СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 578
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета, днес е Заговезни. Прощавайте и бъдете простени!

Ева, да ви е жива и здрава Криси!  Hug Страхотна новина! Радвам се, че и вие сте ги нашарили. И Никола преди 2 седмици се разболя от варицела и ни препоръчаха да мажем с крем с невен (в хомеопатичната аптека на Чаталджа, от там взехме хомеопатия против белезите). Стискам палци поне Криси да я прескочи!
С тръшкането и при нас ситуацията на моменти излиза извън контрол. Но се опитвам да запазвам самообладание и да не се поддавам на провокациите. Изчаквам да му мине и тогава се обясняваме защо не може да стане, това което иска и предлагам някаква друга алтернатива. По-голям проблем ми е обаче, че започна да прави напук - особено на кака си - разваля й игрите, хвърля й нещата, къса й книгите. Тя на свой ред почва да го тормози и да го шамаросва. Интересното е, че когато са с бабите си, се държат добре, но при нас с баща им започват да се дразнят, което ме навява на мисълта, че в основата стои ревността и съревнованието за нашето внимание.

# 226
  • София
Eva2010, честито Simple Smile

Моята кака бие малкия по главата, когато се сдръпат - 'Бебе, не прави така' и пляс-пляс по главата... А малкият се опитва вече да удря и той.

Уф, сега ми се обадиха от яслата - подкашляше в нас, но реших, че не е толкова зле. Но в яслата се закашля и повърнал Sad
Май се очервата ходене към пулмолог, щото тези кашлици ми идват в повече...

# 227
v_spasova , *Мирка* - много ви благодаря  Hug

Мирка - каква точно хомеопатия взе от тази аптека, нашата лекарка ни изписа на Боарон, но нямам представа дали действа  newsm78

за тръшкането - ох и аз чакам да му мине, но навън няма как, много ми е гадно и неудобно да се държи така пред хората, знам че проблема е в мен, но всички покрай нас са с деца на неговата възраст и няма едно което да се държи по-този начин, инъче и аз му предлагам какво ли не, но не винаги минава номера, вече си е умен,а и не забравя  Rolling Eyes

v_spasova  - дано да не е серизоно при вас положението и Дани много често като се закашля и повръща, нормално е... всики път като се появят симптоми при нас и взимам серизони мерки защото след два дни вече е на Вентолин, ужасно е, така му свирят гърдите ... миналата седмиза запазих  час при алерголог-пулмолог, но заради варицелата не отидохме, сега ще чакам да му мине карантинния период и ще го водя. Реших и на ортопед  да го заведа, не съм го водила от бебе, а и Криси трябва да водим, та да видим какво ще каже Simple Smile
Лека и позлотворна седмица на всички   bouquet

# 228
  • София
Оф, яд ме е че не пуснах секрет, може да е завъдил някоя буба в гърлото/нослето и затова да прави така.

Според педи гърдите били чисти, спокойно. Е хем спокойно, хем е изписала Суметролима...
Нещо не ме кефят нещата. Мъжът нищо не е питал, отново.

Утре сме на пулмолог, записах час. Да видим там какво ще ми кажат.

# 229
Стискам палци, дано сте добре  Hug

# 230
Пожелавам на болните малчовци да оздравяват по-бързо.

Eva, честито детенце!

Може ли да ми кажете колко са високи момчетата ви?

# 231
  • София
Ева, за белезите от варицелата ходихме да вземем лекарство - Антимониум Тартарикум. А иначе и ние с Боаронски лекарства борихме варицелата - първо Сулфур, за да избият по-бързо пъпките, а после Рус Токсикодендрон - първия ден 15 СН, а втория и третия 30СН. Схемата ни предписа нашият педиатър, който вече е и хомеопат.
v_spasova, дано не е нещо сериозно!
marigold, Никола е висок 92 см. и е 13 кг с дрехите. Струва ми се, че е малко по-нисък, отколкото средното.

# 232
Средното за момчета на 2,5 години е 92,8 (според една моя книга).

Синът ми също се тръшка доста. Когато съм спокойна и му обяснявам много, минава бързо и се съгласява с мен. Усети ли, че съм изнервена, съвсем започва да се държи зле.

# 233
Синът ми е около 95см. и е 15кг. Simple Smile

# 234
marigold_  - благодаря ти  Hug

*Мирка*  - и ние пихме Рус Токсикодендрон - 15 СН, спрях го преди 2дни, така и не попитах колко продължително се дава, но Дани е доста по-добре, поичисти се, беше като лунно поле  Sad

И ние сме 95см ( носи дрехи за 3-4годинки  Grinning) и е 15кг.

# 235
  • София
За съжаление нещата се влошиха за последните 24 часа. Даже аз чух на слушалка хриповете Sad

Според пулмоложката - изобщо не е било нужно да се дава тоя суметролим.
Мога да набия канчето на мъжа, шото аз не исках да давам, но той контрира че не съм лекар.  Ама като сме дали -  според лекарката е по-добре да си направи курса, щом е почнато.
Пуснаха и ПКК - няма данни за бактерия, вирус си е - червено гърло и кашлица, която е тръгнала надолу Sad

За пореден път ме хваща яд, че първия преглед при педи не е с мен, ми с мъжа щото той все не пита и никога на оспорва. А вижда, че нашата хич не си дава зор - лежи на стари лаври и знания.
Това не ни пречеше за Лора, щото тя си принципно здрава, ама тоя малкия ... ще видим.

Като казах на лекарката сега, че и каката е карала шарка, но няма такива проблеми - ама тя е жена, няма какво да я обсъждаме нея - искрено се разсмях, признавам си Simple Smile

# 236
v_spasova, това че няма бактериална инфекция все пак, е добре, нали? как ще лекувате кашлицата и доколко е опасна, при положение че е причинена от вирус? пожелавам ви бързо оздравяване!

PS Само да добавя, че Николета след вирус кашля няколко седмици, и накрая за 3 дни третиране със сок от черна ряпа и мед спря. Впечатлена съм колко ефективна се оказа тази ряпа!

# 237
  • София
Ами да, по-добре е да няма бактерия, щото иначе АБ тр. да се пие. А след тези боледувания хия не ми се иска да давам ей тъй без антибиограма АБ. Ама тя пък става бавно, а в неговия случай нямаше да може и да се чака много...
Като и аз съм почти сигурна, че е вирус, особено щом и Лора зачерви гърлото онзи ден. Ама нея ще я сборя - ангин-хил и чайчета и няма да имаме такива изпълнения почти сигурно.

Иначе Сами го почнах още при 1-вите подкашляния с ряпата, но за съжаление този път това не помогна.
Явно е станал по-чуствителен след предните 2 пъти и много бързо тръгват надолу нещата.

Сега е на вентолин-инхалации. Определно след инхалация на всеки 4 часа във вторник и безсънна нощ - от снощи е по-спокоен. И тази нощ така спах, че даже не съм чула часовника за
нощната инхалация, изобщо нямам спомени ...
Ама нищо де, детето видимо е по-добре.

# 238
Дано по-бързо преборите болестта. Ние само 1-2 пъти сме давали вентолин, но ми се струва ужасно лекарство. Николета не можа да заспи до 1 през нощта от него, и после сърчицето й тупкаше ли, тупкаше. Не можех да заспя докато я слушах да диша учестено. На вас как ви действа?

Вкъщи само аз останах да се лекувам, не ми минават болестите. Тъкмо спрях антибиотика, почна ме нов вирус. Кашлицата ми не спира, тръгна и някаква хрема, но по-скоро като алергична, аз си я имах и преди. След антибиотика пък, гъбички....абе ужас...край няма...

# 239
добро утро, момичета.

V-spasova, миналата седмица изпопадаха от т 37.1-38 повечето деца от групата на Милица. миналата сряда я взех следобяд вдигнала 37.4, комшийчето ни 38.2... понеделник и вторник имало още 3 деца, петък видяхме още 2 навън на разходка... все от групата, Т и леко зачервено или възпалено гърло. педи каза ако не свали Т до 3тия ден, започваме АБ да не слезе надолу. да не стане бактериално. овладяхме нещата с ряпа, но не кашля, само 1-2 пъти на денонощие до 3тия ден, още на първия сама спадна Т - давахме осцилококцинум, вит.Ц и калциев глюконат 3 дни, 4 и 5ти стодал за всеки случай по препоръка на педи всичко.
явно при вас нещата са били в развитие по-рано от както си усетила.
аа, и инхалации с физиологичен разтвор й правих 2 пъти на ден като имаше Т и 2 изварени компреса. гърлото се успокои.
бързо да се оправяте! и да са здрави дечицата, и вие!

най-сетне се реших да пиша, че нито съм спала тия нощи, гадно е това, което ще споделя по-натам, моля да не го четете, но ще ми олекне като споделя и тук, иначе няма как да продължа да пиша в темичката, толкова исках да пиша по темите, но по-натам.

Скрит текст:
много тежко ми е, трагедия внезапно сполетя моето семейство, замина си майка ми, така внезапно ни остави, онзи ден я погребахме, все едно досега сме си говорили с нея и още ще си говорим, все едно ще взема телефона и сега ще й се обадя, ще ида да я видя, в един квартал сме. гледаме с брат ми сега да ангажираме баща ни, защото те много се обичаха и тачеха, поне не е била сама в последния си дъх, той е бил до нея, за минутки, за секунди си е отишла... много ми е тежко, момичета, но знам, че заради всички други трябва да се държа. не мога да я забравя, все едно е там, в дома си, всичко е както е готвила преди малко, както са хапнали халвичка с баща ми.... на малките не сме казвали нищо, но Милица за пръв път не е спала на градинката в деня на погребението, всичко усеща. може би по-натам ще й покажем една звездичка горе. за 10 мин отидохме с брат ми, линейката беше там, екипът, но дотук е било. благодаря, че го прочетохте, съжалявам, но някак не можех да крия и пиша. сега ми олеква. добре, че са приятелките ми, кумата, семейството ми сега до мен.

имах дрешки за гладене тия дни, нито съм гладила, нито нищо. ще поизчакам да мине 3ти ден, и ще гладя.
vesi-evi, как сте? как сте всички?

Общи условия

Активация на акаунт