Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 670
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 90
Случаят не е такъв, може би Зорничка има предвид, че се е съгласила да се лекува с това лекарство, което е по-специфично.

Зорничка, кое е лекарството?

# 91
И аз бях така с АРавата преди години трябваше да пишем протокол за ефекта му върху мен а той беше много добър е имаше и доста условия за да го пия като да нямам други проблеми и болни органи. То тогава беше адски къп поне за мен нещо май над 200лв и като го спрях и не можех да си го позволя после РА стана ужасно агресивен. Но пък ми се гадеше първите месеци като при метотрексата и пак се върнах на него.

# 92
vtvt, това са доста сериозни препарати, затова са и условията и комисиите.
Моето лекарство е около 3000лв. на месец.Сега с какво се лекуваш?
Аз спрях биологичните за 6 месеца и положението стана ужасно, отново се сетих защо реших да се подложа на това, не ги искам, искам да съм нормален човек и да се чудя защо хората се съгласяват на такова лечение, но за съжаление не съм!
Сигурна съм, че хранителният режим, двигателната активност и положителната нагласа имат сериозен положителен ефект, само човек трябва да се вземе в ръце, но понякого и това е трудно, особено когато дори не можеш да мислиш от болка!

# 93
Спрях метотрексата преди година и 6м за да мога да се изчистя от него поне една година пих го 6 години сега правим бебе опити. През това време бях на мултивитамини и минерали серапептаза омега 3 и други добавки. Сега съм само на медрол 2т и мултивитамини и минерали. Нямам болки но не мога да клякам. Арава пих защото вече нямах избор каквото и да пробвах на времето не ми действаше болките бяха ужасни с нея спряха болките е още нямах болни органи и се чувствах добре намалих даже медрола тогава до 1т и ходих на море а не бях ходила от 8г все възпалени стави а това е противопоказно за излагане на слънце то си се надувах като плондер направо лятото от жегата. Но на времето нямаше биологични още а и да имаше нямаше как да си ги позволя. Дори злато инжекции ми предлагаха но 50лвмесечно ми беше непосилно та едвам изкарвах за сметки почти не ядях не ми стигаха а  дрехи кой каквото даде и най ефтините си купувах. А сега стана още по голям кошмар с това здравеопазване направо искат да ни убиват тия от горе. Няма пари оцелявам както съумея. То с повечето ни е така но ме е яд че и работа няма за нас. А все нещо по леко може да вършим ама на няма колкото и да търсим. А с годините заболяването си прогресира няма спор. Но не се оплаквам и малко ми стига сега се радвам  че нямам постоянни болки и това е супер дано по - дълго да се запазя така.

# 94
И на мен сега ми предложиха да започна да пия Аравата, но много ме притесняват страничните действия. Прочетох, че през 2002 г са искали да я забранят поради многобройните смъртни случаи, и това още повече ме разколеба. В момента съм на ужасен кръстопът или да се съглася, или операция. Не знам от кое ме е страх повече.

# 95
  • StZ
 Mr. Green
Виждам, че сте кръстосали шпагите в мое отсъствие.
Не смея да разказвам за нещо, което не съм проумяла, но пък и някой да се хваща за главата от двете изречения , които съм написала не е логично.
Лекарствата не са експериментални, но са по програма и лекарите не са особено словоохотливи.
Това , което схванах е може би не повече от 20% от информацията.
Подбират си пациенти, които са със положителни показатели на ревмафактор и/или  анти ССР, провеждано е лечение до момента, но то не е довело до пълно подобрение - търсеха 15 възпалени стави и също да са с нормално телосложение - не пълни и не слаби, гледат тегло и ръст. Задоволително общо състояние.
Ако някой помни - писала съм, че съм на метотрексат от 1 година. Много по-добре съм, но имам няколко стави, които така си останаха с отоци и затова отидох на консултация /не ми се иска да се изкривят/ а и все още не съм се върнала към физ. състояние, което да ме задоволява.
Обяснено ми беше, че за да се излекува РА трябва освен метотрексата да се включи и биологично средство и стероидно лекарство.
Лечението, което приех е за 6 месеца като метотрексата продължава веднъж седмично и веднъж на две седмици се инжектират два вида биологично средство /това обаче разбрах чак като видях две спринцовки, а сестрата не беше упълномощена да ми казва каквото и да било/. Едното лекарство е Хумира, а другото ще Ви кажа след две седмици като се срещна с моята лекарка.
За стероидите - евентуално ще ги включат ако след три месеца лечението не се отрази положително.
Преди  всяко инжектиране ще се взема кръв и ще се следи как точно влияе.

Е! това мога да кажа за сега и моля съфорумките, които са изцяло отричащи докторските лечения да не ми обясняват как ще пукна от експеримента  Naughty

# 96
Е! това мога да кажа за сега и моля съфорумките, които са изцяло отричащи докторските лечения да не ми обясняват как ще пукна от експеримента  Naughty

Peace

Желая ти да се повлияеш на 100% само положително от лечението и след шесте месеца да влезеш в ремисия!

# 97
Лекарствата не са експериментални, но са по програма и лекарите не са особено словоохотливи.
Това , което схванах е може би не повече от 20% от информацията.
Подбират си пациенти, които са със положителни показатели на ревмафактор и/или  анти ССР, провеждано е лечение до момента, но то не е довело до пълно подобрение - търсеха 15 възпалени стави и също да са с нормално телосложение - не пълни и не слаби, гледат тегло и ръст. Задоволително общо състояние.
Лечението, което приех е за 6 месеца като метотрексата продължава веднъж седмично и веднъж на две седмици се инжектират два вида биологично средство /това обаче разбрах чак като видях две спринцовки, а сестрата не беше упълномощена да ми казва каквото и да било/.......................................
Преди  всяко инжектиране ще се взема кръв и ще се следи как точно влияе.
Ами, може аз да съм много подозрителна, но гореописаното, особено болднатото биха ме усъмнили задължително.И докато не ми се обясни всичко на 100%, не на 100, а на 1000 %, не бих рискувала.
Предлагали са на мои близки, по повод друго заболяване, лечение с уж лекарство, последна дума на модерната медицина, обяснения надве-натри с недомлъвки, говорят някакви общи приказки , а като ги "настъпиш" за по-сериозна и точна информация, се оказа, че лекарството е още в експериментален стадий.
А като прибавим и това, че последните 1-2 години попаднах на доста материали, посочващи, че страните от Източния блок се използват в тази насока (да си тестват тук новооткритите лекарства), бих била нащрек още повече.Особено при гореописаните от теб условия.

Не казвам на никого как да се лекува или кой от какво ще пукне.Това само Господ го знае.Май.
Силно се надявам да греша.А на теб да ти повлияе положително.   Peace

# 98
  • София
Съжалявам Зорничка. 2 биологични+метотрексат и евентуално и стероиди....
Абе хора толкова ли сте се отчаяли???
Съжалявам, но просто се разтреперих като прочетох поста ти.
Няма да коментирам повече. Не искам да те обидя и не се сърди.
Просто това е ..........

# 99
  • StZ
Значи ако си отчаян започваш лечение  newsm78
Бях отчаяна при първоначалния прочит до какво води РА, но от доста време съм на мнение, че в това си състояние мога да изкарам още 120 години.
Да си кажа, че карах ски тази зима......бих искала да не съм само по зелените следващия сезон, че и дребосъка сигурно ще скучае с мен  Rolling Eyes
Тук болшинството търсят немедикаментозни методи не за пълно излекуване, а за поддържане на задоволително общо състояние и живот без болка ми се струва. /лично мое мнение е, че билките, витамините и ензимите могат да бъдат също силни разрушители, но се приемат масово/
Аз бях останала с впечатлението, че РА не се лекува, но ако има светлина в тунела ще се пробвам за 6 месеца да я стигна.
р.с. много от пишещите тук имат и друго заболяване от т.нар. автоимунни
аз имах диагноза астма .....вече нямам, но положих усилия да намеря точното лечение и инат да го приложа достатъчно дълго, поемайки риска да вземам съответното лекарство.
вярвам, че риска понякога е оправдан и никого  Stop не агитирам да ме следва.

