СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 573
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
jos , детски хирург, не казаха за контролен преглед. Казаха ни, ако не се оправи, да го заведем пак.
Сравнено със събота, когато падна, днес почти не куца.
Сега съвсем се притесних, като прочетох за хематома. Ако има такъв, не трябва ли да се види на следващия ден след падането (тогава бяхме на преглед).

# 211
 brawn, Ники на два пъти го боли ръчичката като я дръпна по-рязко. Цял ден не движи ръката, плаче като я пипам, като спи се буди ако се обърне и я закачи. На другия ден няма и помен от болка. Искам да кажа, че страха от болката дълго ги държи и дори и да не ги боли пак си пазят нараненото място. На краката още е нямал травми, но и това ще стане рано или късно. Снощи си прищипа палеца на вратата. Веднага върху студена вода и после сложих арника - от лилаво стана нормален цвят. Винаги се учудвам колко добро е това мехлемче!
 Giada, миличката адашка! Дано да се е запазило зъбчето! То по венеца мехурчето не е показателно за зъба, но и това трябва да се види! Пиши ни какво е казал док.
 Ники пък обожава да "четем" за "Котаракът в чизми" и тук-там за Мечо Пух как краде мед от кошера. Но книжката с приказки, ако няма цветни, шарени картинки, изобщо не мога да му задържа вниманието само със самата приказка.

# 212
Giada, дано зъбчето да е наред. всеки ден има по нещо с децата.
Днес уж почти не се забелязва куцането.
и аз мисля, че пази  другото краче, като куца с това.

Приказки и моят син не слуша, ако има хубави картинки, му разказвам по тях. Да седне да слуша, докато чета, няма да стане. Макар че съм се заредила с много хубави книги за възрастта му.
Мислех да попитам майките на момченца (закото момиченцата са по-кротки  като цяло) съсредоточават ли се децата им върху нещо. Моят син не се задържа дълго на едно място.

# 213
Здравейте, мили мами! Отдавна не съм писала, но си ви чета както обикновено.
Нищо кой знае колко интересно около нас, освен, че чакаме едната баба - свекърва ми, в края на месеца, за 6 месеца. Нямаше как да се мине без помощ от някой отново. От сега ми е свито как ще се оправяме, как ще успявам да наложа начин на гледане и възпитание, който аз намирам за правилен. То с мъжа ми често имаме различни виждания в някои моменти при възпитанието, пък какво остава за свекърите. Тя е доста по-толерантен и търпелив човек от свекъра, но пак си има своите разбирания и опит, и... уф, няма да ми е лесно.
Иначе Дара е добре, бих искала да пиша повече за нашето ежедневие, за интересни малки неща, които са толкова много всеки ден, но няма да намеря време. Дара спи в момента следобеден сън, но при първото събуждане я взимам при мен, и тя продължава да си спи, а аз поне успявам да си чета на компа.
Най-вече влязох, защото исках да пиша на Мирка за кърменето - Мирка, искам да ти дам един линк за плавно постепенно отбиване (говорим за месеци), ако това е, което искаш за вас. Може да ти даде някои насоки. Общо взето е в духа на съветите, които ти даде и vesy_evy (между другото тя се изгуби някъде от доста време newsm78). А сайта на тази психоложка го препоръчвам с две ръце. Особено за родителите, които нямат време да четат книги. Подхода на възпитание е все този емпатичен подход, за който говорим отдавна. Аз съм се абонирала от сайта й за нейните дневни и седмични имейли, и един в един от тях преди седмица-две тя беше изпратила тази нейна статия за отбиването. Колко навреме ми дойде! За мен най-важни се оказаха съветите за това как да постъпваме, когато детето се нарани и иска да суче, или когато й е скучно, или когато е разстроена за нещо. Чувствах аз от доста време, че не е много добре за нея май да се кърмим в тези моменти, но не знаех дали наистина съм права, и как точно да постъпвам. Та вече имахме няколко ситуации, в които спокойно и без вина й отказах да се кърмим. Някои минаха бързо, в един от случаите си порева доста, но аз бях до нея, проявих съчувствие и разбиране, и тя изведнъж спря и почна нещо да обяснява, все едно нищо не се е случило Simple Smile. И май трябваше отдавна така да постъпвам... но ето... уча се, и не е лесно.
За махането на нощните кърмения още не съм готова психически. И понеже издържах до тук това неспане, си мисля да изчакам да й излязат и последните 4 зъба, и ако не се оправи доста положението след това, може би ще постъпя както съветва Лора Маркам. Ще има голям рев и сополи, но наистина - ако след всички зъби не се подобри ситуацията, ще го направя. А този подход няма нищо общо с прословутото "ферберско" нареваване за приучване на детето да заспива само.

Добре, момичета, толкова от мен за сега.
Бързо оздравяване на болните и на тези с болни зъбки!
brawn/marigold, Wink Ти защо се разтревожи още повече? Нали той не накуцва вече така? По-бързо оправяне му пожелавам, и по-малко тревога на теб!

# 214
marigold_ Simple Smile
няма от какво да се шашкаш, щом са го проверили пак след деня на падането,
а и вече щом не накуцва, не го боли, което е показателно, че се оправя  Peace
Люляк, много интересен линк.
дано сте добре, пък със свекитата - къде толерантно, къде не й казваш какво очакваш и какво искаш. пък тя предполагам ще се съгласи с теб.

# 215
  • София
Самчо 2-ри ден е на ясла Simple Smile Няма драми и рев.

При него много добре подейства да гледа как Лора си мие зъбите. И за около седмица свикна и даже сам ме води вечер в банята и сочи четката.

Но при миенето на косата - няма такъв вой значи. Все се надявах като гледа кака си как си мокри косата и 'плува' под вода (разбирай топи главата във ваната) и той да види, че не е страшно.

marigold, то ако има хематом, и ти ще го усетиш - като топче било.
Детето на една позната се оказа склонно към образуване на хематоми. Има един на крачето, след поставена ваксина. И един точно под едното око, след зверско падане от стол.
Сега ходят на някаква лазерна терапия и нещата отиват на добре - разнасят се хематомите.
Но щом сте били пак на преглед и нищо не са казали - значи са наред нещата  Peace

# 216
 Hug

Моят син също плъче, когато мием косата. Поне е процудура за секунди.

# 217
Люляк, радвам се, че се включваш. Момичета, благодаря на всички за пожеланията. Дано всички дечица, всички болни крачета, гърла и зъбчета се възстановяват  Laughing. Зъболекаря не можа да каже много, освен че трябва да се направи снимка. Но нали се сещате как ще направим снимка....на куково лято.. Надеждата ми е, че само венецът е наранен външно. По-нататък, когато порасне още малко и разбира, ще се опитаме да направим снимка. А ако има някакво задълбочаване на проблема, ще трябва и по-скоро...

С наближаването на юбилейните 2 годинки и половина моето момиче много се промени, разбира много, почва да говори все по-смислено. Иска ми се да ви разкажа дреболиите отвкъщи, но съм в офиса и се разсейвам. Определено сега комуникацията ми доставя по-олямо удоволствие. Четем доста книжки, но нали ми е чувствителна девойката, плаче като види тъжно зайче на картинка  Mr. Green . Даже почнахме да разглеждаме "Двойната Лотхен" и "Антон и Точица "на Ерих Кестнер, които аз с удоволствие си препрочитам. Съзнавам, че й е рано, но ако има картинки, тя ги попива страшно.

# 218
Ивайло пък като види черно бяла картинка и търси пастели да я оцветява.  Mr. Green Явно много сме го разглезили с книжките на Дисни, които са със страхотни картинки и четем всяка вечер Simple Smile

# 219
 Голямо затишие!!! То и аз няма какво ново да споделя, но да не замре съвсем темата ни.
 Да ви кажа как брои Ники - "но, дъве, тии, тетии, пей, шей, семи, оми до там. Много е смешен и една интонация вкарва.............. Изобщо не говори ясно, нищо не му разбирам. Напр. "ньонио" е дистанционното, "потия" - благодаря, "мама гоги" - мама готви, "тати тиааа" - тати чао и други подобни. Трябва да каже дадена дума 100 пъти и някак чрез действията му да схвана за какво иде реч. Други деца цели стихотворения казват, моето НЪЦ. Уффф, много ми е трудно така, всичко разбира и като не може да ми обясни се започва едно викане, сърдене, страшна работа! Но в къщи пак може да се каже, че говори, а в яслата не са му чули гласа. Една вечер лелята излезе след като ми го изкара и онемя, милата! "Я гледай ти, ама той говори Николай!". Не че говори, а си блещи някакви негови си. Иначе си играел вътре, няма проблем, само дето думичка не обелвал. А като го взема се почва страшното дърдорене, не спира! Дано скоро започнем да се разбираме!

# 220
  • на североизток
Мойта мома пък и толкова не казва, и то на инат Crossing Arms Но пък как пее, не млъква Grinning На кого ли прилича това дете толкова музикално Whistling Ама наистина пее вярно, по мелодията и разбирам коя песен пее, само дето текстовете са на някакъв много странен език Laughing Някой път хваща две думи дето ги знае и цялата песен откарва с тях, напр. много популярна у нас е песента "Кака ака", "Яка кака" или "Мама, тати ,бати, яя(Ели)" и това се върти постоянно  Mr. Green А друг път си плещи някакви си нейни комбинации от звукове, но поне и това е начин да си отваря устата.

# 221
как сте?
надявам се всички да сте добре.

vesi_evi и доста от вас се поизгубиха. как са дребосъчковците?

# 222
Привет мамиии  wavey
аз не съм писала мноооого отдавна и сигурно сте ни забравили, но аз не съм спирала да ви чета Simple Smile

Напоследък много неща ни се събраха, но вече влизаме в ритъм. На 7-ми декември се роди и нашата дъщеричка Кристияна и е голям купон вкъщи  smile3521,
Дани дивее с пълна сила, а аз я чудо се виждам с възпитанието, зачела съм дебелите книги и май има ефект Simple Smile
Разболяхме се от варицела миналата седмица и мноого тежко я изкара, с толкова много пъпки и Т , направо ужасно, но поне зараснаха вече, дано не останат белези, че са едни кратери по лицето ...
На бременните мами пожелавам прекрасно бременеене и само хубави емоции
целувки на малчовците и лека вечер  Hug

# 223
Eva, честита ви дъщеричка Simple Smile
да е здрава и много да ви радва,
предполагам варицелата я е подминала, а на баткото - дано минава бързо, от крем здраве засъхналите пъпки минавали най-добре съм чувала.

кои дебели книги четете, сподели моля Simple Smile и такъв опит ни е полезен, аз още съм на книгите на Ан Бакюс, засега се справяме.

ние днес се видяхме с кумовете ни, и ми се стори сутринта доста по-добре за разходка отколкото сега. но може би пак ще излезем след малко, Милица явно няма да спи, че се събуди в 8  Mr. Green
и сега редим пъзел.

# 224
jos - много ти благодаря Simple Smile
Книгите са: Моля те, кажи "моля" - Пени Палмано

и Трениране за успешни родители - д-т Томас Гордън Simple Smile
предполагам че си запозната с тях  Wink
За варицелата - Дани е доста по-добре, ще пробвам със крем Здраве, мерси Simple Smile незнам дали Криси ще се размине с нея, педи каза че почти 100% е шанса да се разболее, въпреки че се кърмим, но ще видим.

Ние днес бяхме в зоологическата, въпреки че беше студено, нямаше вятър и много приятно печеше, Дани се натича на воля и естествено започна тръшкането като видя всичките влакчета и колични, качи се веднъж два пъти ама той не иска да слезе ужас  Shocked и се почна с уговорките, незнам аз ли не се справям или просто той няма желание да ме слуша, пищи и се тръшка и това е, нито със строг тон става, нито иска да слуша как се чувствам аз в тази ситуация, абе нищо  Tired дано скоро му мине този период, а ми е толкова добро детето ...

Общи условия

Активация на акаунт