СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 596
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
предполагам, че става дума за такава [url-http://www.hippoland.net/quercetti-mozajka-edri-chasti-fantacolor-junior]мозайка с копчета[/url] ?  Simple Smile
Имаме такава, бързо се овладява. Малкият покрай Лора се научи и обикновената , по-дребна, мозайка да реди.

мъниче, да ти в жива и здрава малката Simple Smile

# 286
sweet_maniche - Честито и тук, браво на вас, бързо да се възтановяваш и скоро да се гушкате вкъщи  Hug

Giada - ще се оправят нещата, не унивай, понякога има такива момента, но обикнивено след тях се случват само страхотни неща, така че търпение Simple Smile

gala - много неприятни са тези случки в детските градини , дано скоро се оправи Дари  Hug
по повод психолага аз съм ползвала - д-р. Жулиета Темникова и съм много доволна, потърси кординати с гугъл, ако не намериш пиши ми ще ти пратя нейния телефон.

Ние по повод игрите напоследък гледаме да ги разнообразяваме, започнахме да правим игри с последователност, например първо минаваш през тунела, после скачаш два пъти, слагаш щипката еди къде си и накрая хапваш парченце банан и всякакви такива вариянти Simple Smile на Дани много му харесва
Купихме му и топка 60см. за скачане с дръжки
и направихме една плоскост със всякакви различни материали по коята да тича  Laughing

# 287
v_spasova, точно такава е мозайката. Николета все още си пъха разни неща в устата, затова взех с по-големи копчета. Сигурна съм, че вече са достатъчно големи и за по-фини предмети, но с това лапане....

Ева2010, благодаря за милите думи, и аз се надявам всичко да се нареди.
Много интересни игри, ще се опитам и аз да приложа тази с поредните действия. А каква е тази плоскост, ако имаш време, направи и пусни една снимка, че ми стана интересно...

# 288
sweet_maniche , честита малка душичка   bouquet  Бързо възстановяване!

Giada и на мен ми е такъв период и точно си мислех,че след най-неприятните периоди винаги при мен са следвали хубави.  Peace

# 289
Мъниче, чакаме да се приберете вкъщи  Hug
дано минава леко жълтеницата малката когато и да я кара!

Ева, много интересни игри, ние доста се чудехме за топката с уши, предполагам визираш тези гимнастическите. хареса ли се?
че нашата си скача където й падне  Mr. Green кога ли ще сефтосаме батута на vesi_evi.

как сте, момичета, защо не пишете, всички ли са ни налегнали едни грижи и мисли?
айде да влиза по-скоро Слънцето в другия знак, и за септемврийчетата да изгрее слънце Simple Smile
че емоциите ни се пренасят върху тях.

как е Дари, говори ли с директорката и старшата сестра в градината?
родителите на онова дете знаят ли, че се бие?

за игрите да добавя наистина ролевите, че при нас и кукления театър е на почит, ти ще си това, аз онова. сега и аз съм д-р .., сега да те прегледам, аз съм госпожа-готвачката .., аз съм учителка, така, сега деца кажете..., кажете силно.... и тн.голяма забава.
аа, измъкнали сме от старите печати, от моето детство, много по-готини са от сегашните.
днес с Милица правихме баница, реди ми корите в тавата, слага им масло отгоре, все повече й е интересно какво правя в кухнята и се катери в стола да види и да ми помага.

ами това е, засега.
пишете как сте?
които не ходите на градинка от есента какво мислите да правите? как ще се справяте?
кои имат вариант и тази година да се гледат вкъщи?

# 290
Giada - за играта, плоскостта може да е всякаква, ПДЧ, аз използвах фазер защото това имах и направих различните повърхности от боб, леща, пясък, вълнен плат, може памук, сложих и няколко дребни стотинки, камъчета и т.н. Направих ги на квадрати и ги залепих със силикон, не са мръднали, доста тича по тях Дани или ги човърка е пръстче  Laughing

jos - да, точно гимнастическите имам предвид, на Дани много му харесва да скача. От две седмици сме изкарали и колелото - дървено, без педали и много му се радва, но още не може да се отпусне и да си махне крачетата, но има време, ще се научи Rolling Eyes

Днес ми казаха че от вчера имат скарлатина в групата и Дани е контактен, дано не се задази че ще се побъркам вече с тези болести  Sad

jos- браво на вас за ролевите игри,трябва и аз да се съсредоточа над тях, но съм малко несериозна в това отношение  Embarassed
Сега съм в дилема - септември Дани ще трябва да смени градината защото се местим да живеем в друг квартал и ще видим дали ще го класират, но се чудя дали да му подам документите и за Италианския лицей , много искам да го запиша там, но имат изпит по разни тетрадки и незнам дали изобщо ще каже и една дума пред непознати хора , а инъче много говори  newsm78

# 291
Giada, и при нас се очакват съкращения през септември. От 6-ма в нашата специалност ще съкратят 2-ма, като аз съм последната постъпила на работа, може и да е преди 10 години, но съм последна. Зависи по какви критерии ще решават ръководство и синдикати. Оххххх, не ми се мисли отсега. Миналата година по това време мъжът ми смени работата и ни беше много притеснено, но се оказа за добро. Така, че млади хора сме, трябва да гледаме напред! Трудни години дойдоха, но като сме здрави все ще се оправим!
 Водих Ники на хирург за запека и сега искат да му правят иригография. Изобщо няма позиви 1-я, 2-я, 3-я ден, чак на 4-я започва да се мъчи, но то вече трудно става изхождането и той съответно почва да се стиска. Голяма одисея при нас с това акане! И като е на ясла съвсем не мога да схвана кога ачка. Ето днес е 3-ти ден и довечера трябва да правя клизма или да слагам свещички. Давам Дуфалак всеки ден и нищо, ама нищо. Също Фрутилакс и още какво беше там от рецептата. Имат някакви съмнения и само с това изследване можело да потвърдят. А аз се плаша от тази иригография. Все ми се иска някак да се разминем с това. Да е нещо, което да се оправи с ензими или нещо подобно......

# 292
velizarka_8, извинявай, аз и друг път съм писала  Blush, но на годинка и нещо някъде синът ми не беше акал 10 дни и опитах Дуфалак, круши, сливи и какво ли не. Говорих с незнам колко доктора, започнах да му давам да пие водата от овесени ядки и се оправи веднага. Много регулиращо действа. Давах му по няколко шишета на ден, подсладени с мед, за я пие.

Аз съм с бронхит и антибиотик  Tired

# 293
 Да, давам му и водата и овесените ядки слагам после в яденето. Може би трябва повече като количество. А и не знам дали правилно действам - в 1 л. вода варя за 2-3 мин. 5 с.л. овесени ядки, колкото да набъбнат леко. Прецеждам, слагам 2 с.л. мед във водата и така го пие. Да не би да трябва повече да се варят или да ги оставя във водата, след като ги сваря!?
 Хирурга препоръча да давам доматено пюре, ама пусто как се яде това нещо!? Слагам го в яхнийките, дано така да даде резултат. Иначе редовно си хапва лютеница, което за мен е същото, даже по-добре, защото има и пипер, който също дразни. Яде само пълнозърнест хляб, Активия, ябълка всеки ден, киви не мога да го накарам да хапне. Махнала съм всички запичащи храни, ориз не слагам, най-много половин картофче, повече бобени варива готвя, леща, зелен боб, грах, царевица, спанак. Не знам какво още какво да направя, явно има някакъв проблем, а аз все искам да си скрия главата в пясъка.

# 294
Аз слагах доста овесени ядки - не съм броила в лъжици, но голямо количество на малко вода и по-дълго ги варях. Това по няколко пъти на ден.

# 295
marigold, Velizarka, и аз мисля, че всичко ще се нареди!Икономиката ни е в голяма криза, и за съжаление, разбирам кои са свестните хора и кои не стават когато нещата станат трудни.

Velizarka, пробиотици давала ли си? миналата година решихме проблема с babybalance - давах го 10-12 дни. Но после поне половин година малката се притесняваше от гърнето, а и сега още си има такива моменти.

Eva, твоята игра с последователните действия пожъна небивал успех - засега фантазията ми не роди много - пълзене под масата, после редене на кула от кубчета, тичане обратно до стола, носене писмо от мечо, нещо такова... Николета е очарована!

Колкото до ролевите игри - уф, много са ми скучни, не мога да се пречупя. Но съм се запалила по фигурките от филц, и ако ми остане време, ще ушия домашен куклен театър.

# 296
Velizarka, забравих да кажа, че чаят от лайка много силно действа при сина ми. макар че сигурно знаеш и  за лайката  Blush

# 297
Да, предимно това пие цяла зима. Другите билки нещо не ги харесва. Но това е основното, което пие като течности. Освен да взема от билкар, че тези филтри никак не ми дъхат на лайка.
 И пробиотици на 3 пъти давах, точно същите, те са по 10 в една розова кутийка, но нищо.
 Ох, вече ще прибегна до хомеопат, колко и да съм скептична...

# 298
velizarka_8  - дано скоро се оправи вашият проблем, много неприятно  Confused Дани също имаше такъв период като започна да ходи на ясла, там храната е ужасна и започна да се запича, аз веднага взех мерки, от вратата му връчвам сок от току що изцедени плодове, след това пак плодове, давам му и доматена салата, доматена супа, сутрин кисело мляко с плод или мюсли, но основно наблягам на плодове, зеленчуци и супи. Дано скоро му мине на детето  Praynig

Giada - радвам се че на Николета и е харесала, хубаво е да се движат повече, но гледай да не я играете късно вечер че после няма да иска да спи  Laughing
за разнообразие може и да се борите, Дани много се кефи, хем стимулирате сензорите на тялото, изразходвате енергия а и се забавлявате заедно  Joy

# 299
борбата съм я оставила на таткото, тя вчера точно в това се превърна тяхната игра  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт