СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 418
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
А Лора мине-не мине - аз ще построя висока стълба и ще стигна всички звезди Simple Smile
Уеко се плаша да не се хване с някакви по-екстремни спортове, че не знам дали ще ми издържи сърцето от притеснение.
Сега е полудяла буквално по кънките, само мрънка кога пак ще ходи. И за ски мрънка. И искала да ходи да се катери (не знам какво значи това).

За мартеници и аз съм ок. Днес ще ходя да купя прежда.

Малкият нещо си посмени дишането тази нощ  Tired Май ще тръгне пак нещо. Но този път, ако реша че много се влошава (демек няма да мине само с малко сопол и подкашене), ще пусна малко изследвания. Искам да съм сигурна, че не си завъдил някакви буби и те да го гътат така.

# 106
 Heart Eyes аз си записвам тия й реплики, че ще ги забравя Simple Smile и разни странни въпроси дето задава.
дечица, търкалят се бързо годините, а?

ей, да се оправя Сами. А на Лора й пожелавам да опита много спортове, няма по-хубаво от това в детска възраст Simple Smile пък ние, родителите,  ooooh! няма как.
за катеренето - има едни шведски стени дето може да закрепите на тавана или на стената, има и такива декоративни за катерене, ама не съм запозната с тях.
Милица много обича да се катери също, да скача особено. Даже в градината се катерела на всевъзможни неща и места и госпожите й казвали името да слиза, тя обаче "не слушала" все едно не казвали нейното име докато не се изкатери, ей така ми я изколадиха миналата седмица  Embarassed
то ясно, че за да не падне, как ли са се притеснявали жените... е, обяснявах й да не се катери в градината, иначе ме слуша, ама - деца  Heart Eyes в къщи вече е друго, пак горе-долу внимаваме де, ама голяма фурия Simple Smile)))))))) ще вземем и ние една стена по-натам да лепнем  Joy

# 107
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте  Wink.Аз пак на бързо с две питания.Използвате ли балсам за разресване и какъв? Големи драми са напоследък с Айси.Косата и много се оплита,а не ще и да чуе за подстригване  ooooh!.Била "мацка" и трябвало да е "готина",че нямало да я "хауесат"  Naughty.Другото ,което ме интересува е за някакви мнения за детски ортопед (без Драганов).Пак със същата "мацка" имам проблем  TiredИ ако може пак да подбутна темата за ваксините.Имали някой друг ,който да не е сложил като нас  задължителните? И смятате ли да ги слагате?

# 108
Емили, да са ти живи и здрави дечицата  Hug
щом досега си устискала да не ги слагате, не ги слагайте, лично мнение.
ей, как е с 4 деца, супер, браво на вас, много се изкефих.
ей преди малко четох статия в "Моето дете" за една майка-пловдивчанка с 5 дечица, как те са най-голямото й щастие Heart Eyes, разплака ме направо статията...

за ортопед - има теми в здравния форум, специалисти,
знам в МЦ детско здраве че няма лоши специалисти, обади се на рецепцията, може да помогнат
Скрит текст:

ако искаш да се включиш в мартенска инициатива да пратим картичка/мартеничка за 1ви март - пиши ми на лични пощенски адрес  Hug

# 109
  • Sofia, Bulgaria
 jos  Благодаря ти   bouquet.За децата какво да ти кажа......."Колкото повече-толкова повече" като наркотик е! Няма спиране.Ако и страната ни беше по добре устроена за гледане на деца ,ехееее...... WhistlingЗа многото деца съм говорила много още по времето когато бяхме бременни Simple Smile.Спомням си ,че и Дана и Тони са с по три деца.Предполагам ,че пишат за разлика от мен и споделят колко в хубаво и шумно в голямото семейство Simple Smile.
Детско здраве го ползвам често но не знех,че има и ортопед.Едно време нямаше.Ще проверя.
За картичките е страхотна идеята.Съжалявам,че съм пропуснала Новогодишната инициатива,ама нали не съм от редовно вясващите се тук.Ще напиша адреса си и с удоволствие ще направим и ние с децата малко картички за изпращане.Незнам как сте го замислили,но ще чакам адреси.За Нова година направихме толкова много,а нямаше на кой да ги пратим  Crazy
Но пък из къщата ми има още полепнал брокат от  картичката една кака,която ни писа  Heart Eyes

# 110
  • Пловдив
Емили, радвам се, че пак те "виждам" Hug
За съжаление и Дана, и Антония се позагубиха, предполагам че покрай повечкото деца е по-трудно Heart Eyes
Аз с дребния не мога да смогна на темпото му, какво остава, ако са 2 или 3 Blush Mr. Green не, че не искам да съм многодетна майка - напротив Heart Eyes За съжаление, на този етап не се очартава Confused

Ох, да Ви се оплача - все по-трудно мие  да се "сгъвам" на пода с малкия Sad Искаше да сторим коли с легото, но няма и 20 минути да съм стояла и ме заболя корема Sad Добре, че ми е разбрано детето, та ме "пусна" и си играе сам Heart Eyes

# 111
  • София
Емили, аз не съм слагала всички ваксини - отказах Синфлурикса, за да не му дойде много поставянето на две ваксини едновременно. Смятах миналото лято, като свърши Пентаксима, да го ваксинирам заради яслата. Обаче последните две ваксинации, направи много тежки реакции- след ваксината за шарките се разболя от ларингит и брохиолит, а след последния Пентаксим се парализира от кръста надолу (не можеше да си стъпва на крачетата, не можеше да стои дори седнал). И тогава ме хвана шубето и реших, че сме дотук с ваксините. Не знам какво ще правим наесен с градината. В краен случай ще продължи да се гледа с баба си.
Не знам, във вашата ситуация, щях със сигурност да бъда още по-предпазлива. След всичко, през което се наложи да минете, не бих рискувала.
А как е Айси сега? Надявам се, че вече състоянието й се е стабилизирало и всичко е наред.
По другото ти маценско питане, мога да ти препоръчам серията Prinzessin Sternenzauber на дрогерии ДМ. Ивана ползва техния шампоан с балсам, а също така имат и спрей за лесно разресване.
Скрит текст:
jos, наистина не е лоша идея да потърся съвет от консултант по кърмене. Всъщност аз не искам да го отбивам съвсем и в това може би е проблема, защото само го обърквам кога може и кога не. Иначе сме пробвали какво ли не, но трудно се залъгва. Изключително е упорит по принцип и като си реши нещо, се пробва докрай, а специално за това - никакви номера не минават. Засега ще се въздържа да пробвам отбиване по твоя метод, но ще го имам в предвид като крайна мярка...

# 112
  • Sofia, Bulgaria
sweet_maniche  и аз много се радвам,че те виждам така позакръглена  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Радвам се на всяка твоя снимка в фейса.
 *Мирка* благодаря ти за споделеното   bouquet.И аз не искам да слагам ваксините,но пулмоложката ме натиска за пет валентната ,а мен точно от нея най-много ме е страх и се чудя как да избягам  Tired.Иначе какво да ти кажа ....Айси е един бяс  Whistling.Къде и да се завърти това дете все беля сътворява.Инат -ужасяващ!Тръшкане ,истерии до припадък.Напоследък я оставям да сипореве,преди не смеех заради сърцето.Но вече няма оправия защото тя така свикна-когато ревне за нещо на мига да и се даде.Понякога само покрай истериите и нещо ми напомня,че е болна.С Пирогов приключих лятото,когато напълно не нужно я приспаха за да я оглеждат със сонда.Много,много трудно излезна от упойката и почти два месеца беше зле.Нито и сложиха урбазон ,нито ме чуха какво им говоря.Затова когато искаха след 30 дни да влезнем пак ,аз изобщо не отидох.Ако се наложи пак нещо,мисля дирктно да правя опити за чужбина.За съжаление амниопластиката на влагалището ,която и правиха не беше успешна и това предстой да се прави,но не знам колко голяма трябва да бъде.За сега се опитвам да запазя сърцето за да се разминем поне с тази операция,а засега има начин.Пие си лекарствата ,пазя я до колкото мога да не тича и скача.Опитвам се най-накрая всички да си отдъхнем малко и да с енасладим на прекрасното чувства да имаш малки деца в къщата.Айси не я усетихме как порасна,а покрай проблемите с нея пропуснахме и много покрай Габи.Габи,е дете мечта! Тя милата от малко бебче се научи да живее кротичка и самостоятелна.Всички бяхме така погълнати от Айси.Тези мигове никога няма да ни се върнат,затова сега искам да се успокойм и да се насладим на мига.Иначе Айси има едни много чести обструкции.Време е да се разделя с много от мебелите в къщи,цветя и т.н. Килими отдавна нямам,а май ще се наложи и завесите да махам.Борим се с тези спазми и това е.Всички ще се израсте време трябва..........Докато спят следобяд ще сваля малко нови снимки и ще ви пусна да ги видите.Сега изчезвам,че май досадих доста.Хубав ден    bouquet

# 113
  • София
При моя инфлуцида и коризалията като че ли подействаха. Тази нощ го нямаше това хъркане от предната.
Явно секрета се стича назад, почти не излиза от нослето. Аз съм гадна и упорита - стискам и пълня носа с вода. Следва рев, сопол и гушкане.
Много се надявам с това да се размине и да не се стигне до някакво усложнение и съответно до АБ. Пи АБ ноември и сега - януари. Ако 'жулне' още един и този месец ... не ми се мисли просто.

# 114
здравейте момичета! Виждам интересни теми и много нови "стари" муцуни. Чела-недочела, бързам да пиша няколко реда преди Николета да се е събудила. Взех си болничен заради нея, и хем се гледаме, хем поработвам. Напоследък ме завъртя една вихрушка, и от десетина дни не съм ви чела. но бях изостанала само с 3 странички, явно и другите сте били така  Wink.

За мартениците и аз съм ЗА, голяма страст са ми, но не съм наясно каква ви е уговорката. Ще трябва да прочета по-назад как си разменяте адресите и тн... Само дано ми остане време...

Николета я тръшнаха няколко вируса наведнъж, или поне така подозираме. В комбинация с огромния й инат ( мисля характерен по-скоро за възрастта, защото виждам че и други се оплакват от това), лечението стана много трудно. Освен нея се изпотръшкахме и цялата фамилия, а аз май си докарах синузит... Но няма да се оплаквам, днес като че ли прояви желание да съдейства, свалихме малко температурата, и съм мааалко по-спокойна.

За катеренето, v_spasova,, аз мога да ти дам повече информация, защото имам някаква представа. Стига, естествено, да се престрашите  Grinning. В момента виждам, че е много популярно, и на стената, на която аз ходя да тренирам, е пълно с малки курсистчета на по 4-6 годинки. Някои мъници са толкова сладки, особено момиченцата ме умиляват много, нали си имам и аз едно вкъщи.

Засега толкова от мен, пожелавам на всички дечица много много здраве, че сезонът и тази година е тежък  Hug

# 115
  • София
Giada, за мартениците - пращаш на jos на ЛС адрес, тя ги събираше за Коледа. И после тя разпраща на останалите, които са дали адрес.

За катеренето - добре звучи Simple Smile
Тр. да питам таткото какво мисли. Засега Лора събота и неделя е на кънки.
Но доколото ми е известно, кънките са до април и след това ограничават пързалката май само за спортисти. Та като се поприключи с кънките, може да я пробваме с катерене.

