Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 829
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Пазарджик
Добро утро и от мен,Нелката още спи.Тази вечер се събуди към 3ч. и почна да ми говори и като видя,че не и обръщам внимание си свали чорапите и почна да си говори на краката Mr. Green Нени има нокти,мама реже нокти,кака ложи лак на Нени и така поне 15-20мин.,след което легна и заспа
ooooh!

Бубе на моя братовчед откриха някаква стафилококова бактерия след операция от апандисит,това преди 15г. с какво ли не го ликуваха,къде ли не ходиха,накрая един доцент им беше казал да вземат бирена мая,но не от аптеката на таблетки ,а истинска течна,изпи един литър и повече нямаше никакви проблеми.При него излизаха Фурункули(нещо като цирии) по цялото тяло,това е изключително болезнено.

Емили радвам се ,че сте по добре

Фея  Hug

# 601
Хм, малчо май се опитва да хремясва. Бутам вит. С в носа, да видим. Сега спи и чувам сумтене от нос, като се позаслушах, то кученка.  Laughing

# 602
Честит рожден ден на МАРТИ, на Адис!
Да е здрав, усмихнат и мноооооооооооооооооооооооооооооооооооого  щастлив!

На мама, много сили и безброй щастливи мигове!

И понеже днес Марти става на седем, а и е вече първолаче, не мога да се удържа да не ти припомня част от едно стихотворение на Марко Ганчев, което бях поствала преди време...

Прохожда чедото, прохожда

и тръпка сладостна пробожда

сърцето майчино, че вече

човек е нейното човече.

И мисли тя, че го повежда

с ръка към своята надежда.

Не знае, че го е създала

за близост не, а за раздяла.

Додето майката усети,

изтръгва й го от ръцете

безмилостният господар

на всички царства цар Буквар.

Остава майката сама

с играчките му у дома.

Погалва някоя играчка

и ето ти играчка-плачка.

Прописва чедото, прописва.

Вълна на нова радост плисва

и първа дума пишат двама,

и то се знае, тя е “мама”.

Когато мама е сама,

ще праща чедото писма…

Останалото - за друг път!

Щастлив празник!

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 21:29 от Az i ti

# 603
Хм, малчо май се опитва да хремясва. Бутам вит. С в носа, да видим. Сега спи и чувам сумтене от нос, като се позаслушах, то кученка.  Laughing

Joy Joy Joy   Калифорния,  Hug за Ка и кученка от мен!

Люба, ти ме довърши с това "лека нощ" вече...  Mr. Green  Ще стягам кервана да идваме при вас на тренировки!  Laughing

Бубе, дано минат гадините... Много е кофти наистина, че толкова лесно се предава...  Confused

Пепинка, и аз не мога да им се нарадвам на мойте зайци! Има моменти, дето ми иде да тупна на земята и да не мръдна повече, но даже и тогава съм супер щастлива, щото тва дечицата са неописуема радост,наистина! Гуш за вас!  Hug

Адис, мой близък работи в едно от министерствата от доста години и казва, че действително такова нещо като сега никога не е било! Пълно с абсолютно некомпетентни хора на ръководни позиции, общо взето държавата на самотек...  ooooh!

Ииии ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОРАСНАЛОТО ТИ МОМЧЕ! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, СМЕЛО ДА ПРЕОТКРИВА СВЕТА С ВСИЧКИТЕ МУ ЧУДЕСНОСТИ!  Hug newsm59

Тути, и аз решавах задачата, много ми беше забавно!  Hug Ще трябва да си припомня, че аз бягах от математиката като дявол от тамян, ама децата ще имат нужда от помощ някой ден. На мен ми дай да философствам и да говоря чужди езици... За щастие майка ми е математичка.  Mr. Green

Всички болнички да оздравяват! И мами, и деца!  Hug

И да се похваля - днес за 1ви път готвих рибена чорба (срамота, че съм половин бургазлийка  ooooh! ) и стана страхотна!!!  Party

# 604
Аз и ти прекрасно стихотворение - дай до края.

# 605
 може ли някой да ми припомни рецептата на еления за чай за кашлица помня че се слагаше ябълка орехи локум и още нещо имаше
Индрише! Grinning
Тази отвара не става за всеки вид кашлица- държа да отбележа.Тя е за случаите, когато има заседнал секрет, който трябва да се отхрачи.
Ако имате суха и дразнеща кашлица,която дере и не може да спре - тогава трябва нещо за подтискане на самата кашлица- запарен босилек с мед е идеаален в такива моменти.
Аз и ти, Heart Eyes
ЧРД Марти!

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 00:02 от elenia

# 606
  • Пазарджик
Честит рожден ден на Марти, на Адис!Много здраве и усмивки му желая!

Буби радвам се ,че си се забавлявала,ама аз заради тези задачи не можах да спя.От 16 задачи се оказа,че мога да реша 11  Embarassed И по този повод съм бясна,оказа се,че тези задачи са от олимпиада по математика на национално ниво,а г-жата им ги е дала като примерен тест за външно оценяване след 4 клас.Таня успя да реши само 5 задачи от него и милата се бе притеснила,че не може да се справи,а няма да ви казвам аз как се чувствах като не можах да реша 5 от задачите.Днес намерих тестовете за външно оценяване от минали години,ми детето си ги реши сама без никакъв проблем.Не мога да проумея идеята на г-жата  ooooh!

Аз и ти  Hug

# 607
И аз да се включа.
Много съм зле с математиката. Embarassed Като поотрасне дребчо ще му мисля.
Тути според мен да ги мотивира, може би да четат по -вече. Иначе аз лично смятам че външното оценяване не е на толкова високо ниво.
Честит рожден ден на Марти
Аз и ти - аз лично ревнах/ нещо съм много чувствителна тези дни - все ми е ревливо/
Мрън
Скрит текст:
Вики пак е със сополи и буха. Днес я оставих в къщи че мама можеше да я гледа до обяд, в понеделник също ще я задържа дано е изчистена изцяло. водихме я на лекар - каза леко зачервено гърло и хрема. засега само хомеопатия и сиропче за кашлица. Е как да не са разболее - два дни като я прибирам гледам едната леля и сестрата навлечени, подсмърчат и като се заговорихме, те били на АБ жените ама си работят / какво им пречи. Пък ти си пращай детето здраво на ясла Вообщееееееееееееее. И аз ходя хремава на работа но не прегръщам децата, не расипвам храна и не съм на 30 см от тях.
дано не ви натоварвам
Лека и извинявайте още веднъж за мрънкането

# 608
адис, не само, че подмяната беше масова, но и с адски некадърни кадри, вкл. на ниво министри Wink
ще дам един пример от моето семейство - баща ми беше зам-шеф в държавна организация, свързана с образованието, финансирана от ЕК. той има 2 висши и владее 4 езика. след него за шеф сложиха човек с 30-годишен стаж...като международен шофьор на камиони...как мислите, дали се справи? и къде точно му е връзката с образованието?

бубе, малко ми стана смешно като ти видях двата поста за стрептококите. напомни ми за онези тримата от НЛО, дето всеки си говореше за различно нещо Simple Smile
иначе сериозно, много е гадно това наистина! и аз знам, че целуването по устата е вредно и не го правим. дара на няколко пъти ни напада, явно гледа нас, ама засега успяваме да парираме Simple Smile
а не разбрах, това чудо се лекува с антибиотик и после пак може владинка да се зарази от същото място, така ли? то много кофти това! а вие имате ли симптоми?

# 609
Добро утро!

Еления, Фея, мерси за рецептата. Така и не съм  я направила, защото не можах да намеря индрише.

Ей в това мрачно и мокро време нямам никакво настроение. На Петър му писна вкъщи, ама то не е за ходене никъде в тоя грипен период.

# 610
  • София
Влизам с едно голямо мрън  ooooh!

Гърленият секрет на Влади се оказа положителен! Отглежда си Стрептококи. Най-лошото е , че дори да я излекувам няма да си решим проблемите. Тя е 4-тото дете в яслата, което има тази бактерия, а мерки не могат да се вземат. Говорих току що с човек от ХЕИ (приятел), който каза, че не го водят в графа "заразни" , т.к. всеки 3-4 човек го носи и няма как да се спре инфекцията. Дори всички деца да се изследват и да се определи кой какво носи, то трябва и родителите да се изследват и всички роднини и т.н. по веригата, а това няма как да стане. Заразяването става по въздушно капков път , чрез докосване на мебели, кихане , кашляне и т.н. По негови думи - има деца, които просто са предразположени към заболяването и докато не изградят добър имунитет срещу него няма какво да направиш освен периодично да ги изследваш и да лекуваш ако излезе бактерия. Спирането от ясла е по-лошият вариант, защото така не гради имунитет, а стои в стерилна среда и при следващата среща с дете, което има бактерията (на полянката да кажем), веднага ще се зарази.........
Баси........чувствам се безсилна. Най-лошото е , че трябва да бъкам детето с АБ и да се моля бързо да изгради имунитет  ooooh!

Здравейте на всички Simple Smile
Може би не ме помните, не съм писала отдавна, от време на време ви чета.
Поста на Бубето ме провокира да пиша и да споделя и моите драми със здравето на Боби.

С едно изречение: Лекувайте се при хомеопат!
Миналата година на Боби започнаха да му излизат ечемици. Първо на едното око, после на другото. Ходихме при всякакви лекари, офталмолози, професори и какви ли не. Чух всякакви теории за това, от какво се причиняват тези ечемици от безобидни до доста страшни. 4-5 месеца никой не можа да ми помогне.
Накрая една майка от квартала ми препоръча една хомеопатка. И за около месец изчезнаха всичките 3 ечемика от очите на детето ми. По време на лечението и на мен ми излезе едно малко ечемиче и притеснена, че явно е заразно и явно аз и Боби ще си ги предаваме един на друг аз се разрових в интернет. Стигнах до поредната теория, че ечемиците могат да са в следствие на стафилококи. Ужасена се обаждам на хомеопатката и и обяснявам, че и на мен ми се е появил ечемик и въпреки че тя почти го излекува, аз може да му ги предам пак. Тя най-спокойно ми обясни, че наистина има такава теория за стафилококите, но дори и да е така, те се приемат за нормални бактерии за организма на човек, т.е. всички малко или много ги носим. И че ако разсъждавам така всички в семейството щахме да "бъкаме" от ечемици. Не трябва да се притеснявам , че мога да му предам нещо, когато се лекува с хомеопатия. Ако го лекувам с антибиотик, той ги убива, и след това те пак се появяват. Но хомеопатията "насърчава" организма сам да се справя със стафилококите. Един вид отново се изгражда имунитет, но без АБ, а по естествен начин.
След като Боби се излекува около 5-6 месеца нямаше проблеми с ечемици. Преди месец тръгна на ясла - ясно ви е - стрес, боледуване - отново му излезе ечемик. Но знаейки всичко, което ви написах, и имайки подкрепата на хомеопата, аз вече не се притеснявам. Наясно съм, че сега се случи заради стреса и спада на имунитета, заради яслата. Да не говорим че му растат и 4те кътника наведнъж и просто много му се събра на човечето. Сега се лекуваме отново, но аз съм спокойна, че не тъпча детето си с химия и АБ!

Не агитирам никого и не отричам АБ в случаите, когато се налагат! Но в много, много случаи може да мине и без тях! Просто съм наясно какво е да се чувстваш безсилен, както казва Бубето, и затова реших да споделя!

Поздрави на всички!

# 611
  • sofia
Момичета, ние сме при свеки и сме добре. Гледат ни, глзят ни.
Лия в яслата е научила нови 2-3 песни и баба й и дядо й се разтапят.

Много здраве от нас и ви наглеждам, да знаете.

# 612
Честит рожден ден на Марти на патеричка! Адис, само да ви радва!  Hug  nbirthday  bigdance2

Здрасти,  Мирабела, пиши по - често!  Grinning

# 613
Мирабела, привет!
Заставам твърдо зад думите ти:
"Не агитирам никого и не отричам АБ в случаите, когато се налагат! Но в много, много случаи може да мине и без тях! Просто съм наясно какво е да се чувстваш безсилен, както казва Бубето, и затова реших да споделя!"  Peace

# 614
буби, все забравям да ти кажа, че тук има един фирмен магазин на чиполино в един търговски център, като се слиза в подземния паркинг има огромна реклама на чиполино, на която е зоринката в много близък план. дара всеки път като я види изпада в дива радост и започва да крещи "бебе! бебе!бебе!" Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт