ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 399 029
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 945
Въпрос: Как се става модератор-доброволец  на свободна практика Rolling Eyes - непрекъснато виждам отстрани пуснати нови теми, за неща, които вече някъде другаде из форума са се коментирали. Нормално е новорегистрираните да не могат да се ориентират толкова лесно, но има и много от тях, които просто не желаят да го направят и пускат теми за щяло и нещяло, което си е един вид неуважение към всички, които са дали своя принос да съберат на едно място данни, линкове, мнения и много информация относно определени теми и проблеми ...

И един потребител като отговори към такава тема и вече модераторите няма как да я изтрият, защото  в нея вече има смислен отговор, който по-нататък би бил полезен на друг, нищо, че този другия като дойде и той ще си пусне негова си тема ....

Искам форумът да стане едно малко по-подредено място.

Дали не е добра идея във всеки раздел и подраздел да има закована тема "Въпроси всякакви - попитай тук, преди да пуснеш нова тема!!!!" или нещо такова, не да е същото точно ...

# 946
  • София
Въпрос: Как се става модератор-доброволец  на свободна практика Rolling Eyes - непрекъснато виждам отстрани пуснати нови теми, за неща, които вече някъде другаде из форума са се коментирали. Нормално е новорегистрираните да не могат да се ориентират толкова лесно, но има и много от тях, които просто не желаят да го направят и пускат теми за щяло и нещяло, което си е един вид неуважение към всички, които са дали своя принос да съберат на едно място данни, линкове, мнения и много информация относно определени теми и проблеми ...

И един потребител като отговори към такава тема и вече модераторите няма как да я изтрият, защото  в нея вече има смислен отговор, който по-нататък би бил полезен на друг, нищо, че този другия като дойде и той ще си пусне негова си тема ....

Искам форумът да стане едно малко по-подредено място.

Дали не е добра идея във всеки раздел и подраздел да има закована тема "Въпроси всякакви - попитай тук, преди да пуснеш нова тема!!!!" или нещо такова, не да е същото точно ...

Всичките тези неща ги има в Правилата, но няма кой да чете...

# 947
Хайде без прибързани заключения, четох достатъчно и от написаното в правилата не разбрах - трябва да чакам някой да дойде да ме "помоли" да стана модератор или да чакам да взема "титла" джедай, за същото ... добрата воля за свършване на малко безплатна работа, с която да направим това местенце по-приятно, явно не стига.  ooooh!

Скрит текст:
Как се избират/назначават модератори и кой кои форуми модерира

Модераторите се избират от администраторите, които им дават модераторски права.

Модераторските права могат да бъдат премахнати по преценка на администраторите, какво и в случай, че даден модератор се откаже и по една или друга причина няма възможност да изпълнява модераторските си функции.

При нужда (при продължително отсъствие на един или повече модератори) могат да бъдат дадени модераторски права и върху други подфоруми (т.е. модераторите могат да заместват други, отсъстващи модератори).

Подфорумите, които нямат назначен конкретен модератор или модераторът отсъства, се модерират от всички модератори с титла "Джедай".

Да забравим за това, което попитах по-горе, рязко ми мина мерака за каквото и да е и се извинявам за подадените сигнали до модераторите за безразборните теми, на които доста често взех да попадам. Няма да се меся повече в работата Ви! - даже направо изтрийте последните ми 2 коментара + Вашия в темата и точка ...

# 948
  • София
Хайде без прибързани заключения, четох достатъчно и от написаното в правилата не разбрах - трябва да чакам някой да дойде да ме "помоли" да стана модератор или да чакам да взема "титла" джедай, за същото ... добрата воля за свършване на малко безплатна работа, с която да направим това местенце по-приятно, явно не стига.  ooooh!

Скрит текст:
Как се избират/назначават модератори и кой кои форуми модерира

Модераторите се избират от администраторите, които им дават модераторски права.

Модераторските права могат да бъдат премахнати по преценка на администраторите, какво и в случай, че даден модератор се откаже и по една или друга причина няма възможност да изпълнява модераторските си функции.

При нужда (при продължително отсъствие на един или повече модератори) могат да бъдат дадени модераторски права и върху други подфоруми (т.е. модераторите могат да заместват други, отсъстващи модератори).

Подфорумите, които нямат назначен конкретен модератор или модераторът отсъства, се модерират от всички модератори с титла "Джедай".

Да забравим за това, което попитах по-горе, рязко ми мина мерака за каквото и да е и се извинявам за подадените сигнали до модераторите за безразборните теми, на които доста често взех да попадам. Няма да се меся повече в работата Ви! - даже направо изтрийте последните ми 2 коментара + Вашия в темата и точка ...

Moringa, извинявай много, моя грешка, трябваше да изтрия първата част от поста ти, не да го цитирам целия  Hug В Правилата е описано, че първо трябва да се провери дали има пусната тема, как се пуска, къде се слага и т.н., но на повечето нови потребители им е по-лесно да се регистрират и да почнат да дублират  Peace Коментарът ми се отнасяше за хората, които не си правят труда първо да проверят, а после да пускат тема, а твоите разсъждения са абсолютно правилни и много ми харесват.

За доброволното модераторство предполагам, че Мамма ще ти отговори  Hug

# 949
 Blush Извинявам се и аз, че паля от четвърт  Hug Мисълта ми е ако има възможност да мога след като съм дала насока на дадения нов потребител, който е пуснал нова тема, къде вече се коментира това и къде може да потърси информация затова, да заключа или изтрия темата му с цел предпазване от това някой добряк да не помисли за същото и бързо, бързо да му отговори, с което знам автоматично се препречва темата да бъде изтрита ...

Четох още в правилата, че модераторите е желателно да участват активно в дадените подфоруми. Аз не искам да модерирам до такава степен, че да трия мнения или подобни неща. Просто ако може като видя нова тема, от която n-та бройка определено няма нужда, да предотвратя развитието й ... ако все пак, само сигнализирайки на модераторите би чило достатъчна помощ, да си останат така нещата ...

Ето една такава тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772813.0;topicrefid=6

# 950
  • Ямбол
Преди имаше достъп до едни общи статистики, до потребителите. Сега като че ли не ги намирам.
Виждам само кой е онлайн и това е.
Има ли ги още статистиките или вече не можем да ги виждаме?

# 951
Moringa, засега модераторите имат пълен модераторски достъп и функции за изтриване, редакция и т.н.
Ще помислим върху възможността за назначаване на модератори с ограничени функции - заключване/преместване на теми. Дотогава сигналите чрез "Информирай модератор" са прекрасна помощ. Благодаря!

Лиляна, за потребителите не е имало статистика. За брой теми/мнения по дни и по месеци беше.
Имаше и списък на потребителите, който бе скрит поради злоупотреба с възможността за достъп до много потребители от зложелатели.

# 952
  • Варна
Три пъти включвах известяването за една тема, а темата я няма в известия. Къде може да е проблема?

# 953
Коя е темата?

# 954
# 955
Оправи ли се възможността за известяване при пусната нова тема в даден подфорум?

# 956

В списъка с известия Ви е темата.
Ако няма нови отговори по нея, то няма да се появява на заглавна страница.
Пълният списък с теми, за които е включено известяването може да видите в Профил - Известия и имейл.

Оправи ли се възможността за известяване при пусната нова тема в даден подфорум?

Няма проблем с известията по имейл и работят.
В профила Ви обаче не виждам включено известяване за форум.
Изключили сте и известяването по имейл.

# 957
  • Варна

Ако няма нови отговори по нея, то няма да се появява на заглавна страница.

Преди мисля че не беше така. newsm78 Включвала съм известяване и за теми, в които не се пише, но има някаква информация в тях, която да ми е подръка. Thinking

# 958
Извинявам се, моя е грешката. Появяват се и темите, в които няма нови отговори.
Форумите, за които е включено известяването не се появяват на заглавна.

# 959
Няма проблем с известията по имейл и работят.
В профила Ви обаче не виждам включено известяване за форум.
Изключили сте и известяването по имейл.
вУУбще не искам никакви известявания по имейл. Нарочно са махнати всички неща, които биха ми пълнили пощата.  Peace

Преди малко, точно след като си зададох въпроса тук, натиснах Извести в подфорум Имена, но подозирам, че като има нова тема, няма да разбера. Така е откакто ви питах миналия път, а това беше преди повече от месец. Аз редовно си цъкам на Извести на заглавната страница на Имена ама нъцки. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт