Подготовката при нас кипи, че скоро МАРТ ще долети! Тема №10

• 30 895
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
прекрасно сокче  cheers да си жива и здрава desitkad  bdbaloni

mariavarna и ние нашата госпожица я чакахме 3 години, та и аз съм склонна да преглътна охкането и пуфкането, макар че съжалявам че мъжо не може и той да забременее че да види какво е  Innocent откак се сдобих с коремче, ставането е ритуал който започва с обръщане по гръб, после се хващам за коляното на десния крак и накрая се подпирам на ляв лакът  Wink много ми е кофти като ми се наложи да ставам посреднощ до банята, че трябва и първо да се облека, нали вече не е лято.. добре поне че имам и леки нощи та да наваксам  Flutter

а за килограмите съм +13 обаче идея нямам къде са се скрили.. бях си слабичка и пак така си останах.. квото се е лепнало май е по задника и бедрата.. казват ми че съм имала бузки ама аз не ги виждам в огледалото  Blush

за бебка и аз така ще й залепя леглото от моята страна на спалнята  smile3541

# 676
канарска маймунка блазе ти,няма да мислиш как да сваляш после Simple Smile аз съм +12 и се надявам да не е вярно това,че последните 2 месеца се качва много  Simple Smile
Мерси за отговора1Чак фризьор не,но пресата бих я взела.Просто освен,че ще раждам за първи път и за първи път ще влизам в болница,не съм стояла повече от час и изобщо незнам как стоят нещата там. Thinking

# 677
desitkad, честит рожден ден и от мен nbirthday

карамболче, много живописно описание си направила на ставането от леглото Mr. Green Разбирам те напълно.

Аз съм в чуденка какви шишета и слинг да взема newsm78 Комплектът на Авент ми харесва, предния път карахме пак с тази марка. Донякъде ми се ще да ползваме стъклени шишета, но те пък са тежки и ме е страх да не ударя бебчо, без да искам... За слинга идея си нямам кой модел е най-практичен и удобен, моля да споделите, ако препоръчвате някой по-конкретно. Иначе ми допада идеята да се носим с бебо на по-кратки разстояния или вкъщи.

И последно да питам дали някоя от варненските мамчета ще ходи утре на лекцията в Мол Варна? Темата е за ароматерапията по време на бременност и раждане, не че е жизненоважна... Аз не съм се записала, но може и да отида, ако съм в кондиция Grinning

# 678
  • София
desitkad,честит рожден ден!Пожелавам ти много щастие и любов! newsm59

# 679
 newsm59 Десииииии,да си жива и здрава,много обичана   и глезена!какво друго да ти пожелая-ти ще си получиш най-прекрасния подарък съвсем скоро  Simple Smile Весел празник!!!
  bouquet

# 680
 bdbaloni ЧРД, Деси! Да си жива и здрава и скоро много щастлива мама Simple Smile

За избора на екип, аз съм си избрала лекар и частна болница, като сметнах разходите ми излизат като екип в Майчин дом, а държавните болници и на мен не ми допадат най-вече като отношение. Като отношение визирам спокойна и приятна обстановка, осоообено държа да ми е спокойно,  не да ми веят паалмови клонки, а да се държат нормално, да ми разясняват подробно процедурите, да ми дават информация постоянно за бебето и бебето да бъде максимално много при мен, както и да ми го дадат веиднага след раждането, кбоето за мен е много по-важно от разното мерене и теглене, естествено ако всичко е наред! Та за мен това е нормално, за други нормално може да е да раждаш с още 5 жени или да ползваш обща тоалетна на етажа... Всеки си преценява сам.

Нощна птица, според мен както сега, така и като кърмим, можем да си позволим по чашка, хайде сега прекаления светец и богу не е угоден. Ако сме толкова "био" то не трябваше да ядем и да дишаме мръсния софийски въздух, не съм съгласна  Peace

Аз съм влюбена в една морковена торта, която опитах днес и почвам да търся рецепти  Heart Eyes

# 681
Честит рожден ден и от мен desitkad     ura
Пожелавам ти мнооооого щастие, късмет, любов и успехи.  smile3510

# 682
Много благодаря, момичета  Hug
Нощна птица, нямах предвид алкохол  Joy Мислех си за други вкусотийки да ви сервирам, но понеже сме бременни и на някой да не му се прииска нещо, затуй  Mr. Green
Вчера моя очен док ми даде разрешение за нормално раждане, много се радвам  Simple Smile
За обрива- казаха от бременността е, някакъв мехлем ще мажа  Simple Smile
Ставам, че гости ще имаме.
Хубава вечер
 Hug

# 683
Деси, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и скоро подаръка ще е на линия   Grinning

За избора на екип, аз съм си избрала лекар и частна болница, като сметнах разходите ми излизат като екип в Майчин дом, а държавните болници и на мен не ми допадат най-вече като отношение. Като отношение визирам спокойна и приятна обстановка, осоообено държа да ми е спокойно,  не да ми веят паалмови клонки, а да се държат нормално, да ми разясняват подробно процедурите, да ми дават информация постоянно за бебето и бебето да бъде максимално много при мен, както и да ми го дадат веиднага след раждането, кбоето за мен е много по-важно от разното мерене и теглене, естествено ако всичко е наред! Та за мен това е нормално, за други нормално може да е да раждаш с още 5 жени или да ползваш обща тоалетна на етажа... Всеки си преценява сам.

