СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 553
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Дидко изкара 10 месеца без да боледува Flutter
Е, като изключим Варицелата през април, но пък тогава от 28 деца в групата той беше 28мото, което се разболя hahaha
От октомври насам, не знам какво стана, но имаме само 1 пълен месец - януари Sad През другите все има по някой и друг "домашен отпуск" Sad За сополки и лека кашлица не го водя при педи, че обикновено от там си закачаме по нещичко и нещата се влошават, та си го лекувам вкъщи и ако на третия ден сутринта няма подобрение - лекарския кабинет Peace
Иначе и ние 2 години сме лятото на балкан, и следващите две се очертава да е така Mr. Green

# 166
  • София
Момичета ,много се извинявам ,но ще закъснея с мартеничките!Васил е в командировка и абсолютно нямам възможност да ходя до пощата Sad .Много ,много ме извинете!
Вече получихме първите-много ви благодаря!Голяма радост донесохте!Йоана си ги е прибрала в една кутийка сърце на Линд и си ги разнася с нея ,държи ги и под възглавницата си  Heart Eyes .

Ох ,пак ми е болно детето и много се тормозим ,отново същия сценарий като преди !В чудо се видях вече!Много гадна кашлица я мъчи ,ако някой знае изпитана рецепта с бабин лек ,ще съм му благодарна да го сподели!

# 167
  • София
гери, за кашлицата - черна ряпа - издълбаваш я, да стане като чашка, режеш отдолу връхчето, за да може да стои права и слагаш мед. След 1-2 часа вече има сокче от ряпата и меда. Даваш на детето.
При Сами един път като стана със гадна и суха кашлица следобед - дадох точно 2 пъти, през нощта спа сравнително спокойно и на другия ден имаше само някое и друго изкашляне. Пак давах от това сокче и на по-следващия ден - нищо. Направо не повярвах.
Определено действа в някои случаи, но не при всички.
Сега кашлицата му беше от стичащите се назад сополи, това сокче не помогна особено и секретите слязаха към гърдите му.

Другото, което четох от тази тема - семки от люти чушки се слагат на парче лейкопласт, който пък се лепи на палчето на детето. Не съм го пробвала това, а мислех да купя малко чушлета... Днес ако не забравя, ще взема и ще го олепя довечера.
По-добре е детето, но още си подкашля.

# 168
  • Пловдив
за семките от люти чушки да кажа и аз...
По принцип като се разболея и след това си имам остатъчна кашлица 2-3 месеца... Всяка година е така Sad Прочетох за това и пробвах една вечер със семки от мариновани чушки - имаше ефект Peace Пак имах пристъпи през нощта, но са били 2-3, докато предни вечери изобщо не можех да спя.
На другата вечер вече си сложих семки от прясна чушка и цяла вечер спах Shocked
На третата вечер се престраших да сложа и на малкия, че и той подкашляше през нощта - и той си спинка спокойно цяла нощ Shocked
Та определено, колкото и страно да звучи - има ефект Mr. Green Мъжът ми беше скептичен, но и той се убеди, а след уикенда при родителите ми - и те hahaha

Нашите картички (заедно с тези от Коледа) стоят прибрани в една кутия от маратонки и всяка вечер се разглеждат Heart Eyes
И чакаме с нетърпение на дойде "пъ'ви ма'т", з да закачим мартеничка и на блузката hahaha
Баба Марта е посетила тяхната група и явно им е обяснявала, защото малкия е много ентусиазиран - постоянно пее песнички по темата и обяснява разпалено как се "плели" мартеничките Mr. Green

# 169
brawn, затова и ние всяка зима гледаме да ходим на Боровец, да отделим малко парички.
и по възможност уикендите да сме на Витоша, освен смяна на климата си е здраве, повече кислород, друго налягане  Peace
стискам палци всички да са здрави вече и с пролетно настроение  Hug ей го първи март къде е.
ако искате срещата да я отложим за по-натам, ние уикенд ама не знам кога ще сме на Витоша. може би към Златните мостове или офелиите. на дендрариума сигурно ще е кално. ако някой иска и е там, може сега на лични да му пратя телефон.

