СЕПТЕМВРИйчетата вече пеят, танцуват, рисуват и в снега лудуват

• 62 587
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
grix, мерси. Пускам снимки от нашето малко лятно приключение

# 541
  • Пловдив
все не успявам ад се разпиша тук...
Изпразнувахме РД-то - мина повече от чудесно Heart Eyes Дидко беше на върха на щастието, че все пак имаше "пилета" Simple Smile Гостенчетата останаха и те много доволни, а щом има детски усмивки и доволни личица - всяко усилие си заслужава Heart Eyes

И тази година, обаче не минахме без перипетии - на 5 вечерта отново направи ларингитен пристъп - по нощите отидоха с баща му до детската клиника за спешна инхалация Rolling Eyes Още на другия ден беше много по-добре, но притеснението от това, че аз нищо не мога да направя в такъв случай си е доста Sad Добре, че ММ си беше вкъщи, че ако бях сама с двамата, не знам какво щях да правя #Crazy

Започнаха ми очните и всеки ден пътуваме до София с ММ и малката, та времето ми е кът... В същото време оправяме и документите за градината, че от понеделник е тям Crazy Ей, луда станах... От яслите издадоха необходимите документи и прочие, но от градината искат всички изследвания наново #Crazy Не ми стига другото, ами и по лаборатории обикаляме - абе пълна лудница Crossing Arms
За капак на всичко и малката нещо се разсополеви, от което взе и да кашля... Не може да яде като хората и вкъщи обикалям с помпата и Маримера и през 20-30 минути го тормозя детето... Като сложим и зъбоникненето, картинката става много живописна smile3511

Оплаках се едно хубаво hahaha

# 542
  • София
мъниче, инхалатор в къщи няма ли да ви свърши работа? Т.е. ако си имате у вас + разбира се инструкции за дозировка на лекарство?
Не че при такива ситуации пак няма да отидете на лекар, но да може да се реагира на момента, особено ако си сама с 2-мата и се налага чакане пред спешното.

А и инхалатора много ми помагаше при историите със запушен нос и  секрет дето не иска да тече напред.

Аз от зор се качих на кола. Принципно мога да се справя и с адския транспорт, а и мъжът ми може да излиза от работа, ако се наложи. Но картинката - мъж в командировка за седмица, а аз сама с болно дете хич не ми хареса  Crossing Arms

# 543
  • Пловдив
при предния му пристъп обмисляхме варианта да купим вкъщи инхалатор, но след разговор с доктора, се разубедихме.
За съжаление, при нас няма как да излезе татито от работа - на наряди е и то на 50 км от къщи Sad Ходи с колата на работа и положението е още по-зле Sad
Градския транспорт изобщо не го и мисля като вариант - до сага и 3те пристъпа ги прави нощно време след 12-01 ooooh!

# 544
  • София
Ние от миналата година сме с 2 коли ... Моят малко мрънкаше щото аз само карам едната кола, а той се грижи за поддръжката и на 2-те реално.
На този етап не си давам колата (но все пак може да си го позволим ).

Сами (той толкова и говори все още) като го питаш има ли пиш, винаги уверено отговаря - 'нама'.
И 2-те учителки ги мята на върбата. Вчера се е представил с 3 напишани комплекта дрехи + пижамата.
Та сега ми е леко зор, нали с Лора не съм имала такива грижи Whistling

Не успях да разбера дали успява да напиша леглото или не (т.е. не е постъпило мрънкане за напишкани чаршафи), но за всеки случай купих еднократни чаршафчета и ще ги нося. Все ще им влязат в употреба.

# 545
Giada, Уау, къде сте се изкатерили? Това Доломитите ли са или бъркам? Колко хубаво би било, да предадете тази ваша страст и на Николета.

Сигурно адреналинът е бил на макс! Браво на вас!

Мъниче стана ми любопитно какви са били доводите на лекаря, против инхалатор в къщи?! Нали при такъв пристъп, това е първото нещо, което ще направят и в спешното. Според мен трябва да имате в къщи, за всеки случай, да можеш да реагираш, особено по малките часове на ноща Peace

v_spasova мисля, че е въпрос на още малко време, Сами да почне да си казва, понеже ще види и от другите деца в градината и ще се мотивира да прави като тях. Дано са търпеливи към него и не му се карат за напишкването. Иначе браво за смелостта да се качиш на колата. Не си е работа с градския транспорт, но виж ние редовно с Мая ползваме метрото. Там оплаквания нямам  Wink

Някои от вас ще посетят ли през уикенда детския панаир в Градската градина? Стига да е хубаво времето мисля утре да отидем.

# 546
Нямам време да ви прочета...извинявайте...минавам на бързо само да ви се похваля...чувствам ви близки и имам нужда да споделя за сбъдната си мечта.
КУПИХ СИ КОБИЛКА, една прекрасна сива Зита Simple Smile Както знаете ние имаме кончета, но във Варна и там на наш си терен, а тук нямам възможност, нямам и къде, но...ето че дойде моментът...и успях! Вчера ходихме до Арбанаси с един приятел с караваната да я вземем там от базата и сега съм вече горд собственик на мое си конче тук. Сега остава да я пообурудвам малко и сме готови, тя е яздена предимно от деца, така че направо почваме да работим Simple Smile За сега сме на едно уникално красиво място в Плана, заведох я там, защото там сега е на свобода и на паша заедно с други кончета при един приятел на базата, но още малко и ще си я докарам в Банкя на базата, че Плана ми е много далеч. Всеки, който иска да се чувства поканен на езда, става и за малки и за големи Simple Smile ще има форумни отстъпки  Hug
А мястото на Плана дори и да не яздите си заслужава разходката до там, уникално красиво място...има гори, поляни, пътеки, каквото си искате Simple Smile
Сега ще пусна линка на базата, в която сме в момента, само да доуточна, че все пак ако някои прояви желание ще сме на линия може би най-рано след 10 дена...кобилата трябва да свикне с новата обстановка и да се поуспокои от промяната, трябва и малко време да се поопознаем двете Simple Smile Как ще зарадвам Мая като се прибере....тя сега е 2 седмици във Варна при баба си, но в понеделник си идва и отиваме да яздим Simple Smile
Ето тук сме:
http://planakon.com/ezda-v-plana/about.html

# 547
  • София
веси, честита придобивка Simple Smile
Съжалявам за тъпия въпрос - като е по-кофти времето, разбирай есен/зима - може ли да се язди навън? Или е предвидено да става на закрито? Или зависи от самата конна база?

Бяхме на цирк предната седмица и по време на антракта позволиха на децата да се качат на едно пони (срещу заплащане разбира се Simple Smile ). И Лора направо полудя - искам, искам. Качването беше само за една обиколка на манежа и след това - няма такъв вой, че иска още... Преди това се е качвала за малко пак на пони и й хареса.
Засега й харесват кончетата. И може да правим такива разходки събота/неделя. Тя ми е голям проблем - все някъде тр. да ходим, да правим нещо. Без крака оставам.
Малкият и той обича да тича, но по някое време се прадава и даже ляга да поспи. А Лора се предава вечерта към 10, което си е мъка за мен.

# 548
v_spasova, супер, че ти е такова енергично детето, разбирам, че ти е трудно, но аз много обичам такива деца Simple Smile и е хубаво тази енергия да се насочва на някъде...не помня сигурно си казвала дали тренира някакъв спорт.
А за кончетата...закрит манеж имат много малко бази, всъщност две в софия и те са спортни бази. Есента и пролетта са най-прекрасните сезони за езда, така че няма никакъв проблем, зимата в снега също няма никакъв друг проблем, освен, че може да ви е студено навън, иначе те конете трябва да излизат така или иначе и се яздят целогодишно навън. Щом и харесва може да я доведеш някои ден, а и там в Плана, кедето сме сега, има мноооого пространство за тичане и изразходване на енергия сред природата Simple Smile Не знам как ще и се види това, че е кон, а не пони...но аз не съм привърженик на понитата дори и за малки деца, по-добре си е да се учат на голям кон, движенията са съвсем различни, на пони трудно дете може да се научи хубаво да язди...но както и да е де...иначе са сладки и децата се кефят, че са мънички и ги стигат лесно от всякъде Wink
Кобилката се успокоява вече, свиква с новата обстановка, яздим се...всичко е сравнително спокойно, предполагам, че от другата събота и неделя ще сме на линия вече да работим Simple Smile
Мислех за рождения ден на Мая, тъй като ще го правим у нас на двора да докарам кобилата...но се отказах, защото хем аз ще трябва само с това да се занимавам, да качвам децата и няма да мога да си видя рожденичката, хем реших, че сега в периода и на адаптация да не я транспортирам пак и местя...така че ще го оставим за следващия рожден ден...но по принцип и това ще правим, мога да я водя на детски рождени дни на открито, от опит знам, че децата много се радват Simple Smile

# 549
  • София
От тази зима ходи на кънки събота и неделя. През седмицата малко ни е трудно с разходките.
Сега от отктомври, ако не бъркам, пак отварят пързалките на Зимния и имам подозрения, че ще ходят с баща си.

В градината горе-долу има движение (понякога се оплакваше, че много ги карали да тичат/скачат), което на мен ми хареса.
Предната година беше на танци, плуване, футбол и английски.
Тази иска само на плуване, но пък с баща й мислм да я понатиснем да ходи и на танци, за да има движение. За футбола е категорична, че не иска повече.

Бях харесала един модерн балет в квартала, но ми дадоха лоши отзиви и се отказах.
Правя уговорки с бащата да я заведем да се катери на стена, в НСА имало. Но още не сме се наканили да отидем.
А за кончета - искам да пробваме  (само дето пак не знам кога ще стане).

Принципно тр. да се обаждаме предварително (и в Плана, и в Банкя) или отиваме на място и евентуално, ако се престраши, детето се качва?

# 550
Трябва да се разберем предварително, ако искате при мен де....то и иначе пак е хубаво да се обадите, защото може да се заети или да ги няма хората.
Дори и да не се качи на конче, ще си пообщуват, може да я изчисти, да и покажа някои неща, да я води на повод, да и правим прически или каквото на детето му се прави, по-малки деца мога да качвам и заедно с мен на коня.
Ако решите може да ми пишеш тук на лични или най-добре да ми се обадиш - 0878 345 007

# 551
Ех, че хубаво занимание с кончетата  Heart Eyes
С тези вирусчета е много неприятно за всички. И ние тъкмо караме едно.

Момичета, като взимах сина си от детска градина, едно по-голямо момиче (тук са смесени групи от 3 до 6 годишни) ритна сина ми и го удари в лицето. Майката му каза недей така, иди да се извиниш, но даже не стана от пейката. Момичето ми се изплези и не му пукаше, че детето е с майка си даже. Накрая каза на майка си, че той говори друг език. Той не говори езика им, защото сега тръгва на градина. Миналата година много малко е ходил в частна ясла, защото беше все болен. А и обикновено тук тръгват на 3. У нас говорим на български с мъжа ми, така че синът ми не знае местния език още.
Ако бяха на близка възраст, а не едното на 3, другото на 6, щах да кажа, че трябва да се оправя сам.
Но при това положение ми се иска да говоря с учителката.
Вие как бихте постъпили?
В частната ясла учеха децата да се държат за ръка, казваха си чао по 5 пъти, тук съм със съвсем друго впечатление за съжаление.

# 552
marigold_ , ужас просто...дано си по-устойчива от мен, мен лично това много би ме изкарало от релси...щях много да се измъчвам от ситуацията. Иначе разбира се, че трябва да говориш с учителката, кажи и какви са ти всички притеснения...къде сте вие всъщност, знам че си казвала, но аз съм зле с паметта.
На моя приятелка детето също тръгна на 3г и не говореше езика, в Испания са те, имаше проблеми най-различни, но градината е много хубава и бяха много толерантни във всяко едно отношение...с него се занимава и психолог и логопед, той проговори мнооого късно, на 5г говореше като на 2г, но всичко премина сравнително леко психологически имам предвид..та, много е важно в самата градина как ще отреагирват на ситуациите, особеностите и затрудненията на едно дете в това положение. Проучи ги там какви са им методите, как смятат да реагират на такиви ситуации, какво поведение ще предприемат към детето ти предвид, че не говори сега езика и ще има нужда от подпомагане и ей такива неща....Успех и дано скоро придобиеш добри впечатления и от тази градина, че иначе не ми се мисли колко ще се измъчваш и ще се притесняваш.

# 553
Имам право да сменя градината, но мисля, че чак от следващата учебна година. Друг вариант би бил на половин ден в частна за тази година, а догодина в друга държавна. Синът ми е общителен, оправен и добронамерен. Но в тази среда, в която не говори езика и има много по-големи деца, няма как да се справи.  За съжаление е една учителка с 25 деца, пред пенсия и отдалеч излъчването и е - искам да си почивам вкъщи, не ми се занимава с деца. Това днес беше крайна форма на простотия, аз лично съм научила детето си да се държи добре и да помага на по-малки и той го прави.
Местните отдавна съм ги забелязала, че когато детето им лие някое друго, гледат в друга посока, учат ги също да не споделят играчките си по площадките.
В това отношение съм с много добри впечатления от децата и родителите по площадките в България, поне от повечето.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 20:57 от marigold_

# 554
  • София
marigold_ , говори с учителката. Децата гледат едно от друго и може и други да почнат да се държат така с твоето дете. Това трябва да се парира според мен още в началото и тук учителката трябва сериозно да се намеси.
Има подобни теми за кофти отношение - ако имаш време, разгледай коменари и рекации- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=735509.0

И аз съм с едни притеснения как децата ще приемат Сами - той още не говори. Че и учителката е 'супер' адекватна (нали си имаме една прясно завършила) - ама той не може да говори, вие знаете ли? Ми да, знам...

А да, след седмица на градина - сополи...

Общи условия

Активация на акаунт