Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 518
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 75
Последно диагнозата ми за рамото и ръката ми е периартрит. Не намерих почти нищо за него из нета особено за лечението му . Диагнозата ми е поставена без снимка, снимаха ми само шийни прешлени и там има проблем спондилоза и остеохондроза. Ако имате информация за периартрита ще съм много благодарна Hug Ходя на физиотерапия , правят ми процедури с ток и магнити, нямам подобрения , и след инжекциите нямам слагах депо медрол Sad. Вече почвам да се отчайвам, все така ли ще ме боли. На моменти и най-простото движение ми докарва страшна рязка болка, която отшумява за няколко минути. Ако знаете нещо за този вид артрит ще съм много благодарна Hug. Лека вечер!

# 76
Като за начало си намерете добър ревматолог. Въз основа на какво Ви е поставена тази диагноза? На това че Ви боли? Поискайте направление за ЯМР, ако ли не поне за рентген. Може да имате артрит, шипове, счупване и какво ли не. Рехабилитация и физиотерапия не се правят, когато възпалението не е отшумяло. Периартритът не може да изчезне, след като веднъж се е появил, но може само малко да облекчите болките си. Успех Ви желая, и дано това е поредната погрешна диагноза, и проблема Ви да не е толкова сериозен  Praynig

# 77
  • София
Последно диагнозата ми за рамото и ръката ми е периартрит. Не намерих почти нищо за него из нета особено за лечението му . Диагнозата ми е поставена без снимка, снимаха ми само шийни прешлени и там има проблем спондилоза и остеохондроза. Ако имате информация за периартрита ще съм много благодарна Hug Ходя на физиотерапия , правят ми процедури с ток и магнити, нямам подобрения , и след инжекциите нямам слагах депо медрол Sad. Вече почвам да се отчайвам, все така ли ще ме боли. На моменти и най-простото движение ми докарва страшна рязка болка, която отшумява за няколко минути. Ако знаете нещо за този вид артрит ще съм много благодарна Hug. Лека вечер!

може ли да ми споделиш с какво се храниш?

# 78
  • София
Момичета моля за малко помощ. Може ли да ми кажете, кои от био препаратите се отпускат по здравна каса, или са с намаление? Интересува ме основно Ремикейд. Ако може и някой да сподели мнението си за този продукт. Преди 2 години ходих до Варна да видим дали ще ме одобрят за лечение с Хумира, но не бях подходяща. Сега ревматоложката ме насочи към Арава, но след прочетеното от интернет за това лекарство, се хванах за главата от страничните му действия. Аз съм със 100% инвалидност вече и болките са големи, лекувала съм се с какво ли не, но нищо не помага 80% износени ТС и деформации на ръцете и стъпалата, анемия, остеопороза. Колената ми постоянно са отекли и едва се движа. Ако може някой да ме насочи към добър ревматалог в Бургас ще съм Ви много благодарна. До скоро ходих при д-р Паунова, но сега когато ми трябваше за подготвянето на документи за ТЕЛК не успях да се свържа с нея и се наложи да отида при д-р Господинова, от която останах много разочарована.
ремикейд мисля вече не се ползва при артрит. Иначе имам добри отзиви да не кажа перфектни, и преди време исках да почна с него, но ми казаха по-горното.
Иначе със сигурнос безплатни са Хумира и Енбрел. Доплаща се нещо малко, въпреки че според моят ревматолог не се доплаща , а и според фирмата вносител на лекарството. Но тази инфо я имам от  преди 2 години близо.

Аз да се похваля- правих житния режим  и се чувствам невероятно! Възпалените ми стави спаднаха и изстинаха:)

# 79
  • София
Bunnie,  браво за резултатите. Ако останеш само на варено жито по-дълго /имам предвид да откажеш въобще хляб и тестени изделия и да заместиш с варено или покълнало жито, ечемик, ръж, елда/, без хляб ще видиш много добри резултати, аз лично се стремя да го правя от 1 година и резултатите са много добри. Но накисвай житото преди варене за 15 минути във вода със сода бикарбонат за унищожаване на спори и токсини. След това измиваш житото и го вариш, или покълваш.

