Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 622
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 975
това хапче има ли гоэизобщо в българия

# 976
  • София
Не, от Германия ми го донесоха , имах рецепта на латиница от лекаря.

# 977
Какъв е българският му аналог? Ако е милурит, не се безпокой - това е хубаво хапче и не е толкова тежко.

# 978
  • София
До колкото разбирам няма аналог. С милурита стойностите на пикочната киселина при мен не можаха да влязат в норма, а с този препарат доближих долната граница при прием през ден. Сега затруднението ми е как да наглася приема, за да не натоварвам бъбреците излишно. Засега мисля нещо като една таблетка на четири дни, но имах желание да обсъдя лечението и с други ползватели.

# 979
Според мене трябва да си правиш изследвания по-често и според показателите ще си нагласиш дозата (звучи смешно, ама е така!). И ако имаш добър лекар под ръка, все пак го питай.

# 980
  • София
Да, ще правя изследвания, проблемът е, че нито за изследванията, нито за среща с лекар мога да разчитам на личния си лекар. Много е тегаво с направленията, не зная дали само при моя е така, но наистина е много трудно да се вземе направление.

# 981
http://m.grabo.bg/varna/zdrav-grab-0m8ww4z Някой правил ли е такава физиотерапия?

# 982
Мъжа ми почна бензобромарона заради висока пикочна киселина от 10 май по 1 хапче на ден пие. Мислим да го пием месец и да пуснем изследвания ако е добре да го спира после. Но чета че всеки го пие различно по половин хапче на ден или цяло.Ние преценихме сами не от лекар понеже му е висока пикочната киселина да може да го стабилизираме и да няма такива силни болки в всички стави да пие по 1 хапче.

# 983
  • София
На мен лекарката ми го изписа по едно през ден, но дозата е силна и по своя преценка сега го взимам 2 пъти седмично. Не мога да взема направление за преглед, така че ще трябва да да се справя сама с дозировката. Ако си платя кръвния тест излиза към 7 или 9 лв, това ще направя след известно време и ще преценя дали дозата е добре или трябва да се коригира.

# 984
  • София
Мили хора, няма оправяне без промяна на хранителният ви режим.
Казвам го от опит. До скоро бях стриктна, сега се отпуснах и всичко се завърна...
Недопустимо е при хора с автоимунни заболявания да се приема глутен и млечни, захар / вкл. плодове/.
Изключете ги за 3-6 месеца и ще видите резултата.
Знам че е трудно без хляб, но не се умира. Знам и че при артрит са абсолютно забранени картофите, доматите, пипера и патладжана. Знам,че е абсурдно,защото идва сезона на големите розови домати, но преценете какво искате- да сте здрави и пълни с нергия или да се чувствате зле през цялото време.....
Знам и че няма хапче, което да пиете, да не правите нищо и да сте здрави...
Осъзнайте го......

# 985
  • София
Интересно! При артрит се прваи едно "пречистване" сао с картофи - варени, без подправки! Поне 10 дни! А на възпалените стави за около 30 мин. се слага настърган картоф.  newsm78

# 986
Мили хора, няма оправяне без промяна на хранителният ви режим.
Казвам го от опит. До скоро бях стриктна, сега се отпуснах и всичко се завърна...
Недопустимо е при хора с автоимунни заболявания да се приема глутен и млечни, захар / вкл. плодове/.
Изключете ги за 3-6 месеца и ще видите резултата.
Знам че е трудно без хляб, но не се умира. Знам и че при артрит са абсолютно забранени картофите, доматите, пипера и патладжана. Знам,че е абсурдно,защото идва сезона на големите розови домати, но преценете какво искате- да сте здрави и пълни с нергия или да се чувствате зле през цялото време.....
Знам и че няма хапче, което да пиете, да не правите нищо и да сте здрави...
Осъзнайте го......

Aз съм съгласна по принцип, но не знам как да се изключат едновременно всички изредени от теб храни. За мен е лесно да направя това с хляба, вече два месеца се храня без хляб, мляко почти не приемам, освен кисело понякога, рядко. Доматите, ок, и тях понякога мога да изключа, но изключвайки едно, трябва да се замени с нещо друго. Има ли някаква схема или таблица за балансирано хранене и рецепти, с които да се улесни готвенето?  Bunnie, kакъв режим спазваше ти?

# 987
  • София
valya_bl  аз спазвах АИП.Бях постнала по-нагоре линк, като аз лично наблягах на рибата. Сега  малко го развалих и веднага се влошиха нещата, но отново ще си влезнат в релси както досега.

# 988
Благодаря, ще потърся и ще пробвам!

# 989
Здравейте,
Някой приемал ли е босвелия заедно с кортикостероиди? Възможно ли е комбинирането им?

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 16:17 от Еос

Общи условия

Активация на акаунт