СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 594
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia, Bulgaria
Голямо затишие настана тук  Rolling Eyes.Я бързо всички коремчетата да се разпишат  Heart Eyes.
Ние сме болни и затова не ми се пише много,много.Този последния вирус явно си е много упорит,макар и вчера за малките да ми казаха,че не приличало на вирус,а по скоро на стрептококова ангина.След цяла седмица мъчене  най-накрая от снощи са на Зинат.Само аз още се боря против аб-то,че съм много алергична,но след поредната нощ безсъние днес май  ще се предам.Трябва да се оправим всички до рождения ден на Габи за да не проваляме празника,а то време не остана.Нямам никаква идея какъв подарък да и избера.Миналата година си обещахме за тази да е колело,но пак ще се отложи тази идея.Играчки имаме толкова много ,а и да си кажа те и двете са някак странни.Не могат да си задържат интереса на нещо повече от 15 минути.Сега не играят с нищо,а само ги попиляват и това е.Единственото нещо към което не са загубили интерес е миналогодишния подарък - музикално килимче.Разпъва се всеки ден лежи се по него или просто тичат обикаляйки в кръг с голям смях докато сменят мелодиите.Дайте някаква идея за по скромен подарък.

# 271
и аз да се включа в затишието...

понеже съм влязла в някаква емоционална и кариерна дупка, избягвам да пиша, за да не развалям настроението на околните...

ама, пусто, в такова състояние най-ми се пише ...  Twisted Evil

Опитвам се поне като се прибера вкъщи да се радвам на детето, и да не мисля за неприятни неща. Гледам да включвам нови игри, но ще се радвам, ако споделите и вашите. Понеже не ми се играе на разни ролеви игри с кукли и тн., повече наблягаме на пластелини, рисуване (отскоро и с водни бои), низане на макарони...Но обикновено всяка от игрите завършва с беля - разляна вода, разпилени макарони и боклуци по пода. Винаги трябва да следя изкъсо какви ги върши момата, мъничка е още. Давам и още да меси тесто и да ми "помага" в готвенето, но това ме изтощава  Mr. Green.

А какви са вашите вечерни занимания?

# 272
  • София
При нас основно са уговорки за вечеря, за баня и за лягане. И почти за нищо друго не остава време.
Успях да скрия лаптопа (казах, че е счупен) и от там филмите намаляха. Но се усетих за ТВ, Лора знае как да сменя каналите и там се почна с фмилчетата. Замислям в сокро време и кабела на ТВ да дръпна и да обясня, че не работи.

Вчера много се разстроих. Бях на родителска - обясниха ни за предстоящото тържество какво костюми ще трябват.
И след това ни казаха, че едно детенце от групата е болно от левкемия  Cry
А те трявбаше да ходят с Лора на ски. С майката си говорихме по този въпрос. Жената малко се притесняваше, че детето не е карало варицела и да не вземе точно преди ските да се гътне.
И после Лора мине, не мине - ама той е болен, кога ще дойде... Те в началото се бяха посбили, но след това бяха почнали да се заиграват. Особено след като Лора тръгна и на футбол - това явно я издигна в очите на момчетата по някакъв начин и сега е приятелка с почти всички момчета.
Уж дават добри надежди - че до 2 години ще се възстанови напълно. Дано да е така  Praynig

# 273
v_spasova, много кофти за детенцето, така ми стана жално...
стискам палци да се оправи наистина и то по-скоро.
много е тъжно това наистина...

за футбола, супер, аз като с брат близнак имах такова предимство, да не ме закачат и да сме френдове с повечето. а и респект от брат ми Wink ама си имах готина компания момичета, и тя е важна, ама сега като знам колко трудно се подбира компания...... милите,
като стана дума за родителски... Мили от сряда след градината ми вдигна т 37.4 и гърлото й е възпалено според педи, и е така. милата снощи така рева...
и ми писна от тия кашлящи с разни бележки... мъжът ми много се ядоса. мислех след концерта да я спирам. сега на никакъв концерт в градината не искам да я водя, толкова съм афектирана.
питам ги оня път е има ли кашлящи, обичайният отговор, е гледаме да няма. питам как като ето - пред мен кашлят, докато ги преобуват... и отговора, ами като дойдат с бележки от педиатрите, ее, викам вие за какво сте там.. та така обичайният скандал.

в понеделник, само да е по-добре уикенд, да не е скарлатина някакква, че още 5 деца от вчера не са на градина пак заради т.. ще я водя на контролен при педи, дано не се наложи само АБ, че имаме и тоя вариант.
ако е по-добре ми се искаше само за концерта да идем, ама.... не знам.

Giada, за по-така - комплект за рисуване, например акрилни бои в кутия и скицник плюс книжка за оцветяване. плюс пантофки.

# 274
v_spasova, много тъжно за детенцето. Ако може да се помогне с нещо, казвай. То в БГ е пълно с хора, които имат нужда от помощ, но така като чуя от първо лице, го приемам по-лично.

Снощи купих на малката мозайка с копчета, не знам дали ще се сетите, и едно време ги имаше. Само че взех по-големи копчета, че Николета още си пъха всичко в устата. Пожъна страшен успех! Оставихме ги обаче в бабата, че вкъщи със сигурност ще ги разпилее за час и вече никога няма да ги съберем всичките. Харесала съм още големи мъниста за низане, но поради същата причина ще ги оставя за по-нататък. Другия месец може би ще й вземем и колело. Но тогава се надявам да е вече топло, и необходимостта от домашни игри ще отпадне.

jos, това че кашлят децата нищо не значи, има кашлици които с месеци не отшумяват, но на теория децата са здрави. Е, не е приятно да ти се разболее детенцето, съчувствам на всеки болен, дете или възрастен. Знам какво е, тази зима-пролет не сме спрели да боледуваме..

# 275
  • София
За детенцето - в групата ни има тяхно съседче от етажа - ако се чуе нещо, че е наложителна трансплантация/операция със сигурност ще пиша и ще помоля за помощ.
Уф - бе направо с тях се идентифицирам ...  И тяхната разлика е 2г. - каката е по-голяма, момченцето е по-малко.
Още ми е гадно, не мога да се успокоя.

ПС. Сори че пиша по въпроса, но наистина ме е стегнало нещо за гушата и ми пречи да дишам Sad

# 276
Здравейте,момичета.
не знам какво става ,но нещо все лоши работи чета и научавам.
Веси,Джос ,моите съболезнования .
И аз днес научих,че една мама,с която си гледаме заедно децата в градинката са и открили тумор в мозъка и са я оперирали преди 2 седмици. Много се потресох.
аз точно започнах работа на 20 март и удариха Дари по главата отзад в детската и получихи тикове  #Cussing out
сега идея си нямам какво да правя - свалих 3 кг. от нерви за една седмица.
водих я на снимки -всичко било наред, водих я на невролог при Литвиненко ,той каза ,че сама трябвало да се пребори,ама нещо не ми звучи добре това. уж бяха затихнали ден ,два и от вчера пак ги прави почти постоянно. лошото е,че я е ударило най-лошото дете в групата,от което тя си се страхува и много тежко го понесе. постоянно говори за него и за случая. много се чудих дали да я пусна пак на детска ,но реших да се бори,обаче според мен , не и се получава много. стана много страхлива, много плаха,много несамоуверена ,няма никакво самочувствие. в къщи пита за всяко нещо "може ли" - може ли да си взема играчката, може ли да пия вода,може ли да си разпилея играчките и.т.н. вече много се притесявам,явно се провалих като родител и мисля да търся помощ. Някой знае ли детски психолог ,ама да работи и в събота ?

Мъниче , Честита Рожба,миличка.Да ви е жива и здрава ,много да ви радва и слуша,много да се гордеете и с нея ,и с баткото.

# 277
Здравейте,

И при нас нещата са така.
На една колежка края на декември установиха че има аневризъм, всички в работата го понесохме много тежко, много време не знаехме, дали ще се оправи. По време на операцията е имало усложнения и доста време се възстановява, но хубавата новина е че сега е добре. Даже скоро може да се върне на работа.

От началото на януари, отиде ли Влади един ден на ясла и след 2 дни вече е с температура, сополи и кашлица. То не бяха сиропи, капки и всякакви имуностимулиращи и все си мисля че ще е добре и го пускам на ясла и той пак се разболява.

Давала съм клеева тинктура, имуномикс, саностол и нищо. Сега са ми препоръчали Ексенциални мастни киселини и ще ги взимам и тях. Оставих го около два месеца в къщи да се закрепи малко имунната ситема, тогава давах имуномикса. Като си е вкъщи е добре, не се разболява, дори да го събирам с болни деца. Иде ли в тази ясла и тъкмо да спре да реве като го водя и посвикне малко и пак се прразболява. Водя го и всички деца кашлят или са с жълти сополи, много ме е яд.
Ако продължи така ще го спирам от яслата и ще търся жена да го гледа в къщи.
Повече пари давам за лекарства и това че излизаме в болничен отколкото ще плащам някой да го гледа, а здравето на детето е най-важно.

Гала, дано се оправи Дари, много лошо се е получило. Ти май беше писало преди че имало едно лошо дете от което се оплквали много в яслата, това ли е детето, или нещо съм се объркала.
Какво казват лелите от яслата, дадоха ли ти обяснение, а директорката.
КАто има такива деца, тези лелки трябва да ги гледат по внимателно, за да не стават такива инциденти. Тук ти не можеш да направиш нищо, не знам защо се обвиняваш. На всички които си даваме децата в ясли и градини, разчитаме че лелите ще ги гледат дотолкова че поне да не се наранят.

# 278
много жално ми стана за Дари като прочетох, дано се оправи детенцето.
за психолог, по-скоро може психотерапевт да помогне, но не знам кой добре работи с деца.
ние ползваме психоложката ми от работа, която ми е почти съседка, има по-голям син. тя ми даде съвет когато се бях шашнала като трябваше да сме за определн период в друга градина заради ремонт на нашата и нещата се скапаха за няма и 3 дни...
дано се оправи детенце, какво й е точно, ако трябва по телефона да я питам дали познава специалист такъв.
gala, не си се провалила като родител, не си го мисли това.
бори се и не оставяй нещата така без последствия за градината.
като пример, в старата градина като едно дете заби събите си в бузката на Милица (физическият белег стоя повече от 6 месеца, а и сега го споменава това дете че се бие и хапе... и я успокоявам, че го няма в тази градинка), а персоналът си го знаеше това дете, след разговори със старшата сестра, родителите са непукисти и да не ги обиждам.... с това дете работи специалист там и нямаше повторения такива случаи, колкото и малки да бяха децата...
ти сигнализира ли някъде? къде е това дете бойлията? родителите му знаят ли какво е направило?

със сигурност е добре дори и не веднага да преместиш Дари в съседната група или градина най-добре, да смени среда и обстановка.

за кашлящите деца, горе-долу съм наясно коя кашлица се влачи...иди-дойди. Милица досега е кашляла само един път, след 10 дни напълно отшумя кашлянето. но да не разтеглям тая тема. просто децата са видимо с червено или възпалено гърло......... което значи - инфекция, но това не мога да променя като гледам. да не разказвам истории на болестите на децата, че повечето са ни съседчета или играем заедно навън и се знаем Wink
просто ме е яд. а и да се похваля 20те зъбчета на Милица вече са факт . е малко кофти, че последните й два зъба избиха тия 3 дни, 4те кътника растат едновременно, имунната й система явно падна надолу, точно във времето на тия коки и вируси в групата.
иначе не ми е боледувала от септември и добре понася градинката. много ми се искаше на концерта да е, те много се подготвяха, пък да видим.

Giada, мозайката е супер забава, Милица играе с една моя стара, отделно й подариха на Боровец друга, нова, но нищо не се е променило от онова време, освен, че сегашните копчета по-трудно се вадят   Wink

V-spasova, много са тежки тия новини особено като го гледаш непрекъснато това положение...

пожелавам повече радостни новинки да има тук.

gala, пиши как е детенце, моля те.

Мъниче, и тук да пиша - честита да е беболина и само да ви радва, да расте здрава и дългокърмена Simple Smile
разказвай като имаш време, малко да оцветиш темата с хубави емоции  Heart Eyes

как сте другите?

ние днес цял ден на Витоша, до 3 ч де, после на гости. след поредните 2 безсънни нощи, надявам се да се оправя малката. горе беше кишаво кално, но пълно с минзухари и хубаво време.

Hug за всички!

# 279
Ами прави тикова с ръцете -мята лявата ръка от рамото,или все едно маха коса от лицето.
детето,което я удари е виетнамче,от което дари много се страхува принципно. аз 3 години я уча да не се бие,да не посяга на децата,да си дава играчките и сега е станала много емоционална и няма никаква увереност,за което аз съм виновна. Търся психолог ,защото не съм сигурна дали трябва да я оставя в групата да се бори с това,или да я преместя в друга.обаче тя много свикна с лелките,има деца ,с които е от бебе и си ги познава.та не знам как да постъпя. консултацията е повече за мен самата,май, отколкото за детето. а.лелките изобщо няма да ги коментирам - били са 6 деца този ден и никой нищо не е видял. тя отишла при едната и казала ,че много я боли главата,защото Жунг я ударил,а на мен ми звънят по телефона на обяд и ми казват,че я боли главата,мерили и темперетаурата,но нямала,дане би случайно в нас да сме си играли на игра,че ме боли мен главата и тя сега да си играела .какво да ви кажа,нямам думи просто. до директорката не съм ходила още,но може и там да отида. аз я пуснах тази седмица на ясла, но явно не може още да го надживее,защото много зачистиха тиковете и само говори за това дете.. тя и преди все за него говореше,но сега го прави с много страх. колкото и да я насърчавам да го бие,ако я приближи, и да и казвам,че нищо страшно не е станало,като я е ударил. 
лошото е,че точно сега започнах нова работа и няма как да отсъствам ,а всички психолози работят само през седмицата,та ако знаете някой да работи събота давайте координати.

# 280
 gala, опитай
Скрит текст:
за мен не трябва да е в групата или виетнамо, или Дари.
.
как не си говорила, говори със старшата сестра, с директорката, че има дете което се бие и опиши случката и тн.... говори с родителите също, и с други виж само към твоето ли е агресивно.
пиши как е.
тиковете в детска възраст минават но като се изключи източника.
п.п. сори за препинателните

пиши как сте

# 281
gala, минават тиковете в тази възраст, но наистина трябва дразнителя да е далеч. да правите неща, които много обича, вие да сте спокойни пред нея. Родителите на това дете, директорката и сестрите изобщо не ги оставяй така. Говори с тях. Сигурна съм, че с правилния специалист и с времето нещата ще се наредят. А ти нямаш вина, но знам как и аз се обвинявам, винаги, когато нещо със сина ми не е наред.
и аз все уча сина си да дава и да не удря и в един момент се чудя не прекалих ли с това. Където и да отидем, виждам, че има по някой побойник, чиято майка пие кафе и не е разбрала изобщо, че детето и удря някое друго в момента.

jos, че масово се водят болни деца на ясли, градини и детски центрове отдавна го установих.

Не знам какво става с мен тази година, но хващам всички вируси от сина ми, правя усложнения всеки път. От ноември досега да съм била горе-долу здрава общо две седмици. Преди поне 5-6 години не бях се разболявала и не се заразявах при много болни около мен. Да не ви се оплаквам, че моите проблеми ми изглеждат нищо в сравнение с нещата, които сте написали.

# 282
Мъниче, и тук да ви честитя новото сладко попълнение в розово! От сърце ви желая много щастливи мигове с малката принцеса, послушен батко и неспирен детски смях в дома ви!

Гале, много съжалявам за случилото се с Дара. Според мен тиковете ще отминат, но си мисля че трябва да потърсиш отговорност от родителите и персонала в яслата, това нещо да не се случва отново, нито с Дари, нито с друго дете. Трябва да се обърне внимание на това момче. Драстични мерки, като да я преместиш или да махнат това дете, ще свършат временно работа. Такива неща ще се случват и после в училище. Но сега са малки и не могат да се защитават, затова трябва да има контрол от страна на сестрите и лелите. На това да се наблегне, щом е толкова буйно, да го следят изкъсо.
 И в училище имаме по 1-2 зрънца в клас, по-буйни да ги наречем и от това страдат и останалите, но докато по- големите (9-10 клас) ги изолират и те стават аутсайдери, при по-малките (особено в начален етап) решението е постоянен контрол от страна на класния.

# 283
Момичета, откъде разбрахте за Мъничето? Гледах постовете назад, но нищо не видях. Честито и да са живи и здрави!!! Много хубава новина на фона на останалите...

gala  Hug. Пожелавам бързо да се оправя детенцето, много ми е жал.  Както и за останалите болни майки и дечица. И ние тази зима много боледуваме, на мен пак ми се появи една странна кашлица, таткото ни е болен...А Николета влачи едни сополи цяла зима, и не знам вече как да ги лекувам.

Нещо много лоши новини се натрупаха....И аз да се присъединя към тези новини, при нас на работа започнаха съкращения. Вече няколко души пуснаха прощални мейли, и ми стана много кофти, защото  са хора, които са ми много симпатични и са ми съдействали винаги, когато е имало нужда. Мисля, че са кадърни хора, и съм сигурна, че бързо ще си намерят работа, но цялостната атмосфера стана потискаща...Комбинирано с личния ми професионален застой, това ме кара да се чувствам мноого кофти.

Но на фона на другото, това пак са бели кахъри.

jos, като споменаваш за старите играчки, се сетих, че имах няколко много подходящи за тази възраст, но майка ми ги е изхвърлила. Имах едни много хубави дървени печатчета, сегашните не са толкова големи. А относно мозайката - аз попаднах на една с големи копчета, много е удобна.

# 284
  • Пловдив
Благодаря Ви момичета за страхотните пожелания!
Добре сме с малката, но и днес ще останем под наблюдение, заради предисторията с кърмаческата жълтеница на батко и...
Аз се поокопитих - сега кръстосвам коридорите, че като се залежа и операцията боли повече.
Малката суче и отново съм в кърмаческите редици Simple Smile

Повече от къщи, че ми е кофти писането...

Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 13:37 от sweet_maniche

Общи условия

Активация на акаунт