Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 675
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Елч, наистина са богатство, и аз много се радвам на книги, а да ти кажа, напоследък като имам възможност все първо детските книги гледам и купувам и за мен бюджета остава ограничен. май и ти ще си така в скоро време  Laughing след нова година, марти си беше събрал пари, та го заведох до мола да си ги изхарчи за каквото пожелае, половината от тях оставихме в книжарницата, незнам доколко любовта към книгите се възпитава, но ми стана много приятно  Simple Smile

зън, развели ме с това съскане  Simple Smile стискам палци всичко да е наред при ехографията, къде ще я водите?  Hug

# 76
  • София
Адис, браво на Марти! Силно се съмнявам, че Бобо би си похарчил парите по този начин  Rolling Eyes. И аз обичам книгите, намирам време и чета. И аз отдавна се каня да си купя Киндъл, може би за РД ще си направя подарък.
Ади ще я водим при д-р Гайдарова, работи в нефрологията в Педиатрията и Първа Детска Консултативна Клиника.

# 77
зън, срещала съм я тази жена и макар че беше преди 4год. и проблема не беше в нейната специалност, още й помня името. дано няма нищо сериозно Hug

# 78
Честити рожден ден на Бубчето и Калина! nbirthday

И при нас имаме 2 стаи на калкан. Нямаме мухъл, но в едната зимата е адски студ, въпреки отоплението, а през лятото адска жега. Другата е ок, там има черника отвън и лятото е супер. Сега мислех за външна изолация на гадната стая (вътрешна няма как) и се чудя дали няма да си завъдя пък мухал, а? Какво ще кажете?

За нефролог с две ръце доц. Буева! От Az i ti я знам, ходихме при нея, че малкия нали се роди с увеличено бъбречно легенче.

# 79
зън, и на мен ми стана смешно за сссссссс Simple Smile

адис, браво на момчето! много ми се ще да възпитам любов към книгите в дара, ама да видим! сега като гледам как изобщо не четат и лошо ми става.

чакайте сега да ви кажа какво ми се случи. дойде пратката с книгите и се оказа, че са ми подменили 2 от тях с книги със същото заглавие, но други автори. едната дори е учебникът на нашата катедра, по който преподавам и знам наизуст Laughing Laughing Laughing
е те такова чудо не ми се беше случвало! чудих се чудих дали да се разправям (мен хич ме няма в тая част) и като споделих на мм той така запали, че вече има писмено извинение и чака обаждане за "изглаждане на проблема" Laughing

а буби не питаше ли за нормално раждане?
герганова и много ЗА нормалното раждане, тя прави секцио само в крайно наложителни случаи. пример за това съм включително и аз...

калифорния, ние изолирахме калкана и температурата се повиши чувствително. не мисля, че има логика това да се отрази на мухъла, при положение, че сега нямате.

# 80
  • София
Елч, въобще не си спомнях, че и ти си раждала при Герганова, но това не е единственото ми бяло петно от бременния и постбременния ми период  Embarassed Както и да е, явно си я бива и при секцио, и при нормално раждане.

# 81
Честито на порасналите дечица!Да даряват усмивки и празничност!
Дара миналата седмица изкара херпангина за 3-4дни.За първи път вдигна Т и доста ме изплаши,но успяхме своевременно да парираме нещата.Пи Изопринозин и Вит.С+антиперептик.
За говоренето-е,не млъква,постоянно реди нещо/досущ  като майка си/ Laughing
За раждане съм си твърдо за Илиев в Токуда.
Аз снощи се вихрих по кръчмите с бивши ученици и днес съм като пребито куче,ама снощи ми беше екстра.
Здраве и усмивки,мамчета и мъничета!

# 82
  • В две тъмни очички
Добро утро макар, че моето не е такова!

Цяла нощ бях по болници, сега пак! Не може да ми се случват разни гадни  работи по абсолютен нелеп начин! Вчера си лягаме с ММ под завивките да консумираме любовта си и има няма 5 мин по-късно като ме заболя нещо ниско долу и като взех да се превивам ... няма да ви говоря. Легнах с надеждата да отмине, но 10ина минути по-късно вече бях на път за Пирогов. Викнахме един приятел да ме закара, а ММ остана с Влади в къщи. Не можех да мръдна, не можех да се обърна от гръб на страни. Даже се наложи ММ да ме облече и да ме свали до колата на ръце. А на мен така ми се драйфаше от болка , че не е истина. Легнах в колата и ме втрисаше жестоко. Като стигнахме в Пирогов , слава Богу нямаше никой пред АГ кабинета и директно влязохме. Там , разбира се, попаднахме на лекарка, която се наложи да събудим и която беше адски кисела поради този факт. Първото , за което ме попита беше дали съм пила болкоуспокоителни и след като отговорих, че не съм, получих едно скастряне  #Crazy Добре бе , мамицата му, нали отивам на лекар, как така ще пия нещо преди да ме прегледат, та нали някой неща не са препоръчителни... както и да е. Последва записване на данните, като там пък получих упреци, че съм си казала 2-те , а не 3-те имена и то съм ги шепнела - "така не става, момиче"... Оставете и това, ами качих се някак си на магарето, като нито лекарката, нито сестрата дойде да ми помогне и като се почна едно човъркане. Аз й казвам, че ме боли - тя пък ми обяснява , че знае, ама няма друг начин, отново троснато. Следователно ми обясни, че се е спукала някаква киста, която е обичайна преди цикъл (след 4-5 дни трябва да ми идва) и се пукала изключително лесно. За сега не виждала жълто тяло, нито кръвоизлив, но дори и да се получи, сега е твърде рано, щото сме отишли непосредствено след половия контакт. Ако се случи този кръвоизлив - следва операция. Установи също така, че на левия яйчник имам голяма киста (4см). От там започна да ми обяснява как тази вечер ще остана под наблюдение, но след това задължително трябва остана още 5 дни! Аз, разбира се, отказах. И познайте - получих едно троснато "Ами тогава елате да подпишете документ, че се отказвате от болнично лечение, щото няма да ви берем дерта ние после." Изписа ми някакви свещички, които нито ми обясни за какво са, нито колко време и колко често се слагат.Казаха ми да седна (нещо, което беше почти невъзможно заради болките, но според тях нямало друг начин), набиха ми една инжекция в кръста аналгин, само че вместо да ми помогне от там се почнаха още проблеми. Стана една топка на кръста ми, започна да ме боли и той зверски и да ми изтръпва кракът. Според лекарката - "Нормално"! Като за довиждане ми казаха, на сутринта да дойда задължително на контролен преглед да видим има ли кръвоизлив. Разбирате, че никой не ми помогна да се облека и да изляза от кабинета.
Вън ме чакаше приятелят , който ме докара (а той е завършил медицина) и като му казах за аналгина той направо полудя. Искаше да се връща и да ги бие. Размина се. Според него аналгин в този случай няма да помогне, а и също така е изключително болезнен при вливане и не за последно , аналгинът се слагал много бавно , за да не станат такива топки. Прибрахме се, минахме през тях и той ми даде някакво хапче, 15 мин след което вече бях заспала. Ако мислите, че всичко свършва до тук - лъжете се!
Ставам сутринта, сравнително по - добре. Мога сама да се изправя, да ходя, да се завъртя, но болката все още е силна. Отивам на контролен преглед. Чукам на вратата и излиза една сестра, която, "любезно" ме пита "Ти за какво си?". Казвам, че съм за контролен преглед и че вчера съм идвала и от там последва "При кой лекар си била", а аз "ми не знам, вчера вечерта беше - една жена". Тя "Сядай вън и чакай, лекаря го няма, в операция е" и ми тресна вратата. Аз седнах кротко на пейката и си пухтях от болчици, ама си трая - какво да направя, лекаря е в операция. След 15-20 мин излиза тази ти ми сестра, говорейки по телефона и ме пита, "Кво ти има", казвам, че съм спукала киста и идвам за контролен. Без какъвто и да е отговор отново треска вратата. 5 мин по-късно ми носи едни листове и ме праща в лабораторията. Отивам, взимат ми кръв връщам се и не чукам, щото знам, че трябва да минат 10-ина мин докато обработят ПКК-то. Има няма 15-20 мин по-късно идва лекаря и ме подканва да вляза. Последва "Къде са ти изследванията от вчера". Подавам аз снимката, а той "ПКК-то ти къде е?" и аз му казвам, че не са ми правили през нощта. При , което получих караници и мъмрене, че е трябвало да ми пуснат изследвания, той сега с какво щял да ги сравни. Добре бе, аз ли съм виновна, че лекарката не ми е пуснала такива изследвания, баси?!?! Качих се на магарето, прегледа ме доктора и каза, че има свободна течност, но няма кръвоизлив покрай нея. Отново ме подканиха да остана, аз отново отказах и отново се подписах. Този поне ми обясни за глобулите как и колко да ги ползвам и ми каза, че не трява да вдигам тежко, не трябва да скачам и да огранича половите контакти поне седмица, а ако усетя силни болки отново или нещо друго обезпокоително да отида пак. На излизане единственото, което им пожелах беше "Дано не се видим повече".... Сега си лежа в къщи и гледам да не мърдам много, че си ме боли.

Гали&Преси, аз по празниците качих 5 кила. И като видях , че кантара закова на 56 започнах моментално диета. На фитнес ходя 4 седмици преди това. Днес ми е 6-ти ден от диетата и съм -2 кг. Ама направо като се видя в огледалото и като си обуя дънките ми призлява. Ще се спазва диетата и ще ходя на фитнес (май ще трябва да почина покрай случилото се няколко дни) и се надявам до месец отново да вляза във форма.

Извинявайте, че ви товаря с проблемите, ама исках да си излея яда! И м/у другото, докато плащах таксата зад мен чух един младеж как вика БТВ и някаква институция, ама не я запомних. Аман от своеволия на лекарите!

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 14:19 от bubeto_d

# 83
  • sofia
Ч. Р. Д. на празнуващите деца и семействата им. Бъдете винаги усмихнати.

# 84
Честит рожден ден на Кали и Бубето!

...И при нас имаме 2 стаи на калкан. Нямаме мухъл, но в едната зимата е адски студ, въпреки отоплението, а през лятото адска жега. Другата е ок, там има черника отвън и лятото е супер. Сега мислех за външна изолация на гадната стая (вътрешна няма как) и се чудя дали няма да си завъдя пък мухал, а? Какво ще кажете?

За нефролог с две ръце доц. Буева! От Az i ti я знам, ходихме при нея, че малкия нали се роди с увеличено бъбречно легенче.
Какво имаш предвид, Кал? - трябва или не трябва да е вътрешна?
За доц. Буева - и аз с две ръце!  Peace

Бубееее, съжалявам! Таман щях да питам за вас  Hug

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 14:30 от Az i ti

# 85
  • Варна
Мале Бубе като чуя за такива изпълнения по-нашите "мили" болници и ми настръхва косъма #CrazyУжасно е било,дано не се повтаря Hug
Каква диета правиш?

# 86
Бубе, ужааас - за такива доктори просто нямам думи. Да не му се налага на човек, дай боже! Дано да нямаш повече проблеми  Hug

Та по този повод - за раждане с две ръце Токуда при д-р Илиев. Както каза Кака Рала на 2 рия ден бях забравила за секциото. Просто е сЪвЪршенен Simple Smile

# 87
Бубе много съжалявам  spoko  Hug Аз побеснях докато четях , не знам за теб. Дано се приключи до тук и повече да не се повтаря. Praynig Аз сутринта се бях присетила за глезена ти , пък то какво се случило междувременно. Ужас. Нищо не обясняват гадовете и като  че пациентите са им виновни за всичко. Пълна трагедия. Hug Бързо да ти минава  Praynig

Емили какво последва след Т-та? Да оздравявате  Hug

Адис как е вашата Т днес? Ужасна история - нашата кака наскоро беше с такъв вирус. Бързо да минава  Hug Браво на детето за книжките.

Ейприл завидях ти за купона.  Peace

# 88
еее, бубе, това е ужас! дано наистина не се видите повече с онзи доктор!
а защо не отидохте направо в токуда? в този пирогов е ужасно...

# 89
Мерси за отговорите, мацки!  Hug Аз наистина питах за нормално раждане, защото приятелката ми много иска да роди нормално, стига всичко да е ок с нея и бебето. Но доколкото разбирам докторите, които ми казахте подкрепят нормалното раждане (Елч, мерси!  Hug )

Бубенце, какви са тези мъки бе, душицо? Много ми стана кофти. Дано си по-добре вече!  Praynig
Аз пък в последно време се натъквам все на свестни доктори, не знам може би съм извадила късмет. Дано все така да е.  Praynig Тя системата ги мачка и ги прави дебили, като гледам в какви условия работят се чудя как изобщо още имаме лекари и дали ще има и в бъдеще...  newsm78 Което не е извинение за лошото държание на никого, просто си разсъждавам...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт