Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 709
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Пия го от една седмица и ми е рано да си правя изследвания. Вземам в комбинация с метотрексат и фолиева киселина.

Лекар ли е предписал тази комбинация?

# 961
Да, лекар - ревматолог. И очаквам комисия за включване в програма за биологично лечение. Затова имах и предишно питане  тук. Какви са тези продукти - четох, но разбрах само, че са доста скъпи, и това ме притеснява - как ще си го позволя.

# 962
Биологичните медикаменти се отпускат с протокол от здравната каса и са безплатни, ако отговаряш на определени условия. И щом ще те включват в програма вероятно ще ги получиш безплатно. Но преди това добре се запознай какво представляват тези медикаменти и вземи информирано решение. Те са нож с две остриета, но всеки решава сам за себе си. Желая ти здраве!

# 963
За какво са тия лекари ако ще трябва да решаваш сам?! Писнало ми е, отивам на зъболекар и той иска да съм решала дали да вадим зъба или да го лекуваме! Преди години, при втората ми бременност ми установиха токсоплазмоза и имаше тогава 3-ма специалиста и тримата бяха на различно мнение - единия да взимам силни лекарства с куп странични действия през цялата бременност, втория да не взимам нищо, а третия - някакъв среден вариант и пак трябваше аз да решавам тогава...как не откачих не знам. Те за какво са?

# 964
Общо взето нещата са винаги така - ти казвай какво да правим, най-честата реплика. Пестеливи са на приказки, на обяснения, разчитат да сме информирани за всичко, изнервят се, ако много питаме, дразнят с, когато се пита за подробности. И нищо не е в състояние да ги промени - нито поведение, нито пари.

# 965
Здравейте,
Пих Медрол близо година.и при мен стойностите се понижиха до около 30. Казаха ми, че при нашето заболяване не могат да бъдат под това. Така поне беше при мен. С времето въздействието кортикостероидите намалява, така че предполагам се връщат едни по-високи стойности, но не съм пила достатъчно дълго за да кажа. От опит- внимавайте с килограмите! И аз ги взмах в комбинация с Метотрексат и фолиева

# 966
Привет,

Някой ползвал ли е колаген на прах, събирам мнения облекчава ли болките ?

# 967
6 месеца майка ми пи колаген максимални дози. Никакъв ефект при нея.

# 968
Охх, няма ли нещо, което да облекчи болките Sad

# 969
Мисля че Бозвелия действа обезболяващо , докато колагена по-скоро подхранва ставните връзки ( също и мсм, хондроитин и прочие)

# 970
  • София

А какъв колаген точно пи майка ти?

# 971
От опит- внимавайте с килограмите! И аз ги взмах в комбинация с Метотрексат и фолиева
какво влияние оказват - напълнява ли се от тях?

# 972

А какъв колаген точно пи майка ти?

Ето този  http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/holland-barrett-hy … s-1000mg-60004596

# 973
Аз поръчах ето този от Iherb:

http://www.neocell.bg/super-kolagen-prah-6600-mg-198-gr--1.html

Днес взех и Босвелия на Хималая. Купих и масло от черен кимион - да видим ...

# 974
  • София
Здравейте, интересувам се дали има някой, който ползва препарата Benzbromaron. Замества милурита при подагра, но се пие през ден и дори по- рядко, понеже е по - силен. Не можах да намеря тема за подаграта и се надявам, че ще ме приемете при вас, тъй като от години имам много силни артритни болки и повишена пикочна киселина в добавка.

Общи условия

Активация на акаунт