Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 910
  • 1 274
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте,
мъжа ми е отдавна с Бехтерев, но лекарката му общо взето нищо не прави. Последните седмици болките се засилиха, явно с промяната на времето.
Тези, които са ходили в Университетската в Стара Загора, моля да споделят лекар. Ще запазваме час за доц.Стоилов, а за този в Токуда, някакво мнение?

# 151

п.п. относно храненето - значително повиших приема на плодове и зеленчуци (салати, сокове), семена, какови зърна, сурови ядки (кашу, бадеми, орехи), кълнове, сушени плодове (годжи, боровинки, поръчах и арония). Намалих месо, сол, мазнини, алкохол. Като общо се чувствам много добре. Не мога да преценя още дали/как влияе на артрита. Това ще си проличи на есен, когато започват проблемите при мен. Но пък имам няколко месеца да се погрижа за общото състояние на организма си чрез здравословно хранене  Heart Eyes
Правилно си се ориентирала  Simple Smile  А иначе  преди 2 зими бяха ми подути ръцете,болки не съм имала,но  си бяха малко сковани ,заради студа.Тогава пих Магнезий,Гинко и ленено масло.И оттогава нямам оплаквания.

# 152
Момичета преди време ви досаждах с въпроси за ставата на рамото ми. Ходих на преглед в клиника Урвич, гледаха ме на ехограф, много съм доволна от лекарката. Да, наистина е периартрит на раменната става лекарката видя калцификати в сухожилията, прати ме на рентген и там се видя същото . Пия сега некортикостериодни противовъзпалителни 15 дни и после май ще е рехабилитация, но по-натам , защото правих преди месец. Ами това е от мене , не е края на света, но тя каза ще те боли и е много упорито и има опасност от диагноза замръзнало рамо. След празниците ще попитам дали трябва да правя упражнения , за сега не се препоръчват, даже ми забрани да си натискам ръката като си втривам обезболяващ гел , препоръча и почивка на ръката и никакво писане на дъската Joy, което разбира се няма как да стане, не мога да напусна работа. Та това е от мене вече съм по-спокойна , защото си имам диагноза Grinning, абсолютно изключи други видове артрит за щастие  Hug

# 153
Здравейте   bouquet
Може ли да ми кажете точни координати на професор Рашков. Като си записвах час, сестрата беше много припряна и бързаше да приключи разговора. Нямаше как да я разпитвам, а няма да имам много време да се лутам като пристигна в София. Единственото, което знам е, че се намира на Урвич 13.

# 154
  • София
Здравейте   bouquet
Може ли да ми кажете точни координати на професор Рашков. Като си записвах час, сестрата беше много припряна и бързаше да приключи разговора. Нямаше как да я разпитвам, а няма да имам много време да се лутам като пристигна в София. Единственото, което знам е, че се намира на Урвич 13.
ако не се е променило нищо от преди 2г кабинета му е в централната сграда където са болничните стаи и приемат за влизане в болница. Там като влезеш, тръгваш по коридора вдясно и ще видиш на вратата му пише името.Мисля, че беше първата врата, вдясно.
За кога ти е часът?Да споделиш после отзиви:)
Успех!

# 155
Благодаря, Бъни!
Часът ми е за 24 април от 15,30. Ще споделя отзиви, макар че знам много добре какво ще ми кажат.

# 156
  • София
Благодаря, Бъни!
Часът ми е за 24 април от 15,30. Ще споделя отзиви, макар че знам много добре какво ще ми кажат.
Забравих да ти спомена, да се въоръжиш с търпение т.като може да се наложи да почакаш:)

# 157
Здравейте,преди време бях писала че започвам хранителен режим само на определен вид плодове и зеленчуци.И искам просто да споделя с вас това което постигнах.Значи,аз бях на метотрексат и нестероидни,на определени интержали и на кортикостероиди.Но откакто спрях да ям почти всичко не вземам никакви олекарства.Ям много ядки,сушени плодове,много зехтин и маслини,салати от маруля,моркови,червено цвекло,зеле,ям много ябълки,киви,авокадо и др.Вземам for flex като хранителна добавка,отделно пия чай от джинджифил,и си мажа ставите със смес от бадемово масло и масло от джинджифил.Общо взето това ми е менюто.А като варива само леща,елда и киноа.Пия и чай с мед.Може да пропускам нещо,но общо взето е това.Предимно сурова храна.Без никакво месо,млечни,хляб,картофи,ориз,нищо сладко,нищо.Единствено споменатите неща.
Аз като ви чета се чудя защо се въртите в омагиосън кръг,и не спрете да ядете.Храната помага.Повярвайте ми.Гладът ли е по-силен от всичко останало? Бъдете силни,и пробвайте.Аз отслабнах и не се харесвам много,защото съм 170 висока а тежа 48 кг,но предпочитам слаба отколкото болна.Сега съм с 80% по-добре,и живея без лекарства.Има много случаи на излекувани хора дори от рак чрез диета.Затова вместо всеки ден да се питате кой какво и къде,направете нещо.Става въпрос за собственото ви здраве.Успех на всички.

# 158
Frany , спра ли да пия хапчетата , утре ми е последното, мисля също да мина на друг хранителен режим. Но на толкова драстичен като твоя , мисля да намаля някои вредни наистина неща и да сваля доста килограми, сигурна съм че ще съм по-добре с подходящите храни Peace Преди време гладувах по Лидия Ковачева и доктор Емилова, и се чувствах много добре , но все пак не си излекувах миомата, наложи се да се оперирам  Cry. И гладуването не е панацея , но трябва да се опита , при някои може да е наистина от полза Hug

# 159
Frany много ти благодаря за включването.
Колко време след като почна хранителния режим почуства промяната към по-добро? Кога успя да спреш лекарствата?

# 160
Преди да спра лекарствата бях много зле.Колена,пръсти,рамо,гръден кош,какво ли не.След втората седмица почувствах облекчение.Сега спортувам,правя йога,ходя даже на високи токове.Малко трудно,но за мен е голямо постижение.С храната се свиква.На мен вече не ми се яде.Като погледна хляб или картофи и като знам какво ще ми причинят,мозъка ми веднага ми казва Нееее,не бива.И дотам.Всичко е воля и силно желание.А артрита ми е серопозитивен и ми казаха че без тежката артилерия няма да успея.Е аз на пук на всички ще докажа че мога.Щом го вярвам и го искам значи го мога и това е.Точка.
Не казвам че всичко и всеки може да се излекува,но аз съм длъжна да опитам всичко.Все пак това е моя живот.Или ще го постигна, или ще умра опитвайки се,но никога няма да се откажа.

# 161
На картофите и ориза какво им има, защо не трябва да се ядат .За месото и млечните ясно .

# 162
Здравейте,
мъжа ми е отдавна с Бехтерев, но лекарката му общо взето нищо не прави. Последните седмици болките се засилиха, явно с промяната на времето.
Тези, които са ходили в Университетската в Стара Загора, моля да споделят лекар. Ще запазваме час за доц.Стоилов, а за този в Токуда, някакво мнение?

На 27.04. в Шумен има среща на болните от Бехтерев. Можете да запитате в сдружението на болните от това заболяване да ви обяснят. Много са любезни хората.  Peace Там можете да се запознаете с много хора с вашия проблем, ако още не сте го направили до този момент, ще получите информация полезна и разнообразна.
....................
На картофите и ориза какво им има, защо не трябва да се ядат .За месото и млечните ясно .
Картофите съдържат скорбяла, а за Бехтерев, напр., са правени редица проучвания, при които е установено, че подобна диета влошава състоянието и е добре да се изключат скорбялосъдържащите храни или поне да се сведат до минимум.
................
Храната е ключът, а движението- вратата към здравето.
Франи, стискам палци и занапред!

# 163
  • София
FranY все едно аз съм писала поста ти!
Браво! Успех!

# 164
http://zdraventer.blogspot.com/2011/07/80.html#axzz2RNMRg0h3

Здравейте, нова съм тук и все още не съм наясно как стават нещата в този форум. Аз съм на 29г. и също имам проблем със ставите,но все още няма окончателна диагноза дали се касае за ревматоиден или реактивен артрит. Вече от месец приемам Сулфасалазин 2x2 т. но за резултат е рано. Ще се опитам да бъда кратка. Днес установих,че по някакъв начин съм се сдобила с хелминти,нямам проблем с хигиенните навици,но това далеч не е единственият начин да се заразиш... Както и да е ,линкът по-горе го изпращам,защото паразитозите могат да причинят много и неспецифични оплаквания от страна не само на стомашно-чревният тракт ,а и от страна на жсеки един орган и система. Хелминтите усвояват полезните хранителни вещества и витамини от храната ,която поемаме и едновременно с това отделят токсини в кръвта на гостоприемника-и това е наи-просто казано. Има много информация в интернет пространството ,просто прочетете за пораженията от паразитозите

Общи условия

Активация на акаунт