Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 822
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Аз да взема да си похваля свекърите - много са готини, точни и разбрани.  Heart Eyes А как готвяяят!  Party

Прочетох нещо за майчинството в книгата "Черно мляко" на Елиф Шафак, което ме накара да се позамисля: "Няма по - страшна скука от скуката на умна, млада жена, която по цял ден стои с невръстното си дете." Това не са думи на Елиф, а на писателката   Дорис Лесинг. Според Дорис жените изцяло отдадени изцяло на майчинството и загърбили развитието си рано или късно стават вечно недоволни и развиват невроза. Дорис се омъжва на 19 г. и ражда 2 деца. Да каже, че е родена 1919 г. Книгата е супер интересна, препоръчвам я, говори се в нея избора между това една жена да е майка, дали да е отдадена изцяло на професията, а защо не и двете.                

# 646
Ох, Елч, много е трудно за един мъж да си остане вкъщи, дано намери работа, но вече след една определена възраст, много трудно става. Аз за това и много се учудих на колеги на мм, които напуснаха на близо 50год. възраст, но не издържаха хората на напрежението...то е чудо направо.
Въобще, тъжна картинка е България, за съжаление, назначават се високо квалифицирани хора на по 25год., а хора със стаж и опит, с повече от едно висше образование се чудят как да се препитават...Не че имам против младите хора, не ме разбирайте погрешно, имам против шуробаджанащината и против това на определени позиции да се назначават, хора които далеч не притежават нужните качества и умения за да изпълняват що годе прилично поне служебните си задължения.

мамо зайке, димара, бързо да се оправят дечицата  Hug

# 647
Аз да се оплача, че Сами вече 6-ти ден е с Т. Най-интересното е, че започна с невисока Т, и аз мислех, че върви на оправяне, докато в неделя се влоши, вдигна 38,9 Т, хремата стана още по обилна, покашля. Нощем се дави в сополи и едвам диша.
От вчера е на АБ, от днес спрях Панадола, че вече 5 дни го пие.
Какво става, идея си нямам. ЛЛ каза, че било грип.

Болничките да оздравяват, че аман от болести. Praynig

# 648
Димарче напълно те разбирам...ние от родилното сме все на лекарства, милия захранен със сиропи, като го види и подивява от кеф, че ще яде  Cry. Днес за първи път му дадох да яде нещо различно от лекарства и сега го почнаха някакви зверски колики  ooooh!

Emilly1212 Вчера докато чакахме за изследвания на Мишко, много майки се оплакаха точно от този вирус с дълга температура.

# 649
Емили, как така ще спираш панадола, ако има т, няма ли да даваш нещо? Исках да ти пиша за назик, но съм забравила, то е ксилометазолин. унг-тата изписват ксилометазолин преди капките за нос, т.е. почистваш носа с физ. р-р или издърпваш с помпичка секрета доколкото можеш, след това поставяш ксилометазолин за доотпушване и след това 10-тина мин. по-късно слагаш капките които всъщност лекуват. в зависимост от хремата дават тобрекс, които са антибиотични, макситрол, които са с кортикостероиди ако не се лъжа, много пъти са ми изписвали и коларгол. Ивайла беше така предния път като беше болна, 6 -7 дена с Т, пуснахме и кръвна картина, която си показа бактериална инфекция, добре е че сте почнали аб, понякога се налага  Hug

# 650
И ние сме с този вирус . Поне така си мисля, понеже педи каза, че започвал с Т и червено гърло. Засега е на Нурофен, ако има над 37.7. Ако не можем да я свалим, предписа АБ.

# 651
Зайке, адис  Hug благодаря, че писахте. Вече взех да се шашкам.
адис, Hug четох, че парацетамол не се дава повече от 5-6 дни, защото започва да уврежда черния дроб. И аз не смея да го давам повече.А като вдига висока Т не знам какво да давам вече.

А това за капките....ако искаш ми вярвай от теб го чувам! Embarassed Нали ви писах, че нашата ЛЛ казва капки за нос, сироп за кашлица и Т.понижаващо. Не казва какво точно да му вземем като наименование. Нямам помпичка, а той не може да си издуха носа, и единствено като кихне му се чисти носа.

Сега ММ се обади, че пак му е 38,7 Т. Ще му прави компреси с оцет и утре пак на болницата.
АБ е Сумамед - по 4 мл. за 5 дни. Надявам се да почне да действа.

# 652
  • София
Тути за пантофите които писа незнам нищо. Аз съм доволна от колев и колев и възможно по отворени(ти знаеш сигурно)защото е много топло.Няма да се шашкаш за яслата Нелката е мъжко момиче Heart Eyes
Емили1212 ако имаш възможност купи си помпа (за прахосмукачка) страшно помага и детето не се мъчи толкова като ги чистиш постоянно.А за високата температура много помага хексалгин само че питай лекарката колко капки че то се изчисляваше според килограми и също така оцет с вода и белтък по китките също много помага

# 653
  • София
Привет!

Пак много болнички гледам! Да оздравяват бързо всички!

Моите и двамата са с конюнктивит, капем капки и чакаме да мине.

Емили, може да даваш нурофен вместо панадол няколко дни, или пък поне да ги редуваш  Hug

Елч, и моят татко остана без работа на 50+ години. Тежко е много. Остана си няколко години вкъщи. Тогава много често идваше да ми помага за Бобо. Аз бях бременна, а те бяха почти всеки ден на Витоша. Няма музей в София, в който да не е водил Бобо, както и на много интересни места около София. Да не говорим на колко неща научи Бобо по история, география и др. Успяха да си изградят много силна връзка, която Бобо тепърва започва да оценява. За съжаление, наложи му се да почне работа, която въобще не отговаря на квалификацията му. Това положение му е много обидно, но хората от тяхното поколение са притиснати до стената и нямат кой знае какъв избор  Tired

Аз съм много доволна когато родителите ми гледат децата, а ако са вкъщи, майка ми дори успява да ми помогне и с някоя домакинска работа.

Какарала, и директорката на ОДЗто до нас иска толкова парички за уреждане на дете, явно такава е тарифата тази година Simple Smile.

Тути, знам какво ти е на душата, но няма страшно, ще видиш, че Нелката ще се чувства добре  Hug

# 654
Емили, можеш и нурофен и хексалгин да дадеш, но второто при над 38.5 даже 39. Нали знаеш, че е хубаво да редуваш антипиретиците, един път парацетамол, другия път нурофен и така, макар че аз лично давам предимно нурофен, просто панадола при висока Т, не действа, а хексалгин давам само при много висока Т. Люба тук писа за действието на душа и понеже го изпробвах на няколко пъти, мога да кажа че действа наистина. Около 5-10мин. с горе долу телесна Т на водата, пробвай  Hug

Зън, и Марти беше с конюктивит сега почивните дни, но още снощи окото му беше добре и днес го пуснах на у-ще, при него мина за 2дни.

днес съм много активна нещо, спирам да ви досаждам вече, хубава вечер на всички  Hug

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 15:46 от адис

# 655
како рали, може и да си права за принципността, но аз за себе съм решила, че няма да участвам в такива схеми. когато искам България да се промени ще започна от себе си. всички искаме да няма корупция, но участваме в корекционни схеми. аз не искам да съм част от това! ако няма да стане по нормалния начин, просто няма да стане. да, рискувам да си загубя работата заради това, но да живея в мир със себе си ми е по-важно.

# 656
Здравейте, душички!  Hug

Сядам да драсна 2 реда. ММ е в отпуска тези дни и съм много щастлива, но пък гледам да посвърша нещата, за които изобщо не ми остава ред в другото време.

Бубе, Зорница също е с такива пантофи и съм доволна, малко са тънки обаче и не топлят особено, ако е някъде по на хладно. В нас е топло и са идеални.

Виждам много болни дечица пак. Ох, не смея да се хваля, ама засега са добре и двамата. Зорница онова боледуване го мина метър, а дребен държи фронта, дето вика Елч.  Hug Като изключим конюктивита, който имаше в началото, засега е здраво детето. И дано така да е! Simple Smile И е станал една бомбичкааа... Бузите ще му се откачат.  Mr. Green

Емили, и аз щях да пиша да вземеш някакъв ибупрофен. Аз пред Нурофен, предпочитам Сиафен. То е същото, помня, че и Тути даваше от него. Доволна съм.

Дано оздравяват всички малки болничета! Мишко и Еличка и те!

Вие ме застреляхте с тези 3000лв просто!  #Crazy Направо не е истина докъде сме се докарали...  ooooh! Не знам и аз какво ще стане с нашата ясла наесен.

# 657
  • Пазарджик
Елч пия обезболяващи или по скоро пиех много обезболяващи покрай проблемите ми с носа и от там с главата и за това гледам от известно време да не прекалявам.В повечето случаи с масаж и аромати ми минава,но снощи не можах да издържа и пих един Немизил.

Цитат
когато искам България да се промени ще започна от себе си

с това съм напълно съгласна,но когато нещо ти се полага по право и по закон,а някой те ограничава или ти го отнема,нещата седят по друг начин

В Пз за ДЯ искат по 2000лв,пак по евтино,но на Софиянци ще им е далеч  Mr. GreenСамо не знам(просто си разсъждавам)ако имам толкова пари да дам някъде и да потънат,що ще ги давам за държавна градина  newsm78 ooooh!

Бубе гледах ги тези пантофи,но нещо много плитки ми се видяха на петичката newsm78 Ще ги погледна още един път
Адис този Хиполенд хич не мие по път и все го забравям,на другия край на града е,но това не пречи да се разкарам до там,още повече,че цените които видях днес в брошурата му ме впечатлиха,пантофите на цена от 5лв.Благодаря за идеята  Hug
Емели и аз съм за Сиафена ,но дано да нямате нужда повече от температуропонижаващо Hug Praynig
Имаше и още,но това го пиша с една ръка(Нелката ме е хванала за ръката и гледа Алвин и катеричоците по НВО comedy)и пръста ми изтръпна Mr. Green

# 658
  • В две тъмни очички
Бубе, Зорница също е с такива пантофи и съм доволна, малко са тънки обаче и не топлят особено, ако е някъде по на хладно. В нас е топло и са идеални.
В яслите е адски топло и точно това е причината да препоръчвам такъв вид пантофки, с подплата или дебел плат би било безумие. Влади излиза с мокри крака с тези пантофи, а не мога да си представя в по-плътни. В яслата е много топло, стоят само по 1 тънка блузка обикновено.

Тути
, плитки са наистина, под глезена, но адски добре държат крачето. На Влади глезените са доста тънички (то цялата е такава) и в началото ги стягах малко повече, но сега вече започнаха да й стават, но пък номера ще сменям.... Simple Smile та май пак ще ги стягаме, че като купих по-големия номер, тя разликата си е бая голяма.

# 659
Еми,милото ми Сами! HugБързичко да се оправя!Дара досега веднъж ми е вдигала Т-свалих я с Нурофен.Ползвах и едни лепенки с гел,мисля че се казват Куул пач.Прегръщам ви!
Всички болни мъничета бързичко да оздравяват! Hug

Общи условия

Активация на акаунт