Ревматоиден артрит - 4та тема

• 306 042
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 180
raybeez казах ти да прочетеш в интернет има много информация за ревматоидния артрит. Той е нелечим така да се каже подтиска се възпалителния поцес на меките тъкани с лекарства, защото така се увреждат ставите и подлежат на смямна. Лекарите ще ти кажат, че има над 40 вида РА и при всеки си е индивидуално развитието при някой е прогресиращ и агресивен при други по бавно се развива и уврежда ставите. Ако не се лекуваш ще се стигне до силни болкик обездвижване скованост и инвалидизиране. Първо се информирай точно какво следва ако имаш такова заболяване, след това не се отчайвай това е най лощото нещо. Пробвай и с добавки докато си още в началото и не си на тежката артилерия. Задължително изследвай какъв вид бактерий ти е докаръл това възпаление защото ако се намери още в началото омже да се излекуваш. Обикновенно РА означава срив на имунната система с неизвестен произход демек има огнище на възпалиние което не може да се намери. ИЗследванията повечето са в норма само Руе или СУЕ обикновено е повишено, което означава че има възпаление както и левкоцитите също. АЗ лично съм писала също доста в темите така че не искам да те отчайвам зада си помогнеш трябва само да се осведомиш какво е точно заболяването. Защото аз навремето не знаех че не трябва да спирам медрола като изляза от болницата и направих грешка после пак РА тръгна стремглаво нагоре и така вече 18 г. не мога да спра медрола. Смених две стави изяде ги артрита и не мога да спортувам но това е при мен има различни случаи, кои по -леки кои по - тежки. Можем да те насочим малко, но останалото ти сам ще решиш. Преди време нямаше интернет аз нямах де и така направих тази грешка щото като не си осведомен и не знаеш с какво си имаш работа като мен оправих се и си мислех че край повеченяма да се влиза в болница. Да ама не. Но да спра до тук. Дано да ти е писано друго. И да не е РА.

# 181
Здравейте! Случайно попаднах на темата за РА. Майка ми, която е на 58г.е с тази дигноза от 2006г.След поставянето й започна лечение, но явно след като се подобри с годините спря лекарствата и изобщо не е ходила на прегледи. все се оправдава, че време не й стигало. Напоследък забелязах, че РА май отново се връща, защото започнаха болки и в коленете е все по-трудно става, болките не спират от нищо. В началото бяха засегнати глезените. Доколкото знам пиешеи Метилпреднизон и Афламил. Много моля да ми препоръчате кой ревматолог и в коя болница в момента е най-добър в тази област, за да отидем на преглед и да започне ново лечение. И аз се измъчвам като я гледам как страда, тя е детска учитетелка и просто не знам как вече успява да се справя в работата след като я боли така много. Предварително благодаря.
Лек ден.

# 182
Здравейте, момичета. Първо искам да кажа колко много съжалявам за всичко, което сте преживели и преживявате. Аз съм на 26 години и съм семейно обременена с болестта. Дядо ми боледуваше, майка ми е в начален стадии. Имам въпроси свързани с първоначалните признаци на болестта, тъй като не искам все още да споделям с майка ми. (Живее и работи в чужбина и не искам да я притеснявам излишно)

Как и къде започнаха болките при вас? Никога не съм правила изследвания, но вече сериозно се замислям да отида. От известно време тичам всяка сутрин, първите дни нямах проблем. Изведнъж започнаха болки в коленете, от вътрешната страна и не са спирали вече 2 седмици, поносимо е, продължавам да тичам.

Дали натоварването на ставите е подпомогнало да започнат признаците на артрит? Не ме болят други стави, няма отоци, но Фастум гел, Ибупрофен и разни други гелове не помагат, даже не намаляват болката, това ме кара да мисля, че може би тичането е отключило някакви симптоми.

# 183
raybeez здравей, има реактивен артрит. Не съм сигурна обаче какво точно означава. Мисля, че се използва когато ставите болят в следствие на някаква инфекция, силна настинка примерно, която е преминава в ставите. От реактивния артрит има излекуване. При ревматоидния артрит няма точно излекуване, но има ремисия. Така, че нещата не са толкова зле. Имаш шансове да се оправиш и да си спортуваш, още повече, че си само на 20 години.

Важното е да не се отчайваш. Все случай е различен. Теб сега боли ли те нещо?

Аз бях много разстроена, че не можех да спортувам в началото. Дори си спомням, че пиех медрол и се катерех по планините, защото не исках да приема, че вече не съм толкова здрава и силна.

Но може твоя случай да не е изобщо ревматоиден артрит, да се излекуваш сега и да забравиш.

IceIceLady, аз ходех на фитнес когато се активира болестта, но нямам доказателство, че спортът е причината. По-скоро е комплексна - от много фактори.