# 116
Здравейте, майчета!
Много теми сте подхванали! Аз мога да се включа само в една - мартеничките. От сега тръгвам по обиколки, че не съм толкова добра в ръчното производство. Харесва ми тази инициатива, подета от jos!  
Мирка, страшно е това, което пишеш. На твое място щях да постъпя по същия начин. А и щом има баба на разположение.... Ники не е имал никакви реакции от ваксините и затова някак спокойно ги приемах, но сега се поуплаших от прочетеното, радвам се че свършиха вече. А за допълнителни не искам и да мисля.
Емили А., радвам се за вас! Дано е все по-добре Айси!
v_spasova, много съм доволна и аз от коризалията. В началото на хремата действа много добре, но в следващите дни вече е слаб ефекта. Много пъти сме предотвратявали течащ нос, само за 1 ден на коризалия. Инфлуцида и той е много добър. Ники от четвъртък е със зелени сополи, оттам и окото, явно нещо бактериално, затова го пратих при баба му, която за късмет беше в отпуск, и сега се гледат. Окото мина с промивки с лайка и носа вече не течал, но му скложи Тобрекс, иначе клеевата тинктура не подейства много този път. Сигурно е била някаква бактерия, щом се повлия веднага от Тобрекс-а. Та се надявам понеделник вече да е на ясла. Толкова свикна там, че последните дни нямаше търпение да влезе сутрин. Сам се събува, обува пантофите, влиза и даже не казва "чао". Но след един такъв период у дома, пак ще има рев сутрин. Нищо, само да е здрав. Колко лесно се гледат здрави!!! А, да се оплача - пръста си ударил мушмурока и сега му бил подут (палеца), но пък изобщо не го болял. Та съм в чуденка кога да си взема детето.... дали ще се наложи на лекар да го водя, че то събота и неделя идват. Но в движение ще решавам. Надявам се да спадне до довечера!
Офффф, много писах.....
И да не забравя:
Честит празник, кой каквото празнува!
Аз почитам Трифон Зарезан по два пъти  Laughing  но не пречи и да почетем Свети Валентин, нищо че е католически, важното е да намерим повод да се усмихнем и време да си кажем "Обичам те", защото с това дяволче не остава много, много, но така ставало с децата, четох - изчезвали реда и спокойствието и идвало щастието! Така си е!!! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 09:39 от velizarka_8

# 117
  • София
За мартеничките и аз съм ЗА ( а и нали беше моя идея  Mr. Green ).
Стига да сме здрави и на срещата ще дойдем ,само някой ще трябва да ни посрещне на метрото ,че наистина не знам ,дали бих се ориеннтирала  Embarassed .

И ние сме сред болните и с Йоана ще се лекуваме и гледаме взаимно тези дни.
При нас тази хрема се оказа много упорита и утре сутрин ще търся лаборатория ,да й вземат секрет.
На някой друг случвало ли му се е да повръщат децата от хремата?При нас това започна да е ежедневие и много ме е яд на педиатъра ,че неглижира проблема с хремата й  Crossing Arms .

# 118
  • Пловдив
Гери, явно вируса е такъв, защото и Дидо беше по същия начин - повръщаше от хремата + разстройството и кашлица, предимно вечер... Той се оправи, сега е мой ред - симптомите - същите Sick
А какъв глад ме гонииии... Няма да ви обяснявам Mr. Green Да, но пък ако хапна повечко и тичам в тоалетната... постоянно ми се пие и вода (и Дидко много я търсеше, докато беше болен), а от нея ми тръгват адски киселини... Абе картинката е ужасна Sad

jos,  
Скрит текст:
не съм говорила още с съседката, че малкия го кара и взима баща му тези дни - много ми е отпаднало на мен да излизам Crazy

Честит празник и от мен, на който каквото празнува, аз ще си "празнувам" в леглото под юргана Crossing Arms Whistling[/color]

# 119
Даа, идеята за мартеничките сега е на Гери  Grinning
ще ви посрещнем, живи здрави, ще се уговорим Simple Smile

Мъниче
, да се оправяш по-бързо, че тия вируси.... много гадно.
а за съседката, няма проблеми, не е спешно дето се казва, даже хич  Peace гледай да се оправяш/
Гери, да не си лепнала и ти нещо ясленско?  Hug да се оправяте, ако може уикенд на планина, най-добре.

хубав ден   bouquet

п.п. всички от списъка, получихте ли си списъка?  Mr. Green да не пропуснах някого  newsm78

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 11:40 от jos

Общи условия

Активация на акаунт