# 100
  • София

Тук болшинството търсят немедикаментозни методи не за пълно излекуване, а за поддържане на задоволително общо състояние и живот без болка ми се струва. /лично мое мнение е, че билките, витамините и ензимите могат да бъдат също силни разрушители, но се приемат масово/

Истина е, че много от пишещите в този форум търсят немедикаментозни средства, но не съм съгласна че те не лекуват, и че билките, ензимите и витамините са силни разрушители. Много от нас спазват диети и определен режим на движение. Неслучайно Хипократ е казал: "Храната да бъде нашето лекарство". Интересно как ли са се лекували хората преди 200 години например, когато не е имало толкова много лекарства. Лекарствата имат много странични ефекти, които наистина са твърде сериозни за здравословното състояние. Много от хората са опитвали всички възможни лекарства и нетрадиционни методи и могат също да преценят кое им помага и кое не. Всеки си има глава на раменете и решава как да се лекува.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 11:35 от Dobra_jena

# 101
Така е всеки сам решава какво лечение да предприеме. Всеки организъм реагира различно на дадено лечение. Аз съм пила 6 г постоянно метотрексат защото нямам пари за друго лечение даже повече години са но имам прекъсвания. Общо взето останах изумена колко много хора са си скапали черния дроб от това лекарство и то за кратко време. Но при мен през всичкото време не се промениха показателите. С Арава също като метотрексата е силно токсично и вреди на черния дроб. Да не говорим че за всяко едно от всички дори и биологични трябва да имаш здрав чер дроб и здрави бъбреци. А който има проблеми с тези органи какво да пие. А лечението за черния дроб е още по скъпо направо невъзможно. Имам позната която се лекува а и постоянното гадене и многото други странични действия пък на тези ужасно скъпи лекарства са голяма тежест.
zorni4ka хубаво е че си намерила пътя за твоето лечение, но не всеки успява а и като не пробва едно друго как да разбере кое е добре за него. Също много зависи и колко ти е агресивно самото заболяване, защото то води и до други усложнения.

# 102
  • StZ
 '

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 10:59 от zorni4ka

# 103
зорничка, аз по агресивен и със зловещи коментари от теб не виждам тук.

Не виждам нищо лошо в това че някой е написал, че разните немедикаментозни алтернативни методи НЯМАТ разрушителното действие за което говориш.
Нито един алтернативен метод не мога да се сетя който съм използвала, имащ разрушително действие за организма. Ако няма полза няма и вреда, най много разрушителното действие да е финансово за джоба.

# 104
  • София

Вижте нека не се заяждаме.
Никой никого не иска да обиди с мненията си.
Но това, което си казала е НЕСЕРИОЗНО!
И да хран.добваки могат да бъдат опасни. Не го отричам. Важното е не да се самолекуваш, а да имаш човек на когото да разчиташ и да те консултира -било то хомеопат, билкар и тн.Аз лично нямам голямата смелост да почна да пия било то и само добавки базрабзборно пробвайки кое ще ми подейства и кое не.
Просто се учудих,че лекарите са ти предложили такова лечение. До сега не бях чувала да се взимат по 2 биологични лекарства да кажем едновременно /макар и в различни седмици/ дори и от чуждестранните лекари, а смея да твърдя, че имам доста голям опит с тях. Да не говориме, че едното е експериментално доколкото разбрах.Само си помисли обаче- ако недай си Боже получиш страничен ефект как ще разбереш от кое лекарство е?
Така, че вместо да се сърдиш и да правиш муцунки, че видиш ли няма да пишеш си помисли.
Освен това имам една много хубава сентенция, която напоследък постоянно си припомням, а именно- Отговорна съм за това, което казвам, но не и за това, как другите го приемат.
В крайна сметка тука е тема за споделяне и всеки може да напише това,което мисли чество и искрено.
Така,че айде да спреме да се сърдиме.
Просто ми стана жал, че така са те "насадили", но виждам ти си ок, така че за мене това е ок също.
Животът си е само твой и никой не може да ти каже как да си го живееш.
Айде остани си със здраве и стига с това цупене!
На мене лично ми харесва да споделям мнението си открито и прямо напоследък и да си призная има ефект върху лечението ми Joy Joy Joy

а, че артрита се лекува и то напълно съм убедена до мозъка на костите. И не само това- оправят се и изкривените и подути  стави.

Общи условия

Активация на акаунт