# 184
IceIceLady щом е наследствено при тебе най добре си направи изследвания. За да видиш какво ти е положинеито и вземай мерки на време, за да не се влошат нещата.
aneliya_1978
не знам от къде си, но в София на Урвич 14 мисля беше където е клиниката по ревматология има доста добри лекари. Аз отдавна не съм ходила и не мога да ти препоръчам. Но пак е индивидуално. Заведи я там но мисля че най добре е да и пуснат всички възможни изследвания и да отидете с тях. Да мога да преценят по бързо нещата.

# 185
Здравейте!! И аз имам подозрения, че при мен РА се отключи от едни интензивни натоварвания във фитнеса- от тогава все не мога да се отърва от болки- ако на едно място изчезне, на друго се появява. Например ако днес ме боли много силно и непоносимо дясната китка- утре може да няма и спомен от тази болка , всичко да си е наред, но пък лявото рамо адски да започне да ме боли и да не мога да си вдигна ръката!!! На следващия ден може пак нищо да ми няма- вече не знам , сутрин като стана проверявам дали всичко ми е наред-гимнастика, коктейл от джинджифил, куркума, ябълков оцет, мед ,ленено семе.... После тръгвам за работа и съм щастлива, ако не ме болят пръстите на краката прекалено силно....Понякога едва стъпвам , докато не мине поне час.... Преди няколко дни си направих изследване- СУЕ ми е 24, а ревмафакторът 37,7... Смятам да си запазя час при д-р Андреев в Токуда за преглед.Била съм при него преди една година и много съм доволна-тогава той ми препоръча да спра лекарствата(пиех НСПВ...) и досега съм само с този коктейл сутрин- впечатлението ми е , че положението ми е същото , даже по-добро от преди година, но ще видим какво ще каже сега. Искам да стигна до ремисия и най-много искам в близките години, живот и здраве, да се открие причината и лек за този гаден РА.....и всички да се излекуваме....

# 186
Искрено пожелавам на всички да се излекуват  Hug. Аз да напиша за Урвич, противно на  _Nat_ , съм доволна . Ходих при доктор Петранова , гледа ми рамото на ехограф , съвсем професионално, беше категорична , че е периартрит, тоест калцификати в сухожилието. Изписа ми лечение , некортикостероидни противовъзпалителни. Сега вече не ме боли толкова ръката , но не мога да я вдигам до горе и не мога да я извивам зад гърба , но поне съм доволна, че нямам страшни диагнози и съм спокойна едни ошипявания ще ги преживея Wink. Не е много комфортно, но май нещата са на подобряване , трябва явно да се правят упражнения , но никой не ми е показал такива до сега. За сега изчаквам и мисля без специалист да не си назначавам такива. Лекарката беше много внимателна и непосредствена , аз съм много доволна и съм чула че там всички са добри специалисти. Индиректно се запознах с доктор Шейтанов и ми се видя голям сладур , те са с Петранова в един кабинет. Та това е от мен . Лека вечер Hug

# 187
sisitons толкова години чакаме да се открие някакво лечение и какво ли не пробваме за РА. Дано да имаме и хубави дни и да ни помогнат лекарите медицината напредва. Е и ние сами трябва да си помагаме колкото можем.
АЗ не знам дали имам вече периартрит. Но преди години работо го оперирах от бурсит и после имаше период в който не можех да си дигам ръката повечев от 90градуса демек до равнището на гърдите. След време като стана по спокойна ставата се пораздвижи защото изведнъж започнах да стигам простира и с нея ръка. Болките са когато я натоваря или рязко и променя положението или вдигна нещо тежко. Видимо ставата е изменена на снимка също. Но какво да се прави така ще сме си. Малко дефектни. И така се живее.

# 188
Само да уточня , периартрита е общо понятие , така се нарича възпалението. Иначе може да бъде бурсит, тендинит, или калцификати като при мене. калцификатите са там където мускулите се захващат за ставата.

# 189
Момичета, здравейте! И аз съм със серопозитивен РА от около пет месеца, съответно точно от толкова време ви чета Simple Smile . Засегнати са ми всички стави от стъпалата до челюстните стави. Всичко стана страшно бързо. В началото реших, че с глад и диета ще успея да се преборя, но не стана. В момента съм на медрол. Изписан ми е и метотраксат, но не мога да се преборя със себе си и да го започна, а знам, че медролът има краткосрочен ефект .............. . Искам да ви попитам някой пробвал ли е антибиотично лечение - визирам теорията, че автоимунните заболявания се дължат на вътреклетъчно загнездили се гадинки, в случая в ставите и затова организмът ги атакува. AST титърът ми е отрицателен от самото начало, а RF не спира да се покачва, последните ми изследвания от тази седмица са с титър 248.
Да споделя - продължавам да се храня здравословно, не съм се отказала (благодарение на всички вас, начело с Бъни Simple Smile )
В първа или втора тема, т.е. преди години е било, вече не помня в коя тема беше точно, но едно момиче беше писало, че е получило някакво белодробно усложнение и са я "натъпкали" с антибиотици и се е оправила от РА... може би ще потърся поста й и ще й пиша на лични.
Благодаря ви много на всички, искам да ви кажа, че всеки един коментар в темите ми е бил в някаква степен полезен   bouquet

# 190
Искам да ви попитам някой пробвал ли е антибиотично лечение[/b] - визирам теорията, че автоимунните заболявания се дължат на вътреклетъчно загнездили се гадинки, в случая в ставите и затова организмът ги атакува.
Да уточня-АБ също предизвикват растеж/поява/на гъбички  и бактерии.Така че само по себе си това не е лечение.

# 191
  • София
Baracha-  правила ли си изследвания за стафилококи и стрептококи? Съветвам те да отидеш до някой УНГ и да ти пусне изследвания на носен и гърлен секрет. Ако е това- лесно е или АБ или хомеопатия.
Каква ти е диетата и какъв ти е точно гладът?
Според мене е хубаво да почнеш да правиш и прочиствания- черев дроб, дебело черво, стави.....

# 192
Бъни, в момента диетата ми е вегетарианска - без яйца, месо, млечни, без захар, но не съм само на суровоядство -ям и готвени неща. Избягвам силно киселинообразуващите - например без домати и пипер в яденето, но ям домати на салата. В средата на декември, в самото начало на болежките бях 5 дни на покълнало жито, ябълки, чай с мед и малко бадеми, после 3 дни само на сокове и ябълки и чай и накрая един ден само на вода. После 3 дни захранване. Това ми е най-сериозният режим, който съм правила. Иначе може би веднъж седмично имам по някои нарушения - като например по Великден или вчера и онзи ден когато бях в командировка, когато ям готвено, в което има домати например или риба. За сметка на това днес съм на разтоварване - цял ден само на сокове и чай. Може би някъде бъркам и трябва да приложа по-драстични изчиствания и да се взема в ръце и да мина само на суровоядство. Аз никога не съм се прекалявала с месото и сладкото, млечните ги спрях още преди около 2 години, само кисело мляко от време на време. Изследване на носен секрет си правих, гърлен не съм. Просто като ми излязоха първите изследвания и като се видя висок ревматоиден фактор и автоматично ревматологът реши, че е РА. Март месец бях при д-р Андреев в Токуда. На него не му се вярваше, че имам РА (бях без отоци (а и никога не съм имала сериозни), изкривяванията по ръцете, които му показах явно само аз си ги виждам, въпреки,ч е на десния палец си е доста очевидно, ходих по обяд, след като съм пила две таблетки медрол сутринта и вече можех да си отварям устата и да вървя нормално), та човекът ми каза, че тази диагноза е сериозна и не се поставя толкова лесно и да отида да си пусна изследвания в Иван Рилски, понеже моите общо 4-5 на брой правени предните 2-3 месеца може да са сбъркани. Та на изследванията, които направих и трите компонента на ревматоидния фактор бяха над 200, имаше и още нещо АNA, което тогава проучих и изчетох, но сега не мога да ви кажа точно какво е било, та и то беше високо. На следващият ден д-р Андреев просто потвърди диагнозата и ми изписа същото - метотраксат + медрол, с указания постепенно да намалявам медрола.
Та момичета, това е - доста изписах. Приемам всякакви съвети, вкл. критика, коментирайте в свободен тон, на никой няма да се сърдя. Ще си направя пак носен и гърлен секрет, но нямам и никакви оплаквания в момента, на гинеколог също съм ходила - нямам проблеми. Изследванията ни за хламидия - моите и на мъжа ми са отрицателни.

# 193
А зъбите как са може да е от там нещо.
И на мен в началото всичко ми беше ок само утайката супер висока мисля че беше над 50 и не помня какво още беше високо. Но се беше отключил РА просто от един навехнат глезен който се наду след 2 седмичи се надух цялата и те така си се сдобих с РА. Трябва да се пият лекарства за да влезеш бързо в ремисия иначе агресивния РА може да ти износи ставите по бързо ако има постоянно възпаление. Но се следи. С метотрексата вземай фолиева задължително. За болкоуспокояващите нещо за успокояването на лигавицата на стомаха като фамотидин ранитидин и др. Възможно е да си отключила РА то от какво ли не се отключва. Мнооого не приятно  #2gunfire Можеш да пробваш и със Серапептаза ето темата да четеш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=619827.0
може да пиеш и омега 3. Пробвай всичко то друго не ни остава. Успех. И добре дошла в групата.

# 194
От опит- можеш да си направиш изследвания за лаймска болест, Baracha и да, права е втвт, виж си и зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт