Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 849
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 840
Вече съм началото на 4 месец. Малко след забраменяването и до към 2 месец се чувствах долу горе добре, СУЕ ми беше 23 мм. Сега вече СУЕ ми се дигна до 50 мм и едвам ходя с една патерица. Трудно се обслужвам сама. Патерицата я носех и преди, тъй като имам  артроскопии на двете колена от преди 2 години. Сега там ми и проблема отново. Пия медрол 1 т. сутрин само това и се мажа с билкови мазила. Толкова се надявах да се подобря по време на бременността- Все още ме успокояват,че може по натам да се пооправя. Дай Боже да е така  Hug

# 841
  • София
За СУЕ не се притеснявай. По време на бременност се повишава принципно и затова и не го изследват.
А като забременя беше ли в ремисия и медрола от преди ли си го пиеш?
Не е толкова страшно че го пиеш, така че не се притеснявай за бебо. Важното е да го износиш.
НАдявам се след още малко да се подобриш и да изкараш една спокойна бременност.

П.с - ти и хашимото ли имаш?Как е то в момента?

# 842
Сисонела, ревматолога не ти ли вдигна медрола за бременни максималната доза е 20мг или 5т. така ще се стабилизираш. аз изкарах на 4т е после се надебелява ако не го смъкнеш веднага след раждането но на мен си ми беше трудно  да го сваля като нямах действаща терапия. Чак със циклоспорина успях да го намаля отново на 2т. на които си бях преди. Сега само да стане бебето и след като го родя ще минавам на биологични да мога да го намаля отново понеже пак ми го  вдигнаха медрола на 3т заради колената. А и не съм особено подвижна вече. Като някоя бабка съм не дай си Боже да изтърва нещо на земята не мога да стигна пода и да го взема и вдигна.

# 843
Аз от преди съм на медрол, казаха ми че съм трайно кортизонирана. Мислех, ако съм добре по време на бременност да го спра изцяло. С него и без май съм все така. Като увелича дозата съм добре известно време, после пак се влошавам. Пробвала съм няколко пъти преди. Така става и с Дипрофос като съм си поставяла. С всяка следваща доза намалява действието му до нула почти. Имам Хашимото и него следя- казаха ми през цялата бременност да е под 2,5 за сега съм на 1,41 ТСН-то. Чета разни статии, но ми е интересно с медрола може ли да се кърми? То доста далечно, но да знам...

# 844
Проф. Рашков каза че като забременеем организма си отделя двой но количество медрол демек 2т затова можело да се намали. Даде ама аз не успях да го намаля тогава а го увеличих от 2 на 4т. Иначе и аз съм кортикозависима вече 21г. го пия. Относно инжекциите дипрофос тет пак са си кортикостероиди не са много безобидни при поставянето в ставите защото стапят хрущяла но от време навреме при голямо възпаление и непоносима болка са облекчение на мен са ми поставяли в глезени и китки от него. Щом за теб медрола не ти помага и да го увеличиш няма смисъл да го увеличаваш. Но има мами на които на ниски дози точно Рашков им дава да кърмят. Чела съм за момичета с лупус на 1т медрол които кърмят. Макар че аз знам че медрола минава в кърмата.

# 845
  • София
Аз съм кърмила с медрл, за кратък период обаче.
сисионела за хашимото тр да спреш изцяло глутена, не само в храната, но и в козметика и пр.
Има един сайт на НАдя Петрова.
Потърсете го и попрочетете.
Аз от там се ръководя и съм добре;)

# 846
Благодаря за инфото. Ще прочета. Аз иначе си пия Л-тироксин по схема за хашимотото. Ползвам малко козметика, сега основно за бъдещи майки - мазила разни против стрии. Купувам си един хляб с квас ръжен, но сигурно има глутен, то в повечето брашна има. Ям  по една филия на ден, то повече и не мога.

# 847
Здравейте, извинявам се че навлизам така в темата но някой може ли да ми услужи с блистер или хапче адепенд, ще си платя.

# 848
Здравейте, имам оплаквания откакто бях бременна 4 месец вече родих но от болки не се отървах. болят ме рамената, гръбначния стълб,таза и тазобедрени стави, правиха ми хиляди изследвания. за бехтерев отрицателни, ревма фактор беше 12 при граница 14, имах завишен антистрептолизинов титър но все пак в горна граница anti ccp в норма и така. Имам ежедневни болки, нямам подобрение от нспвс и кортикостероиди, бях на урвич от там не предположиха нищо и ме отпратиха без лечение. какви допълнителни изследвания мога да направя според вас. немога да се грижа сама за бебето си и ми е много подтиснато. Имам болки  и в мускулите и сухожилията при вас има ли подобни симптоми.

# 849
Здравейте Simple Smile

Досега не съм писала във форума, макар че доста съм изчела. Откриха ми ревматоиден артрит преди няколко години и от тогава сменях разни лекарства.. Сега съм на Метотрексат, но ми предстои лечение със златни соли. Исках да питам дали някой има опит с лекарството Тауредон? То не се внася в България и лекарката ми каза, че е възможно някой да пациент да продава, в случай че си е купил, но инжекциите не са му понесли. Та.. ако някой има налични ампули Тауредон- 50 мг за продан, моля да се свърже с мен, защото проявявам интерес. Но дори и да нямате, но сте пробвали.. моля споделете впечатления, резултати.. и така Simple Smile

Благодаря предварително и пожелавам на всички една изпълнена със здраве и усмивки 2016 година!

# 850
Исках да питам дали някой има опит с лекарството Тауредон? То не се внася в България

Според мен си сменете лекарката, проблема с липсата на златни соли по аптеките е просто защото е остаряло лечение, което отдавна е изместено от листата на докторите, то е първото лекарство приложено след откриване на заболяването ревматоиден артрит, някъде 60-70-те години.
Според мен това е българският еквивалент http://apteka.framar.bg/%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0% … D0%BE%D1%82%D0%BE
Има го в Индия - AUROCRIS  и в Колумбия, Сингапур и Испания като - Miocrin
Но както казах, сменяйте лекаря, не се занимавайте със златни соли да търсите.

# 851
Здравейте Simple Smile Благодаря за отговора. Така или иначе, аз открих Тауредон и си купих. Смятам, че лечението със златни соли има своите плюсове и мисля да пробвам. Колкото до българския еквивалент, според мен има разлика в това дали златните соли се прилагат инжекционно или перорално.
И все пак вие пробвали ли сте подобно лечение? Имате ли впечатления?

# 852
Не, нямам опит с тях, имах "щастието" да се разболея скоро и започнах директно на биологични лекарства, които подтискат само определени белтъци, а не цялата имунна система както златните соли, метотрексата и антималаричните лекарства, а и медицинските ми позволяват това.

# 853
подтискат само определени белтъци, а не цялата имунна система както златните соли, метотрексата и антималаричните лекарства

Факт Simple Smile Аз лично съм приемала различни медикаменти...сулфасалазин, резохин и метотрексат.  Като само последният даде добър резултат. Реших да пробвам солите, защото при тях не е необходим постоянен прием. Прави се някакъв курс на лечение и при постигнат резултат, лечението спира като се смята, че ремисията може да се задържи за неопределено време, в някои случаи... дори години.

А вие постоянно ли приемате биологичните лекарства и какви точно? Надявам се да сте намерили решението за вашия проблем Simple Smile

# 854
Здравейте, дъщеря ми на 8г. след изкарана скарлатина получи доста силни болки в коленните стави и ни насочиха към ревматолог. Бихте ли ми препоръчали лекар за София, който да работи с направление за детска ревматология. Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт