Ревматоиден артрит - 4та тема

• 305 425
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София /Абсурдистан
Благодаря! И тъпата каса не поема нищо, нали. А как се доказва тогава със сигурност, ако антителата не са сигурни  Thinking 

# 1 141
Ми преглед + антитела, поне 4 от критериите да имаш ( обрив, болки и т.н.)
Касата поема май ако си хоспитализиран

# 1 142
Здравейте, вчера бях на контролен преглед и ми намалиха Метотрексата на 10мг, но добавиха Резохин по 1 вечер. Въпроса ми към вас е някой пил ли е и него и как му се отрази?
Благодаря ви предварително!

# 1 143
Благодаря! И тъпата каса не поема нищо, нали. А как се доказва тогава със сигурност, ако антителата не са сигурни  Thinking 
Касата не поема почти нищо. Всичко струва около 400 лева.

# 1 144
Замислих се днес, дали в чужбина, лечението на ревматоиден артрит, не е по-различно? Някой провеждал ли е консултация и лечение при чуждестранен специалист? Чели ли сте материали, за лечение и подход в Европа?

# 1 145
Здравейте, вчера бях на контролен преглед и ми намалиха Метотрексата на 10мг, но добавиха Резохин по 1 вечер. Въпроса ми към вас е някой пил ли е и него и как му се отрази?
Привет, пих няколко месеца. Като в началото 2*1 и след първата седмица, привечер ми  се получаваше размазване на погледа.  След това ми  го намалиха на по 1 дневно и минах на Плакенил /същото,  но по-пречистено лекарство/. Важно е на всеки 6 месеца да минавате на очен преглед за измерване на очните дъна, тъй като дава странични ефекти. Действието му може би се усеща след 3-4 месеца прием, т.е  с натрупване.

# 1 146
Ани, навсякъде е едно и също лечението, първа линия лекарства НСПВС - ацетилсалицилат (аспирин), напроксен, ибупрофен, етодолак, диклофенак, кетопрофен, нимезулид (Нимезил, Аулин), целекоксиб, мовалис и др, после кортикостероиди, след това втора линия - болест модифициращите резохин, сулфасалазин, метотрексат, златни инжекции и имуносупресивните.
Ако нямат добър отговор горните лекарства, последното е биологичните.

Това са само медикаментите, витамини, хранителни добавки и процедури са според възможностите.

# 1 147
  • София /Абсурдистан
Аз го пих преди време и много се влоших. Мисля, че това лекарство е морално остаряло.

# 1 148
Много ви благодаря за отговорите момичета  Heart Eyes Мисля да не го включвам за сега. Идната сряда постъпвам във ВМА за повечко изследвания и ще му мисля пак. От МТХ съм цялата в обриви, вече ми се повръща през цялата седмица и съм на ръба да се откажа изобщо от този тип лекарства. До сега никакво подобрение не настъпи за една година.
Здраве и щастие желая на всички тук!

# 1 149
Много ви благодаря за отговорите момичета  Heart Eyes Мисля да не го включвам за сега. Идната сряда постъпвам във ВМА за повечко изследвания и ще му мисля пак. От МТХ съм цялата в обриви, вече ми се повръща през цялата седмица и съм на ръба да се откажа изобщо от този тип лекарства. До сега никакво подобрение не настъпи за една година.
Здраве и щастие желая на всички тук!

При появата на странични ефекти обикновено спират медикамента. Може би е трябвало веднага да спрете Метотрексата. Дано изследванията и лечението във ВМА имат положителен ефект! Можете да споделите след това впечатления от ревматолозите и отношението там. Почти всички коментират само лекарите от Урвич. Стискам палци и ви желая бързо подобрение!

# 1 150
Благодаря, Bibit! Чудя се, колко време може човек да се върти в порочния кръг на нестероидни+кортико. При мен, е пета година...и все се надявах на нормализиране. Но, дойде ли преходния период-есен и пролет, ставите болят. Не знам какво да правя вече. Не е нормално, ставата на едната китка да ми е подута, от доста време насам. Кортикостероидите, просто временно облекчават, а после?

# 1 151
Благодаря за пожеланията и ще разкажа непременно какво и що, че до момента повечето изследвания си ги назначавам сама и нищо по каса, защото ходя на свободен прием на Урвич. Кортикостероидите също не ми понасят вече - получавам остри болки в ставите и в гръбнака от което правя и конвулсии по тялото и така вече по няколко дни след Дипрофос периставно. Дано нещо се измисли и ако не - оставам само на билки и мазила собствено производство.
Бъдете здрави!

# 1 152
  • София /Абсурдистан
Кортикостероидите, просто временно облекчават, а после?
После нищо, пак същото. При мен даже и не облекчиха нищо, а още не мога да се справя с последиците от тях.

# 1 153
При мен даже и не облекчиха нищо, а още не мога да се справя с последиците от тях.
[/quote]
Ще споделиш ли, какви последици се появиха при теб?

# 1 154
  • София /Абсурдистан
При мен даже и не облекчиха нищо, а още не мога да се справя с последиците от тях.
Ще споделиш ли, какви последици се появиха при теб?
[/quote]                          
Сринат имунитет, тотално. Сега само някой да се закашля до мен и вече съм болна. Кожни и гъбични проблеми, страшен косопад, но поне него овладях с хранителния режим. Пак с него бях стабилизирала и артрита, но започне ли поредната настинка или ангина, всичко изведнъж се скапва, още нямам обяснение защо. Косата обаче не се възстанови в предишния си вид, въпреки уверенията на лекарите. Върна се и стара излекувана още преди много години астма, активизира се и студовата алергия и сега не знам какво ще правя зимата, защото е в много тежка форма+разни други алергии. Постоянни възпаления на венците, едно от страничните действия на Медрол-а, а преди винаги съм имала много здрави венци. Рани трудно заздравяващи от най- малката драскотина и нацепени пръсти около ноктите, както и постоянно нацепени усни. Ангини гнойни една след друга и дори в момента съм болна. И още какво ли не... Ужасно съжалявам, че изпих и позволих да ми включват системи с цялата тази гадост!
Аман вече, ама наистина аман...  

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 21:51 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт