ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 398 899
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 4 080
  • София
Първата забрана е била временна. След изтичане за забраната можеше да си ползва акаунта.
Тя има няколко акаунта и заобикаля наложената временна забрана.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0
Цитат
3. Всеки опит да се заобиколи временния бан (регистрация на нов прякор, влизане като Гост и др.) ще бъде последван с окончателен бан.

# 4 081
  • софия
Здравейте,искам да ви помоля за помощ.Преди години си направих акаунта ,но съм ги забравила и сега не мога да вляза от никъде другаде освен от домашният ми компютър само той ми пази автоматично достъпа.Има моменти в които искам да вляза от друго място.Има ли вариант за нова парола и имейл ,но пак да си е моят акаунт.Пробвах с името ,с всичките и-мейли които помня и не става

# 4 082
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Първата забрана е била временна. След изтичане за забраната можеше да си ползва акаунта.
Цитат
3. Всеки опит да се заобиколи временния бан (регистрация на нов прякор, влизане като Гост и др.) ще бъде последван с окончателен бан.
Познавам въпросното дете, потребителката е точно дете. Знам че правилата са си правила, но на тия години трудно можеш да схванеш какво си сгафил. Особено след като никой от налагащите бана не ти казва за какво те банва, и за колко време. Детето си нарои акаунти след първия бан, защото изобщо не беше разбрало, че е баннато.
Моля да бъда разбрана правилно - ще има и други такива потребители и ще стават все повече, защото получаването на бан не е съпътствано от обяснения защо е наложен, и за колко време е наложен. Потребителят остава в неведение, няма възможност за връзка с администраторите за да разбере какво се е случило и обикновено почва да мисли, че има проблем с акаунта. Естествено следва нова регистрация, освен ако човекът не е гърмян заек, та да си знае да чака.
Мисля, че би било много по-лесно за всички, ако слагането на бан е съпътствано с малко по-подробна изпратена до потребителя информация за причината за налагането на бана, както и след колко време ще изтече. Peace

# 4 083
Скрит текст:
Цитат
Познавам въпросното дете, потребителката е точно дете. Знам че правилата са си правила, но на тия години трудно можеш да схванеш какво си сгафил. Особено след като никой от налагащите бана не ти казва за какво те банва, и за колко време. Детето си нарои акаунти след първия бан, защото изобщо не беше разбрало, че е баннато.
Моля да бъда разбрана правилно - ще има и други такива потребители и ще стават все повече, защото получаването на бан не е съпътствано от обяснения защо е наложен, и за колко време е наложен. Потребителят остава в неведение, няма възможност за връзка с администраторите за да разбере какво се е случило и обикновено почва да мисли, че има проблем с акаунта. Естествено следва нова регистрация, освен ако човекът не е гърмян заек, та да си знае да чака.[/spoiler]
Мисля, че би било много по-лесно за всички, ако слагането на бан е съпътствано с малко по-подробна изпратена до потребителя информация за причината за налагането на бана, както и след колко време ще изтече. Peace

profi_1  202uu
 и аз съм на същото мнение newsm80

# 4 084
При бановете потребителят вижда основанието с няколко думи: "нерегламентирана реклама", "мултиакаунтинг", "спам", "заобикаляне на забрана", "пускане на поредни постове" и т. н. като основанието е свободен текст.
Ако някой вижда, че системно е трит, предупреждаван, банван и чел основанията за бан - явно е в грешка и може да си направи елементарния труд с поредния профил да се обърне към модератор или администратор с въпрос, ако нещо не му е ясно. Никой от нас не е чудовище, желаещо да откаже потребителите от писане, за това е редно и потребителите да не реагират като жертви, които не знаят какво и защо се случва - в 99% от случаите всичко е ясно и за двете страни дори и когато от едната страна е дете. В останалия 1% потребителят се оказва "хванат" от чужда забрана.

# 4 085
Здравейте,искам да ви помоля за помощ.Преди години си направих акаунта ,но съм ги забравила и сега не мога да вляза от никъде другаде освен от домашният ми компютър само той ми пази автоматично достъпа.Има моменти в които искам да вляза от друго място.Има ли вариант за нова парола и имейл ,но пак да си е моят акаунт.Пробвах с името ,с всичките и-мейли които помня и не става

Имате вариант за нов имейл и парола. Когато влезете през домашния си компютър, вижте имейла си и излезте през "изход". След това поискайте нова парола, ще я получите на Вашия имейл. Използвайте нея, за да влезете в профила си и при желание сменете нея, имейла си или и двете. Успех!

# 4 086
bubanka , потребителят вижда няколко кратки думички защо е баннат, ама не винаги са ясни (казвам го от собствен опит), но никога не вижда за колко време е баннат. А това последното е доста важно. Peace Човек е склонен да прояви търпение за определено време, но не е склонен на същото, ако няма представа какъв е срокът. И съответно се ражда мултиакаунтингът, и нови банове, и т.н. ... една безконечна спирала надолу. А всичко лесно може да се избегне срещу едно число и една дума, изписани до потребителя. Peace

# 4 087
Или от потребителя.
Но да, и ти си права.
За себе си мога да кажа, че ще внимавам да не пропускам да отбележа кога банът е временен и за какъв срок.

В много конкретния случай потребителката още с първия бан е знаела защо е банната - прегледах забраните и ясно е написано. Няма да изброявам после още колко профила е регистрирала и защо с никой от тях не е попитала тук или на лс за допълнително обяснение, ако й е било нужно.

# 4 088
Ще пишеш ЛС и ще питаш, ако знаеш до кого. Аз например не можах. По други причини имам мейла на Мамма и се обърнах по електронна поща към нея. Ако не разполагах с това, на практика нямах никаква възможност да питам каквото и да е, когото и да е. Peace
А това, колко трезва мисъл може да се очаква от едно лишено от "близалката" си хлапе, може да си го обсъждаме на друго място.  Wink  Peace

Коментирам тези неща защото в това отношение сайтът има нужда от подобрения, за които трябва да се помисли. Peace

# 4 089
Хлапето няма да коментирам, можело е да пита дори вас, в темата.  Wink

При бан може да се ползва и функцията "информирай модератор" с въпрос "защо/как". Потребителят не може да изпраща лс, но има възможност да получава.

# 4 090
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=813995.msg29858412#new

Моля нека модератор прегледа това мнение. Авторът казва, че провежда проучване на пазарен сегмент.

# 4 091
Аз не разбрах как да си променя името, след като не ми приема парола от facebook акаунта. Сигурна съм за паролата всички цифри и букви са изписани правилно. Някой модератор ще помогне ли по въпроса?!

# 4 092
Мога аз да ви го сменя, но това не решава проблемът с паролата, който не разбирам защо съществува при Вас. Пишете ми едно лс, моля.

# 4 093
Цитат

Имате предвид, че е окончателно банната и нищо не може да се направи?! Sad

# 4 094
Искам да кажа, че сайта пак ми зарежда бавно.  Много е изнервящо. 

Общи условия

Активация на акаунт