Мен винаги ще ме боли от това, че децата ми няма да познават баща ми, че ще растат без дядо....ужасно е просто! Ние винаги сме били едно голямо разширено семейство...расли сме заедно с баби, дядовци, лели, чичовци, братовчедки....а моите няма да имат този шанс....така се получи....и без това само този дядо си имаше Мая....Тя още говори за него, не може да разбере, че го няма, а на нас ни се свиват сърцата всеки път....Не знам и как ще успее майка ми да продължи, тя трябва да започне да живее на ново някак си, винаги е живяла чрез него и заради него. А той беше велик човек, един истински човек, на погребението имаше над 300 човека, без да се броят роднините....
Оф, за това не исках да пиша, защото ако почна няма да спра, а не искам....не искам да ви занимавам, все пак темата е за дечицата ни...а аз не съм в състояние да участвам много адекватно...
.
. Огромни съболезнования и за двете.Отлично знам какво преживявате и от опит мога да ви кажа,че само усмихнатите личица на децата ви могат да намалят болката.Бях на 17 когато баща ми почина ей така докато каже,че му е лошо.Месец преди бала ми.Целият ми свят се срина.За мен той беше всичко.Майка ми си я обичам много само тя ми остана,но тя е от хората който смятат,че жената щом се омъжи вече не принадлежи на това семейство.Пък и още от време оно за нея е съществувал само брат ми.Сега той не и се обажда с месеци ,а аз всеки ден по няколко пъти живее изцяло на ръцете ми,но помощ от нея не получавам грам и понякога ми идва в повече.Въпреки всичко си я обичам защото имам само нея.Когато се запознах с бащата на големите ми деца,в него започнах да откривам много прилики с баща ми и така по лека лека се влюбих.Зори и Джони никога не са имали дядо и мисля,че така и не схванаха значението на тази дума.Най-големия удар в живота ни беше когато баща им почина.Зори беше на 11 Джони на 10. За тази болка вече няма лек.Въпреки,че минаха толкова години и тримата все още живеем с надеждата,че баща им един ден ще се прибере.Имахме любов като в приказките ,въпреки,че разликата в годините ни беше огромна.Аз съм благодарна ,че съдбата ни срещна и ми подари няколко години с него.Мъката ме беше сломила и живеех механично само заради децата,когато срещнах Жоро.Само за няколко месеца той успя да не накара да разбера,че трябва да намеря начин да се чувствам полезна и така животът ми ще продължи.Когато забременях с Габи шока беше голям,но Зори и Джони ми казаха,че може би точно това ни липсва за да осмисли животът ни отново.В началото в плановете ни не влизаше Жоро,но с напредването на бременоста и тримата осъзнахме,че и той трябва да бъде част от живота ни.Когато бебето се роди намерихме спокойствието и смисъла на живота ни отново.Времето не лекува,но ти дава шанс да преосмислиш нещата и да продължиш напред.Не знам защо ви разказах всичко това.Може би исках да ви кажа,че въпреки болката, вашата сила и воля за живот е в вашите коремчета.Тези бебчета и малките им сладки каки,който от ден на ден стават все по интересни в опита си да опознаят света около тях ще ви помогнат да преминете през това тежко изпитание.Прегръщам си силно и двете.Би ми се искало да мога да взема от болката ви(аз поне вече съм свикнала с нея),но .............Извинявам се за дългия и досаден пост,но след прочетеното тази нощ и снощното ми преживяване май отново почвата под краката ми се пропука.След като вече споменах за него ще кажа и това.Снощи Жоро стана да направи на Айси лекарството и още докато се изправяше от стола видях как лицето му стана червено.Реших,че отново му се кашля а се опитва да не се напъва,но в следващия момент се удари в секцията и падна по гръб на пода като отсечено дърво.Не помня как двете с Зори прескочихме масата и се озовахме до него.Слава богу за кратко не беше в съзнание,но така ме уплаши,че не можах да си намеря място цяла нощ.Каза,че е добре,че не знае какво точно е станало,но не иска и да чуе за лекар.Ужасно ме е страх,че напрежението и стреса си казват думата.Докато се опитвах да го свестя си спомням,че виках на Зори да вика линейка и чувах пулса си по силно от всичкия шум на около и крясъците на малките тати,тати.Случи се по време на вечеря и всички бяхме около масата.Толкова ме е страх от снощи,че върху ми тегне някакво проклятие.Моля се само малките да не преживяват това ,което сполетя голямите.В такива моменти се сещам за сентенцията в която се казва,че "дори не подозираме ,колко сме силни".Колко ли сили обаче са ми останали на мен?.....................Както вече jos каза "споделена мъка - по лека мъка"......................съжалявам за поста ми ....................За да не е всичко толкова черно ще ви споделя че на 10-ти станах леля на прекрасно малко момиченце,което за сега виждам само на снимки,защото все някой в къщи е болен.Покрай него така се размечтах пак за бебе
нека е добро на Благовещение!

Важното е че имате хора край вас, с които да споделите мъката си, бъдете силни