СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 432
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Емили, стискам палци да се подобри малката Hug

# 151
Емили, стискам палци бързо да се оправи Айси.  Praynig
Giada - и ти да се оправяш бързо  Hug
Аз реших, че колкото и да са....творчески... детето така ги хареса и така ги пратих на всички ви  Mr. Green Важна е идеята и съм сигурна, че ще се зарадваме на всички картички, без значение вида им Simple Smile.  
И ние получихме една картичка и вече е подредена в хола на масата Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 21:02 от aissa80

# 152
много кофти ми стана като прочетох за болничките,
пожелавам бързо да се оправяте.
Не знам какво е преживяла Айси до момента, но много искам да е добре наистина и да преодолее всичко да остане в миналото.

много благодарим на мама Grix и Мая, на Дидко също за страхотните емоции, които създадоха като отворихме с Милица пощенската кутия  Hug
май пяо-добре и аз да пратя, че срещата уикенд не знам дали ще се състои.
ако искате да се организираме за неделя в Западния парк или в Южния, за София, на кого какво му е удобно? на нас - западния ни е по-.
ако искате да го оставим за по-натам, ако има толкова болнички...

за ясленските вируси всичко е може би комплекс - ген, имунитет на детето с възрастта, среда, в която попада, грижи на персонала за чистота и здраве, хранене вкъщи, емоционално състояние и тн

Giada, как сте вече? Brawn?
да не се обръщам персонално към всеки,
за изолиране няма как, просто повече хигиена, ако може да се спи в отделни стаи в пика на болестта, повече плодове и зеленчуци. и, с времето, да ставаме по-силни да го преживяваме, а болестите - да намаляват и да стават по-слаби.

Мъниче, БТал наследствено ли е? защо ще изследвате Дидо? дано да не е прихванал, ако има повече генчета от тати  Hug

станах да пусна хляб, пишеше ми се още, но пък и ми се спи,
така че лека
и хубав ден утре  Hug

# 153
  • Пловдив
Добро утро Hug

jos, досега няма доказан случай в семейството, но пък и двете ми баба и баща ми са с нисък Хб, та нищо чудно и наследствено да е...
Ще се изследва и мъжа тези дни и в зависимост от неговите резултати, ще преценим дали да боцкат и дребчо. Надявам се, че ще са ОК, та като пускаме другия път профилактично изследвания, тогава да изследват и Дидко, но... ще си покаже Praynig

Вчера ни казаха, че тържеството в яслата ще е на 6ти Heart Eyes При положение, че татито ни е цялата седмица на работа и единствено тогава почива, нямаше как да не се зарадваме newsm44 Ще говоря в яслата, да им оставя апарата да снимат отвътре, защото родителите сме в спалното помещение и снимките от там стават ужасни.

След 10-12 март ще идвам до София, че трябва да пускам едно изследване... Като се разбере точно кой ден, ако има свободни и желаещи, може да си направим една срещичка Wink

# 154
  • София
Талaсемията се предава само от родител на дете Wink
За Сами ни бяха уплашили, че може да има нещо подобно понеже при 1-вите му изследвания хемоглобина беше нисък, но желязото беше в норма.

С таткото ни накараха да си направим  ПКК и желязо .
И понеже нашите бяха ок - желязо и хемоглобин, лекарката каза, че няма как при Сами да има такъв проблем, щом ние сме добре.
Ако при нас имаше нещо съмнително, щеше да се наложи да се направи спец. изследване - електрофореза, което категорично доказва или отхвълря проблема.

И в крайна сметка при Самчо борихме желязодефицитна анемия, доказана с изследвания - при следващото взимане на кръв желязото беше много под нормата. И Малтофера помогна в неговия случай.

Тоя моя точно за 24 часа направи леки хрипове, още съм в потрес. Сега е на вентолин. Но понеже хрипчетата са много леки и педи не изписа АБ. Тази нощ спа спокойно, така че се надявам да сме овладели нещата.

Нашите писма са пуснати вчера, обикновена поща, за 2 дена тр. да пристигнат до адресите.

Правихме картички, но Лора ми помогна само за първите 2 и след това бях аз на линия.
То това квилинг било мн. интересно Simple Smile Правихме простички квилинг-цветенца. Надявам се, че добре са залепени.

Опитах се да правя мартенички, но цялата къща стана в конци и прежда. И понеже се разнасяше в комбинация с лепило от картичките и лентички от квилинга, таткото адски се изнерви и ме насмете Simple Smile

Ей тия мартенички-отктоподчета мн. ми харесаха. Успях 1 и половина да направя. Децата не дадоха повече - сбиха се за ножицата и тр. да ги разтървавам.

# 155
Охххх, мами! Аз се поизложих малко с мартениците.....
Няма време за творчество, а и Ники не му се отдава стоенето повече от 2 мин. на едно място!
Ще се постараем повече следващия път!
Днес ги пускам, точно в петък би трябвало да са при вас.
Ние сме добре, само таткото от време на време издава фронта, та се движи като извънземно с тази маска от вече седмица почти. Тържества в яслата няма да има, не че е изненада за мен... Нищо, в градината за четири години ще има достатъчно да се снимаме и радваме. Но поне да измислят нещо като ни дадат картичките за 8-ми март, или така ще ни ги подават от вратата, като си взимаме детето...
Пак се извинявам, не съм пращала картички за 1-ви март и не знам какво трябва да пише, освен едни искрени пожелания, които ще напиша на деня тук, в темичката ни, а пък сега изпращам само мартеничките. Дано малките сладури да им се радват! Това е най-важното!
 Миналата Баба Марта, Ники имаше мартеничка с Макуин светкавицата и колата светеше, ейййййй не даваше да му съблека блузата, на която е закачена, не даваше да я преместя на другата блузка, преди да го съблека. Не знам тази година как ще е, но предполагам същото.  Голяма борба ще падне, но пък е весело и с всяка година преоткриват празниците, защото ги разбират все повече, с всяка година ще е интересно все повече.
Уфффф, много се разписах. Нещо ми се губят антония (макар да виждам във Фейсбук), Люляче, Даниелка и още други мами. Дано всичко е наред при тях! Много майки спряха да пишат, вече повечето работим и по-малко време имаме за пред компютрите.
Лек и спорен ден на всички!

# 156
нашето диване пък се уплашило от фотографа в яслата и не дал да го снимат за 8-мо мартенските картички. Така че, си оставаме без картички.  Mr. Green Тържества в нашата ясла не правят.

# 157
как сте днес?
аз сколасах да свърша малко задачки, май няма да излизам от офиса днес, не че е приятно на вън, но поне не вали.

довечера ще пратя пликовете, че останаха у мен, нямаше как да ги пусна сутринта, че бързах, поне по пътя да имаше пощенска кутия, а то само на трамваите, ама не ми се рискуваше там  Mr. Green
ние сме изцяло творчество комбинация дете-мама Joy ама по-скоро пазех да не среже Мили нещо по грешка, иначе - много, много конци накълца, беше весело.

Мъниче, не знаех, че таласемията е наследствена. май трябва да се просветя малко да не задавам глуповати въпроси,
и за квилинг трябва да прочета, че не знам какво е  ooooh!

хубав ден и се надявам и които не пишат да са добре  Hug

# 158
  • София
Ей това е квилинг - https://www.google.bg/search?q=Valentine%27s+day+quilling&hl … =1920&bih=905

Навиваш лентички и правиш цветчета, животни, фигурки. По книжарниците продават комплекти. Иначе можеш сама да си нарежеш лентите и да навиваш на клечка за зъби.
Аз гледах една картичка на РД от позната и много ми хареса. И затова реших, че и аз ще пробвам.