Нощна птица, според мен както сега, така и като кърмим, можем да си позволим по чашка, хайде сега прекаления светец и богу не е угоден. Ако сме толкова "био" то не трябваше да ядем и да дишаме мръсния софийски въздух, не съм съгласна   Peace Peace

# 684
Stella Maria, кошарката изглежда много готина и удобна. Незнам обаче колко време ще се ползва, че не изглежда дългичка но това мамите с опит може да кажат, че аз не мога да преценя. Страхотно е обаче, че може да се ползва и по-нататък като пейка например.

simona06 - за количката пише, че може да се трансформира в кош за новородено. А кошче за кола вече ми дадоха, така че аз много не го мисля това.

За избора на екип - и аз смятам, че най-добре всяка майка да си реши сама. И според това как е с парите, и според това - кое ще я накара да се чувства по-спокойна. Четох няколко теми по въпроса - наистина излиза, че ако си с екип, екипът те носи на ръце, но докато не дойде - другите на смяна не ти обръщат грам внимание. А ако не си с екип - си малко на произвола - я се стараят, я не, я ти обърнат внимание, я не - докато съвсем не зараждаш.  

# 685
  • Пловдив
Деси, честит рожден ден и от мен!  bouquet
Бъди здрава, обичана и март месец вече щастлива мама  ylinfant
Симона06 и Тиара, и аз като вас бях с кофти болежки. Сутринта голям ужас изживях, по едно време вече мислех към болницата да поемам. Явно бебето нещо беше притиснало, в горната част на корема изпитвах ужасни болки като кризи в продължение на няколко часа. Но славабогу след ношпато отшумяха. Сега цял ден лежа и се надявам да са преминали вече  Praynig.

# 686
desitkad, честит рожден ден и от мен! Пожелавам ти най-хубавия подарък през март!

# 687
Добро утро, момичета! Желая ви слънчев и спокоен ден, без никакви болежки.   Nature Sunny

Моля, ако някой знае нещо да помага. Вчера личната ми лекарка ми отказа да ми издаде направление № 7 за раждане  #2gunfire, а от болницата, където ходя на ЖК и където ще раждам, ми казаха да си го взема от нея. Личната каза, че такова направление може да издаде този, който ми следи бременността, а щом ходя „на частно” (според нея) – някой друг АГ-лекар. Та в крайна сметка ми даде направление за АГ. Сега не знам къде да ходя и какво да правя. Много е готино в края на бременността да ти създават такава „тръпка”.
Гугичка, я кажи какво стана, взе ли направление, че и мен ме чака същото. Чудя се откъде да взимам, на женска консултация си ходя на частно само...., дали не се взимат от тях, а от личната само направлението?
Теоейнджъл, аз миналият път родих без избор на екип /бях си избрала, но докторката ми беше в отпуск точно, когато тръгна детето да излиза/ и нямам забележки. Забележките са ми основно към 'обслужването' след това, т.е. това, че никой не ми обясни как да кърмя, останалото си върви с или без плащане. Сега свекървата иска да плати раждането, аз не ща. За мен решението е друго - присъствие на бащата, така няма да се допускат своеволия.. /мое мнение/, но и моят мъж има медицинско образование, та донякъде е в час с нещата, може би затова бих била уверена, ако е с мен.
Единственото, което не ми хареса, беше окситоцинът, сега ще настоявам да не ми слагат, освен в краен случай разбира се ако няма родова дейност, но не и така както те слагат на конвейер. Но за целта не мисля, че е необходимо да кихнеш хиляди, а и това не е гаранция...
100% съм на мнението на Мирама.

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 17:39 от Анонимен

# 688
 newsm59 Честит рожден ден, Деси. Бъди жива и здрава и едно пухкаво бебче, по най-лесния възможен начин  newsm51

# 689
Ооо, Росаура, хич не съм прекален светец даже, сега не консумирам алкохол, защото не ми понася, а не по други съображения. Просто ще ме е страх след раждането, като знам как всичко отива в кърмата. Е, ако чашката е точно след кърмене, когато след това ще правиш нощната пауза, предполагам е ОК.
За слинга - и аз съм в процес на проучване. Искам слинг-шал, имам един с халки от предишния път, но е ужасен десен, чудя се дали да не взема плат и да го занеса на шивач, да свали халките и да ги ползва с друг плат, че пък халки трудно се намират май... Засега с този, който имам ще карам вкъщи, там десенът няма значение, а за навън си взех кенгуру с пълно легнало положение, за новородени, сега остава да разбера как се слага точно.
За прическата и болницата пак да кажа - смело си взимаш каквото искаш, гримове, преси, въпросът е, че не съм сигурна че ще ти остане време за това, апропо идеята е чудесна, може да взаимствам. И без туй на нищо не приличам с тия кила, поне в лицето да съм човек...
Деситка, ох, аз забравих, че е забранено да се публикува храна, да не би на някой да му се прияде. Аман от тия забрани, като му се прияде, ще отиде до магазина, пък ще си купи, егати.... Чак пък такава драма, но нейсе....

Общи условия

Активация на акаунт