Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 828
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
ЕлчLaughing ! И аз като я видя някой път каква беше бухта  Mr. Green То са гънки, то са бузи... Пък вече момиченца с опашки... Много бързо минава това време, да му се не види!  Flutter

# 616
  • sofia
Ама това Зори ли е в Галакси, винаги съм се чудела, адски нахилена е.

# 617
Аз и ти,  Hug  Heart Eyes

момичета, благодаря ви за милите пожелания  Hug

# 618
  • В две тъмни очички
Здравейте момичета. Благодаря ви за съветите, та да се изкажа и аз вече

Явно не сте прочели добре, става въпрос за СТРЕПТОКОКИ, а не за стафилококи. Разлика има.
Отидох с изследванията при педи и той категорично каза, че АБ няма да даде. Не вижда смисъл да лекува нещо с АБ, което след седмица ходене на ясла пак ще се появи. Според него би помогнало като е абсолютно здрава да пие Бронховаксом, т.к. повишавал имунитета и действал локално на такива бактерии. Прибрах се спокойна и доволна, докато не срещнах една приятелка , на която свекър й е бивш завеждащ (пенсиониран) на отделение УНГ. Тя беше повече от категорична пък , че числото ни е много високо 4 от 10 , а това означава , че стрептококите може да се разпространят и да слязат към черва, стомах и т.н. Вече напълно объркана, звъннах на майка ми и я помолих да се допита до няколко специалиста, много близки до семейството ни. Всички бяха категорични, че при Стрептококите от тип А, организмът се самолекува (самоизчиства) за пълни 3 седмици , но без да ходи на ясла. АБ се изписва за успокоение на майката и роднините. Стрептококите от тип Б задължително се лекуват с АБ, защото организмът не може да се изчисти сам и тогава вдига Т , кашля много дълбоко и общо взето симптоми като при тежък грип. Понеже в изследването ни не пишеше какъв тип са , аз стигнах до извода, че са от тип А, защото Влади се подобрява, а не се влошава. Та сега реших да я държа в къщи и то ще си покаже след 2-3 седмици като пуснем контролния секрет. Единственото гадно е, че така трябва да правим всеки път когато Влади сополяса и да я спираме за 3 седмици ако излязат пак стрептококи докато се оправи. Така няма да свикне с яслата следващите няколко....години  Whistling Ама каквото ще да е, важното е да е здрава и да не се налага да пие АБ!!!

Пълният ужас настъпи когато вчера след като отидох до яслата да взема на Влади раницата и да им кажа, че е носител излезе сестрата и проведохме следния разговор: "А вие как се решихте да пуснете секрет, на нея нищо й нямаше, нито кашля, нито изглежда отпаднала" , аз "Имаше много сополи, а и 3 майки се оплакаха от Стафилококи и за това реших да проверя", тя "Е, те Стафилококи всички имат ( #Crazy ), то лошото е , че вашите са Стрептококи, нали знаете, че сега трябва задължително да пиете АБ". При , което аз само кимнах и не обясних нищо друго. Това, което четох обаче (а и лекарите казаха), че много по опасни са Стафилококите, а не Стрептококите , които са при Влади. Не знам дали сестрата се направи на луда или какво стана ама.... Било бум на Стафилококови инфекции тази година.

И като за финал само да кажа, че действително всеки организъм съдържа някакъв вид бактерии , но много важно е в каква степен ги съдържа. При Влади е 4 0т 10, което вече е много....

Отново ви благодаря за съветите

# 619
Люба, не знам къде точно е това, но ако е с една прасковена блузка, дънково сукманче и огромна фиба на главата, е тя.  Mr. Green Тогава за снимките бяха викнали КалинаМеСнима и не знам какво я прави, какво толкова й говори, обаче кюфтето не спря да се хили.  Laughing

Бубе, много ми е интересно защо от яслата не считат за необходимо да я споделят тази информация за бума на стафилококи, като е очевидно са наясно...

# 620
  • София
Божеееее Роси днес си разчиствах разни документи и си изхвърлих гаранционната карта на столчето ни за храна и даже се загледах в момичето и се зачудих откъде ми е познато обаче така и не се сетих а сега като ви чета и ми прозря това си ти ............. Laughing Laughing Laughing сладуранка

# 621
  • sofia
Буби , ще огледам детайлите, но рекламата е ужаснооо голяма и Зори е в много близък план.

# 622
люба, зоринката е! няма съмнение! планът е адски близък и понеже пространството е малко е чак шокиращо голяма реклама, затова и хлапетата се възторгват Laughing Laughing Laughing

# 623
Хахаха, Гери, мерси!  Hug

Люба, Елч, тя точно щото е и в много близък план изглежда още по-дебеличка, отколкото беше всъщност.  Peace

Между другото в тукашното Уайкики има намаление 50% на детските дрешки от старата колекция и вчера взех на Зоринка едно суитчърче за 10лв. Предполагам и в София трябва да е така.

# 624
  • sofia
И тук има. Блузки 7лв,суитчъри 12, на каката поло за 7лв.

# 625
На кой етаж е Уайкики в мол Сердика?

# 626
Спешноооооо

Утре ще водя Мартин на ясла, но някъде си потурчих бележката от лекарката. Ще му напиша сега свободен текст, че е отсъствал по семейни причини.
Обаче не знам дали ще ми я признаят, по семейни причини май трябва предварително да се заяви отсъствието newsm78
И друго се сетих да питам, 30 дни по семейни причини са 30 календарни или работни дни?
Съботите и неделите броят ли се?

Да ви се оплача, само за 1 седмица, в която ме нямаше вкъщи е настанала някаква страшна кочина, имам чувството, че все едно прасета са живели. 2 дни не мога да изпера само прането, което се е събрало, навсяде е оклепано със сиропи, сокове. Мартин го заварих омазан със сополи целия, с огромна коса, некъпана 1 седмица, с ужасно обрината памперс зона, със зъби тръгнали да почерняват от бонбони, сокове и шоколади..... Не мога да си намеря 2 комплекта сребърни обици. Абе с една дума, реве ми се. То, че баба му не е домакиня, не е, ама пък и грам не си е мръднала пръстта. Само си викам, дано господ да ми даде още няколко години живот, че това дете иначе кой ще го гледа не знам.

# 627
Спешноооооо

Утре ще водя Мартин на ясла, но някъде си потурчих бележката от лекарката. Ще му напиша сега свободен текст, че е отсъствал по семейни причини.
Обаче не знам дали ще ми я признаят, по семейни причини май трябва предварително да се заяви отсъствието newsm78
И друго се сетих да питам, 30 дни по семейни причини са 30 календарни или работни дни?
Съботите и неделите броят ли се?

Да ви се оплача, само за 1 седмица, в която ме нямаше вкъщи е настанала някаква страшна кочина, имам чувството, че все едно прасета са живели. 2 дни не мога да изпера само прането, което се е събрало, навсяде е оклепано със сиропи, сокове. Мартин го заварих омазан със сополи целия, с огромна коса, некъпана 1 седмица, с ужасно обрината памперс зона, със зъби тръгнали да почерняват от бонбони, сокове и шоколади..... Не мога да си намеря 2 комплекта сребърни обици. Абе с една дума, реве ми се. То, че баба му не е домакиня, не е, ама пък и грам не си е мръднала пръстта. Само си викам, дано господ да ми даде още няколко години живот, че това дете иначе кой ще го гледа не знам.
  spoko

# 628
  • София
Какорала напълно те разбирам при нас е същото положение с тази разлика че е дядото ама пак аз като се прибера немога да седна за 5 мин къщата е наопаки съдове в мивката и да не ви казвам момичета че направо ме е срам ама нааканите памперси в банята стоят цял ден миризмата е "страхотна" дупето не се бърше направо се мие в мивката и как го останових навеждам се една вечер да си измия зъбите и в решетката на сифона се сещате какво видях е щях да повърна  Sick и т.н и т.н успокоявам се единствено с това че поне не е на ясла че там по зле за него и така.
За бележката би трябвало да няма проблем ако нещо спешно ти се е наложило и не си могла да предупредиш пък и те вече така го направиха че за всяка градина вътрешния правилник си е различен ще се извиниш и така мисля че няма да имаш проблем.

Дали има още намаления в мол Сердика че и аз чух за тях??????

Бубе моля те направо ме уби и какво излиза с една дума ужас вече думи нямам страшна мизерия

# 629
Ооох, Како Рала, Гери... съчувствам ви много!
И аз, ако не напомня на свеки да й маже дупето, редовно ми я връщат с маймунско дупе и после като я намажа плаче, щото я щипе. И не знам поради каква причина, но втори път си пристига със зачервени и обринати бузи. Според вас от какво може да е?
Иначе за гледането я гледат, само дето като ми я върнат и не мога да изпера лекетата от дрешките. Много яд ме хваща и стигам до извода, че трябва да я пращам с някви по-смотани дрехи, та поне да не ме е яд после... Намрънках се и аз, простете.

Днес нещо не ми е ден. Някво супер отпаднало, никаква ме няма...  Confused

Общи условия

Активация на акаунт