Серенити Бей-Царево 2013г!

• 53 920
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
ciarabella, ние с вас сме били по едно и също време  Simple Smile
За климатиците - не е проблем в чистия смисъл на думата. Хотелът е с централна климатизация, от басейна се виждаше руфтопа - в моята сфера на дейност е, та затова го забелязах моментално  Laughing
Настройва се централно да се включва/изключва в определени часове с цел пестене на енергия  Peace

# 601
mijjjka като прочетох, че и вие сте се върнали на 23ти - веднага разбрах, че сме били по едно и също време Simple Smile))))))))))))))
Нямах представа, че е централно управлението на климатиците:))))) Но това обяснява нещата Simple Smile)))))))))))
Ако на плажа или басейна сте видели един детски басейн-гъбка - ние сме били Simple Smile)))

# 602
Ако на плажа или басейна сте видели един детски басейн-гъбка - ние сме били Simple Smile)))

ДА!  Grinning Сещам се!!!  Hug  В събота бяхме мисля точно до вас на басейна  Hug  Hug Hug
Мъж ми снима с един голям Никон - като отличителен белег и кърпа на главата с английското знаме. Аз съм по-незабележима    Laughing

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 15:27 от mijjjka

# 603
хахахах-значи и аз се сещам  Hug

# 604
  • София
хихи,
вижте си снимките, може да сте се хванали в кадър Simple Smile

# 605
  • На черешата
Привет момичета!Ние в момента сме тук и се излежаваме край басейна.Времето е много хубаво-слънчево и топло.От 2 дни ,за радост на децата има вълни.

# 606
  • София
 Grinning Здрасти! Хайде разкажи по-подробничко, дееее! Усеща ли се, че в ресторанта се хранят и гостите на съседния хотел?

# 607
Здравейте,завърнахме се и ние днес от Серенити.
Като ви чета,все едно аз съм била в друг хотел Rolling EyesИзвинявам се и не искам да обиждам никого,подчертавам,че това си е мое мнение,но според мен от този хотел има мнооооого какво да се желае.Не сме много претенциозни,но на това ако му казвате разнообразна храна....Може би ми влияе и това,че точно ден преди да заминем се върнахме от море в Турция,като наблягам,че за там цената беше горе-долу колкото в Серенити.Хора,на светлинни години сме от там,разбирате ли.
Мога да напиша много подробно за всичко,ако има желаещи.Като цяло хотелът не оправда очакванията ми,както и на семейството с което бяхме.

# 608
Аз също се прибрах днес от там и съм със смесени чувства Rolling Eyes Накрая като тегля чертата, по-скоро НЕ бих повторила...Имам база за сравнение с Гърция /любимата ми за море/ и Турция, за съжаление тази година по принуда избрах БГ черноморие. Спрях се на Серенити, тъй като това беше единствения хотел, за който намерих толкова положителни отзиви. За първи път се подлъгвам с ALL INCLUSIVE - повече твърдо не, поне със сигурност за БГ вариант Laughing Какво да кажа - виждам, че на всеки разни дребни неща са му правили впечатление, ще нахвърлям и моите:
- на закуска няма тостер, не можеш да си препечеш филийки, това е нещо което го има и в 2* хотели..Като цяло липсваше разнообразие, нямаше кроасани например /аз само това обичам да закусвам/, всъщност имаше, но май само в един от дните, за качеството няма да говоря
- липсваше разнообразие от към готвени храни, само един вид супа /полуфабрикат/ и някакви бъркочи с неясен произход и ако си с дете, на което по принцип основно менюто му е от манджички се явява проблем. Моят син изкара седем дни почти само на пържени картофи и ориз Rolling Eyes
- отношението на част от пероснала на рецепция не мисля, че е много на ниво
- чужденците които пристигат преди 14.00 часа се настаняват без проблем, българите чакат задължително до 14.00 ч /дори и стаята да им е готова/
- от обяд сега на тръгване не сме се възползвали, защото вече ми се повръщаше от ресторанта им, но така и не схванах каква е системата в денят на настаняване и напускане - реално губиш обяд като се настаняваш и губиш обяд като си тръгваш, защото ти режат гривната в 12.00. За мен не е никаква болка за умиране, защото накрая вече както казах ми беше така Sick, но по принцип като даваш толкова пари, някак си не е редно
- шезлонги и чадър на басейна са почти мисия невъзможна, непрекъснато има намятани кърпи, от хора които не ги ползват, но са си ги "резервирали". На морето нямаше проблем, но предполагам през юли и август си имат дефицит
- анимацията грам не ми хареса, нито пък самите аниматори, чудя се какво толкова се прехласват някои /явно имате база за сравнение с доста по-кофти хотели/
- изключителен минус за мен беше и че комплекса е такъв, че няма къде да се разходиш, не е на голяма площ, няма алейки, градини, детски кът например...Алтернативите за разходка бяха да излезеш на улицата и да се пазиш да не те блъсне някой, защото имаше постоянно движение или да се ходи в Царево, което е на 2 км
На вкус и цвет тавариши нет са казали едни наши приятели от същото място Laughing

# 609

На вкус и цвет тавариши нет са казали едни наши приятели от същото място Laughing

Peace Peace Peace
За аниматорите-незнам дали аз съм от цитираните прехласващи се-но поне аз със сигурност изказах положително мнение за начина, по който се отнасяха с деца, както и това че децата умираха да са около/с тях-по време и след занимания. База за сравнение нямам никаква (не съм се и изказвала като за такова-моето беше моментна констатация)-до преди да имам дете никога не съм им обръщала внимание  Mr. Green
За обяда при напускането - режат гривната в 12, но дават картонче, с което може да се обядва. Гривната я режат, защото тогава приключва all inclusive за госта - т.е. не можеш да ползваш повече басейн, бар и т.н.
За разходките-на мен лично такива не ми липсваха. 2 пъти отидох до Царево - с кола- и там си начесах крастата за разходка по мини морското им стъргало. Моето дете си играеше с наличните други деца в комплекса и слава богу-защото разходки достатъчно правиме извън "почивното " ни време.Та за мен хубавата почивка=максимум мързелуване...сигурно затова ми хареса - пестила съм си енергията-включително и за недоволстване  Peace
P.S. Междудругото ми се струва, че доста по-конструктивно и реално би било да сравняваме портокали с портокали, и мандарини с мандарини, а не да ги миксираме....Гърция ми е много любима дестинация, но никога не бих повторила опита ми за all inclusive там! Възможно е, изборът ми случайно да е бил несполучлив, но за 3 пъти повече пари от тези, които платих сега в БГ, това което получих преди 2 години в Гърция беше смешно и жалко и завинаги ме отказа от хотелите им в ценовия клас, който мога да си позволя. Къмпингуването и наемите на апарт и вили е съвсем друго нещо - и заради прекрасните плажове и чиста вода, не бих го заменила, когато имам избор. От опита ми с БГ морски хотели - основно Албена - Серенити, в моята лична класация е с едни гърди напред -като цена, условия и очаквания Peace

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 22:48 от ciarabella

# 610
cirabella, ни най-малко съм визирала теб Peace Просто изказах мнение и не с цел да се заяждам, нито съм от онези постоянно мрънкащите и недоволните, на които целият свят винаги им е крив. Тръгнах си с чудна нагласа, но просто явно съм видяла нещата от друг ъгъл...
И само от любопитство да попитам - виждам от лентичката ти, че детето ти няма още 2 години - аниматорите занимаваха ли се с него? И къде намери дечица за игра в комплекса - предполагам само на и около басейна?

# 611
от аниматорите(!!!!)-по мое мнение децата ги обожаваха, а и самите те се занимаваха добре с децата ( това мнение е само от наблюдения от страни, защото детето ми е прекалено малко за повечето игри).
Използвала съм цитат от предишното ми мнение,за да не се повтарям. Да-около басейна, и долу на пясъка. Във времето, в което бяхме там имаше много деца на възраст между -1 и 3 години. Освен това в нашия случай - 2 "каки" на около 6 години от Украйна се занимаваха ужасно много с малката и тя естествено ги търсеше непрекъснато  Peace Тя-въпреки че е малка - учасваше и в детската дискотека и дори сега прави някои от движенията и се забавлява  Simple Smile Всъщност-моето крайно позитивно мнение се базира на това, че моето вечно мрънкащо дете, не повиши глас и почти не плака от инат за цели 7 дни  Hug
P.S. Нищо от това, което и аз казвам нямам ни най-малка цел да се чете като заяждане  Peace Просто размяна на мнения и впечатления, пречупени през различни очи  Hug

# 612
  • софия
здравейте,тази година ни беше 3 поредна в Серенити-винаги ни настаняват преди 14ч и сме обядвали и деня пристигане и на тръгване Heart Eyes

# 613
  • В.Търново
И ние е върнахме днес.Изчетох коментарите до сега и тогава реших да пиша.

Пристигнахме почти в 12ч. на обяд,но ни помолиха да изчакаме до 14ч. с настаняването.Малкия много се изнерви и когато видях,че наистина на чужденците дадоха чип за настаняване преди уречения час вече се ядосах и отидох на рецепция и търпеливо изчаках да си каже репликата рецепционистката, и казах: "Може ли и ние да си получим вече чипа?".Часа беше към 13:40ч.Като подарък от хотела ни дадоха апартамент на 5 етаж с изглед басейн,странично море,бяхме резервирали парк.Морето се виждаше идеално,защото бяхме крайния апартамент до морето 532 номер.Качихме се.Апартамента ни се почистваше много добре,кърпите на земята се сменяха,чаршафите на 3 ден,всички кърпи също на 3 ден.Шампоанчета заредиха веднъж,но за това пък винаги имаше тоалетна хартия,беше идеално чисто.Първото ни хранене беше на басейна след 15ч.Там не е особено разнообразно,почти едно и също всеки ден.В 11ч. на бара на басейна имаше хот-дог,после два дена пица и пак хот-дог.Сладоледа навсякъде е Дени,аз не го харесвам много,но това е мое мнение.За ресторанта какво да кажа,можеше и по-добре.Да ви кажа,миналата година като бях в Блу Ориндж до Созопол и в предвид,че е по-малък хотел,с доста по-малък ресторант,с храната се бяха представили много по-добре, а за там твърдях,че липсва разнообразие.В Серенити има само три ястия,слабо разнообразие на месо,пилешко,свинско и по някога говеждо,мръвките в ястията понякога бяха много дребни и малко като количество.Риба не винаги имаше,днес на обяд имаше страхотна риба печена,вчера имаще и миди.Има вегетариански гарнитури,спагети,макарони,слабо предлагане на салати,забелязах ,че и тук като на всякъде може би от предно хранене се преработва в ново,главно при салатите.Колбасите са от по-нискокачествените продукти,сиренето понякога от тип Дунавия,но май от растителното,друг път от хубавото.Пасти и тортички един вид,в смисъл,с някакви сметанови плънки и различни гарнитури от горе като цвят.На закуска едно и също,само днес като разообразие имаше и принцеси с кашкавал и салам,който си остави боята по филията.Веднъж имаше и кроасанчета за закуска и веднъж пък милинки със сиренце.Инче всичко друго еднакво.Кекса им е страхотен,но за това пък всеки ден и на всяко хранене,включително и на бара,че чак да ти втръсне.Соковете са хубави,поне жълтия,но е еднакъв на всякъде,в смисъл в Серенити,в Блу Ориндж миналата година,в Албена 2010г. и в Св.Влас,където бяхме 2008г.Абсолютно един вид са.Общо взето като разообразие с храната не са оцелили десятката от хотела.Вчера за вечеря един мъж направи скандал на незнам каква се явява,шеф на смяна,на екип на ресторанта ли,но едва ли е управителката,защото се редуват две жени,които наглеждат.Местата вече не достигат в ресторанта,в разгара на сезона не знам как ще е.Вчера дори чакахме за вилици,чиниите също бяха останали няколко бройки.Много руснаци в хотела,ама много,по-малко чехи и българи.
Видях чужденци със зелени гривни на Серенити Бей,не знам точно какви услуги ползват.
За шезлонгите,имаше счупени доста покрай басейните,това със запазването го имаше към 7:30,8:00ч.,но пак се намираха свободни.Веднъж събраха всички шезлонги от басейна,в четвъртък вечерта,всяка сутрин камериерките минават и лъскат плочките покрай басейните.Водата не мирише на хлор,както на други места,имаше проблем с помпата на детския басейн,но иначе водата чиста.
На плажа ги събират наистина в 18ч.,но започват от свободните.Работното време на спасителите е от 8:00-18:00ч.Точно в зоната на спасителите пред дървената скара на Серенити,спасителя може би беше 70 годишен старец.Просто,ако някой 100кг. мъж или жена тръгнат да се давят,не дай си Боже,не знам този спасител как ще издържи на натоварването.Всъщност и на другите наблюдателници спасителите бяха над 50годишна възраст.Това ми направи лошо впечатление.Плажа не е добре поддържан,морето в първия ни ден на 24 юни беше мътно и с плаващи боклуци.На другия ден пък беше се избистрило.Имаше наистина големи вълни четвъртък и петък за радост на по-големите деца.Днес пак ми се видя мътно морето.Но определено плажа беше с боклуци и нито веднъж не видях да се почиства или заглажда с машина.

Като цяло става хотела,но мисля че му е завишена цената.В Царево няма какво да се прави,просто това е смешно,никакъв луна парк,някакви два батута,колички с педали,които всеки момент ще се разпаднат,в парка имаше и три клатещи се люлки с жетони,като две от тях не работеха,ловене на патенца и люлките с катерушките.Това е.Просто голяма тъпотия в това Царево.Не ни хареса градчето.Буквално няма къде да се разходиш.Нашите деца не се интересуваха от анимацията.В детския клуб няма играчки,няколко масички и столчета.
Имам забележки към хотела.Най-добри се оказаха в мястото,което ти предлагат за отдих,в смисъл апартамент с две стаи,басейните и големия плаж,който всъщност е зле поддържан.Моя големия ми син тъкмо се беше зарадвал,че има и малки вратички за футбол,но те се изкарват под час.Това също е минус за хотела.Като цяло ни хареса,но може би няма да повторим.Мисля,че цената му не е оправдана,ако си подобрят храната като разообразие в хотела,да осигурат поне някакъв батут като забавление,тогава нещата ще са по-добре.И друга препоръка,да си сменят катерушката на плажа,опасна е за децата.Днес сутринта си имаше откачена дъска,захвърлена плажа с два стърчащи пирона.Отместих я.Пързалката е стръмна,самите люлки не са стабилни и малко дете може да падне.

Просто очаквах повече от хотела.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 01:51 от rosinauzunova

# 614
А някой има ли впечатление от миналата година дали в силния сезон храната е била по-добра? Като чета последните отзиви, направо се отчайвам... В силен сезон цената му скача с 30% и аконищо не се променя ще е жалко

Общи условия

Активация на акаунт