Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 823
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Привет на всички.
Ние сме на планина - днес валя страхотен сняг и децата много се изкефиха - шейни, снежни топки - истинска зима, каквато в София не видяхме. Аз карах малко ски, докато спаха следобяд, утре ще пускам каката на ски училище. Цял следобяд в басейна - изобщо интензивно го даваме, дано да не се разболеят!
Бързо оздравяване на болните!
Аз не съм особен фен на яслите (без моите деца да са ходили). Все си мисля, че е срамота, ако някакви чужди хора се грижат по-добре за моите деца от мен самата, поне докато станат на 2+ и започнат да имат нужда от социализация. Ще видим, дано да се класира Боян и да остана приятно изненадана!Той ужким има точки, но като гледам - то връзки, то болни, то по 3000 лв...аман!

# 661
Емили, Зън, бързо да се оправят дечицата! Емили, ти досега само Панадол ли си давала? Не го ли редуваш с Нурофен (и моята док препоръчва Сиафен)? И бебоците на майка Зайка и Димара да оздравяват! Много е гадно така, но идва пролет...

Калифорния, книгата звучи интересно. За съжаление я няма в читанката  Embarassed четох откъс от нея в нета.

Аз съм в голяма чуденка дали да пращам Дария на ясла. Постоянно претеглям разни за и против и не мога да реша, голяма дилема...

# 662
  • Пловдив
И Стаско е с пантофи като на Влади в градината, в къщи е с по-плътни, но те и двамата обичат да са боси, голи..... И пак много са здрави. Поне се каляват  Laughing

Майка ми беше 2 дни при нас и се уплаши жената - те не се спряха да дивеят, всичко на земята - играчки, книжки, пластелин, тя само ходи и прибира след тях и те пак наново  Mr. Green. Накрая се отказа.

При нас и за ясла и градина съм ползвала връзки  Whistling Пари не са искали, но аз им правя подаръци от време на време  Simple Smile
Днес си говорих с директорката на градината - каза че нашите деца може да ги приемат около април -май 2014 при междинно класиране, и до септември ще са в група  с набор 2010, а в септември ще си идат първа група при техния набор. И почна да ме убеждава да не бързам да го пускам - "ДА СИ Играе още една година детето - защо трябва да му я отнемаш". Това са по правилата за ел. приема в Пловдив, но още не е имало голямо класиране и евентуално нещо може да се промени.....

Засега децата са здрави, като изключим че вчера на Виолета и лепиха малко главата - едно дете и взело играчка тя го ударила той я бутнал и се ударила в шкафа - в резултат отзад главата е леко счепена кожата, но док. каза че не е дълбоко, но все пак го лепна  Simple Smile

# 663
Елч, абсолютно си права. И аз разсъждавам по същия начин.
Аз не съм много граждански активна, но това с яслите, градините и училищата ме изкарва истински от кожата ми. Вместо да мислят как да увеличават майчинството според мен трябва да помислят как да стимулират майките да пожелаят да се върнат на работа, ако осигурят достатъчно места в яслени групи, ако има гъвкави схеми на работа за кърмещите и гледащите малки деца, според мен много жени ще се връщат по-рано на работа. Което е хубаво и за самите тях, аз също съм на мнение, че дългото стоене вкъщи те изхвърля после от системата и по- трудно можеш да започнеш работа после

Аз въобще не съжалявам, че се върнах на работа. 2 години отдадени на детето мисля са напълно достатъчни, а пък виждам и много положителни ефекти от яслата. Като изключим дерматитното дупе и вечното боледуване. Предполагам, че просто така се расте. За сметка на това обаче, не спира да пее песни и да разказва някакви книжки и приказки.

Аз и затова ти казвам, че все пак заради детето е по-добре да си преглътнеш скрупулите. Ще видиш колко ще дръпне Дара, за отрицателно време
 А татко ти дано успее да намери нещо читаво, то в момента и за младите би било ужасно да си загубят работата, камо ли за по-възрастните хора. Аз гледам свекърва ми откакто се пенсионира, направо изнемогват финансово, хем тя поработва по малко.
За шуробаджанащината пък хич не ми се коментира, аз на толкова парашутисти се нагледах, че вече не ми правят никакво впечатление. От тях има и свестни хора, които си бачкат, има си и лекета. Аз за себе си с годините установих, че има и добри страни да не си човек на никой, така риска да си заминеш с властта е минимален

# 664
Момичета, благодаря ви много на всички, че се включихте! Винаги с вас е по-леко всичко! Heart Eyes

Дейзи
, Hug аз никога досега не съм давала Нурофен. Сега обаче съм го приготвила. Имам и Хексалгин. Преди да си тръгна от работа, се обадих на ММ да питам как е Сами - и той вика - Т. му е 40 градуса. Е, стана ми лошо. Слагал е кърпи и чорапи с оцет и е дал Панадол, че на вилата нямаше друго.
Докато се прибрах беше поспаднала.

За яслите - аз също много се притеснявах, споделяла съм. Тути, Hug ще видиш, че на Нели ще и хареса. Аз съм ЗА, макар Марина да не е ходила /за което сега ме обвинява/, защото страшно боледуваше. Но сега всички ми казват да не отказвам Сами заради боледуванията. Създават имунитет там. Харесва ми и това, че все пак имат занимания, играят със себеподобни и има ред! Simple Smile
Ние не сме използвали връзки, в нашия малък град общо взето има места. Но използвахме това, че ММ работи в Общината, за да си изберем група. Има голямо значение какви са госпожите, и помощния персонал, който обслужва децата.
Между другото и в нашата ясла слагат лепенките на памперсите една върху друга - що така ги стягат незнам.

Рал Hug къде се изгуби?

Калифорния, книгата звучи интересно и за мен. А някой чел ли е Любов от Елиф Шафак?

Хайде спокойна нощ  и приятни сънища! Всички да са здравички!!!  bouquet

# 665
Калифорния, книгата звучи интересно и за мен. А някой чел ли е Любов от Елиф Шафак?

Тъкмо щях да пиша, че това е от автора на "Любов" и Емили ме изпреварила.  Wink Не съм чела нито една от двете, но "Любов" много ми я препоръчаха. При първа възможност ги почвам! Въпросът е кога ще да е тази 1ва възможност?!?!  Mr. Green

# 666
  • София
И ние в отбора на болните! Вики от месец е с упорита кашлица. Понамаля малко, стана по-влажна, но не минава, а изпи почти два сиропа. Гърленият секрет му е чист, но започнах да се попритеснявам...
Освен това ММ донесе нов грип, с повеъщане и разстройство. Ние го минахме за по ден, днес като взимах малкия от ясла казаха, че имал силно разстройство. От 17.30 ч. Не е пълнил памперса, но преди да заспи повърна! Confused Дано и това да не се повтаря и утре да е като нов! Praynig Грипът тази година е отврат! #Cussing out
И аз съм много доволна от яслата. Вики се чувства супер, даже и през уикенда иска да ходи при децата да играе и учи! Mr. Green
Елч, ще се присъединя към коментарите на момичетата! Тиквените медали отдавна ги раздадоха... А и то държава няма вече... Но в крайна сметка всеки сам си решава, така че действай както ти душа сака! Mr. Green
Бързо да се оправят болничките дечица! Hug

# 667
Аз също четох "Черно мляко"-допадна ми,макар съжетът да не следва стройна структура,има много мъдри послания.С една дума-препоръчвам.Други книги на Елиф Шафак не съм чела,но възнамерявам да го направя,стилът и определено ме грабна.

# 668
  • София
"Любов" много ми хареса. Трябва да потърся "Черно мляко" в нета, дано да са го качили вече.

# 669
мрм, от къде я свали "любов", заинтригувахте ме с тази авторка?

# 670
Няма я Елиф Шафак в Читанката, за жалост. Обещала съм книгата на 2 приятелки и като я върнат мога да я пратя на някоя от вас и после да си я препредавате. Сега пък ме заинтригувахте за "Любов".  Grinning

Снощи Ка почти не спа, вече мисля че е от зъбите, ръцете му са все в устата. Мисля довечера една доза Нурофен. А мина ли пълнолун(д)ието, май и тогава се буди.  newsm78

# 671
  • София

Има голямо значение какви са госпожите, и помощния персонал, който обслужва децата.

Peace

# 672
Здравейте момичета!  Hug

Сами е с пневмония! Sad До сега бяхме в болницата, правиха му снимка, после в отделението отново преглед, слагане на абокат /ужас беше/, стояхме с пробата, докато накрая му влеят лекарствата.
Слава Богу, че ни пуснаха и не ни задължиха да останем в отделението.

Ще го водим сутрин и вечер. А най-парадоксалното нещо, което чак сега разбрахме е - че ММ няма право на болничен, защото нямаме брак!!! #2gunfire Е това, ако не е простотия......
Ще си пуска отпуска, защото аз трябва да съм на работа за съжаление.  Cry

Целувки на всички! Да оздравяват бързо децата и да няма усложнения!  bouquet

# 673
Здравейте момичета!  Hug

Сами е с пневмония! Sad До сега бяхме в болницата, правиха му снимка, после в отделението отново преглед, слагане на абокат /ужас беше/, стояхме с пробата, докато накрая му влеят лекарствата.
Слава Богу, че ни пуснаха и не ни задължиха да останем в отделението.

Ще го водим сутрин и вечер. А най-парадоксалното нещо, което чак сега разбрахме е - че ММ няма право на болничен, защото нямаме брак!!! #2gunfire Е това, ако не е простотия......
Ще си пуска отпуска, защото аз трябва да съм на работа за съжаление.  Cry

Целувки на всички! Да оздравяват бързо децата и да няма усложнения!  bouquet
Ах,колко съжалявам Еми!СИлно ви прегръщам и пращам положителна енергия! Hug Поне ще си бъдете вкъщи,а не да лежите в болницата.

# 674
Еми,толкова ме е яд!Бързо да минава тази гадост и Самчо да си играе на воля.Пак добре,че не сте в болницата.Няма ли вариант да идва лекар във вас да му влива лекарствата?С вас съм! Hug
"Черно мляко "я имам,ако някой иска да му я дам,моля,да пише-няма проблем.
Оправяйте се всички болни!

Общи условия

Активация на акаунт