# 159
  • Sofia, Bulgaria
sweet_maniche отдавна се каня да ти кажа,ама нали все време не ми стига.Винаги съм знаела,че майка ми има анемия.В пубертетските години се разбра,че и аз имам и до там.По време на бременостите ми понеже още повече пада хемоглобина пиех Тотема или малтофер и пак до там до малко преди Нова година ,когато Зори припадна и се започна едно тичане по доктори.Тогава и кардиолога и хематолога казаха,че това е наследствена таласемия.Интересното е,че тази болест се среща по средиземноморието,а не на пъпа на голямото села,ама на видиш ли  newsm78.Та след куп изследвания и аз и Зори получихме една и съща диагноза и едно и също лечение.След един месец и прием на три вида хапове се оказа,че резултат няма нито при нея нито при мен.На своя глава си взехме пак по няколко ампули Тотема и вкарах в менюто ни по често и в по голямо количество червено цвекло,мед,орехи и елда.И двете по малко дигнахме хемоглобина.Желязото не го изследвахме сега,но няма начин и то да не се е дигнало. Сега ще изследвам Джони,а за двете малки е още рано да се каже дали са наследили и те.Винаги когато са вземали кръв на малките се изследва и хемоглобин ,а той за сега им е в норма.
Айси е все по зле и май до довечера ще сме на урбазон  CryПочти не сме спали тази нощ.Много трудно диша,а хъркането е цял оркестър.Само вентолина на 4 часа и хликсотида не дават резултат.Ще трябва да направя всичко възможно да я заведа на Сандански края на април или началото на май.Сега когато мине пристъпа ще започнем едно дълго лечение с Сингулер.Дано има някакво подобрение,че го съсипах от АБ през седмица това дете Cry
Децата са в очакване на още картички.Искат на всеки час да слизаме до пощата  Crazy.За сега сме получили само от grix.

# 160
  • Пловдив
Тъкмо ми казаха, че днес щяли да ги снимат за картичките Rolling Eyes Можеше да ни предупредят, да го наконтя малко... Поне е с любимата си блузка Mr. Green

v_spasova
, при мен се доказа, сега затова ще изследваме и мъжа ooooh!

Емили, при мен желязото и ЖСК-то са в норма, та затова наблягам на фолиевата и засега резултат има - вдигнах хб с няколко единици Simple Smile Надявам се и още да го вдигна, та да не се наложи кръвопреливане по време на раждането.
Иначе и аз от малка съм си с ниско кръвно и хб, припадала съм няколко пъти и въпреки това, досега не е ставало въпрос за съмнения за таласемия.
Ох, айде да Ви подминават вече всикчите болести, че горкичката, много изстрада Hug
Дано се оправи бързо Hug

# 161
  • София
мъниче, дано таткото да няма, че тогава вече става страшно.

Дано не си предала на децата. Ама Дидко каквато е фурия - едва ли има, таласемиците са по-анемични и вяли. И дано и малкото мъниче няма.

# 162
  • Пловдив
И аз това се моля Praynig

# 163
Мъниче, и аз се надявам да не си го предала, сигурно няма нищо  Hug

а за Сандански знам, че въздухът и престоя там в случая са полезни, съчетани с процедури с минерална вода, есента септември и сега през месец май пролетта.
моя племенничка я водят там втора година и няма проблеми зимата. преди беше кофти.

Емили, дано и за вас има подобрение Hug

ние нали бяхме на почивка на планина и аз не знам нищо за тържество, за това дали ще ги снимат  newsm78 утре ще питам в градината, иначе слагат обяви, сега няма нищо на таблото.

# 164
Емили , стискам палци и  яз да се подобри малката. надявам се през пролетта и лятото да няма толкова вируси.
josр благодаря, че попита за нас. С мъжа ми направихме синузит като усложнение, пих антибиотик, но не се оправям и май ще ходя на УНГ.

Готвя разообразно и здравословно, ядем много плодове и зеленчуци, разходки на въздух и движение не липсват.  Между другото, когато синът ми тръгна на ясла през есента, изкара пълни два месеца сред постоянно болни деца без да се зарази. Това беше след месец при баба на планина, слънце и био плодове и зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт