СЕДМИ клас - първи срок - 7 тема

• 32 381
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
В сайта на МОН има публикувана Заповед №РД09-1350/31.08.2012г., с която са определени датите за национално външно оценяване за учебната 2012/2013г. и те са: 21 май 2013г.- за БЕЛ и 23 май 2013г. - за математика.

# 556
Моята седмокласничка ме моли довечера да спяла у приятелката си.  Confused Не искам да съм лоша, щото постоянно съм. Но честно казано ме притеснява подобно спане. Особено като се има предвид, че момичето живее с  баба си, тъй като родителите наскоро заминаха да работят в чужбина. Дали да не й предложа само да й погостува, а към 22 ч. баща й да я прибере???  newsm78

Вие пускате ли си така децата с приспиване?!

# 557
  • Варна
Моя е оставал с преспиване само в приятелката ми.Обаче пък негови приятели са идвали у нас по на няколко пъти.Защо не и кажеш тя да покани дружката си да спи у вас? Wink Ако целта е да са заедно до късно и да се кикотят и така става,а и ти ще си спокойна. Peace

# 558
  • София
Не съм пускала моя да спи в приятел, защото не е искал.
Но ако си сигурна, че ще е само преспиване, а не ходене на купон, няма лошо да отиде.
 Peace

# 559
Моя е оставал с преспиване само в приятелката ми.Обаче пък негови приятели са идвали у нас по на няколко пъти.Защо не и кажеш тя да покани дружката си да спи у вас? Wink Ако целта е да са заедно до късно и да се кикотят и така става,а и ти ще си спокойна. Peace

И моята е спала в семейните ни приятели. В твоята ситуация и аз не бих позволила, бих предложила варианта на Деска  Peace Да вечерят и да се затворят в стаята и  Wink
Познавам деца, живеещи сами с бабите си, нищо лошо ама....друго си е родителя да е там

# 560
За гости с приспиване съм ОК, когато е дете на приятелско семейство или поне дете, на което познавам родителите. Иначе у нас са идвали нейни приятелки с приспиване и тя е ходила, но при гореспоменатите условия.
Моят съвет е да покани приятелката си у вас, да се посмеят, да си говорят до късно и така ще си спокойна. Аз лично не бих пуснала детето си с преспиване на място, където има само баба.

# 561
  • Там, където ме обичат

И аз така.  Peace
Но само при родители, които познавам и са си вкъщи.
Поканете детето у вас.

# 562
Хихи, ами те децата нищо чудно точно защото родителите ги няма, затова да искат там.
С родители е скучно.  Laughing

# 563
  • Майничка
Ако познавам бабата и й имам доверие, защо не.
Пускала съм щерката няколко пъти у приятелка, при налична баба, но познавам цялото семейство.

# 564
Не познавам бабата. Познавам родителите, но както писах отсъстват.
Май все повече се навивам на вариант да я пусна само на гости до към 22ч. Вкъщи не е добра идея, щото сестричката няма да ги остави на спокойствие, пък и ние сме там. Те точно без нас искат!
Надявам се всички да са доволни! Или поне аз си мисля, че малко е по-добре от никак!!!  Mr. Green

# 565
  • София
И на мен ми се вижда по-добре това с гостуването до късно вечерта, щом не познаваш бабата. Понякога близки роднини, на които разчиташ правят глупости, а какво остава за непознати чужди хора!

# 566
  • София-България, Израел - където си поискам
При нас е идвала приятелка с преспиване Peace бих пуснала моята девойка само при приятелка на която познавам родителите Peace
 Те няма кой знае какво да правят, сигурно до късно ще си бъбрят или ще гледат филми Peace няма лошо  Wink

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 19:44 от jakinik

# 567
Моята седмокласничка ме моли довечера да спяла у приятелката си.  Confused ===

Моят бе поканен така наскоро у приятел наблизо, но не ме е питал, сам му отказал. Не защото аз няма да позволя, може би щях. Нещо него го спряло.
Ние сме си правили визити от първи клас още, но с момичета от блока, като семействата ни се познаваха добре. После- чак в средното училище сме ходили по приятелки така.
Не знам, струва ми се рано още, ако не познавам хората лично.

С моето чудо тази година вървят по- добре нещата- няма нерви, като предходните две години/ въпреки, че принципно би било грехота да кажа и това за предходните години/. Сега е на пицария, в петък вечер излизат момчетата, както и в събота.
Той сваля филми и ги гледат вечер понякога в стаята с брат си, когато е късно. Даже аз се наместих миналата седмица да зяпам един приключенски филм при тях.
На обяд големият забеляза, че младежът вече си личи, че е шаркав. Вчера беше съвършено чист в муцуната. Днес- поне 5-6 пъпки има на лицето.

....................

Варицела си е нашето, но по- лекичка. Изпускаме един РД. И се маже само малкото. След малко ще играем на полицай с една игра. Гадно е, че не можем да излизаме, понеже е добре и му се играе, само дето понаимва вече някоя и друга пъпка по лицето- характерни са.

.........................
Относно НВО и кандидатстване си правя справка само със сайта на министерството и на училищата, които ни интересуват. Изобщо не чета напоследък никаква преса. ТВ- сега, когато сме с малкия в болнични гледаме, но... НГ /сега сме на гренландските акули, напр./.

Засега е само това:
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … las_2012-2013.pdf

Няма смисъл да се бърза- време за информация има. Поне видях графика и си направих сметката на м-ц юни. Харесах нещо на Царево за 5-6 дни за тогава. Но и то е далеч.

# 568
  • София
журналистите само всяват паника, нали трябва да се подмажат на редактора! Данните от миналите години за балове и класирания са много полезни и няма нужда никакви журналисти да обясняват каква щяла да бъде конкуренцията. Наборът може да е малко по-голям, но това няма да е критично за конкуренцията, защото тя и без това е голяма за София.

# 569
  • Вече на светло в София
Изпратих на пощата тест от пробен в  Образувателни технологии по мат.
Как ви се струва   нивото на трудност. На мен ми се видя много лесен.

Общи условия

Активация на акаунт