Прахосмукачка робот - 3

• 77 420
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
Аз я имам , нееднократно съм писала. За мен, в сравнение с Румбата е недомислена и е много неприятна за поддържане. Иначе като почистване, нямам забележки.

# 436
Аз я имам , нееднократно съм писала. За мен, в сравнение с Румбата е недомислена и е много неприятна за поддържане. Иначе като почистване, нямам забележки.
Хеликаза, става въпрос за neato-то ли, щото питах и за скуба и се обърках..
А да ви питам с какво се различава виртуален навигатор от виртуална стена? По новите модели румба са с навигатори.

# 437
За скубата говоря.

# 438
Стената ограничава пространство, където не желаеш робота да ходи.
Навигаторът се слага (примерно) м/у 2 стаи и казва на робота да не излиза от първата докато не е напълно почистена. Когато приключи със стая 1, навигаторът го пуска в стая 2. Така е по-организирано и робота не се лута хаотично, особено, ако има да чисти 3-4 помещения наведнъж.
Стена и навигатор са режими в един и същи уред. Като щракнеш копчето нагоре, функционира като стена, щрак надолу и става навигатор.

# 439
Даа, четох че има проблем скубата с поддръжката, контейнера се затлачвал, миришел на мухъл..но тя е единствената подомиячка робот..дават я две в едно, но освен една девойка от форума, всички станали пишат, че ползват и румба или почистват предварително с др.прахосмукачка. Аз мисля да се сдобия и с двете. Предполагам, че поддръжката на скубата не се влияе от модела й, т.е. Че 385 да речем не се различава от по новия модел относно постановка контейнер и тн..
Нямаше сравнения в темата относно моделите скуба, само за румбите четох такива.
Добра, от моделите извън 7ма серия само 581 го дават с навигатор и така доколкото чета единствената му разлика с 7ма серия е в батерията и хепа филтъра, така ли е?

# 440
milaitzia, явно си се навила на скуба - щом си решила - вземай, и после пиши мнения. Аз имах и я върнах след месец. Мие перфектно, но няма как да е 2 в 1 - трябва първо да се обере праха и после голямо чакане да измие - бавничко става, не винаги добре подсушава и голямо чистене след това.

Сега съм новите им роботчета за миене -минт. Чиста бърсалка -много по-леки, много издържа батерията и няма локви след тях
http://www.irobot.com/en/us/learn/home/Braava.aspx

# 441
За 581 има И  хепа филтри, които се намират в Технополис и по интернет.
Серия 7 е с аерофилтри. М/у стандартния и хепа филтъра мога да направя разлика. Хепа улавя повече фин прах. Аерофилтър не съм имала и не мога да преценя. Всъщност не съм сигурна дали аеро е просто наименование, а евентуално вътре си е пак хепа технология  newsm78
 581 за мен беше оптимална цена/ есктри, но купих преди 2г. Сега може да е друго.

# 442
"подобрен AeroVac™ контейнер с два HEPA филтъра" в описанието на румба 780.
Gold_, това " мие перфектно", не отговаря на " не винаги подсушава". Ако е така с всички, а не да е била неизправност при твоята, по-добре да се отказвам овреме.

# 443
  • В.Т.
Мадам, по повод подмяната на батерията на АГАМА от сервиза: просто беше минало много малко време след покупката - месец или два, не помня. Обадих се, споделих проблема и казаха да я изпратя. На питането ми, ако е от батерията какво се случва, след като е консуматив, те отговориха, че тя също има гаранция от 6 месеца и ще я сменят. Така и стана - смениха я. Но по новата няма никакви надписи, само с флумастер написани + и -. Не изгледжа така, както на снимките онлайн. Сега отново не държи,  но пак трябвало да я пратя, за да видят какво й е. Проблемът ми е, че от самото закупуване на робота са минали повече от 6 месеца, а подменената батерия не е минала 6 месеца употреба. От сервиза казват, че няма как да я подменят за тяхна сметка. Дори се обидиха, след като намекнах, че подменената батерия не ми изглежда оригинална. След като ще трябва да си купя нова батерия, какъв е смисъла да плащам допълнително за куриер?!? Съмнявам се да има начин да проверят зарядното дали е наред и дали то не скапва батерията. Май ще си купя нова батерия, защото с глезотийките се свиква лесно и наистина е по-чисто вкъщи с нея.  Laughing

# 444
Я, то имало две теми еднакви  Crazy Да питам и тук тогава  Blush

Някой с мнение за Румба 630? Разбрах, че са за предпочитане пред Самсунг (това ми е дилемата на по-прилични цени, 600-900е за прахосмучкачка няма да дам  Stop) Трябва ми за хола, който по принцип е само теракот, но в момента, заради малката има и тъничък килим в едната част. Имам космарлива кучка  Close която ръси постоянно меки, тънки косъмчета, нямам сили и нерви да пускам прахосмукачка всеки ден, та се замислих за този вариант. Ще ми върши ли достатъчно добра работа, най-вече за килима питам, на текарота предполагам, че няма да има проблем? Благодаря много за мненията предварително  Hug

# 445
Точно в тази връзка, май ще взимаме А325 - чисти котешката козина, камъчетата бентонит и се катери по килимите без проблем. Според мен , като функционалност даже превъзхожда евтините румби и съперничи със скъпите. Дизайна също е супер.

# 446
"подобрен AeroVac™ контейнер с два HEPA филтъра" в описанието на румба 780.
Gold_, това " мие перфектно", не отговаря на " не винаги подсушава". Ако е така с всички, а не да е била неизправност при твоята, по-добре да се отказвам овреме.
Иде реч за 385 Скуба - мие, чисти лъска, ходи навсякъде, но не винаги подсушава добре - само първите няколко пъти изсуши добре, след това си оставаха мокри петна - ако имаш намерение да я пуснеш и да излезеш навън за определено време и през това време да си изсъхнат от самосебеси мокрите места - нямаш проблем, но аз се дразнех, че не мога да си постеля веднага килима и заради това я върнах

# 447
  • София
Блонди, ние сме с Румба 630 и с две кучета. Купувай смело, добра е. Но при мен чудото стана с тази Румба, в комбинация и с Фурминатор. Simple Smile Това ни е втори робот Румба, старият остана в София, струват си парите и са голямо улеснение.

# 448

Някой с мнение за Румба 630? Разбрах, че са за предпочитане пред Самсунг (това ми е дилемата на по-прилични цени, 600-900е за прахосмучкачка няма да дам  Stop)
Аз имам самсунг 8855- както вече писах - (обърках се вече в коя тема) Самсунга има две от тройните четки и добре прибира прахоляка, не го подмята. i Robota - гледам по картинките - има една. Samsunga  има постонен филтър, който мия всеки път, в кутията му има 1 бр резервен така че докато се суши единия ползвам другия. нямам никакви еднократни консумативи и др. подобни, които да купувам постоянно за него. След 3-тата му година му сменях батерията веднъж -35 ЕУР от амазон това е!

# 449
Gold_, стига да не са локви, не ме бърка.. Но аз вчера гледах един клип на скуба 390, която се качваше на килима на завалията и спираше, та му се налагаше да я мести. В тази връзка и аз имам нисък килим. При теб имало ли е такъв проблем?
А тази БРАВА, не ти ли оставя също толкова мокро, тя няма вакум доколкото разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт