Париж 6

• 61 980
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Прекрасна тема за прекрасна дестинация.   Hug   

# 46
Прекрасна тема за прекрасна дестинация.   Hug   

Хм, някой се готви да пътува?  hahaha

# 47
  • пак на Рив Гош
А къде мога да видя цените на RER до Дисни и Версай? Търся, но намирам само стара информация - 7 евро.
Искам да сметна дали ще ми е изгодно да си купя карта за транспорт зона 1-3 и да доплащам за зона 5 или да съм е единични билети и да платя RER изцяло до Дисни и Версай.

В момента струва 7,30 евро в едната посока, за пълна тарифа :

http://www.ratp.fr/tarifs/fr/ratp/resultat?depart=Ch%C3%A2telet+ … mp;arrivee_id=772

Зададох произволна гара в Париж, в случая Шатле, друга парижка гара няма да се отрази на тарифата, понеже са в една зона  Peace

# 48
Поизпуснала съм последните 2 теми. Има ново инфо на първа. Роца   bouquet

Ние се гласим отново да пътуваме, но да видим. Този път ще е по-лежерно от към туристичекса програма и с идеята да се разходим до Фонтебло, Во Льовиконт, Провен, Версай (гардините защото са прекрасни).
Разбира се пак ще влезем в Лувъра защото миналия път беше крайно недостатъчно. И черешката на тортата - Орсе (любимото ми място). ААААа и кафе и кроасан рано сутрин(когато все още няма тълпи) на някоя уличка по Монмартър.

Но основното е бавно и лежерно наслаждаване, защото винаги първия път в един град ни е като че на един дъх - бързаме да видим всичко. А втория път вече усещаме ритъма, скрития дух.   bouquet

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 10:34 от Анонимен

# 49
  • Варна
А къде мога да видя цените на RER до Дисни и Версай? Търся, но намирам само стара информация - 7 евро.
Искам да сметна дали ще ми е изгодно да си купя карта за транспорт зона 1-3 и да доплащам за зона 5 или да съм е единични билети и да платя RER изцяло до Дисни и Версай.

В момента струва 7,30 евро в едната посока, за пълна тарифа :

http://www.ratp.fr/tarifs/fr/ratp/resultat?depart=Ch%C3%A2telet+ … mp;arrivee_id=772

Зададох произволна гара в Париж, в случая Шатле, друга парижка гара няма да се отрази на тарифата, понеже са в една зона  Peace

bouquet МЕРСИ  bouquet

# 50

Мъжът ми замина преди малко. Не мога да измисля какво да си поръчам от Париж този път.  Rolling Eyes

# 51
Ами какво - парфюми, козметика... Simple Smile

# 52
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ние се върнахме в събота сутринта ... Уиз пак имаха закъснение и вместо в петък в 19.15 тръгнахме от Буве чак в 21.30 и кацнахме в София към 12.30 нашенско време ...

Bliss, много си права ..., но и втория път не стига за нищо Simple Smile Този път бяхме в Лувъра общо 12 часа - разпределени в 3 дни - последния ден бяхме до 21 вечерта (първия път изкарахме там 8 часа) и пак мисля, че нищо не съм видяла  Joy

Мъжът ми замина преди малко. Не мога да измисля какво да си поръчам от Париж този път.  Rolling Eyes

Вече -True Blue- ти е отговорила Simple Smile Аз се бях засилила за "Малка черна рокля" на Гарлен ... Нещо не ми допадна ... Много ми се стори вечерен и тежък, а аз исках нещо леко, цветно, дневно, лятно ... Зачетох се за самия Гарлен и френските парфюми по принцип ... Открих, че някъде през 90-те Гарлен са продали на голям концерн марката си и ... Абе, исках парфюм от френски малък парфюмер ... Продължих да чета и разбрах, че пра-пра внучка на Гарлен след продажбата на марката е открила собствена фирма (Гарлен - дядото и след това синовете му не са допускали жени в бизнеса ... внучката е завършила за парфюмер въпреки, че не са й разрешавали; после чичо й й е помогнал да започне работа в конкурентна фирма, защото не са я взели на работа в семейната ...), разработва парфюми, има вече 5-6 малки магазинчета в Париж, не продава в големите парфюмерии. Тя е първата жена спечелила през една година някаква престижна парфюмерийна награда (не запомних коя ...). Първата, която е приета в ордена на жартиера. Първата (и сегашна председателка) на  ... забравих точното име, но ... нещо като библиотека  за ухания (намира се във Версай - градчето де, не замъка Simple Smile)... Идеята е - от една страна да се възстановят вече загубени парфюми, а от друга да се запазят сега произвежданите ... Та, от нейните магазини си тръгнахме в два последователни дни с - общо 2 парфюма за мен; 2 парфюма за мъжа; 2 парфюма, които се водят унисекс; 1 парфюм за кола (всички по 30 мл.); 2 дезедоранта (по 250 мл.) и сапун с уханието на единия ми парфюм - общо о/о 220Е Simple Smile Та така с парфюмите  Joy ... А - мацката се казва Патрисия де Никола Simple Smile

Уф, имам толкова да разказвам, но не мога още да си събера мислите и емоциите Simple Smile

# 53
la vida loca, добре завърнала се.
Сега чакаме адресите на тези магазинчета, за да ухаем дружно на Париж.  Joy

# 54
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ами, Мими, единият магазин беше на улица Ришельо, близо до Лувъра, а другия на бул. Каролейес (така ли се казва и пише  newsm78) в 17-ти район. Аз имена не помня и за това историите ми са непълни ... Смятам, че искайки да си купиш френски парфюм - трябва да е от малка парфюмерийна къща, неизвестна, но автентична Simple Smile Четох много за различни парфюмери и историите им. Много са интересни тези истории. Много драматични ... Абе, цели романи са си Simple Smile Аз си харесах тази история и се насочих натам. Обиколих доста малки парфюмерииници. В интерес на истината някои от техните парфюми ми харесаха повече от закупените, но си купих от тях заради историята на Патрисия от една страха, а от друга - нали бях тръгнала за Гарлен Simple Smile Моят съвет е: ако искате да си купите парфюм от Париж - четете и търсете малки парфюмни магазини и работилнички Simple Smile Така хем ще сте уникални, хем това ще са си вашите открития ... Например от парфюмите на Патрисия аз не харесах най-награждавание и хвален дамски ... Вкусове всякакви Simple Smile И най-важното - трябва всичко да се пробва, иначе няма да е вашия парфюм Simple Smile

# 55
Ришельо я знам, даже предполагам и за парфюмерията.  Laughing
Синя -на  витрината с много шишенца.
Като вървиш към Лувъра от дясната страна.

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 11:33 от Мимии

# 56
Ришельо я знам, даже предполагам и за парфюмерията.  Laughing
Синя -на  витрината с много шишенца.
Като вървиш към Лувъра от дясната страна.
Точно   Peace

# 57
Любимият ми парфюм е на Герлен - Идил. Просто няма такъв парфюм! Приятеля ми е ходил до фабриката им преди години. Била малка и много чиста.

# 58
  • София
Мимии, вдъхновихме се и ние в тая посока, да.  Mr. Green Ама то и вие си имате принос, толкова са ви прекрасни разказите!   bouquet

la vida loca, интересно парфюмно включване.  Simple Smile  Определено и на мен би ми било интересно да посетя нещо бутиково, автентично и специфично.

# 59
  • софия
Да ние не сме плащали нищо все още, само променихме датата на пристигане и си взеха такса 1 евро, която всъщност не видяхме някъде да е упомената.

Общи условия

Активация на акаунт