СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 626
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
благодаря, момичета  Hug
да сте здрави и всички вие  Hug

marigold,  Rolling Eyes не съм изчела баш, пропуснала съм.

весели празници!

варицелата по-скоро да минава  Hug  Hug
gery, благодаря, и аз го гледах това, но размерите не пасват, май ще е подобно по поръчка, иначе и на мен подобно нещо ми се върти.
благодаря. и ние не се ширнали, и затова питам.

# 376

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве, любов, благоденствие и красиви пролетни дни!

Джос, Мъниче, честити бебенца!  Hug Hug Нека да са живи и здрави, да растат умни, весели, добри, любознателни, смели, борбени и окрилени от мечти. Да ви носят много радост и поводи за гордост!

# 377
  • София
jos, бяхме си на село и там няма нет Simple Smile
Децата се разбиха от игра, че и басейна изкарахме, че и лек тен хванаха.

Сами започна да 'полива' едно дърво, но то е голямо и това няма да му навредиособено. Та силно се надявам, ако сега в нас нищо не стане, лятото на село при дървото да махнем тия пампи най-после.

От днес вече - на работа и на ясло-градина.

# 378
  • Пловдив
Христос Воскресе Hug

Благодаря на всички Ви за милите пожелания Hug   bouquet 

Ние покрай празниците бяхме на гости и покрай двамата време за висене пред рс-то нямах... И сестра ми бяха с племенника, та лудницата беше пълна Whistling hahaha Е, поне се надивяха диванетата Simple Smile
От днес Дидко пак е на ясла, татито ни сефте е на работа и ние с малката си се гледаме сами Whistling Ще видим следобеда как ще се оправя с двамата Crazy #Crazy

# 379
...

Сами започна да 'полива' едно дърво, но то е голямо и това няма да му навредиособено. Та силно се надявам, ако сега в нас нищо не стане, лятото на село при дървото да махнем тия пампи най-после.

От днес вече - на работа и на ясло-градина.

използвай сега лятото, наистина, че после няма да имаш възможност и ще е много по-трудно, да не изпуснеш сега ще ти е малко повече зор с настоятелността, но после ще ви е по-лесно.
успех!
Мъниче, ще се справиш, с двамата, ММ беше дълга командировка докато раждах, че и след това, след няколко дни пак заминава, но съм сигурна, че и ти ще се справиш, дори и на дежурство да е ТМ. поне сега докато бебчовците са малки и повече спят.
има моменти, когато ще си и сторъката богиня, де, ама така е  Heart Eyes
надявам се всички да сте добре.
и vesi скоро да се разпише.
за Мили да споделя, че още са скарлатинени в градината и ми препоръчаха да не я пускам. така и сме направили де, у дома си е.
някой път като ме пита за баба си или ревне, че иска при нея, така ми домилява.
друг път ме пита с името й къде е баба ...? после ми обяснява, че е на звездичките, ама иска да я види... тази седмица я водих у нашите, игра си с дядо си, не попита за баба, макар после да я споменаваше. много й е трудно на моменти в това отношение, а тия дни не спа следобяда откакто си дойдох от родилното, сега си обяснявам, защото два дни я приспивам следобяда и няма проблем, спи си по 2.5-3.5 часа, че е мислила, че пак ще тръгна някъде и няма да ме намери. обяснява ми, ей така без да я питам, мамо, ти вече не си в родилния дом. като беше в родилния дом и аз те търсех. а теб те нямаше.
и така силно ме гушка. дечица!  Hug

# 380
Здравейте, мами!
Голям застой в нашата темичка. То и аз няма какво да пиша, освен че ни приеха по 1-во желание, което си е супер. Сменяме градината с по-близка до нас, която не е ОДЗ, иначе щеше да си е тук и тази година, но така е. Важното е, че ще сме на една крачка от вкъщи. Така и баба ми може да отиде да го вземе, ако се наложи..... предимството си е голямо. Ники плака миналата седмица на яслата, днес влезе с бодра стъпка. Като не е ходил известно време, после става страшно - ревове сутрин, не иска да става, а като го взема вечер е весел, играе си, нощем си спи.
 С акането сме до никъде. Стиска човека и това е. На психическа основа е в момента. Не е запечен, просто се стиска. И гледам да не говоря много за това, само от време на време като го напъне започвам да обяснявам как му е тъмно там на акото и иска да излезе на светло, че се страхува и само Ники може да му помогне. Понякога върши работа, понякога не. Бяхме в Троян за празниците и там беше ужас. Само веднъж се изака и то със свещичка. На друго място ли сме става страшно. То и аз съм така и баща му, какво очаквам от детето....
 Шарката ни подмина и този път. Но пък е хубаво сега да минава. Следващия път пак ще чакаме..
 А за памперса........болната ми тема. Ако го сложа на гърне ще се изпишка и ще стане, но да си каже или сам да седне - мноооого рядко се случва второто. В края на месеца махам килима и започваме приучване. Миналото лято не остави сухо кътче у дома и пак не се научи. Дано това лято се сбогуваме с пампата.

# 381
  • София
И аз ще махам килима Simple Smile
Вчера имаше пропуски, не е като да няма. Човека си свали гащите единия път, метна ги на пода и пордължи да тича. Вечерта се бяха разиграли с баща си и успя да го намокри хубаво.
Но определно хваща вече за какво става дума и се представи сравнително добре.

При нас в ОДЗ-то има 2 сгради. Едната първа група ще е в едната сграда, а другата - в другата. И сега ще молим с молба малкият да е в сградата на кака си.
Нещо не ме кефи отва препускане напред назад. Не че е проблем и да не ми удовлетворят молбата, но ако може и стане - що не Simple Smile
Не държа на учителки, просто искам да ни е една идея по-удобно - сутрин се губи доста време за 2-мата с тия разходки.

# 382
здравейте Simple Smile

Чета редовно, ама няма какво да пиша... всичко си е по старо му и нищо интересно край нас Simple Smile Типичните яслени болести. И все в комплект - малчо и аз  Mr. Green

Тази сутрин го пратихме при баба му на село за 1 седмица и ми е много много мъчно.... Хем знам, че му е добре там, хем ми липсва много... Чухме се по телефона преди малко и той каза "Мамо, ела при мен"..... щях да се разрева... Дали не сбъркахме, че го пратихме  ooooh!

Лека и спокойна вечер на всички  Hug

# 383
Привет и от нас  Wink

Напоследък не е много розово положението при нас, на Дани му поставиха диагноза бронхиална астма преди няколко дни и аз място не мога да си намеря. Толкова съм притеснена и нерешителна, само го водя от лекар на лекар и никой не ми вдъхва увереност, изписаха му кортикостероиди, противоаларгични и какви ли не други препарати, без никакви изследвания. Май ще го водя на ренген, знам ли
Решила съм засега да не го тъпча с нищо, спрах го от ясла за няколко седмици за да не се разболява, сега му търся и басейн за да плува и така. За лятото сигурно ще отиде за 1месец в Бургас(по препоръка на пулмолога), незнам как ще го преживея това, ние не сме се делили за повече от 3дни, в които се чувствах ужасно, все едно съм си зарязала детото  Cry
сега си търся добър хомеопат, ако някой може да ми препоръча от опит, ще съм ви благодарна

# 384
Eva, виж това:

кой ви постави диагнозата, сигурно ли е? как така?
нали сте потърсили и второ мнение, то за алергиите колкото специалисти толкова и диагнози...
как стигнахте до това всъщност, ако ти се разказва.
много е неприятно, как е Дани, как се чуства сега?

# 385
  • София
Напоследък не е много розово положението при нас, на Дани му поставиха диагноза бронхиална астма преди няколко дни и аз място не мога да си намеря.
Sad
Аз не мога да препоръчам за съжаление...

Питай в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=716797.0 
Една мама там мисля, че беше писала, че са им поставили такава диагноза и може от там да те насочат към лекари за консултация.

# 386
v_spasova , jos - благодаря  Hug

Диагнозата е постави детска пулмоложка от Токуда, при нея ни прати нашата педиатърка, а преди това бяхме и на преглед при УНГ.
Той от около 1год при всеки вирус след 2-ри ден усложняваше нещата, веднага започва да хрипти
в началото много по-бързо се оправяше с Вентолин, но някак си се усложниха нещата, според педи и заради алергии от негова страна - влага, мухъл и т.н (които не са установени, а само предположения)
и в един момент започна на 2-3пъти да хрипти и без повод(вирус или др.) та затова решихме да вземем мерки.
Сега Дани е добре не кашля, уж е здрав, но ще трябва да го пускам на ясла другата седмица, много ми е трудно да ги гледам вкъщи заедно, още повече е това време  Sad
днес не са излизали и Дани не го свърта вкъщи, само мърмори и прави бели
След няколко дни ще ходим при педи за да решим как да процедираме с тази диагноза, аз никак не съм съгласна да го тъпча с тези медикаменти, мисля да го водя и при втори специалист УНГ защото според една трябва да се вадят сливиците, според друга не и така...
Ще се оправим де, имаме ли избор  Rolling Eyes
jos - вие как сте? Как се оправяш с двамата - слушат ли  Grinning

# 387
Влизам набързо да кажа, че басейн с хлор, особено ако е на закрито, може да усили симптомите при астма. Eva2010 виж тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3748 И преди в темата бях споменавала, че при бебета и малки деца, хлорът в басейните може да доведе до астма, затова трябва да се избират басейни с минимално съдържание на хлор или с друг вид пречистване на водата. Ако е на открито, още по-добре. Попитай лекарите и за температурата на водата, но предполагам, че трябва да е по-топличка, за да няма спазъм на дробовете.

Не мога да препоръчам хомеопат, чувала съм, че тези от медицински център Хирон са добри. Peace
Наистина по-добре е, преди всички тези лекарства дето са ви предписали, да пробвате с хомеопатия.

Също така, ако в къщи имате влага, препоръчвам с две ръце осушител за въздух. Peace Ние си купихме такъв от Практикер, марка мисля- Аляска. От 4г. го ползваме непрекъснато и сме супер доволни. Това нещо, с таблетките на Церезит, не върши никаква работа. Имаме мокро помещение, където простирам и то е свързано с банята. Преди имаше доооста влага, сега в контейнерчето на уреда се събира около литър за денонощие ако сме ползвали банята и има пране за сушене на простора. С две думи, няма влага и мухъл по стените в мокрото. Да кажа също, че мухъл най-добре се чисти с белина. Та така, надявам се, че ако махнете дразнителите (влага,мухъл), Дани ще е здрав и няма да проявява подобни симптоми.
Надявам се диагнозата да не е вярна, би било добре да се направят всички изследвания, макар че ако е на алергична основа, незнам дали може да се докаже/ отхвърли на 100%, на тази възраст. Както сама пишеш, поискайте и друго мнение, и не бързайте с ваденето на сливици. Дано всичко се разреши благоприятно за Дани! Hug

# 388
grix - много ти благодаря за статията  Hug ,ще помисля още малко за басейна, той е към детската градина на Дани, предполагам че е съобразен като количество хлор във водата, но ще говоря с инструктора пак.

За влагана и мухъла - запозната съм и ние доскоро бяхме с промишлен влагоуловител и вършеше чудесна работа, дори си купихме сушилня само и само за да няма влага и положението  е доста по-добре. За мухъл ползваме Саво от години, което е почти като белина и пръскате ако има нужда. Прибрали сме всичко за да няма полепване на прах и какво ли не. Кучето е в Бургас, абе взели сме мерки но явно не са достатъчни  Sad

# 389
  • В царството на мечтите
Здравейте от много отдавна не съм писала. Май не ми остава време от работа, детето и къщната работа ама не се оплаквам  Whistling
Христомира е много добре. Ходи с голямо желание на ясла ама не дава и да проговоря че догодина няма да е в тази група. Казва ми се това си е моята група и не искам друга.  Rolling Eyes
Нещо взех аз да се притеснявам, че не сме свалили нощния памперс ама и не мога той винаги е пълен и не знам какво да правя. Мислех като стане топло да го махна ама да стои мокра цяла нощ не ми се нрави и не знам.
Eva2010 успех мила знай, че винаги няма да си взела достатъчно мерки приеме че нещата стават както е писано да станат. Да нацелувах Дани и го заведи на още някои доктор по добре да си сигурна

Общи условия

Активация на акаунт