Гери, за кашлицата - сокът от ряпа е чудодеен. също като спи сложи там да се изпарява до леглото сварен чай от липа/лайка/смокинови листа.
също през деня като стоите сложи да ври на котлон при вас глава лук с люспите, разрязана не 2-3 парчета.
също така направи изварен компрес, може и през деня, да стои поне час, ще гледаш да е здраво вързано на гърлото и да не изстине.
също й направи чай от смокинови листа, индрише, орех с черупката, локум, стрък босилек, вътрешното на дюлята да пие с мед и лимон. (ако нямаш всички съставки, което имаш)
купи й небетшекер от кауфленд или аптека и давай да смуче.
не й давай студено, повече чай давай и компоти, по-малко прясно мляко.

п.п. по въпроса лютото не щипе ли на пръста, после кожата не става ли червена?
и да ти кажа, може алергия да предизвикат ако са много люти, че Милица веднъж изгриза и погълна половин сурово червено люто чушле, после цялото й лице около устата стана червено, поду се леко около бузките, стоя така два дни, давах калциев глюконат и вит.Ц, ама много люта беше, а тя така я гриза 20 сек докато се усети... не че е алергия, ама доста силно като лютост беше и реагира детето, това си беше конска доза.

ще се радвам да се видим с които може, много ми е приятно като си пишем.
ако някой има пък към Люлин, мога да му дам тел. да се видим, да ни погостува уикенд Simple Smile

Мъниче, ти от електрофорезата на хемоглобин ли разбра за БТал?

не влизам във фб, но се надявам и Люляк да са добре, да не са болни, и другите.
Giada, как сте?

# 170
  • Пловдив
jos и мен ме беше страх, да не би са му стане нещо от лютото, та затова си пробвах на мен първо Mr. Green А чушлетата са си доста пикантни - сорт Феферони, ако ти говори нещо Simple Smile
Но вкъщи по принцип аз съм си фен на пикантната храна Simple Smile Малкия явно от мен го е наследил, защото също си хапва пикантно - само обяснява, че "па'и гъ'ото, мамо" (пари на гърлото, мамо), но продължава hahaha
Иначе на сутринта като махахме лепенката, пръстчето беше сбръчкано... Като, когато стоиш дълго време във водата Blush Мием ръчичките, случайно да не е подлютено и да си пипне оченцето примерно и е готов за подвизи hahaha

Таласимията ми я доказаха именно с електрофореза на кръвта в Клиниката по телесимии и клинички хемоглобини

# 171
аха, ами явно влияе лютото на пръста на някакви точки, знам ли, щом ви е подействало - браво.

Мъниче, какво ти казаха, сега ли се е появила БТал при теб или си я имала отпреди?
много странно. ако са ти я открили сега, няма как да си я предала на Дидо, нали? или е била скрита и сега се е проявила  newsm78 какво ти казаха?
лекува ли се или е за постоянно? сори, че питам, надявам се да отмине и да го забравите това чудо.

не сме си хвалили отдавна в темата децата  Joy Mr. Green Joy
Wink аз да споделя, че Милица вече рисува човечета като им прави очички, носле, уста, уши, крака, ръце - понякога, и пупа. ама много смешна беше в началото като рисуваше нослето (то е една чертичка) някой път на правилното място, друг път под устата, понеже първо прави очите, после устата и се чудеше къде да сложи чертичката за носа  Mr. Green и го гледа, че не прилича баш на човече, и ме пита, мамо така ли е, като й обясних, че носът се рисува над устата и си повтаря нослето отгореее и така рисува вече, прави също и гъбка с пънче. другите са разни неща, които понякога приличат на това, което са, понякога не. много й харесва да си говори и да рисува кое какво е, нещо като ако се сещате рисуваните приказки.
обикновено ако се зарисуваме, понякое време започвам да й рисувам приказка, може и да си измислям някой път, но става много интересно и картинката накрая много интересна Simple Smile
давам ви и идея за занимавка  Peace

# 172
Мерси че питате как сме, вече сме по-добре. Вчера бях почнала да ви пиша, но ми се обадиха от яслата да прибера детето, и зарязах всичко. Имала обрив. оказа се, че й няма нищо, и само са ни паникьосали. Аз съм на антибиотик, таткото е с бронхит, но вече виждам светлина в тунела. По-късно ще пиша повече...а и най-важното е, че детето е по-добре от нас  Mr. Green. чета ви внимателно, но като се настроя да пиша повече, ще се включа пак!

# 173
ее, добре, че е ок!
хайде, и вие да се оправяте по-бързо! то и такова времето де...
и какъв е този обрив казаха ли - от ядене, от препарати ли?
с какво ще се мажете и утре на градината може ли да ходи?

п.п. пиши като можеш! Hug

# 174
като видях горе бочко и се сетих да питам, някоя от вас да е купувала пастата за зъби на бочко, детската?
предстои ни смяна скоро и се замислих, че може да я сменим с тази, детската де.
и да сте ги виждали някъде? в кауфленд дали ги има?

# 175
Включвам се само да кажа, че са оправили точките в системата за кандидатстване в градините.

А малката няма почти нищо видимо, според лекаря може да е прегряване. Ще видим д...Просто преди месец имаше скарлатина в яслата, и лелките са се наплашили.

Сега не мога да си събера мислите, като успея, ще пиша... Mr. Green

# 176
Ниe сме с пастата на Бочко, без флуор е, много съм доволна и от гела им за венци, който ползвахме, когато малкия го мъчеха зъби. Всичките им продукти са хубави.

# 177
  • Пловдив
jos, таласемията си е наследствена, няма как да се разболеееш Simple Smile
Просто досега никой не е обръщал внимание на изследванията, а по време на тази бременност нещата доближиха критичната точка и ме изпратиха при специалист.
За съжаление, лечението е само със стволови клетки, но се прилага при тежката форма... Моята е "козметична", както се изрази доктора Mr. Green Ще пия В12 и по-начесто изследвания и така Simple Smile

Тъкмо се връщам от среща с бременни априлки Whistling Трябва по-често да взема да излизам hahaha

# 178
  • Sofia, Bulgaria
http://kartichki.bg/data/media/135/285.jpg
Личи си,колко отдавна не съм писала  ooooh!.Нещо съм забравила как се слагат картинки  Embarassed Mr. Green Whistling( а може пък и от часа да е  Mr. Green)
пп. е,един час се опитвам и не става  Embarassed. EmbarassedАко може някой да ме светне.Нещо изкукуригах напоследък  Embarassed

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 03:14 от Емили А.

# 179
  • София
ЧБМ момичета-кокичета Simple Smile

Разпитвам аз щерката на кой ще подарява мартеници. И тя почва да изброява и понеже казва и няколко момчета, таткото я пита - ти имаш ли гадже. Детето - не, ама Живко иска да се ожени за мен.
Мъжът почва да гледа малко лошо и аз го бъзиквам - споко, ще ти купя пушка.
И Лора - мамо, не, недей да купуваш на тате пушка, той ще ми развали колекцията.
И ние вече с мъжа опулихме очите  Mr. Green
Че има нещо като колекция, май има - получава разни дребни подаръчета и то от момчета моята госпо'йца  Whistling

Снощи направих 12бр герданчета и 10бр гривнички - не пожела да намали списъка това дете, почти цялата група изброи ... Добре, че се хвана тя да ниже мънистата, пък аз само усуквах конците.

Общи условия

Активация на акаунт