Париж 6

• 62 218
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
да, с влак Simple Smile няма да ходим на всички тях.Ще изберем и предполагам, че ще останат Шартър и Провен. Разстояниято от Париж е олок 50-60 км, така че  ще са достъпни.А двореца Дож е всъщност площад  Вож Grinning Grinning Grinning Grinning. Грешно съм си записала хаххах извинявайте, измислих още един дворец набързо Embarassed
 Не спирам да слушам  http://www.youtube.com/watch?v=KTms12ZKGaA
Благодаря, че сте споделили тази страхотна песен!!!

# 136
  • пак на Рив Гош
В момента има страхотна изложба на Шагал в едното от крилата (това, което всъщност е галерия) на двореца Люксембург. Може момичета да разгледат нея, ако не се лъжа, още ще е отворена в края на юни.
Wink
Видях за Шагал, ама сигурно ще го пропусна, понеже не ми е сред предпочитаните Wink. Дано да успееш да я видиш, стискам ти палци. Може пък отнякъде да изскочи възможност Simple Smile.
Но изложбата е в Музея Люксембург, който е отделна сграда от Сената   Peace

te4e, програмата ви е изпълнима и така като я гледам, даже няма да имате и нужда да купувате билети за транспорт, освен може би 1 на ден на връщане в хотела, но за това може да си купите 10 бр билети (карне и да си ги ползвате общо). Хотелът ви е на хубаво място.
На втория ден може би бих разместила малко местата на разходката  Simple Smile. Тъй като сте близо до Бастилията бих тръгнала първо натам, после към плас де Вож, надолу към остров Сен-Луи, после остров Сите и Нотр-Дам, Латинският квартал и Jardin des Plantes ако това имаш предвид под "Ботаническа градина" (понеже иначе градската ботаническата градина на Париж представлява съвкупност от 4 градини в различни краища на града  Peace). След Jardin des Plantes пресичате Сена обратно към хотела (пътем може да минете по моста Остерлиц и покрай едно от парижките пристанища).
От другите изброени места, ако няма да сте с кола, най-лесно и пряко ще стигнете до Шартр, Фонтенбло и може би Шантий. Ако искате да посетите къщата на Моне в Живерни, имайте предвид, че ще изгубите доста време в път, понежепърво се ходи с влак, а после от гарата се взема допълнително автобус. По същия начин (макар и по-наблизо) се стига до Малмезон: първо с РЕР а и после с автобус.

# 137
 Добро утро  момичета, а Роца специално за теб   bouquet
Програмата  за разлеждане на забележителностите е съставяна преди избора на хотел, затова благодаря, ще претърпи и промени. Наистина ли е възможно да се обикалят отделните забележителности пеша/сутрин като тръгнем в дадена посока и едно след друго си следват пешком/  без да се ползва постоянно метро от място до място? Ботаническата градина е точно тази, която имаш предвид Simple Smile.  Забравих да ви кажа за Монмартър, че  съм го включила в деня, в който летим за България. Тъй като полета е в късния следобяд, планирах до около 13ч да се разходим из Монмартър и да видим Мулен Руж. Изпълнимо ли е или да му отделим на този квартал един цял ден? Ако отделим един ден за него, в деня преди полета какво може да се види до около 13ч?

# 138
te4e, възможно е да се обикалят забележителностите пеша. Дори е препоръчително.  Laughing
Ботаническата градина мен не ме впечатли. Ако ще ходите само заради нея в тази посока пак си помислете.

И пак да кажа, обичайно полетите на WIZZ са с лятно и зимно разписание, плановете ви могат да претърпят промени в тази посока. През лятото, поне досега, полетите са били много рано сутрин.  Laughing

# 139
На резервацията ни пише  19.45ч. Възможно ли е да настъпят промени?
W6 4322   29 юни 2013 г.
Тръгва от:Париж Бове (BVA) 19:45 ч.

Пристига в:София - Терминал 1 (SOF) 23:30 ч.

# 140
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
На резервацията ни пише  19.45ч. Възможно ли е да настъпят промени?
W6 4322   29 юни 2013 г.
Тръгва от:Париж Бове (BVA) 19:45 ч.

Пристига в:София - Терминал 1 (SOF) 23:30 ч.

Такива са часовете от зимното разписание. Ние бяхме сега през януари и даже полета закъсня с 2 часа - излетяхме в 21 часА ... През 2011 бяхме там август и полета беше в 7 сутринта ...
Така, че - очаквай промени ...

# 141
Много странно Rolling Eyes благодаря, ще следя дали има промяна.Но при положение, че така е платена резервацията как е възможно след месеци да настъпи промяна в разписанието?

# 142
Може, може.
На мен ми се е случвало Simple Smile

Всъщност те вече смениха разписанието. Дните се променят, часовете не.

# 143
Роца, да, само заради градината ще ходим в тази посока. Представям си, че е парк с цветя, нещо като Грийн парк в Лондон. Не съм проверявала в нета как изглежда, но може да се окаже, че е парк с дървета само  Simple Smile

# 144
  • София
Здравейте
Благодарение на вас и всичко изписано в предишните теми се реших да организирам и аз сама посещението ни в Париж. Мислим да летим в началото на септември и да наемем апартамент в Латинския квартал. Обаче от една седмица се мъча да вмъкна всичко, което искам да видя (препоръчано тук) в 6-дневна програма, но нещо не се получава и много ще се радвам на редакции и препоръки  Hug. Мисля да ползваме комбинация Батобус + автобусчета (4 линии) за 3 дни и Paris Museum Pass за 4 или 6 дни (зависи как ще се вместят в програмата музеите, които искаме да видим)
Ето как съм се опитала да понаместя програмата(като поредността на дните е условна):
Ден 1
Жълтата линия
Мулен Руж
Сакре Кьор - влизане
Площада на художниците (Площад Тертър)
кабарето ‘Le Lapin agile’
музей Салвадор Дали
Moulin de la Galette (кабарето от известната картина на Реноар) Вятърната мелница на Реноар
лозята на Монмартър
пл. Пигал
Площад Република
Musée des Arts et Métiers  - музея на занаятите - В него се намира оригиналното Махало на Фуко / Статуята на свободата пред музея Arts et Metiers - влизане
Музеят на восъчните фигури"Грьовен"
Борсата (Bourse de Commerce)
Терасата на покрива на магазин Printemps-предлага страхотна гледка на 360 градуса (е,почти) и има заведение. 64, bd Haussmann http://departmentstoreparis.printemps.com/store/haussman/en/pages/index.aspx
Галери Лафайет шопинг-център bd Haussmann
Прентан шопинг-център
Операта Гарние
place Vandome
църквата Мадлен (Еglise de la Madeleine ) - влизане
Зелената линия
Айфеловата кула – качване с предварително закупени билети
Статуята на свободата, копие на един остров по Сена - Алея на лебедите под моста Bir-Hakeim - бул.Grenelle
Марсово поле Champs de Mars – по пътя може да се види Стената на мира (Mur de la paix)
Ecole Militaire

Ден 2

Синя линия
Остров Сен Луи
дворецът Жасо
Лозьонският дворец
Ламберският дворец
площада на Бастилията
Къщата на Виктор Юго
Музеят на Пикасо ?????- не е много на път
Площад Вож / Place de Vosges
Центърът Жорж Помпиду
Батобус
Hôtel de ville (Кметството)
Площад Chatelet
площад Трокадеро(Esplanade de Trocadéro)
Музеят на виното от 10-18 часа почива в понеделник ( ако има време)
пеша
Нотр Дам - влизане
Сен Шапел - Sainte-Chapelle (красиви витражи) - влизане
Консиержери – влизане???
Съдебната палата (Palais de Justice)
Цветния пазар
Мемориалът на депортираните
Пон Ньоф (Pont-Neuf)
Сен Жермен л'Оксероа
Кралският дворец (Палас Роял)градината на Пале Роаял (Palais Royal) ; вижте колонадите и двуцветните колони на Даниел Бюрен в Cour d’Honneur
Комеди Франсез (la Comédie Française – театър за класически постановки)
улица Риволи

Ден 3
Оранжева линия
Place Saint-Michel с фонтана
Сорбоната/Музей дьо Клюни/Музея на средновековието /гоблените дамата с еднорога/
Пантеонът
църквата Сен Етиен Дю Мон
Люксембургската градина,двореца Люксембург, Сената, фонтана на Медичите (Palais de Luxembourg, le Sénat, la fontaine Médicis)
Статуята на свободата в Луксембургската градина е едното копие на статуята на свободата (като застанеш срещу двореца и градината и тръгнеш на ляво, намира се най-накрая на градината) Преместена в Д'Орсе ?
Монтпарнас,качване на 56-я етаж
площад Сен-Сюлпис (Place St Sulpice)
църквата Saint-Sulpice (добила голяма популярност напоследък покрай "Шифъра на леонардо"  )
Сен Жермен де Пре - най-старата парижка църква
Музеят Дьолакроа
Галери Д'орсе - влизане
Двореца на Бурбоните – френския парламент
музеят Роден

Ден 4
Версай и градините (с музикални фонтани или музикални градини- не разбрах каква е разликата и незнам кое да избера)
театърът на Мария Антоанета

Ден 5
пеша
моста Александър Трети (le Pont Alexandre III)
Лувъра  - влизане
Паркът Тюйлери
Музей Оранжрията (Оранжери) - влизане
площад Конкорд
Големият и Малкият дворец (Grand Palais и Petit Palais)(красива вътрешна градина в Petit Palais, видима от централното фоайе)
Шанз Еллизе (Champs Elysee)
Триумфалната Арка с качване
Катедралата Св.Александър Невски ????далечко е

Ден 6
Дом на инвалидите, гробницата на Наполеон - влизане

Иска ми се посетим и :
фонтана Fontaine de Innocents до търговския център Chatelet-Les-Halles
църквата Сен-Йосташ (église St-Eustache)
улица rue Montorgeuil (като тръгнете на север от църквата Saint-Eustache, до Les Halles)
Булонският лес
Дефанс La Defence-също приятна гледка от новата арка
двореца Венсен
канала Сен-Мартен
Техническото градче La Villet
улица rue Mouffetard (в Латинския квартал), завършваща с place de Contrescarpe (там има и хубави кафенета)
улица rue Daguerre (14ти район, близо до катакомбите и площад Denfert Rochereau)
но незнам как да ги вмъкна или поне кои от тях да избера за ден 6 и евентуално за деня на пристигането (не сме взели още билети).  Много благодаря предварително!!!

# 145
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Деси М.  Hug ... прочетох идеята ти за 1-вия ден и ми се зави свят  Joy Аз съм ходила 2 пъти за по 10-тина дни и ... само в музея Musée des Arts et Métiers първия път на бегом ми отне 2 часа, а сега през януари бяхме много подробно с гайдове за 6 часа Simple Smile Страхотен е! И ако отида пак - пак ще го гледам Simple Smile
Програмата ти ми се струва свръх амбициозна ... Аз лично се отказах след 2 дни от първата ни деседневка от такива  амбициозни планове Simple Smile Реших - по-добре да "дебна" за евтини билети и да съм там всяка година за по една седмица - да почувствам Париж - отколкото да "пребягам" по забележителностите и да не видя като хората нищо ...

# 146
Мда, доста оптимистичен първи ден Simple Smile

# 147
Здравейте! Най-сетне купихме билетите и капарото за квартирата е пратено в район 17 - http://www.homelidays.com/paris-17/studio195605fr1.htm#AnchorAppreciation и сега остава да се направи точния маршрут за разглеждане на Париж. Пристигаме в Бове на 13 април в 19.15 и излитането ни е на 16 април в 19.45.
Ако може да ми помогнете с предложения за разглеждане на забележителности и как да ги подредим, като искаме да посетим Триумфалната арка, Лувър, Базилката Сакре Кьор, Монмартър, Нотър Дам, Дома на инвалидите, Пантеона, някоя градина, Montparnasse Tower, авеню Шанз Елизе, Латинският квартал, разходка по сена, за музея Орсе не знам дали заслужава да разгледаме, тъй като не сме почитатели на картините; Мулен Руж, Монпарнаската кула, Сорбоната, Конкорд, площад Вож; някъде до Лувъра имало 2 езера, където живеят много шарани, бихме искали там да посетим, че мъжа ми е голям рибар, също така Aquarium Paris.
За миниатюрната France предполагам, че никакво време няма да остане, ама Версай ще трябва да го посетим. 
Трябва ли да взимаме Париж Пасс при положение, че сме инвалиди и за нас ще бъдат безплатни входовете за Триумфалната арка, Пантеона,, Сакре Кьор, Нотър Дам, Лувър, дома на инвалидите? За транспорта не знам какви билети да взимаме – карнети или карти? Ще се радвам да ми помогнете да си осъществя най-накрая мечтата да идем със съпруга ми в Париж. То ако може и номерата на метрото или автобусите от едно място до друго място. Смятаме по цял ден да бъдем навън до към 22-23 часа.

# 148
Като прочета поредната свръхамбициозна програма и започвам да се чудя как се издържа на такова темпо и къде ще бъде насладата от всичко това.  newsm78

Аз съм на принципа на la vida loca да почувствам Париж.

Деси М., това което си пуснала предполагам са обектите покрай които минава автобуса. Възможно е да минеш около всички тях. Въпроса е какво от всичките искаш да посетиш.
Например за първия ден само на две места видях влизане - ако е така е възможно и покрай повече обекти да минеш.  Laughing

ragazza84, разгледай на първа страница примерните маршрути на Роца и горе-долу по дни опиши целите си, за да се изкажем подробно.  Grinning

# 149
  • София
Благодаря за препоръките  Hug Ами моята идея беше да ползвам бусчетата само за придвижване между обектите, а иначе всеки от посочените да видя отблизо(макар и само отвън)  Embarassed
И аз стигнах до извода, че растоянията  явно са  по-големи, отколкото изглеждат на картата, но просто много ми се иска да видя всичко изброено... и друго си е някой да ти каже, че не е възможно, за да преразгледам плана докато е време. Благодаря!!!    bouquet
Ще ми е много полезно, ако може да ме ориентирате кое да отпадне - в смисъл кои неща мога с чиста съвест да оставя за друг път. И дали изобщо да се хвърлям на тези тур-бусове или по-добре само пеша?
А дали някой може да ми обясни разликата между музикални фонтани и музикални градини? Кое е по-хубаво да се посети (в различни дни са)?

Общи условия

Активация на акаунт