СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 558
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Mомичета ,много ме е срам от вас ,иде ми да си посипя главата с пепел ,още не съм изпратила картичките  Embarassed .

# 196
А аз се изложих много само с мартенички, без картички, но ще се раванширам, обещавам!
Получихме и от Милица и Ивчо! Всички са страхотни, много творчески и от сърце! Благодарим ви за прекрасното настроение! Ники с такова удоволствие ги "залепя" по дрехите! (не схваща още, милия, как така застават на дрешката и натиска ли натиска мартеничката върху блузката и се ядосва, че падат, много е смешен Simple Smile)))))) Ноооо по ръчичката не иска, затова ако не сте виждали мартеница на глезена, представете си Николай с червени краченца  hahaha
 Ние пак се гледаме в къщи, има сополки и кашлица от тях, но вече е на оправяне. Иначе аз си работя, бабчето ми го гледа следобед, в същност през повечето време докато ме няма, той спи. И така не и е много тежко и аз съм по-спокойна.

# 197
  • Sofia, Bulgaria
Благодарим много за всички картички и мартенички,които получихме.Децата непрекъснато си ги гушкат и си играят с тях.Много,много им се радват.Ние отново се отворили работилницата и правим картички за 8-ми март,но количеството явно пак ще е само за бабите Simple Smile.След това мисля да ги подкарам за Великденски пък дано до като дойде деня да направим повечко Simple Smile.
Нашия пристъп мина след повече от седмица и сега се възстановява детето и му удря голям сън.Определено чистия въздух много помогна и сега ако времето позволява събота и неделя ще ги изкараме пак по Витоша.

# 198
# 199
  • София
Момичета, честит празник Simple Smile
Пожелавам ви здрави нерви покрай разстящите хлапета Simple Smile

Вчера зъбарката е успяла да погледне и Сами - 2 кариеса  Sick Засега ще мажем с едно гелче, пък като стане малко по-големичък, ще ги правим.

# 200
# 201
честит празник Simple Smile   bouquet
пожелавам ви да сте все птака всеотдайни, обичани и обични майки и жени!

Емили, радвам се, че сте оки сега, Витоша е богатство за здравето!
надявам се всички да сте добре и да празнувате весело довечера!

п.п. с Милица се гледаме вкъщи, взех си отпуск малко, че сряда си я получих с т от градината около 37.4. спадна я вчера без да давам нищо и се надявам сега да не вдига пак, че гърлото й не е ок.
засега караме на хомеопатия.
сестрата ми каза, че още деца са дали с т тия дни и не знае какво можело да е...
от септември няма ден, пропуснат на градина освен сега на Боровец като ходихме и пак издържа на вируси толкова време, ама сега й избиват последните кътници и имунитетът явно го няма никакъв  Crazy
само се моля да не вдига т пак, да не почваме АБ  Peace
и така, излизахме днес, ама гонихме гълъбите сами  Flutter

# 202
  • София
Честит празник, момичета! Бъдете женствени и чаровни, истински и неповторими, много желани и силно обичани!

Надявам се днешния ден да е бил изпълнен с много усмивки, цветя и приятни изненади.  Simple Smile

# 203
  • София
Привет, отново. Simple Smile Успях да наваксам и да прочета пропуснатото през последните три седмици.
Тази година заедно с Баба Марта, през вкъщи мина и Баба Шарка. Нашариха се и двамата от варицела. Ивана за щастие мина само с няколко пъпки, но Никола беше мнооого зле - пъпка до пъпка, особено по лицето. Първите дни падна голямо чесане, по цяла нощ се е въртял и никакви гелчета, хомеопатии и Шуслерови соли не помогнаха за сърбежа. Дано не останат много белези, мажем с едно кремче с невен. Добре поне, че освен пъпките нямаха никакви други симптоми, та мина леко. Чакаме с нетърпение утре да свърши карантината и да отидем с приятелчета на Витоша. Сигурно няма да става вече за шейни, но поне малко на въздух.
Веси, много благодаря за съветите ти относно нашата сага с кърменето! Simple Smile Жалко, че не ги прочетох навреме. Така нямаше да се чувствам толкова виновна и щях по-спокойно да приема реакцията на Никола на забраната за кърмене. Постепенно започнах отново да го ограничавам и за момента оставам само кърменето вечер. Драмата е голяма. Изпада в истерия, тръшка се, реве и много трудно се успокоява с гушкане и приказване. Като съм вкъщи е залепен за мен, в буквалния смисъл - лепва се и не ме пуска. Но вече се вижда светлина в тунела - започна сам да заспива, през деня приема спокойно отказите ми, пита първо дали горчи. Няма как, ще трябва да минем и през това.
Преди няколко дни ми попадна тази статия за страшните детски приказки, в която се опровергават притесненията на родителите относно агресията и насилието в класическите приказки. Според авторите те не травмират децата, а напротив помагат им да преодолеят страховете си и им дават ценни уроци за справяне с житийските ситуации. Честно да си призная и аз избяхвам да чета някои от споменатите приказки, особено Хензел и Гретел, а Малката кибритопродавачка даже още не съм. Спомням си като малка, че много се впечатлявах и натъжавах от тези и подобни приказки и затова ми се искаше още да не се сблъскват с някои реалности. Но явно съм грешала в подхода си.
Хубав и усмихнат ден ви пожелавам! Heart Eyes

# 204
Мирка, дано нещата се наредят по-скоро по най-добрия начин, търпение и от твоя страна.
ако може оставяй го повече сам като заспива, с книжки, играчки.

ние вчера бяхме на Витоша, добре й се отрази на Милица, дано не вдига Т пак и да се оправя, взех си отпуск една седмица да я гледам вкъщи, че вчера две мами видях, децата са им в групата ни, едното сряда, другото четвъртък си го взели с Т и те...
и ще изчакам по-добре.

на Витоша горе много духаше, на моменти чааак студено. слязохме по-надолу и беше приятно, макар с ветрец, но по-лек, изкарахме до следобяда.
и днес ще се качим сигурно, ако не е много ветровито.

за приказките, ние четем и такива, просто малко променям думите умряла, ударил го с... но смисълът запазвам.
да споделя, Мили онзи ден идва при мен и ми казва "Мамо, стреснах се" и да я гушна, аз я видях, че занича към терасата, че не бях дръпнала завесите и то се отразява това-онова и тъмно навън.
питам я - "от какво, мамче, се стресна?"
"от тъмното"...
и я гушнах, светнах терасата, излязохме навън, разгледахме заедно кашпите, калинката-малинката, джуджето-фонтан, цветята ни...
и сега само се заглежда, без да се плаши  ooooh! ей, на и това може да ви се случи.
бях чела за страховете от тъмното, но ей на при нас се появиха.
иначе в тъмния коридор върви сама, като се прибираме заедно, но ето-като е сама със себе си... но то не се знае кога и как ще се прояви. радвам се, че бях близо и усетих навреме  Simple Smile
та, ако някой има интересна статия по въпроса с радост ще я прочета.

# 205
Синът ми вчера е паднал, тичайки на разходка с баща си и куца. Водихме го при педиатър, който го изпрати при хирург за всеки случай. Снимаха го, казаха, че няма нищо, че не може да си каже какво усеща и че куца от падането. Не спира на едно място, тича, весел е. Няма синьо на крачето, нищо видимо.
Случвало ли ви се е? Започвам да се вкарвам във филм.

# 206
Brown, и нашата мома падна в петък. Удари си зъбчето, което вече веднъж е удряно и имаме опасения, че вече се е умъртвило. Има нещо като мехурче на венеца, и следобед ще я водим на преглед. Ще трябва да свикваме с мисълта, че ще има и наранявания, къде по-леки, къде по-сериозни....Дано успеем да ги опазим що-годе читави и симетрични докато пораснат!  Mr. Green

# 207
  • Пловдив
Дидо вече втори път си сцепи главата Rolling Eyes И то все на едно и също място Sad
Нищо сериозно, но пък на мен ми изкарва акъла... И все се случва, баща му като е наряд Embarassed

И ние бяхме на планина този уикенд - дребния беше на върха на щастието - от НГ иска да се качим, но все някой е болен и не успявахме Crossing Arms
Е, налудува се здравата и вече знае, че на снега ще ходим чак зимата, защото "сега ще чакаме чичо доктор да извади бебето от корема на мама" hahaha

Приказки четем всякакви - преди година някъде бях попаднала на подобна статия и затова четем която приказка иска Mr. Green Последно време на мода са "До'и и Немо" hahaha
Има приказки, които почти е научил на изуст и ако реша да прескоча страница, веднага ми се прави забележка Outta Joint Joy

# 208
ние сега сме на вълна книжката за "снежанка". Има една страница, където снежанка се страхува от тъмното в гората и той казва "снежанка я е страх" и нищо повече като реакция.  Не мисля, че те приемат "опита за убийство от ловеца" като нещо страшно.. незнам... но си чета цялата приказка и си говорим кое е лошо, кое добро.

# 209
brawn, кой разчете снимката, знам, че след 3 дни трябва да е пак при него на контролен преглед, да няма хематомче, нещо усложнение. дано няма.
да не би да има сухожилие разтегнато, скъсано?
Giada, колко си права, така е, тичат, падат, и ние повече по цимент тичаме тук, в тревата само кучешки таковата...
дано другото зъбче отдолу е ок.

аз гледам Мили вкъщи тая седмица, с още 4 майки се засякохме навън днес и вчера, с Т си взели децата миналата седмица, и те с тях сега.
няма да я пускам тая седмица, гърлото й на прегледа беше възпалено в четвъртъка, нали я взех с т от градината. дано сега е ок вече, правих изварени компреси, ряпа. от педи само витамини, осцилококцинум 3 дни. добре, че т спадна още на другия ден.
и така, сега сме по разходки. то много мартенско време, де.... и дъжд ни валя, и слънце, и вятър ни брули сутринта  Crazy на контролен ще видя кога ще ходим.

хубав ден и само добри новини!

Общи условия

Активация на акаунт