Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 823
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • В две тъмни очички
Рали, ако в отсъствал 30 дни ще искат нови изследвания най-вероятно. За глисти почти сигурно, поне така е на повечето места, а и с право де. Това си е голям период от време.
Относно гледането.....не мога да дам съвет , слава Богу не ми се налага да правя забележки. Като остава джуджето на свеки, кажи-речи я гледа по-добре от мен. Единственото , за което винаги ми звъни е за кремовете, ама то това щото са ужасно много с нейните кожни проблеми и жената не може да ги запомни. Лекарства, хигиена - всичко е на 100%. Всичко това не можеш ли да й го кажеш директно? Не знам до колко ще помогне, ама така ще го таиш, таиш и накрая ще избухнеш...

Гери, не знам до колко се успокояваш с положението, че все пак не е на ясла, ама всичко това дето го описваш....  Sick Честно ти казвам, според мен в яслата е по-добре. Аз самата не мога да се оплача, проблемите на Влади произтичат от това, че кожата й е чувствителна, а не от това, че не се спазва хигиена. Досега подсечена не е връщана. Като акат им мият дупетата. Всичко се дезинфекцира, хранят ги, учат ги , играят...С изключае на последните "новини" мога да кажа, че в нашата ясла са безупречни! Дори са ми връщал дрехи, които те са изпрали, защото е такъв вид нацапано, което може да не излезе след това, ако засъхне Simple Smile

Буби, най-вероятно прави алергия към нещо, ама може да са хиляди източниците. Килими, животни, храни (бонбони, шоколади, ако прекалят), сокове и т.н. Но щом се случва вече втори път обърни внимание. Причина може да е и мазане/немазане с кремове , стоене на вятър и т.н.

В къщи положението е весело. Малка мишка играе, танцува , пее, доволна е , че е "пипивка" (почивка), а тя самата е в перфектно здраве. Само тия пусти обриви отново избиват и на краката и на лицето... Тъпа работа, кортикостероидите май пак ще играя роля Sad

Един разговор от вчера:
Боби закача малката: "Еййй, Жужке непослушке" ,
Влади: "Не, бе, тати, послушна съм",
Боби: "Да питаме ли мама?" ,
Влади: "Мамо, послушна съм , ли? (при въпрос винаги слага "ли" накрая),
Аз: "Да, много слуша Влади днес",
Влади: "Тати , послушна съм, дай бонки и дъвка и тота (торта)"
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 14:26 от bubeto_d

# 631
Момичета, защо сте толкова негативни към яслата, аз лично в началото имах някои забележки, но сега няма нещо от което да се оплача. единствената разлика от това което чета тук с други ясли е в уч. дейност, но това да е кусура, винаги я взимам с чист памперс, чисти дрехи, никога не е била дори зачервена, камо ли подсечена, храни се повече от добре там и най-важното ходи с желание, а вечер като я взимам излиза с усмивка от вътре  Simple Smile Боледуват вярно е, с марти възприемах не само дг, но и детските площадки като потенциално място за обмяна на вируси и въобще разболявания, но се израства, а и мисля, че едно дете и на 4 и на 5год. да тръгне на дг, пак ще има период в който ще боледува повече  Peace

какорали,  Hug

# 632
  • София
Ох незнам момичета сигурно съм луда но може би защото аз не съм обичала да ходя и затова и най-малкото ме дразни незнам.Не мога да коментирам колко е хубаво защото Калоян е ходил два дена до обяд но мога да кажа какво ми направи лошо впечатление.Първо след това боледува три седмици много лошо(завърши с бронхопневмония двустранна);първия ден като го заведох жената беше много мила и той влезе с кеф после ми го предаде на обяд другата и ми каза че е ял играл си е и е бил спокоен на следвашия ден го посрещна въпросната жена която ми го предаде и ми го дръпна от ръцете и ми затвори врата под носа ами не го намирам за нормално и като отидох да го взема ми каза че много е плакал не е ял да си го храня в къщи и тогава да го водя и още куп неща от сорта как заспива обеснявам ами аз немога да легна до 30 деца омразна ми от такива деца които немогат да заспиват сами и ми будят другите деца и още куп забележки няма да досаждам с тях прикоето на мен ми стана много обидно все пак е на 1.8 месеца и така да не говоря как му беше сложен памперса единия ден лепенките препасани една върху друга незнам как е дишал другия път едната върху кокала отстрани другата препасана до нея през целия памперс отделно втория ден отидох 10 мин по рано и те ядяха още и някой почна да се кара на Кали не виждаш ли как дробиш всичко пада по земята и чувам друг глас не му се карай той е нов и незнае още пффффффффф пак ми се сви сърцето.Знам че им е трудно с толкова деца но все пак ако има малко по човешко отношение съм сигурна че на децата ще им е по лесно с ръка на сърцето ви казвам Калоян не е такова дете да ми е лепнат за полата напротив оставяла съм го при приятели при баба му и дядо му никакъв проблем даже в инфекциозна като лежахме го оставях при някоя майка и ходех да пуша пак без проблем след градината не ме пуска никъде да мръдна и плаче за мен.
Олях се но исках да поясна защо предпочитам да чистя ама поне да знам че детето ми е спокойно.Има време като стане малко по голям ще ходи тогава даже мисля че ще му е по интересно още повече че всичките ни приятели са с деца виждаме се постоянно ходим в клубове мисля че не е ограничено дете

# 633
АААаааа не, не. Не ме разбирайте погрешно. Аз съм много ЗА яслите, ДГ и всякаква форма на социална и учебна дейност за децата. Даже нямам търпение утре да го заведа. Вече е напълно здрав, довечера ще взема бележка от педи и от утре е ученик. Даже и сутринта мислех да го водя, но така сладко спеше душицата, че ми дожаля. Аз съм вкъщи днес и утре и реших днес да го оставя, утре вече ще водя, че имам работа да си върша.

Иначе къщата ми вече свети, остана ми още съвсем малко за чистене, готвене и гладене. Но гладенето ще го правя малко по малко вечер. УТре се разкрасявам, в сряда съм си на работа, Марти на ясла и така. Да влезем в обичайния ритъм

А на бабите и дядовците не мога да се сърдя. Тоест сърдя им се за някои неща, но не мога да им държа сметка КАК гледат Марти, защото съм наясно, че въобще не са длъжни да го гледат по принцип. Всичко е въпрос на добра воля. Важното е, че е цял и непокътнат Laughing Аз им го оставих толкова болен, че ме беше страх да си помисля как ще се оправят. Не им е било лесно, но криво ляво са се справили. А си давам сметка, че вече са си пенсионери, не дочуват, не довиждат, изкукали са всеки по своему. А той е такава фурия, че им е спрял тока.

Само много ме дразни кочинката вкъщи, но ако бабата е на едната крайност, аз съм на другата и много мразя да ми е разхвърляно, мръсно и неугледно- все пак съм зодия ДЕва, простено ми е  Laughing
Ама сега се надявам вече да влезем в обичайния ритъм

В нашата градина е започнал много голям строеж, бутнати са 3 стари сгради и наесен децата ще си имат новички съоръжения и сгради. Лошото е, че пролетта и лятото няма да имат реално двор за игра и не знам какво ще правим, лятото ще трябва май да търсим начин да го гледаме вкъщи. Може да се наложи да си взема част от неплатената отпуска. Но дано поне да свършат в срок. И да е хубаво всичко, че в момента е такава мизерия в градината. Аз много се вайках, че не успяхме за някоя "по-лачена", но явно, че всяко зло за добро

# 634
Аз съм много доволна от нашата ясла, и от сестрите и лелките. Сега събираме парички да им купим подаръци за 8-ми Март, няма да е нещо голямо, но ще е с желание.
От бабите и дядовците не мога да се оплача, със съвсем малки забележки гледат перфектно децата.

Хубава вечер!

# 635
  • Пазарджик
Добро утро и от мен

Два дена главата много ме болеше,чета ви ,но не мога да си събера мислите и не пиша.Тази сутрин се събудих без главоболие  Grinning
Онзи ден пак ме върнаха от НОИ ,сега чакаме да се платят осигуровките за февруари,обезщетение чак през април.Само не знам какво ще прави човек,който наистина разчита на тези пари за да живее  ooooh!

Гери това което разказваш е ужасно,но и аз мисля,че по скоро е изключение,надявам се ,че такива госпожи са рядкост.Според мен наистина е по добре за детето да ходи на градина,учат се на самостоятелност,която е много важна за тях в училищна възраст.
И мен почна да ме тресе за яслата(Нелката тръгва от 18.03),сънувах гаден сън,не помня точно какво,но като се събудих ме болеше.Силно се надявам притесненията да са ми неоснователни  Praynig

И да ви питам,не мога да намеря читави пантофи в Пз,ще трябва да поръчам от интернет магазин.Харесала съм на Zetpol
Скрит текст:
,та мисълта ми е дали  някой има наблюдение върху тях и отговарят  ли си на номерата

# 636
  • В две тъмни очички
Добро утро

Тути
, препоръчвам Беко с 2 ръце! Антибактериални и краката на Влади, въпреки че са винаги потни, никога не миришат. Най-важното, за което трябва да обърнеш внимание, е пантофите да са максимално тънки, но предполагам ти това си го знаеш.
Влади има ето такива:
Скрит текст:

# 637
како рала, хич не ми хареса последното ти изречение в предишния пост! ама хич, да знаеш!

буби, аз отдавна съм определила по 2 анцуга за бабите и само ги въртя. ами дара сега яде само супа и боб. нали се сещаш, че вероятността да не се накапе поне веднъж клони към 0. та, за да не се ядосвам после с новите лекельосани дрешки така съм си решила проблема. само баща ми вкарва изречения, че като ходели двамата до магазина и го било срам, че дара не е облечена официално. ама аз се разсейвам удобно Laughing Laughing Laughing

хахах, бубе, много се смях! влади си знае - послушна ли е, награда си трябва Simple Smile))))

тути, ти не пиеш ли болкоуспокоителни за главата? аз съм с адска мигрена и ако не пия нещо ме боли с дни. не е за хвалба, ама нямам цяла седмица без болкоуспояващо. затова вече като съм в цикъл не пия нищо, "пестя" отвсякъде лекарства, защото си знам, че прекалявам като имам мигренозен пристъп Sad

гери, няма да е лошо да слагаш точки и запетайки чат-пат. този пост се четеше мноооооого трудно...

аз взех 2 чифта пантофи още в началото на зимата. досега дали й се събират по 10 минути носене не знам. миналата седмица ги разпределих по бабите. тя в къщи така или иначе шляпа боса, а тя повече й се шашкат и я преследват за обуване Laughing

# 638
Елч, прав е човека, не може с домашни дрехи да се ходи до магазина   Laughing по-добре така, понякога като видя баби и дядовци как водят децата...а, пък на моменти ми е ставало жал, особено като видя как са ги навлекли и то при топло време  ooooh!
А, без работа ли е в момента баща ти? Ей, как да не се ядосва човек... Whistling

тути, аз взимам вече няколко пъти от хиполенд, много приличат на тези които си показала и са по 14лв. На марти съм търсела и съм взимала специално на бефадо, но на него краката са му вечно потни, а те се водят "дишащи" и съм доволна, но са малко по-скъпи, над 20лв. 

# 639
адис, баща ми е без работа от 2 години. по-лошото е, че след няколкото интервюта, на които ходи се е отачаял, сега дори не смея да го питам какво става. той иска да е в държавния сектор, а там на половината интервюта му казаха, че си имат човек, на другата половина - че е прекалено квалифициран. а е още млад за пенсия, на 54 г. е, пък и те нали са от поколението, което е научено, че мъжът е глава на семейството и трябва да го осигурява финансово и гледам, че много му тежи психически, а вече и физически - все се държи за сърцето Sad

# 640
# 641
уффф КакоРали....аз съм недоволна вечно от родителите на мъж ми. Всеки път като вземам Калин от там /2 пъти го гледаха за 2 седмици/ Ми го дават видимо отслабнал, претоплен и пак с памперс. По цял ден му наливат сокове да пие, яде некви измислени манджи, които той не яде и те викат ами не е гладен...да да то и аз няма да ги ям тея работи...и се натискат да го гледат, не е като да не се. Еми тва е положението. Ей ся ми се труснаха дома непоканени и се джафкаме по цял ден  Mr. Green

Не помня какво писах...Мишко имаше бъбречна криза, единият бъбрек е огромен. Сега сме под наблюдение до края на годината. От лекарствата е видимо по-добре, поне урината се избистри.

Иначе сме супер, игри и закачки по цял ден хихи.

Целувки от нас!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 642
Заек, аз принципно съм вечно недоволна и искам и още, и повече, и по-добре. Но то на нас с теб тази критичност ни е от зодията Grinning Направо съм нетърпима на момента, но е по-силно от мен. Само, че аз се се успокоявам, че ако съм критична към околните, то съм дваж по-критична към себе си....... лесно ли ми е Grinning

Елч, не стига, че сме в играта, ами и претенции викаш Grinning Ама ако ти разкажа през какво минах докато го вкарам в играта, през една камара администрации, бюрокрации и социални несправедливости. Не може дете на родител с ТЕЛК 70% да не получава никакви допълнителни точки, а деца с баби в системата да получават по 3......
ТОест искам да кажа, че не съм си вкарала детето с връзки и плащания, просто преборих системата и беше адски трудно. Но аз реша ли нещо съм като сталински танк Grinning

Но пък ако не бях успяла по този начин, щеше да е с връзки и си го признавам с ръка на сърцето. Така, че ако имаш такива не се замисляй ми действай, никой няма да ти направи евала в тоя живот, че си била принципна. Обикновено принципността си остава за твоя сметка

Просто ме е много яд на една скапана директорка, на яслата, която е точно до блока ми, която просто се запъна и не иска да вземе Мартин и сега го водя на майната си. Та затова всяко зло за добро, щото сега пък ще са в по-хубава материална база

А същата тази директорка дето ми се прави на много принципна е вкарала една камара народ срещу 3000 лв

# 643
Добро утро, момичета! Божке като го писах и гледам какво добро утро, то си е вече обед Laughing

В яслите явно си е до ясла и до госпожа. От нашите ясли и аз съм много доволна и затова ме е яд, че не може Петър сега да ходи. Но е много важно отношението на госпожите, изключително важно е. Това са хората, дето са повече време с децата ни, отколкото ние.
А от нашите баби и дядовци почти не мога да се оплаквам, особено от моите родители. Те знам, че го гледат по-добре и от мене, и най-важното го и възпитават в унисон с моите разбирания. Само свекър ми малко не се справя. Петър усеща, че той поддава, и му върти номера, които при останалите гледачи и при мама не могат да минат. Ама като гледам, това са бели кахъри.

Мрън:

Скрит текст:
Елица пак ми е болна и пак АБ. Полудявам при мисълта, че пак пием АБ

# 644
ох, мама зайке, вие се измъчихте!
малката еличка и тя милата!
добре че бубиният мъж държи фронта!

апропо, как ли са пепинкови. тя напоследък ми звучи много унило, толкова нетипично за нея.

Общи условия

Активация на акаунт