Париж 6

• 62 223
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Много се чудя дали при тазгодишното ни посещение в Париж да не наемем апартамент, за по "домашна" атмосфера. Откровено казано, никога и никъде не съм отсядала по този начин и ме е страх да не попадна на "кофти" място. Но ако някой може да препоръча ЧИСТ, МНОГО ЧИСТ, уютен, сравнително новообзаведен  /да не са мебелите руини/ апартамент в Париж за двама възрастни и едно дете, ще съм благодарна. И по голям да е апартамента, няма да откажа Peace

Аз ви препоръчвам да спите в някое от корабчетата по Сена,голяма романтика е,с хубава гледка и изобщо не са скъпи.Ние се бяхме организирали една компания и бяхме 3 нощувки т.е.4 дни на такова корабче,беше януари месец,ужасен студ,но вътре вскички стаи бяха много добре отоплени.Имаше добри условия  да се готви,дори съдомиялна.Всичко беше чисто,поддържано,но самото корабче си беше старичко.

# 151
Като прочета поредната свръхамбициозна програма и започвам да се чудя как се издържа на такова темпо и къде ще бъде насладата от всичко това.  newsm78

Аз съм на принципа на la vida loca да почувствам Париж.

Деси М., това което си пуснала предполагам са обектите покрай които минава автобуса. Възможно е да минеш около всички тях. Въпроса е какво от всичките искаш да посетиш.
Например за първия ден само на две места видях влизане - ако е така е възможно и покрай повече обекти да минеш.  Laughing

ragazza84, разгледай на първа страница примерните маршрути на Роца и горе-долу по дни опиши целите си, за да се изкажем подробно.  Grinning

Мимии, наистина ми се струва трудна задача да направя маршрут с дни. Тъй като май първия ден трябва да посетим Версай /неделя/, тъй като в понеделник не работят, ама след това какво ще остане за разглеждане и т.н. Затова ще се радвам да ми улесните, то вие сте врели-кипели с толкова много коментари по темата, също така сте ходили, а аз като не съм ходила и се чудя дали времето ще стигне за една забележителност или за повече.

# 152
  • пак на Рив Гош
Ако може да ми помогнете с предложения за разглеждане на забележителности и как да ги подредим, като искаме да посетим Триумфалната арка, Лувър, Базилката Сакре Кьор, Монмартър, Нотър Дам, Дома на инвалидите, Пантеона, някоя градина, Montparnasse Tower, авеню Шанз Елизе, Латинският квартал, разходка по сена, за музея Орсе не знам дали заслужава да разгледаме, тъй като не сме почитатели на картините; Мулен Руж, Монпарнаската кула, Сорбоната, Конкорд, площад Вож; някъде до Лувъра имало 2 езера, където живеят много шарани, бихме искали там да посетим, че мъжа ми е голям рибар, също така Aquarium Paris.
За миниатюрната France предполагам, че никакво време няма да остане, ама Версай ще трябва да го посетим.  

На първо четене може да съчетаете:
Триумфалната арка - Шанз-Елизе - (отбивка до Инвалидите) - Конкорд - градината Тюйлери - Лувъра (езерата, мисля са тези в градината Тюйлери... ама не очаквай нещо голямо - едни басейни с риби Simple Smile)

Монмартър - Сакре Кьор - Мулен руж

Аквариума - Айфеловата кула - разходката по Сена

Нотр Дам - Латинския квартал - Сорбоната - Пантеона - градината Люксембург - кулата Монпарнас

Плас де Вож - Бастилията
(май покрих всичко Wink)

Ще ми е много полезно, ако може да ме ориентирате кое да отпадне - в смисъл кои неща мога с чиста съвест да оставя за друг път. И дали изобщо да се хвърлям на тези тур-бусове или по-добре само пеша?
А дали някой може да ми обясни разликата между музикални фонтани и музикални градини? Кое е по-хубаво да се посети (в различни дни са)?
Деси, това кое да отпадне, може да го решиш само ти, в зависимост от нагласата и предпочитанията си  Peace. Аз, например, мога да ти кажа, че не си заслужава да губиш време в качване на Айфеловата кула или разходка по Сена, например, докато за друг това ще е задължителна част от посещението в Париж  Peace.
Когато планирам екскурзия и евентуални маршрути, винаги си задавам въпроса защо искам да посетя даден обект и колко време ще ми отнеме (слагам поне час повече). Правя си списък със "задължителната програма" и после степенувам в зависимост от интересите (моите и на фамилията). Винаги предвиждам поне 3-4 часа за непредвидени случаи (както напр. преди 2 години когато в Лисабон откраднаха портфейла на мъжа ми и половин ден бяхме в полицията и консулството) и обекти, които бих могла да "пожертвам" в такива обстоятелства или второстепенни такива, които да разгледам, ако времето стигне. Иначе се получава едно лудо тичане от обект на обект, само защото "не може да идеш в ХХ и да не видиш УУ", с идеята за преизпълняване на петилетен план, което не води до нищо добро  Peace.
Погледни картата на монументите и списъка от предния ти пост и помисли отново кое искаш да видиш, ама ей така, от сърце, защото си чела/слушала/говори ти, кое може да пренебрегнеш, в кои музеи искаш да влезеш и евентуално в кои части (напр. добре е предварително да знаеш какво искаш да видиш в Лувъра, иначе има да се луташ...).
Иначе аз съм заклет привърженик на ходенето пеша и ползването на градски транспорт в краен случай... ама аз съм известен болен мозък  Laughing

Музикалните градини във Версай най-общо са разходка из градината/парка, като по време на разходката звучи музика. Музикалните фонтани са нещо като спектакъл, когато фонтаните работят за определено време и струите се издигат и спускат в ритъма на музиката.

Роца, да, само заради градината ще ходим в тази посока. Представям си, че е парк с цветя, нещо като Грийн парк в Лондон. Не съм проверявала в нета как изглежда, но може да се окаже, че е парк с дървета само  Simple Smile
Jardin des plantes ли имаш предвид или къщата на Моне в Живерни? Понеже аз споменах за къщата на Моне в Живерни (където също има известна градина), а Мимиии попита дали ще ходите в онази посока, заради Jardin des plantes  Grinning. Ако е Жардан де плант, ето им сайта, може да погледнеш: http://www.jardindesplantes.net/
Като парк е, макар и не много с килим цветя Simple Smile

# 153
Благодаря!
Да, Jardin des plantes имах предвид. Страхотна е, ще отидем да я посетим, красива е.

# 154
...
първия ден трябва да посетим
...

ragazza84, за да се потопите в един град, да го почувствате и да искате да се завърнете отново там, забравете за това трябва.

Роца много добре го е написала.

# 155
  • София
Роца, Мимии , la vida loca, Благодаря! Hug
Ще се доверя на съветите ви, и ще се опитам да направя една по-лежерна програма, от която да извлека максимума от Париж в емоционално отношение...и да си оставя "поводи" за нови посещения! Simple Smile Надявам се да нямате нищо против после пак да я "дам за корекции"  Blush

Музикалните градини във Версай най-общо са разходка из градината/парка, като по време на разходката звучи музика. Музикалните фонтани са нещо като спектакъл, когато фонтаните работят за определено време и струите се издигат и спускат в ритъма на музиката.

bouquet Значи ще присъстваме на музикалните фонтани! А нощното шоу на фонтаните заслужава ли си, или по-добре да не рискуваме да оставаме до толкова късно? newsm78

# 156
  • Варна
Гледам в повечето маршрути присъства катедралата Александър Невски. Толкова ли не е за изпускане или просто обикновена катедрала, че аз не съм ч включила в списъка, ама да не изтърва нещо Laughing

# 157
Гледам в повечето маршрути присъства катедралата Александър Невски. Толкова ли не е за изпускане или просто обикновена катедрала, че аз не съм ч включила в списъка, ама да не изтърва нещо Laughing

Аз не съм я посещавала. Това е Руска Православна църква и бих я потърсила, ако съм в Париж на някой голям православен празник или, ако съм отседнала в района.

Ето къде се намира(ако някой не знае)
http://maps.google.bg/maps?saddr=48.877876,2.3017&hl=bg& … &t=m&z=17

# 158
742 евро за 5 човека двупосочен билет септември....струва ми се добре. Започвам с билетите Laughing

# 159
  • Варна
Мерси Мимии, ще я пропусна.

742 евро за 5 човека двупосочен билет септември....струва ми се добре. Започвам с билетите Laughing

Добре е , ама според мен билети за 290 лв на човек могат да се купят през повечето време. Нямам наблюдения точно за септември обаче.

# 160
Минавала съм случайно покрай Ал. Невски, нищо специално не ми се видя Simple Smile

# 161
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Минавала съм случайно покрай Ал. Невски, нищо специално не ми се видя Simple Smile

И двата пъти апартамента ни беше на 200 м. от църквата ... Виждаше се от терасата - пиех си кафето и си я гледах Simple Smile Посетихме я ... Прекрасна е, но не бих отделяла време специално за нея ...

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 16:12 от la vida loca

# 162
Аз я включих в маршрута ни, заради името й Simple Smile

# 163
Привет, парижанки Simple Smile! Как ви се струва тази оферта и имате ли озиви за агенцията?
http://www.suntravel.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6---%D0%B7% … 1%82-news332.html

# 164
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Привет, парижанки Simple Smile! Как ви се струва тази оферта и имате ли озиви за агенцията?
http://www.suntravel.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6---%D0%B7% … 1%82-news332.html

Отзиви за агенцията нямам ... Офертата ... Струва ми се много ... Защо например дават 18 Е билет за Лувър като билета е 10 Е  newsm78 За Версай ... по същия начин са завишени цените ... Не знам ... Защо не пробваш да организираш посещение сама ... Информацията тук е много ... Момичетата са много отзивчиви и винаги отговарят на въпроси - колкото и абсурдни да са ... Преди 2 години бях "шашната" - как сама да организирам нещо за накъде, а и не знам езика ... Сега ... пак не знам езика, но си организирам ежегодишно "седмица в Париж" - много се влюбих в този град Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт