Отговори
# 45
 Hug

ЛЮБОВ И РЕВНОСТ!

В една малка и много далечна страна, където не живеят обичайните жители и където хорските сълзи и радости не са познати, живеели две странни същества -  ЛЮБОВ и РЕВНОСТ! Те били толкова близки по между си, че никой не можел да ги разграничи и да си ги представи един без друг. Били задружни и неразделни, затова решили да заживеят заедно в една къща, наречена „ДУША”. Всичко било прекрасно, приятелите живели щастливо и весело,  а в техния уютен дом не влизал друг човек.

Един ден навън валял силен дъжд, било непоносимо студено, а вятърът със своята огромна сила не давал възможност на един пътник да продължи пътя си. ЛЮБОВТА  и РЕВНОСТТА с удоволствие пуснали непознатия човек в своя дом – запалили камината, приготвили вкусна храна и меко легло за гостенина. По време на вечерята ЛЮБОВТА, РЕВНОСТТА и техният гост надълго и нашироко разговаряли за живота. Общуването между тях било толкова интересно и вълнуващо, че никой не забелязал, как времето излетяло и нощта минала. Мъжът започнал да се приготвя за път, но след дългите молби на ЛЮБОВТА, решил да остане още една нощ. И така минал и другият ден, после още един, след това друг... мъжът не си тръгвал, а ЛЮБОВТА не преставала да благодари на БОГА, че гостенинът останал при тях. След идването на този човек, ЛЮБОВТА, малко или много пренебрегвала РЕВНОСТТА и те вече не общували, както преди. Вече не си разказвали интересни истории, не стояли по цял нощ заедно до камината, били много променени и различни. ЛЮБОВТА била много щастлива, а РЕВНОСТТА с всеки изминал ден ставала по-мрачна и по-мрачна. И така едно слънчево утро, на вратата на „ДУШАТА” почукало ЩАСТИЕТО. Никой не отварял, вътре било съвсем тихо. ЩАСТИЕТО приближило прозореца, надникнало вътре и отскочило ужасено назад. ЩАСТИЕТО осъзнало, че вече е твърде късно...

Тримата обитатели на някога прекрасния и уютен дом вече не били между живите. Били мъртви. Първите двама обитатели били намерени отровени в спалнята, а третият обесен на няколко метра от тях. Не искало да повярва в случилото се, ЩАСТИЕТО трескаво се опитало да спаси всеки един от тях. Било късно. Не след дълго ЩАСТИЕТО намерило на стола бележка: „ Аз винаги съм желаел най-доброто за нея и я обичах повече от живота си. Не можах да понеса чувството, което ЛЮБОВТА изпитваше към този мъж. Мислите, за това, че тя е с него, а не с мен, отровиха моето сърце. Сега, когато сме в рая, тя трябва да знае, че аз винаги ще я обичам силно. По-силно от всички. Никой не може да я обича така. И където и да е сега, аз винаги ще бъда близо до нея . С обич – РЕВНОСТТА!

ПРИТЧИ ЗА ЛЮБОВТА! - www.setbol.com

# 46
МАГАЗИНЪТ НА ЧУВСТВАТА!
Скрит текст:
-         Добър ден – поздрави младият мъж, влизайки в магазина, за който скоро беше прочел в една реклама.

-         Добре дошли – приветливо му отвърна немладата продавачка.

-         Кажете ми моля, имате ли РОМАНТИКА? Нужни са ми около 2-3кг.

-         РОМАНТИКА? – удиви се продавачката. Такъв продукт отдавна не сме имали. Вероятно сте разбрали за нас от интернет рекламата?

-         Да – кимна младият мъж. Но, там беше написано, че при вас има РОМАНТИКА.

-         Има, но само в online магазина – уточни продавачката. Този продукт не се търси често от клиентите. Обикновено тези, които се нуждаят от РОМАНТИКА я намират в интернет, защото там всичко е анонимно и никой не разбира от какво имаш нужда.

-         Нима хората се срамуват от това, че се нуждаят от РОМАНТИКА.

-         Не знам – момичетата не са толкова срамежливи, но мъжката половина...

-         Странно – замисли се младият човек.

-         А, вие може би сте студент?

-         Не, аз съм просто един млад човек – кажете ми, какво можете да ми предложите вместо РОМОНТИКА?

-         Е, добре, я да погледнем – продавачката огледа рафтовете – има например ВДЪХНОВЕНИЕ – то бързо изчезва, затова е добре, като го отворите веднага да го използвате, и то цялото.

-         Добре, разбрах ви – а, кои продукти в момента се отличават с най-голямо търсене?

-         Продават се продукти, като чувство за ХУМОР, ГОРДОСТ, СУЕТА, ЦИНИЗЪМ, СКЕПТИЦИЗЪМ, ИРОНИЯ, ВЯРА.

-         А, какво ще кажете за ЛЮБОВТА?

-         Ооо, ЛЮБОВТА е доста популярна и винаги се е радвала на голямо търсене.

-         Колко струва тя?

-         Много, много скъпо. ЛЮБОВТА е силно, концентрирано чувство и се продава в грамове. В действителност у повечето хора, тя се появява още с раждането, но те не го разбират, а я губят без да познават прелестите и. А, у някои хора тя остава, разраства се и се увеличава, тогава те могат да си дарят ЛЮБОВ един на друг. А, вас млади човече, някога дарили ли са ви с ЛЮБОВ? – Продавачката замечтано притвори очи, очевидно спомняйки си за своята младост. Толкова е хубаво, когато те даряват с ЛЮБОВ, изпитваш огромно щастие, ЛЮБОВТА магически те променя, кара те да се чувстваш вълшебно.

-         Навярно, съм твърде млад. Все още никой не ме е дарил с ЛЮБОВ, а и аз не съм дал своята. След като чух вашите думи, аз разбрах, че не познавам това чувство, а преди няколко минути мислех точно обратното.

-         Всичко ще се нареди, важното е да не пропилеете ЛЮБОВТА преждевременно.

-         Много ли хора купуват ЛЮБОВ? – продължил да разпитва младият мъж.

-         Как да кажа, да. Аз, вече ви казах, че тя се продава в грамове и струва много скъпо. Затова нашата промишленост промени продукта и започна да го прави с всякакви добавки за клиентите, които могат да си го позволят. Някои от добавките са с лошо качество, често пъти са негативни – това е икономичния пакет, който излиза по-евтино и се продава повече.

-         Какви са тези вредни добавки? – усмихна се младият мъж.

-         ЛЮБОВ И НЕНАВИСТ, ЛЮБОВ И РЕВНОСТ, ЛЮБОВ И ПРЕЗРЕНИЕ, ЛЮБОВ И ИЗНЕВЯРА и т.н. И тъй, като това е естествен продукт, той трябва да се разпространява из между хората. А и тези добавки намаляват цената. Много млади хора купуват ЛЮБОВ И РЕВНОСТ, защото мислят, че този пакет е безобиден, докато по-късно някои не започнат да тормозят, бият и пребиват своята любима.

-         Но, тогава вината не е тяхна – това е консистенцията, която са си купили, а след като нямат възможност за нещо по-скъпо трябва да се задоволят с по-нисък клас ЛЮБОВ.

-         Не, млади човече, аз забравих да спомена най-важното. ЛЮБОВТА не е задължително да се купи, тя живее в нас, аз вече ви казах, че тя се появява още с раждането, но много от хората я пропиляват за нищо. Но, както се казва Земята не забравя хвърлените семена, тя ги поема отново. Така е и с нас, вътре дълбоко в сърцата ни винаги остава едно малко семенце ЛЮБОВ, за което е необходимо да се грижим, да поливаме, да скубем плевелите му, за да може да порасне едно голямо красиво цвете. Просто не всички хора вярват в цветето на ЛЮБОВТА, много от тях не разполагат с нужното търпение да го отглеждат. И така млади човече вие решихте ли се да си купите нещо?

-         Да, разбира се –  усмихна се в отговор младият мъж – аз, моля за 2кг. ВДЪХНОВЕНИЕ, и по 1кг. ТЪРПЕНИЕ, ВЯРА И НАДЕЖДА,  които се надявам да оплодят семето на ЛЮБОВТА ми. Благодаря ви много. До скоро виждане!

ПРИТЧИ ЗА ЛЮБОВТА! - www.setbol.com

Много е дълго,затова го слагам в спойлер. Хубава вечер!  bouquet

# 47

На изхода

Това е зимната любов... Притихнала и побеляла...
 Не иска да стои на топло във прашния уютен дом.
 Това е зимната любов.... Как се измъква крадешком,
 за да докаже че е още ... че въобще не е умряла....

Това е зимната любов... Без шал, без шапка... Гологлава...
 Върви по ледените улици... В току що падналия мрак...
Внимавай, миличка... не бързай... Ще паднеш... Ще си счупиш крак...
 Но тя - прекрасна – продължава... Но тя – безумна – продължава...

Това е зимната любов... По пътя... Сетната отсечка...
 Тя знае... Няма да дочака... Тя не желае пролетта.
 Прибира се... Вратата скръцва... И ето я – сама в света...
 Премръзнали ръце протяга над топлата бумтяща печка.

Това е зимната любов... Последният сезонен цикъл...
 И ето я отново вън... И ето я отново хард..
 Сега е още януари... Остава времето до март...
 Ослушва се... Мълчат отгоре... И никой Там не я е викал.

Това е зимната любов... Прозвънва бялата природа...
 И нещо тупва на земята... Замръзнал от студа врабец.
 И тя със стария си палец натиска черния звънец...
 И с детско любопитство чака... На изхода... А всъщност – входа.

автор Недялко Йорданов

Славенка,  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 48
# 49
Щастливата жена е малко чудо
 / големите не са и присърце /
 на малките отдала е до дъно -
 душата си - и цялото сърце.
 Завива ги прилежно всяка вечер -
 във топлото легло ги гали с дъх,
 приучва ги да ходят - надалече
 и да попиват всеки Божи звук.
 Косите им приглажда - на закуска,
 усмихне ли се - грейват небесата.
 Щастливата жена е като въздуха -
 като трапчинките в лицата - на децата.
 В очите и светът се претворява
 докоснат от красивата и мисъл,
 ръка на всеки ден с любов подава
 и всичко придобива важен смисъл.
 Щастливата жена е като птица -
 недей да мислиш, ако я познаваш.
 Не се залъгвай, толкова е тихо -
 с ръце я докосни - и тя остава.

Маргало

# 50
Добро утро !  Hug Пожелавам ви топла и уютна събота !  bouquet

Пожелах си...

В сърцето ми се случваш.
 Като детство.
 Като летяща, пъстра въртележка.
 На вкус си като захарен памук.
 Като прогноза.
Юлска, жежка.
 Със теб се чувствам като нетърпение,
 като вълшебството в Нощта на Коледа.
 Като дъга, рисувана с фулмастери.
 Като очакване на късче пролет.
 Понякога ми липсваш.
До изтръпване.
 Като късметче те намирам.
В спомени...
 И пак те имам. Във сърцето си.
 Прошепвам те...
 едва отронено.
 Заспиваш върху устните ми...
 неизречен.
 Сънуваш в мен.
Сънуваш любовта ми.
 Откривам се във теб.
 И теб във себе си.
 И само искам...да останеш...

автор caribiana

# 51

Ей това ме топли вече 3 години сигурно...

Ах, Бехлюл- ненагледен мой...какво направи с моето сърце?! Heart Eyes
"Неделя ще бъде нашия ден"   bouquet

# 52

Съдба...

Съдба, ти пак раздаде картите.
 Не искам да играя, стига толкова.
 Живота ми не е хазарт, ориснице.
 Не залагам никога за нищо любовта си.
 Не губя. Не печеля. Няма нищо.
 Нося се, попивам и усещам.
 И болките, и мъките от зимата,
 която всъщност много е гореща...
 Навънка нямам нищо,
а отвътре само него.
 Едно сърце преминало през времето,
 като изгубен пътник,
 (който търси своя пристан).
 Като сълза събрала в себе си,
 безброй усмивки и вълшебства.
 Усетила сезоните на любовта.
 в очите- неизплакана.
 Живота ми не е хазарт, Съдба...
 И филм не е, нито пък спектакъл.
 Живота ми е огън и вода,
 и обич в сърцето ми и щастие.
 Живота ми е малки чудеса,
 в които място за измами няма...

Десислава Наумова

# 53
Добро утро !  Hug Пожелавам ви спокойна и мързелива неделя ! За мен тя ще е изпълнена с много хубави емоции, пожелавам ги от сърце и на вас !  bouquet

# 54
# 55

Рецепта за Събуждане

Събуди се за малко, и виж,
 че Животът е не само болка.
 Усмихни се преди да заспиш.
 Имаш себе си. Колкото толкова.
 Събуди се. Навън е денят,
 който ти си направил самичък.
 Колко много надежди валят.
 А мигът е роден за обичане...
 Събуди се, поне за минута.
 Не е много. Но стига за всичко.
 Всеки дъх се равнява на чудо.
 Всеки поглед ще бъде различен...
 Събуди се! Сърцето ти иска
 да се сбъдне съвсем осъзнато.
 Нямаш време за повече мислене.
 Имаш време да срещнеш душата си...
 И когато се спреш за секунда
 на ръба на една тишина,
 в урагана на своята будност,
 замълчи. Сътворяваш света.

автор Мира Дойчинова - irini

# 56
# 57
# 58

Много хубав тоя Къванч - от детенце, та до сега! Ама и много килограми е трябвало да свали за новия филм, то не може да си с атлетично тяло и да играеш болен от туберкулоза поет.

# 59
Мълчи ми се

Мълчи ми се. Мълчи ми се от вчера.
 Събрах си всички пътища накуп
 и търсих цяла нощ къде живея
 с отправна точка този кръстопът.

Улучиха ме точно във петата.
 Остана гратис и нощта без сън.
 А някъде са писани правата
 и стъпкани без много, много шум.

Не просто дребни, розови стотинки.
 Борба със друг, до смърт се уморих.