# 80
  • София
Bunnie,  браво за резултатите. Ако останеш само на варено жито по-дълго /имам предвид да откажеш въобще хляб и тестени изделия и да заместиш с варено или покълнало жито, ечемик, ръж, елда/, без хляб ще видиш много добри резултати, аз лично се стремя да го правя от 1 година и резултатите са много добри. Но накисвай житото преди варене за 15 минути във вода със сода бикарбонат за унищожаване на спори и токсини. След това измиваш житото и го вариш, или покълваш.

Добра жена благодаря за съвета.Аз житото не го варя. НАкисвам го от предната вечер да покълне съвсем мъничко и така си го хапвам. Но пробвах режима с лимец и ми беше страшно вкусно. А и такава радост ми носеха зрънцата сутрин като ги погледнех, че са покълнали....
Има още какво да се желаае от моето състояние, но този режим за пореден път ми показа, че голяма част от лечението е храната.....другото е мисленето и моделите на поведение.

# 81
Ами за храненето Bunnie , храня се нормално. Всъщност от както се помня все съм на диета, ям млечни повече домашно мляко , месо понякога , но домашно, гледам да не купувам там разните боклуци, даже хляб често си правя на хлебопекарна и т. н. Невроложката ми постави тази диагноза и всички рехабилитатори, докторката в центъра по рехабилитация и един кинезитерапевт. Аз мисля, че надали имам нещо счупено започна преди почти 3 месеца и не съм имала травма тогава за разлика от преди 2 седмици когато паднах точно на тази ръка . Иначе и аз мисля, че трябва да ми направят поне снимка , да се види какво й е. Ако трябва ще отида и до клиниката  Урвич. Не знам вече какво да предприемам , все съм по болниците Sad

# 82
Здравей sisitons. Да ти отговоря аз, тъй като съм с диагноза периартрит на 2 - те рамене, която бе доказана в клиниката на Урвич. Направиха ми изследване с някакъв вид ехограф и видяха възпалението. При мен има обективна причина да се случи, тъй като няколко месеца тренирах тае бо и най-вероятно е от спорта. В същото време ме боляха и ставите на пръстите и китките. Аз съм писала в предната тема за моите птоблеми. В крайна сметка установиха само периартрита и никакво друго заболяване (имам перфектни изследвания и снимки). Само с една мускулна инжекция флостерон ми се оправиха всички болежки. Да се надявам че ще е за постоянно.

# 83
 golden lady , ако не се оправя скоро и аз за там съм се запътила, за клиниката по-точно. Аз пък работя като учител , изписвам по 3 дъски на час и после след обяд на компютъра  Wink и всеки вика преумора . Интересно беше , че и мене ме боляха ставите на пръстите и ми минаха преди около 20 дни , боляха ме само сутрин. След 3 дни на Сапарева баня ми минаха , сега чувствам дискомфорт сутрин само в средния и безименния пръст на болната дясна ръка, точно  те са напрегнати при работа с мишката, благодаря все пак за бързия отговор Hug

# 84
Здравейте, интересува ме има ли някой който е участвал в клинично изследване за Ревматоиден артрит в транспортна болница в София или в друг град на страната?

# 85
  • StZ
Здравейте!
Ходих на Урвич при проф.Рашков и след като ми направиха изследвания с мое съгласие съм включена в програма с биологично лекарство за шест месеца.
Днес ми сложиха за първи път лекарството -  две инжекции в мазничкото на корема  newsm78
Заедно с тях ще продължавам и метотрексата.
Не мога да кажа точна информация, защото още не съм разбрала - много бързат всички там и не можах да разпитам никак, но следващия път се надявам да разбера подробно.
Ще информирам какво се случва  Hug

# 86
zorni4ka с кое биологично лекарство?

# 87
Ох, как се навивате на експериментални лекарства?    ooooh!

# 88
Ох, как се навивате на експериментални лекарства?    ooooh!

Къде пише, че лекарството е експериментално?
А на въпроса ти  ще отговоря, да не ти се налага да резбираш  ooooh!

# 89
Ох, как се навивате на експериментални лекарства?    ooooh!

Къде пише, че лекарството е експериментално?

Тук:

.................... с мое съгласие съм включена в програма с биологично лекарство за шест месеца.
Обикновено, когато искат съгласието на пациента за дадено лекарство, за определен период от време, това най-често е лекарство в експериментален стадий.Дава ти се безплатно, а ти трябва да следиш и отчиташ всякакви реакции, и положителни, и отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт