ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 406 649
  • 5 744
  •   3
Отговори
# 4 980
  • Ямбол
Jade Rose, аз доколкото разбрах, "правилата" които са си сложили са за участие в някаква тяхна игра за подаряване на книги. Иначе в темата може да си пише, който иска....
Точно така е. Неправилно са формулирали правилата.
Пиши си като искаш в темата. Не е забранено. Правилата са пожелателни.
Аз не участвам в игрите и съответно не пиша и в темата. Не виждам смисъл.

# 4 981
Jade Rose, аз доколкото разбрах, "правилата" които са си сложили са за участие в някаква тяхна игра за подаряване на книги. Иначе в темата може да си пише, който иска....

ами не си права.
Ето копирано от първия пост на темата:
Важни правила за писане и участие в темата:

Никъде не пише правила за играта. Пише правила за писане и участие в темата.

От тук идва и другия ми въпрос- Може ли частна игра с посочена сума като награда ( мернах някъде 20лв) да е в рамките на форума?

# 4 982
  • Ямбол
Попитай в темата, сигурна съм, че любезно ще те поканят. Или не ти е за темата, а само за правилата.

# 4 983
  • Кърджали
Прочетох им правилата.... Ами освен поканата, че при включване в темата е добре да се представиш поне малко/което намирам за редно по принцип/, всичко друго се отнася точно за играта им... В такъв случай пак не виждам проблем.  Не е като да не съм попадала на темата, и преди съм виждала "правилата им" и тогава не съм ги намирала за проблем. Предполагам, никой няма да му хрумне да ми забрани да пиша, ако реша

# 4 984
Лиляна
Правилата са пожелателни.
Аз не участвам в игрите и съответно не пиша и в темата. Не виждам смисъл.

Никъде не пише пожелателни правила. Самата тема си е абсолютен чат на members only.

Попитай в темата, сигурна съм, че любезно ще те поканят. Или не ти е за темата, а само за правилата.

аз от месеци следя темите. Има дори въпроси към новите дали наистина искаш да пишеш при нас. Та да ти кажа, никой не се приема с отворени обятия.
Затова и зададох въпрос тук- как е възможно това да се случва в рамките на публичен форум?
Ако беше фейсбук група- ок. Направили си група, приемат който искат и си говорят с него. Но тук????

# 4 985
  • Ямбол
ОК, няма да ги защитавам повече, макар да не съм им член. Нека модераторите да кажат какви престъпления са извършили и кои правила са нарушили.

# 4 986
  • София
От тук идва и другия ми въпрос- Може ли частна игра с посочена сума като награда ( мернах някъде 20лв) да е в рамките на форума?

Щом си "мернала" значи не си чела внимателно.
Никъде не е посочена "награда". Че е игра, игра е, но няма нищо общо с хазарт и награди не се дават. Разменят се подаръци и това е напълно доброволно от страна на участниците.
Що се отнася до правилата за писане в темата, то е само едно и включва в себе си следното:
1.   Всеки, който иска да участва в темата е редно да се представи в нея. Какви интереси има, какви книги обича да чете, какви хобита има и пр.
Ако беше прочела внимателно първия пост в темата, нямаше да тичаш да докладваш, защото темата съществува в този си вид от повече от една година и не е в разрез с нито едно форумно правило. Много е лесно хейтването; трудно е прочитането и осмислянето на написаното - не е за всеки.
Темата е публична, не е частен клуб и може да се разпише в нея всеки потребител. Смея да твърдя, че това е едно от най-добронамерените места в целия форум.

# 4 987
Благодаря за разбирането Лиляна. Между другото държа да отбележа, че за първи път се държиш възпитано с мен.

Kally May май ти не си чела какво написах. Чета ви от месеци.
Това, че съм използвала думата мернах, не значи че права изводи повърхностно.
Или ти много се засегна, че някой повдигна въпроса за личния ви клуб? Ами въпрос на време беше това да се случи драга. Няма как да съществува нещо лично в рамките на публична платформа. Това, че никой не го е казал до момента, не значи че не го е мислил.

ООо да приятно място. Много приятно разгонвате всеки дръзнал да се обади в темат ви.

# 4 988
  • София
Не виждам нищо нередно в темата. Ако това "Важни правила за писане и участие в темата:" се смени на "Важни правила за писане и участие в играта:" ок ли ще е?

Не видях никакви парични награди.
Цитат
Всеки участник в играта за размяна на подаръци-книги изготвя списък от желаните от него заглавия: 5-6 на брой, като стойността не надвишава 15-20лв. за книга.

А за отворените обятия... във всички теми е така. Може да се "впишете" и да ви приемат, а може и на 2рия пост да се откажете от писането.

Ако имате въпроси по темата пишете в нея или се обърнете към автора ѝ.

# 4 989
AnMary въпроса ми е към екипа на този форум. Моля ви, направете си труда и прочетете поне 3 теми назад преди да ми отговорите.

Не разбирам как е възможно да съществува частен клуб в рамките на публичен форум?
И темата на Лиляна би била приятно място, ако тя избираше кой да пише в нея. И темите по държави биха били страхотно място ако избирахме да не участват хора с малоумни въпроси. Обаче всичко сме наясно, че в публична платформа това няма как да се случи.

# 4 990
  • София
Ако беше чела от месеци в темата, Jade Rose, щеше да си наясно каква е.
Никой не е изгонен от там, даже често приканваме хората от балкона да се включат.
Но всичко допира до възпитание и манталитет. Очевидно те дразним със съществуването на тази тема. Просто спри да ни четеш тогава.
От теб не мога да се засегна, защото не те познавам. Но явно ти си се засегнала на база ... и аз не знам каква. Нито си се включила в темата, нито познаваш хората там, нито си попитала нещо, което не ти е ясно, а правиш генерални изводи. Но, извинявай, на теб всичко ти е ясно, така че няма да обяснявам повече.

AnMary, кажи ни ако трябва да променим нещо във формулировката на темата.
Наистина не виждам да сме нарушили някакво форумно правило.

# 4 991
  • София
ООо да приятно място. Много приятно разгонвате всеки дръзнал да се обади в темат ви.
Може би щеше да е хубаво първо да се обадиш в темата и тогава да говориш за "разгонване на всеки, дръзнал да се обади"  Shocked.
Смешно звучи да се фръцкаш заради тема, която функционира безпроблемно от повече от година, но да не си драснал и един ред в нея по какъвто и да е повод.

Kally May и аз пишем там, да кажем, че сме пристрастни, но благодаря на AnMary за четенето с разбиране. Наистина, ако е необходимо нещо да се коригира, ще го направим, съобразно изискванията на правилата на форума.

# 4 992
АнМари е писала горе, нещо от типа "Важни правила за писане и участие в темата" може да се замени с "Важни условия за участие в играта", с добавка "участието /писане, четене/ в самата тема е отворено за всички желаещи". Представянето в темата също е по желание и не е условие за участието в нея. За играта правилата са разумни.
Всяка от нас с АнМари ще прочете желаните три теми назад и ако има някакъв проблем, ще го обсъдим и ще пишем на авторите на темата. Но специално аз ще имам възможността да изчета три теми най-рано тази вечер.
До тогава моля текущата тема да не се превръща в безкрайна дискусия "за и против формулировката на темата "Сладкарничка за книги".

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 12:45 от bubanka

# 4 993
  • София
Добре, Bubanka  Peace
От следващата тема ще го корегираме, че тази вече не можем да я редактираме.
Благодаря ви на двете с AnMary!
  bouquet

# 4 994
Въпросните два или три реда мога да ги коригирам веднага, но ако предпочитате, го направете вие в новата тема.

Общи условия

Активация на акаунт