото ми е по-добре , но самата ръка продължава да ме боли, започна да ме боли и другата ръка , наистина съм мн притеснена Та молбата ми е да ми препоръчате наистина добър лекар не държа да е светило.Ще съм много благодарна Hug

# 144
Здравейте момичета! Днес си взех направление , цял ден звъня на регистратурата и не ми вдигат , исках да си запиша час . Много моля освен при професор Стоилов има ли друг лекар на когото да разчитам. Искам просто човешко отношение и да не ме прет..........

Аз не съм сигурна дали можеш да разчиташ на професор Стоилов с това направление. Според моята информация работи само на свободен прием и прегледа е 70 лева, прегледа е доста обстоен.

Поне на мен това ми беше казано от регистратурата на Урвич. При условие че евентуално бях с направление ми препоръча друг лекар  служителя от регистратурата.

# 145
Аз имам направление , но не е проблем и да си платя, просто искам и друго име , отзивите за Стоилов съм ги прочела , на повечето места пише , че лекуващ става синът му, който е доста млад Confused

# 146
  • София
Запиши си час за Д-р Андреев тогава в Токуда. Поне да си ползваш направлението...

# 147

Здравейте!
Eто интересна информация за джинджифила:

http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0 … %BB-news4127.html

bye

# 148
на мен ми правиха операция на ходилото (остраниха една става, поради деформация) в Стара загора - университетска болница - клиника по ортопедия и травматология. Много съм доволна от лекарите там. Условията в болницата са меко казани лоши, но пък лекарите и отношението са добри!

п.п. относно храненето - значително повиших приема на плодове и зеленчуци (салати, сокове), семена, какови зърна, сурови ядки (кашу, бадеми, орехи), кълнове, сушени плодове (годжи, боровинки, поръчах и арония). Намалих месо, сол, мазнини, алкохол. Като общо се чувствам много добре. Не мога да преценя още дали/как влияе на артрита. Това ще си проличи на есен, когато започват проблемите при мен. Но пък имам няколко месеца да се погрижа за общото състояние на организма си чрез здравословно хранене  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 12:55 от did_ka

# 149
на мен ми правиха операция на ходилото (остраниха една става, поради деформация) в Стара загора - университетска болница - клиника по ортопедия и травматология. Много съм доволна от лекарите там. Условията в болницата са меко казани лоши, но пък лекарите и отношението са добри!

На последък ми прави впечатление че има не малко доволни хора от операции в градове различни от София, различни от прехвалените светила и болници.

Между другото аз нямам нищо общо със Стара Загора, но по разни обстоятелства попаднах там за 3,4 дена в отделението УНГ на университетска болница, условията ме шокираха но в положителен смисъл. Всичко беше някакси много ново и чисто от стаите на пациентите, до стаите и кабинетите на лекарите, до операционната...някъде си лъхаше направо на лукс А като се влезе в тоалетната-банята самостоятелна за всяка стая имаш чувството че си в хотелска такава. В града в който аз живея Варна, който е доста по голям, не съм срещала такива добри условия до сега в болница.

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 15:42 от Ива_И

Общи условия

Активация на акаунт