Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 4 ДИСЛЕКСИЯ

• 62 898
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моят, големият не искаше да пише с такава шиничка и се инати, а държи химикалката, че и лъжицата, много особено. Малкото пише с рибката, но все мрънка. Не зная какъв ефект ще има.

Купувала съм и «Соло» уплътнител за молив или химикал от 4.80 на сайта, ама с рибката е по-добре. Този "соло" някак удебелява химикалката. Моливчето на citron също сме го ползвали. Удобно е, но само ако детето иска да се научи. Иначе не пречи пак химикалката да се хване като цвете. Има сега и подобни химикалки на по-евтини фирми и са по 70-80 стотинки. Накупила съм вкъщи, ама инатът като не иска да я хване нормално и това е.

# 136
  • София и там където не се пуши
http://www.index-priobshtavane.eu/?page_id=19

Попрочетох и пак ми стана тъжно - борбата продължава успех в понеделник

# 137
  • София
Тази статия отново ни показва колко сме далеч ...
Моето дете вече е 12 клас и нищо не се промени за тези години.
Пожелавам на всички по-мънички дечица нещата да се раздвижат и да им е по-лесно и по-малко стрес!
Успех на учениците и техните мами!

# 138
  • sofia
Моя приятелка е преборила успешно 7-ми клас. Детето има над 4,50 и по двата състезателни модула (каквото и да значи това). С уроци и с удължено време за изпита. Още не сме се видели да ми разкаже подробности около документацията. Каза ми, че удълженото време го е "спасило".

# 139
  • Варна
Привет, дами!  Hug

Здрава, спокойна и успешна нова учебна година на всички!  Hug

Ние стартирахме 6 клас. Тази седмица преговаряха, другата са входните нива. Петьо с ужас установи, че е забравил доста от задачите по математика, та решава здраво и се зарече догодина да не си дава такава голяма ваканция от тях. Ваканцията наистина беше ваканция, прочел е по-голямата част от книгите от списъка, с малко мрънкане и доста неразбиране и препрочитане... Голям зор вижда с българските автори, не може да ги разбере от пръв прочит и това е! Ама четем, обясняваме, пак четем и така... Чуждите по-лесно минаха, с 1 прочитане.

Нали се чудех дали да го местя заради лошата дисциплина и ниския успех на класа. Отказах се, за да не го стресирам, нали 6 клас била най-спокойната година, реших да се насладим, доколкото е възможно. Нооо междувременно са настъпили промени в училище. Ратурили са единия клас, който също беше с лоша дисциплина и го пръскат по други два, в това число и нашия... В резултат на това децата са 29 или 30! Имат нов класен - мъж, преподавател по ЧП. (Старата се отказа от тях чрез Държаван вестник.  Mr. Green ) И от 13 предмета(тук влизат и ЗИП-овете) имат 9 нови учителя! Лудницата е пълна, дано е за добро! Във вторник съм на родителска среща.
Тренировките по футбол си вървят, първенството започна с победа за отбора. Много добре му се отразява, радвам се, че ходи с желание и го оценяват по достойнство.

vesi1, браво на детето!  Hug Удълженото време е супер, особено за изпити. На нашия хубавец все не му стига. Аз май знаех, ама съм забравила - какъв е реда да ти го отпуснат?  Миналата година споменах на класната, че му се полага и тя го оставяше последен да предава работата си, но нищо официално не съм правила, а за матурите ще трябва.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 19:02 от mar4ela5

# 140
Момичета, първо честита нова учебна година! Дано е лесна и успешна за всички!
 Дълго си мисля за нещо и  реших да ви попитам за вашето мнение.

На нас доц Божилова ни предписа Ноотропил през учебната година. Това няма да го дам.
Но четох за фитин например
http://apteka.framar.bg/21000383/%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD- … 0-%D0%BC%D0%B3-40
, също така за  ментат
http://apteka.framar.bg/13002184/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0% … B0%D0%B1%D0%BB-30
 мисля си и за гинко билоба. Някаква комбинация направена от лекар плюс аминокиселини, много вода, омеги и лецитин- това ми е наум да пробвам. Но първо ще се консултирам  с лекар. Вашето мнение също ми е важно, защото няма нищо по-ценно от опита.
Пробвах само омеги плюс водорасли- няма ефект, амеги плюс лецитин -също.
Моля ви споделете вие какво сте пробвали .

# 141
Дарена, в София си имаме хомепат аптекар, който дава консултации за лекарства. Много се чака при него, но аз правя консултации с него.

Иначе моя близка от Ментат е много доволна, но не давам мнение.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 17:14 от Dorothy

# 142
Не съм пробвала това и ми е интересно ако някой сподели опит. Пробвах киндинорм, но като ,че ли имаше обратен ефект и го спрях.Водорасли и омега може би имат ефект при по-големи дози и по-скоро дългоочакван ефект.Вит С също е подходящ, както и чай с лимон.Някъде четох за първокласниците  / и за  всички ученици разбира се/,че  им трябва  игра, сън ,вит С , лимон.

# 143
Имам лош опит с Гинко - пада кръвното и детето му се приспива.

Да ама докато разбера.

Много съм доволна от едно детски, препоръчано от хомеопат с К започваше, май и на мен ми трябва нещо за мозъка  Joy сироп е и в нета видях много добри отзиви, някъде 16 лв месечната доза, пък и повече месец и половина.

# 144
  • sofia
Аз май знаех, ама съм забравила - какъв е реда да ти го отпуснат?  Миналата година споменах на класната, че му се полага и тя го оставяше последен да предава работата си, но нищо официално не съм правила, а за матурите ще трябва.
Надявам се другата седмица да се поосвободя и да намеря време да се видим с нея, и да ми разкаже всичко подробно  Simple Smile

# 145
  • Пловдив

Много съм доволна от едно детски, препоръчано от хомеопат с К започваше, май и на мен ми трябва нещо за мозъка  Joy сироп е и в нета видях много добри отзиви, някъде 16 лв месечната доза, пък и повече месец и половина.

Каетюд????? - това е сироп и почва с К. На нас преди мноооого време ни го изписаха за успокоение - защото не искаше да спи на обяд - някъде на 2 години и половина беше.

# 146
Бинго  Joy да , просто съм доволна, защото за успокоение, той не е хиперактивен или да не иска да спи, но някакси е притеснителен, а това му даде увереност, до сега е изпил два сиропа за две години.

Пак казвам споделям , но ми е предписан.

# 147
Майчета, някой давал ли е Neurotop Retard 300 на детето си? Интересуват ме, странични проблеми, действие - нещо от опит.

# 148
Имаме следният проблем: по английски-не може да чете   трудно му е писането ,  скучно му е когато ги карат да преписват по n  пъти думи и текст и въобще този " предмет" го отблъсква.А иначе запомня думички и добре ги произнася. Дали има учители работещи по други методики?При нас сигурно не, но някъде има.Сугестопедията например. Но за писането и четенето?Как бих могла да помогна на детето си?

# 149
  • София
Нали съм казала, че имам една програма за математиката - ако иска някой пращам по скайп, защото е огромна
Здравейте, аз бих искала да ми пратите програмата. Ще бъда благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт