Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 945
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 165
mimi8405
твоя паразит как го откриха случайно ли стана или как аз за паразити не съм се изследвала макар че съм чела доста за тях.

# 166
mimi8405 , като имаш открит паразит, защо пиеш Сулфасалазин?
Имаш ли кръвни изследвания извън норма и кои?
Благодаря   bouquet

# 167
http://zdraventer.blogspot.com/2011/07/80.html#axzz2RNMRg0h3

... Днес установих,че по някакъв начин съм се сдобила с хелминти,нямам проблем с хигиенните навици,но това далеч не е единственият начин да се заразиш... Както и да е ,линкът по-горе го изпращам,защото паразитозите могат да причинят много и неспецифични оплаквания от страна не само на стомашно-чревният тракт ,а и от страна на жсеки един орган и система. Хелминтите усвояват полезните хранителни вещества и витамини от храната ,която поемаме и едновременно с това отделят токсини в кръвта на гостоприемника-и това е наи-просто казано. Има много информация в интернет пространството ,просто прочетете за пораженията от паразитозите

Давали сме в тази тема няколко пъти информация, че често РА се причинява от паразити.
Аз, напр., писах, че имаме открити антитела срещу лаймска болест през декември и направихме антибиотично лечение. Моят човек се омота и не е пускал за второ изследване след лечението, но пък и гърбът му бива много. Та вероятно и затова не си прави този труд.
Друго често срещано бе клепсиела- чревен патоген. Но си е нужно изследване. Писах го миналото лято. Не знам, преди мен сигурно са писали и други хора.

# 168
  • София
Джуди Знам че ви бяха изписали АБ.Колко време го пи мъжът ти?

# 169
Май беше нещо като 20 дни. Трябва да го питам довечера колко точно. С комплексни витамини и пробиотици. Но бе за нашата си лаймска болест.

# 170
  • София
Май беше нещо като 20 дни. Трябва да го питам довечера колко точно. С комплексни витамини и пробиотици. Но бе за нашата си лаймска болест.
Разбира се. Това си е било строго за мъжът ти.
Благодаря!

# 171
Здравейте   bouquet
Обещах да пиша отзиви за Урвич. Никога, ама никога повече няма да стъпя там. За сметка на това съм очарована от д-р Андреев и Токуда. Ако все още се колебаете - това е Лекарят!

Скрит текст:
Ако някой се интересува за подробности да ми пише на лични.

# 172
Здравейте   bouquet
Обещах да пиша отзиви за Урвич. Никога, ама никога повече няма да стъпя там. За сметка на това съм очарована от д-р Андреев и Токуда. Ако все още се колебаете - това е Лекарят!

Скрит текст:
Ако някой се интересува за подробности да ми пише на лични.
Толкова ли зле е било?Ако е така, сподели за да видят всички.

# 173
Чаят, приготвен от корените на рицина, се използва при лечението на много вата-заболявания като артрит, ишиас, хронични болки в гърба и мускулни спазми. Чаят има противовъзпалително и антиартритно действие. Премахва задръстването със секрети, ефективен е при лечение на подагра.

Люцерна. Тази билка има стипчив и леко горчив вкус. Тя има анти-вата и анти-кафа свойства и противовъзпалително действие. Много полезна е за отстраняване на токсини от дебелото черво. Люцерната е естествено болкоуспокояващо средство и може да се използва при заболявания като ишиас. Чай от люцерна може да се приема вечер преди лягане при артрит, ревматизъм, колит, язви и анемия.

Куркума-притежава антиартритно и противобактериално действие.
  Къдрав лапад-артритни оплаквания.
  Синап-действа обезболяващо, намалява мускулните болки.Може да се приготви лапа от стрит на прах синап и вода. Тази лапа не трябва да се поставя непосредствено върху кожата, тъй като може да предизвика изгаряне. Лапата със синап се поставя в кърпа, която се наляга върху кожата при болки в ставите и гръдния кош.

Синапът може да се използва за загряващи бани и компреси при мускулни крампи. В малка кърпа са завързват семена и се слагат в съд с гореща вода. В тази вода се потапят ръцете и краката, за да се отпусне мускулатурата.

# 174
Стана ми интересно , четох за рицина , пише че цялото растение е отровно , само от семената се прави рициново масло.

Цялото растение е отровно. Наблюдавано е отравяне на всички селскостопански животни, което протича в много тежка форма като поразява всички органи и системи. Други отровни за стопанските животни растения са: лютиче, орлова папрат, лупина, синап, див мак, млечка, елда, къклица. (Източник: учебник по общо животновъдство за техникумите на Г.Кайтазов, И.Диваров, И.Ганчовски, стр. 33)

# 175
Аз съм използвала масло.Използва се и при детокс.

# 176
Нещо всички спряхте да пишете. Да не би да се излекувахте вече  Peace

# 177
Здравейте пиша тук,защото не намерих друга тема. Не съм чел предишните мнения.
Значи аз съм момче на 20 години ,преди един месец и половина ми правиха операция на китката ,после ми вадиха и мъдрец и оттам явно се е получила някаква инфекция и започнах да имам проблем с дясното коляно. Ходих миналата седмица в клиниката по ревматология УРВИЧ при доктор Шейтанов и след като ми видя кръвните изследвания каза,че съм имал РЕАКТИВЕН артрит. Каза ми ,че не било сериозно и нз си какво ,но искам да питам някой който има такава диагноза ..за колко време се лекува това нещо,кога ще мога да спортувам без проблеми?? По принцип се занимавам професионално със спорт и ми е много важно бързо да се оправя. Лекаря ми предписа едно лекарство АРКОКСИЯ ,от което се чувствам по-добре ,но какво още ще ми прави..инжекции ли ,други лекарства какво да очаквам?? Това ми е въпросът.
Иначе на кръвните изследвания имах два показателя които бяха доста високи. Едното беше СУЕ Sedimentation rate ,а другото някакъв реактивен протеин. В петък пак ми правеха изследвания някакви по-задълбочени ,от които резултати ще разбера утре в понеделник. Пишете всичко което знаете за това нещо плс

# 178
аз съм с ревматоиден артрит за реактивен не съм чувала. Значи това нещо рядко се излекува напълно. Моя започна на 19г от навехнат глезен който се наду и от там се отключи. При всеки е различно. Аз те съветвам да слуша лекарите какво ти казват и стриктно да го изпълняваш. По често да ги посещаваш за да те следят от близо. Между другото чети и се информирай за всичко за РА. И пробвай каквото можеш допълнително, така прави всички. Между другото добре е да изследваш точно от какво се е активирал демек тази инфекция от какво е питай и прави изследвания може да е и да го лекуваш с антибиотик не че има гаранция но направи всичко възможно най рано защото може и нещо да ти помогне. Колкото повече се държиш без лечение по лошо. И прочети темата ще ти е от полза и старите  също, колкото и да не ти се иска. Една и съща конкретно схема на лечение за това заболяване няма но лекарствата са едни и същи.

# 179
добре ,а този артрит пречи ли ти да живееш пълноценно? да спортуваш и тн?
аз ще спазвам какво ми казва лекаря ,утре пак ще ходя до клиниката просто исках мнение от някой ,който го е изкарал вече това нещо.

Общи условия

Активация на акаунт