Прахосмукачка робот - 3

• 77 405
  • 772
  •   1
Отговори
# 480
  • SF
Аааа, не.  Naughty  Аз не съм си въобразявала, че ще минавам без почистване. И прахосмукачката, и миялната машина, и други уреди, които ползвам, си почиствам. Естествено, че знаех, че този боклук отвътре трябва да се почиства.
Но сега се зачетох в темата за първи път вече с цел да купувам такова нещо и прочетох за поддръжката на тези уреди от ползвателите им. И се запитах (и вас ви питам) - кое е по-трудоемкото - да обера космите след сешоара с обикновена прахосмукачка, на която изхвърлям филтъра веднъж на 2-3 месеца или да пусна малкото пумпалче да мине, а после също толкова време да се ровя в косите си, които са на топка вътре.

# 481
  • София
И се запитах (и вас ви питам) - кое е по-трудоемкото - да обера космите след сешоара с обикновена прахосмукачка, на която изхвърлям филтъра веднъж на 2-3 месеца или да пусна малкото пумпалче да мине, а после също толкова време да се ровя в косите си, които са на топка вътре.

Esmee, зависи колко души сте в къщи и колко цапате. Ние вечер обитаваме основно една стая, в която се готви, вечеря, играе, гледа ТВ и прочие. Цапа се много за 3-4 часа вечер. На другия ден докато сме на работа роботчето изчиства перфектно всичко. Него го почистваме веднъж седмично за около 30 мин.
Ако у вас е като в музей - храните се на вън, няма деца и домашни любимци и не цапате много - робота ще ти чисти 2-3 пъти седмично, ти пък ще го чистиш веднъж на 3-4 седмици ....
На мен също ми е проблем косопада - с дълга коса съм е се конкурирам с дългокосместо куче. И четките на робота са добре задръстени с косата ми. Мъжът ми чисти робота - обикновено с ножичка реже и мрънка.
За моделите - ние сме с този http://www.amazon.co.uk/Robot-Vacuum-Cleaner-Advanced-Cleaning/d … ords=vacuum+robot
Вече втора година го ползваме, много сме доволни. На ламинат и теракот сме. Има виртуална стена и възможност да се програмира всеки ден да чисти в определн час. Батерията сменихме след една година ежедневно позлване.Сервиз не ни се е налагало да позлваме ...за сега. Купихме го от промоция някаква - излезна ни към 360 лв с доставката.
Мразя да чистя и това ми е абсолютно спасение. Дори и само 4 години да живее, за мен лично си заслужава всяка стотинка. Много ми се иска и робот дето да мие пода, но са сега ще чакам да излязат по-евтините  марки.
Та - според бюджета си избери марка и купувай смело Simple Smile

# 482
  • Русе
Аз съм с Ромба 780. Много се надявам да не се разваля, че не знам как ще се върна към прахосмукачката Wink.
Основното: всяка вечер се пуска в хола-кухнята около 50 кв. През ден някъде я пускам в хола, детската, спалнята и коридора. Другата детска засега не се обитава. Трябва ми обаче още един навигатор за трите помещения иначе малко се замотва, не, че не чисти. Навсякъде е паркет. Аз съм с дълга коса, събира много, чиста я на 5-6 дни. Не кой знае колко сложно почистването й, особено пред варианта да извадя прахосмукачката. Нея я ползвам само за паяжини Simple Smile.

Аз пък да питам откъде купувате резервни четка страничната жълта и филтрите, освен ибей? От там не знам как се пазарува, не мога да се оправя с тези търгове.

# 483
Не знам защо половин час трябва да се почиства, но аз лично моята я чистя веднъж на няколко дни за 5 минути - чистя контейнера, махам космите от четките и е готова. Категорично ми е доста по-трудоемко да чистя с прахосмукачката и освен това има нещо много важно за мен - аз лично прахосмукачка мога да пускам веднъж седмично, нямам физическо време за повече. Откакто имам роботче, то чисти всеки ден, в пъти по-чисто е у нас Simple Smile

# 484
Аз съм с Ромба 780. Много се надявам да не се разваля, че не знам как ще се върна към прахосмукачката Wink.
Основното: всяка вечер се пуска в хола-кухнята около 50 кв. През ден някъде я пускам в хола, детската, спалнята и коридора. Другата детска засега не се обитава. Трябва ми обаче още един навигатор за трите помещения иначе малко се замотва, не, че не чисти. Навсякъде е паркет. Аз съм с дълга коса, събира много, чиста я на 5-6 дни. Не кой знае колко сложно почистването й, особено пред варианта да извадя прахосмукачката. Нея я ползвам само за паяжини Simple Smile.

Аз пък да питам откъде купувате резервни четка страничната жълта и филтрите, освен ибей? От там не знам как се пазарува, не мога да се оправя с тези търгове.
http://www.amazon.co.uk/iRobot-82804-Filter-Brush-Series/dp/B002 … iid=I2VRTLZ988I2X - в момента са намалени.

Да споделя и аз- понеже и аз съм с дълга коса, след като се изправя с пресата или набързо обирам космаците с ръка, понеже ме мързи да вадя прахосмукачката, или се напъна и направя това изключение. Но за мен изобщо не може да се прави сравнение между усилието по поддръжката на безценната ми помощничка и смяната на филтъра на обикновена прахосмукачка.

# 485
  • Русе
Не само смяната на филтъра, всичко й е по-лесно на Румянка (както й викат децата). Вече почти година съм с нея, превърна ми се в любимка много бързо след миялната и сушилнята Simple Smile.
Кака Сийка, мерси за линка. Ще търся за моя модел ей сега. Само дето и от Амазон не съм поръчвала, но там ще се оправя Simple Smile. Що не се сетих за там, не знам.

Те в Амазона по-скъпи от тук:
http://www.amazon.co.uk/iRobot-Roomba-Sidebrush-Filter-3-Pack/dp … p;keywords=iRobot
http://irobotbg.com/accessories.html

В ибей по-евтини ли са или някъде другаде?

Мдааа
http://www.ebay.co.uk/itm/6-Filter-3-Side-Brush-6-Armed-for-iRob … sh=item27d85e373b
 Доста по-евтини, само четчиците не са съвсем същите. Някой ползвал ли е такива?

Ох, ще трябва да се мъча с тоя ибей.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 13:00 от Meggysan

# 486
Meggysan , по- евтини са от Ибей понеже не са на iRobot, а китайски. Предолагам, че и вторите пак ще вършат работа.

# 487
  • Русе
Видях, после се позачетох малко. Чудя се дали да рискувам тогава. Някой поръчвал ли е такива или разчитате на оригинални? Иначе да вървя да купувам от тук. Че ми се изтърка едната четчица доста и искам да ги сменя, а и на филтрите им идва реда. Досега карах с тези, които бяха в кутията, имаше резервни.

# 488
Аз имам сериозни гръбначни проблеми и чистенето с обикновена прахосмукачка за мен е тежко физическо изпитание. Роботът ми позволи „да се родя“. При нас дългокосите и ръсещите косми сме няколко души и затова чистя четките му и техните оси и тапички след всяка негова втора употреба, а понякога и след всяка употреба. Отделила съм едни стари маникюрни ножички, с които подхващам намотаните около осите косми, за да ги махна, където трябва по четките, срязвам напречно и издърпвам космите, а от самите четки ги махам с ръка много лесно и бързо. Дори няма пет минути. Не ми тежи никак и не е мръсно изобщо, по четките не остава никаква прах, само косми. Пък и аз обикновено ползвам ръкавици за домакинска работа.
Има и още нещо. По-честото почистване на робота гарантира по-дълго време пълноценна работа и по-дълъг живот на батерията, защото когато резервоарчето е полупълно, а по четките и колелцето отпред има намотани косми, те се въртят с по-голямо усилие и батерията съответно сеа изтощава по-бързо.
Иначе всеки си преценява според нуждите и възможностите, но поне моят досегашен опит сочи, че свирка за пет лева свири за пет лева. Моята Румба е 555, още като я купих, си беше по-стар модел, но нямам нужда от по-съвременен или с по-голям резервоар, или с дистанционно управление - все характеристики, които надуват нагоре цената. А при експлоатацията, която й удрям почти ежедневно до изтощаване на батерията, изкара 2 години с оригиналната батерия, смених я с купена от амазон за 50-на лева, в момента приключва трета година експлоатация и да чукам на дърво, се справя чудесно. Нищо друго не съм сменяла по нея, сега ще заменя предното колелце, че се разбиха държачите на оста от навъртяни косми, но може и да не се сменя, а да се намотае малко изолирбанд на оста и готово.

# 489
Днес поръчах iClebo-то от ибей
http://www.ebay.com/itm/New-YUJIN-ROBOT-iClebo-Arte-YCR-M05-10-R … al-/160907339696?
Айде да е нахаирлия Simple Smile

# 490
  • София

Айде, да ти е честит и после първо тук да се отчетеш Simple Smile

# 491
чЕСТИТО ЗА iClebo! Диретно до тук ли ще го доставят ? И аз не съм пазарувала от ибей.. Embarassed

# 492
Мерсиии! Ще се отчета я, толкоз ги наговорих в таз тема, остава и да не се отчета Simple Smile
Значи доставката е безплатна до адрес. И преди съм поръчвала аквариум, до тук ми го докараха. В Солун живея, ма то същото и за София ще да важи. Интересно ми стана, че за един и същ продукт цената варираше с големи разлики и аз естествено на най ниската. От 460 евро до 700!
Дано няма щети по пътя, че няма застраховка..ще трябва и адаптор за нашия волтаж да купувам.

# 493
Корейски е роботът iClebo, нали?
А отговаря ли на европейски стандарт за безопасност и ел. захранване? И кой ще поеме гаранцията?

# 494
Корейски е, да. Има една година гаранция, но не е рентабилно да го пращам за лечение в родината. Обикновено транспортните разходи за сметка на собственика. В Гърция и БГ не е разпространен още и няма дистрибутори.
Аз това си го и писах, роботът е най- доброто на пазара в момента, но още не е така разпространен в Европа и е налице проблема със сервизното обслужване.
Относно волтажа, ще се взима трансформатор

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 09:20 от milaitzia

Общи условия

Активация на акаунт